EDIN O NASTUPIMA ZA ŽELJEZNIČAR: JOŠ SE SJEĆAM DEBIJA U ŽEPČU!
Napadač Manchester Citya Edin Džeko, uvijek se rado sjeti svojih fudbalskih početaka u Željezničaru. Jedan od najboljih svjetskih napadača prve fudbalske korake napravio je na Grbavici koja je i do danas ostala važan dio njegovog života.
Džeko se rado sjeti prvih nastupa i golova u plavom dresu:
"Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: ''Uđi, zabij dva gola i izađi''. Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba. Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri'', prisjeća se Džeko kojeg Grbavica nikad nije zaboravila.
Ostatak intervjua sa Edinom Džekom pročitajte 10. marta u 3. broju magazina Željezničar.
Pročitajte koliko je Edin naučio na Grbavici, kome je sve zahvalan za svoje znanje i planira li odigrati još jednu sezonu u Želji.

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'