La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

JavierPortillo
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la JavierPortillo » 28 feb 2012, 00:18

http://www.marca.com/2012/02/27/opinion ... 35323.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 feb 2012, 00:35

Suđenje u Primeri je katastrofalno, to moraju priznati svi. Vidim pominje se i to da se Barca ne moze dobiti upravo zbog pomoci sudija.
Dobro, ali zar Getafe nije dobio Barcu upravo zbog sudijske greske? Da ne duzim dalje sa Espanyolom... Naravno i Barca je hajrovala od sudija, ali ako povucemo crtu, sudijske greske su Barci ove sezone donijele vise loseg nego dobrog. (Da se ogradim, Real ce zasluzeno osvojiti Primeru)

Uostalom, kolio nas gleda utakmice bez Reala i Barce? Barca i Real su pod lupom, svaka i najmanja greska sudije koja ide u korist Barce se preuvelicava. Greske se sigurno događaju i na ostalim terenima, ali realno koga boli *urac sto je recimo Sevilli nekad dosuđen nepostojeci penal. Ili sto Spahic simulira, pa protivnicki igrac dobije crveni.
Don't hate what you don't understand.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 28 feb 2012, 01:07

@monolog - ocigledno navijas za barsu. Ja sam jos napomenuo da sam samo zelio cuti necije misljenje ko je neutralan. I da se ne uporeduju utakmice vec pitam za ovu nevezano za to sto je barsa u pitanju. Mogo sam ja rec da sam navijac barse al da mi je ta tekma bila opet ovakva ili onakva. Ali nisam. Na stranu ko za koga navija vec me zanimao samo nogomet kao igra, nikakva prepucavanja. A ako si gledo mec znas da je alexis dobio prije toga zuti. A puyol je dobio u drugoj situaciji, tj. dobio je zuti zato sto je alexis igrao rukom. A uporedjivanje alvesa sa ramosom nema smisla. Nemozes poredit start nogom i uklizavanje da bi se pozrtvovano sprjecila situacija za gol i udarac laktom u glavu u napadu iz cista mira u situaciji gdje igrac cak nema ni loptu. To je po pravilu namjeran faul i nesportsko ponasanje. Uostalom kad je zadnji put barsa dobila crveni a kad real? A nepostoji tim koji je cvjecka. Tako da ne moze biti bas slucajnost da barsa nikad nedobiva crvene ni za sta.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 feb 2012, 08:08

@Dadnan,

Očigledno si pogriješio. Ne navijam za Barcelonu. ;)
Napisah ti da Puyol uopće nije dobio žuti karton (pogledaj utakmicu još jednom), a ti opet po istom. Dakle, kada ti neko ukazuje na grešku, on je automatski navijač Barcelone. Isto kad bih ja sad tebe pitao kad je Barcelona dobila penal (i koliko njih ukupno), a kad Real. Pa Ramos namješta lakat i udara čovjeka (nije dobio opomenu pobogu. Nije mu čak sudija ni rekao "nemoj više"), a Alves je povlačio lika za ruku (ovaj je padao i onda dobio lakat). Dobio je žuti karton. Šta sad? U čemu je problem? Ah, vidim u čemu. U tome što ne želiš priznati kako je Real X puta grublja ekipa od Barcelone. Jeste, vjeruj mi. Al' kako ćeš ti to priznati kad si i dalje ubijeđen da je Alexis imao žuti (mada ga je dobio tek u 77 minuti), te da je Puyol požutio u situaciji kada je svirano igranje rukom u napadu (to je upravo taj detalj kada je Alexis požutio). ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 28 feb 2012, 09:46

@monolog - ma ja. Opet uporedjivanja. Pitam normalno za mec a odmah uporedjivanja. Prvo za penale. To da je dobio real vise penala, ne znam za sigurno, ali vjerujem da jeste. Medjutim mozda par vise nego barsa. Sto nije ni slicno kao crveni. Koliko je barsa dobila u zadnjih 2 godine, da ne kazem godinu. Jedan ili nijedan? Prije ovo drugo. Sto se tice grubosti vec sam reko da ne mozes generalizovati. Mozda su pepe i ramos grublji ali samo oni. Ostali manje vise. Neko kao dani alves je mnogo grublji od ozila, alonsa i sl. A messi koji dobije 3 zuta u sezoni za igranje rukom i pokusaj da dadne na taj nacin je stvarno cvjecka. Ima i drugih koji pokusavaju slicne stvari. Pogledaj malo youtube pa upoznaj busquetsa i njegovu glumu i virenje. A sta je bilo kad je pepe dobio crveni zbog starta na alvesom gdje se odlicno vidjelo da je odglumio alves? Za takve stvari su englezi vise puta naknadno davali i mijenjali kazne. Ako vec spominjes druge tekme. A ako je onaj lakat za tebe bio slucajan, nemam vise sta pricati sa covjekom ko podrzava na igri takva nasilja. Sto se tice zutog, pogledaj ti tekmu ponovo. Cak je i komentator na mecu rekao to isto, tako me prakticki i podsjetio. S toga bolje ti pogledaj ponovo.

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 28 feb 2012, 10:19

dadnan je napisao/la:@monolog - ma ja. Opet uporedjivanja. Pitam normalno za mec a odmah uporedjivanja. Prvo za penale. To da je dobio real vise penala, ne znam za sigurno, ali vjerujem da jeste. Medjutim mozda par vise nego barsa. Sto nije ni slicno kao crveni. Koliko je barsa dobila u zadnjih 2 godine, da ne kazem godinu. Jedan ili nijedan? Prije ovo drugo. Sto se tice grubosti vec sam reko da ne mozes generalizovati. Mozda su pepe i ramos grublji ali samo oni. Ostali manje vise. Neko kao dani alves je mnogo grublji od ozila, alonsa i sl. A messi koji dobije 3 zuta u sezoni za igranje rukom i pokusaj da dadne na taj nacin je stvarno cvjecka. Ima i drugih koji pokusavaju slicne stvari. Pogledaj malo youtube pa upoznaj busquetsa i njegovu glumu i virenje. A sta je bilo kad je pepe dobio crveni zbog starta na alvesom gdje se odlicno vidjelo da je odglumio alves? Za takve stvari su englezi vise puta naknadno davali i mijenjali kazne. Ako vec spominjes druge tekme. A ako je onaj lakat za tebe bio slucajan, nemam vise sta pricati sa covjekom ko podrzava na igri takva nasilja. Sto se tice zutog, pogledaj ti tekmu ponovo. Cak je i komentator na mecu rekao to isto, tako me prakticki i podsjetio. S toga bolje ti pogledaj ponovo.
Za takve startove (Pepe na Alvesu) englezi daju crveni kartone ;), skoro su Torres i Kompany dobili crvene a da nisu dotakli protivničke igrače.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 28 feb 2012, 11:43

dadnan je napisao/la:Sto se tice zutog, pogledaj ti tekmu ponovo. Cak je i komentator na mecu rekao to isto, tako me prakticki i podsjetio. S toga bolje ti pogledaj ponovo.
Nije bitno sta je komentator rekao, Puyol nije dobio zuti karton. Isti komentator je citavu utakmicu govorio kako je Ronaldo zabio 28 golova,a ustvari zabio je 29.

Realu je ove godine svirano 10 penala,a Barci 3. Isto tako spominjes neke crvene kartone,a ne gledas cinjenicu da je ove sezone protiv Reala sviran rekordan broj crvenih kartona.

Pricas o nekoj objektivnosti,a sam i previse subjektivan...Barcelona je ove sezone imala pomoc kod susreta sa Sevillom,i sto je najsmjesnije,nisu iskoristili tu prednost.

Real je ove sezone nevjerovatan u Primeri,bez obzira na sudije.Bod nisu prosuli jos od Barce a i prije toga su imali lijep niz. Mislim da do sljedeceg El Classica nece gubiti bodove. Uz blagu pomoc sudija su prebrodili ovu krizu kada su niz utakmica se vracali iz negativnog rezultata, i sada ce opet nastaviti redaljku i punjenje protivnickih mreza.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 feb 2012, 11:57

@Dadnan,

Vjeruj Topalbećireviću, nemoj vjerovati vlastitim očima. ;) Pa kad najveći mrzitelj Barcelone (@Portillo) nije napisao da je Sanchezu oprošten drugi žuti karton, onda... :mrgreen: Rekoh, pogledaj tekmu pa onda sudi o istoj. Napisah ti kako je bilo (gledao sam tekmu + provjerio sam u kojoj minuti je koji igrač dobio karton) i onda sam ti ovdje to napisao. Druga stvar je što si ti pored očiju slijep. A, ti si pitao (yeha right) o utakmici kontra Atletica, a ne dopuštaš da neko pita o utakmici Rayo - Real i onda govoriš o kojekakvoj objektivnosti. Teško prika. Teško.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 feb 2012, 12:03

Monolog je napisao/la:@Dadnan,

Vjeruj Topalbećireviću, nemoj vjerovati vlastitim očima. ;) Pa kad najveći mrzitelj Barcelone (@Portillo) nije napisao da je Sanchezu oprošten drugi žuti karton, onda... :mrgreen: Rekoh, pogledaj tekmu pa onda sudi o istoj. Napisah ti kako je bilo (gledao sam tekmu + provjerio sam u kojoj minuti je koji igrač dobio karton) i onda sam ti ovdje to napisao. Druga stvar je što si ti pored očiju slijep. A, ti si pitao (yeha right) o utakmici kontra Atletica, a ne dopuštaš da neko pita o utakmici Rayo - Real i onda govoriš o kojekakvoj objektivnosti. Teško prika. Teško.
Ne znam sto se raspravljas sa njim.Ocito je da je momak isuvise subjektivan ili je obicni provokator.
Kako je moguce napisati kamaru ovlikih gluposti o Barceloni.Ocito nije fan Real Madrida nego je hejter Barcelone.

Sad ce on pisati kako su Messi i co prgavi i kako nisu sportiste i da trebaju da se ugledaju na Ramosa, Pepea ,Marcela ,Ronalda i co.
Mislim dokle je doslo Pepe i Messi su u istom kolu dosli do brojke od 5 zutih kartona. :lol:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 28 feb 2012, 13:41

dadnan je napisao/la:@monolog - ma ja. Opet uporedjivanja. Pitam normalno za mec a odmah uporedjivanja. Prvo za penale. To da je dobio real vise penala, ne znam za sigurno, ali vjerujem da jeste. Medjutim mozda par vise nego barsa. Sto nije ni slicno kao crveni. Koliko je barsa dobila u zadnjih 2 godine, da ne kazem godinu. Jedan ili nijedan? Prije ovo drugo. Sto se tice grubosti vec sam reko da ne mozes generalizovati. Mozda su pepe i ramos grublji ali samo oni. Ostali manje vise. Neko kao dani alves je mnogo grublji od ozila, alonsa i sl. A messi koji dobije 3 zuta u sezoni za igranje rukom i pokusaj da dadne na taj nacin je stvarno cvjecka. Ima i drugih koji pokusavaju slicne stvari. Pogledaj malo youtube pa upoznaj busquetsa i njegovu glumu i virenje. A sta je bilo kad je pepe dobio crveni zbog starta na alvesom gdje se odlicno vidjelo da je odglumio alves? Za takve stvari su englezi vise puta naknadno davali i mijenjali kazne. Ako vec spominjes druge tekme. A ako je onaj lakat za tebe bio slucajan, nemam vise sta pricati sa covjekom ko podrzava na igri takva nasilja. Sto se tice zutog, pogledaj ti tekmu ponovo. Cak je i komentator na mecu rekao to isto, tako me prakticki i podsjetio. S toga bolje ti pogledaj ponovo.

Real Madrid 10
Atletico Madrid 5
Mallorca 5
Levante 4
Rayo Vallecano 4
Villarreal 4
Racing 3
Real Betis 3
Barcelona 3
Real Zaragoza 2
Getafe 2
Sevilla 2
Valencia 2
Osasuna 1
Malaga 1
Granada CF 1
Athletic Club 1
Espanyol 1
Real Sociedad 1
Sporting Gijón 1

samo 7 nije uopće puno :lol:

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 28 feb 2012, 18:49

Ma ja. Ja sam samo hejter barse. Dugo ti je trebalo da to shvatis. Mislim stvarno. Ja sam na kulturan nacin pitao sta mislite o sudjenju. I nikog ne vrijedjam niti mu govorim da je slijep niti ista slicno zato jer nisam dosao vrijedjati. Mogli ste reci fino ne slazemo se i sudjenje je bilo za 10 i prica bi bila gotova. A kad se vec porede penali, mozel usporedba i crvenih? I slobodno pricajte o tekmi sa vallecanom koliko hocete. Naravno da ne branim. Znam i sam da real nije igrao ni tu kako zna. A sto se tice pepe-a, imao je i on startova za kartona, ali ga nije dobio jer sudija nije vidio. Ja priznajem da je bio grub, ali recimo ako ikako sviras takav faul i dadnes karton trebao mu je dati crveni, tako je za onaj potez alvesa ili trebao dati crveni ili se napraviti lud i nevidjeti i nedati mu nista.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 01 mar 2012, 17:40

rio_Ferdy88 je napisao/la:El once de la jornada :mrgreen:

slika
S koje je to stanice?
Keep walking.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 mar 2012, 09:49

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 02 mar 2012, 14:20

amerosm je napisao/la:
Legende :lol:
Visca el Barça ! Mes que un club !

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 02 mar 2012, 17:25

DesimaL je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
svaka im cast :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 mar 2012, 22:10

L-Train je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
svaka im cast :mrgreen:
al sto iniesta ufati ovu trebu :lol: , nije losa, zna i on sta valja, jos mislim da joj je i broj trazio da mu napise uz autogram :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 03 mar 2012, 00:15

Ova cura sto zagrli Iniestu na 1:15,stisnu ga sto jace moze :oops: jbt sta ti je biti zvijezda :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 mar 2012, 11:14

Komentar na clipu ...
who the hell disliked this?
probably torres....
:lol: :lol: :lol:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2012, 20:10

Kakav preokret Rayita 8-) , Michu i Tamudo! :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 mar 2012, 21:14

Kako samo izgleda Rayito u ofanzivnom dijelu nevjerovatno..
Michu ove sezone jedan od najboljih igraca lige. Takodjer Armenteros od povratka u Rayo igra fenomenalno,kad se tu jos doda Costa,Tamudo,R.Bravo., ekipa za respekt svakako..

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.