La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Arminn
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Arminn » 26 feb 2012, 21:57

Kod: Označi sve

http://****.cc.cc/p/stream3.html
ATLETIKO MADRID-BARCELONA ARENA3

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 feb 2012, 22:02

Messi žutaća dobio :D
Keep walking.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 feb 2012, 22:59

Savez španski mora pod hitno nešta uradit s podjelom novca gdje Barca i Real više od pola dobijaju,suđenjem i ostalim.Ja mislim(nisam siguran,ako griješim oprostite mi :lol: )da je 2004 kad je zadnji put bio prvak neko drugi(Valencia)svi su imali iste prihode :roll:
Nadam se da nijedni neće osvojit ligu prvaka jesu dvije najbolje ekipe,al zbog nogometa/fudbala bi to bilo bolje.Ja mislim da su na transfere zajedno potrošili 2 milijarde u prošlom desetljeću.Real je prvi počeo da preplaćuje igrače i od tada je nogomet u velikom padu.Tek sad se primjeti kad su naučili kako da troše te novce koliki je jaz između njih i ostalih,ako neko misli da će past brzo vara se.Barcelona je na sreću ranije naučila kako trošit novce,al eno opet spremaju milione i milione za ljetni prelazni rok i pored toga što su u dugovima.Baš me zanima koga će dovest ima puno pozicija na kojim škripi inače to nisu najbolji fudbaleri na svijetu :roll: U ovom trenutku im samo Manchester City i Chelsea mogu biti konkurenti jer imaju zasad čini se nepresušan izvor novca :twisted:
Salary cup bi bio veliki korak naprijed,čak u ovom trenutku ni super liga ne izgleda tako loše.Jest da je Perezov prijedlog,ali mislim da bi pomogla kod normalizacije nogometa.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 26 feb 2012, 23:42

Dao Bog da se Realu do kraja prvenstva dosvira 12345676543567095887755678576983758476754258757987695879873845783967345673897375853967845738457348573745457576845745845745459657465435678 penala
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 feb 2012, 00:00

LBJ MVP je napisao/la:Savez španski mora pod hitno nešta uradit s podjelom novca gdje Barca i Real više od pola dobijaju,suđenjem i ostalim.Ja mislim(nisam siguran,ako griješim oprostite mi :lol: )da je 2004 kad je zadnji put bio prvak neko drugi(Valencia)svi su imali iste prihode :roll:
Nadam se da nijedni neće osvojit ligu prvaka jesu dvije najbolje ekipe,al zbog nogometa/fudbala bi to bilo bolje.Ja mislim da su na transfere zajedno potrošili 2 milijarde u prošlom desetljeću.Real je prvi počeo da preplaćuje igrače i od tada je nogomet u velikom padu.Tek sad se primjeti kad su naučili kako da troše te novce koliki je jaz između njih i ostalih,ako neko misli da će past brzo vara se.Barcelona je na sreću ranije naučila kako trošit novce,al eno opet spremaju milione i milione za ljetni prelazni rok i pored toga što su u dugovima.Baš me zanima koga će dovest ima puno pozicija na kojim škripi inače to nisu najbolji fudbaleri na svijetu :roll: U ovom trenutku im samo Manchester City i Chelsea mogu biti konkurenti jer imaju zasad čini se nepresušan izvor novca :twisted:
Salary cup bi bio veliki korak naprijed,čak u ovom trenutku ni super liga ne izgleda tako loše.Jest da je Perezov prijedlog,ali mislim da bi pomogla kod normalizacije nogometa.
Ostatak lige konstantno odrzava sastanke da se izjednace TV prava jer ovako vise ne ide.Primera vise nije zanimljiva,Real i Barca koji dobijaju veci dio kolaca od TV prava mogu trositi preko 50,100 miliona godisnje,dok ostali timovi koji od tih tv prava dobijaju mrvice jedva da mogu potrositi 10-20 miliona eura.Evidentno je onda da ce taj dvojac biti jaci u odnosu na konkurente.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 feb 2012, 00:06

Koliko god se slažem s tobom da će ovo nadmetanje Reala i Barce uništiti ostatak lige, opet treba biti realan i reći da su Real i Barca dosta dosta gledaniji od bilo kojeg drugog tima, i sasvim je logično da oni dobiju najviše sredstava ... živimo u kapitalizmu, a ne u komunizmu ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 feb 2012, 00:11

Genghis je napisao/la:Koliko god se slažem s tobom da će ovo nadmetanje Reala i Barce uništiti ostatak lige, opet treba biti realan i reći da su Real i Barca dosta dosta gledaniji od bilo kojeg drugog tima, i sasvim je logično da oni dobiju najviše sredstava ... živimo u kapitalizmu, a ne u komunizmu ...
Gledaniji su zato što imaju jaču ekipu.Ko je bio gledaniji na početku milenija?Najbolje ekipe tada pa VAlencia je znala češće biti na tv od Reala jer su bili konkurenti za titulu.Sad su zbog te podjele prihoda ostale samo dvije ekipe na vrhu :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 feb 2012, 00:14

Nisu zbog podjele prava tada ostali klubovi bili konkurentniji. Barca a pogotovo Real su financijski daleko od ostalih klubova, pa sta ti mislis sto su u ove klubove dolazili igraci poput Puskasa, Di Stefana, Koubale, Cruyffa? Vjerovatno zbog klime :?
Don't hate what you don't understand.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 feb 2012, 00:16

Genghis je napisao/la:Koliko god se slažem s tobom da će ovo nadmetanje Reala i Barce uništiti ostatak lige, opet treba biti realan i reći da su Real i Barca dosta dosta gledaniji od bilo kojeg drugog tima, i sasvim je logično da oni dobiju najviše sredstava ... živimo u kapitalizmu, a ne u komunizmu ...
Slazem se da su najgledaniji.Vec smo ovu temu presli 100 puta,ali eto opet moramo isto :D
Gledaniji je u EPL Man.Utd recimo od WBA pa dobiva od TV prava svega 20ak miliona vise dok Real i Barca u odnosu na Valenciu i Atl.Madrid dobivaju oko 100njak miliona vise.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 feb 2012, 00:18

LBJ MVP je napisao/la:
Gledaniji su zato što imaju jaču ekipu.Ko je bio gledaniji na početku milenija?Najbolje ekipe tada pa VAlencia je znala češće biti na tv od Reala jer su bili konkurenti za titulu.Sad su zbog te podjele prihoda ostale samo dvije ekipe na vrhu :roll:
http://www.deloitte.com/view/en_GB/uk/i ... 0aRCRD.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Eto ovdje imaš jedan odličan članak na tu temu ... u drugom dijelu članka imaš nešto više o planovima za budućnost vezano za procentualnu podjelu sredstava od prodaje TV prava, ali eto kako tu piše to neće biti moguće u narednih par godina jer je većina timova već prodala svoja TV prava za narednih par sezona ... Da opet ne bude da smo se pogrešno razumijeli, nisam rekao da Valencia, Sevilla, itd, trebaju dobivati otpatke, nego jednostavno da Real i Barca trebaju dobivati više sredstava od ostalih.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 feb 2012, 00:22

Genghis je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
http://www.deloitte.com/view/en_GB/uk/i ... 0aRCRD.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Eto ovdje imaš jedan odličan članak na tu temu ... u drugom dijelu članka imaš nešto više o planovima za budućnost vezano za procentualnu podjelu sredstava od prodaje TV prava, ali eto kako tu piše to neće biti moguće u narednih par godina jer je većina timova već prodala svoja TV prava za narednih par sezona ... Da opet ne bude da smo se pogrešno razumijeli, nisam rekao da Valencia, Sevilla, itd, trebaju dobivati otpatke, nego jednostavno da Real i Barca trebaju dobivati više sredstava od ostalih.
Valjda jos dvije sezone vaze ta trenutna pravila u vezi TV prava.Nakon toga se usvajaju nova,inace je vecina klubova najavila istupanje iz Primere.

www.valencia-balkan.net

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 feb 2012, 00:28

xaviesta je napisao/la:Nisu zbog podjele prava tada ostali klubovi bili konkurentniji. Barca a pogotovo Real su financijski daleko od ostalih klubova, pa sta ti mislis sto su u ove klubove dolazili igraci poput Puskasa, Di Stefana, Koubale, Cruyffa? Vjerovatno zbog klime :?
Nekad davno i ostali su klubovi (barem Valencia,Atletico,Sevilla) mogli komotno fiancnijski biti rame uz rame Realu i Barci,upravo zbog financijskih sredstava dobivenih od TV prava.
Sto ti mislis zbog cega su Kurt Jara,Kempes,Mazinho,Romario,Leonardo itd npr.dolazili u Valenciu.Zato sto je to lijep grad ili sto su i drugi klubovi mogli trositi kao vodeci dvojac? :mrgreen:

www.valencia-balkan.net

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 27 feb 2012, 00:47

Adi_Zepce je napisao/la: Nekad davno i ostali su klubovi (barem Valencia,Atletico,Sevilla) mogli komotno fiancnijski biti rame uz rame Realu i Barci,upravo zbog financijskih sredstava dobivenih od TV prava.
Sto ti mislis zbog cega su Kurt Jara,Kempes,Mazinho,Romario,Leonardo itd npr.dolazili u Valenciu.Zato sto je to lijep grad ili sto su i drugi klubovi mogli trositi kao vodeci dvojac? :mrgreen:
Dolazili su iz istih razloga iz kojih je recimo Falcao dosao u Atleti, novac naravno. Hocu da kazem da raspodjela novca od TV prijenosa nije od krucijalnog znacaja. Naravno da Valencija treba dobiti vise, Atletico također. Ali da Real dobije koliko i Levante, i to bi bilo nepravedno.
Ili recimo da svaki klub prodaje zasebno pravo TV prijenosa? Tek tada bi nastao ocaj :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 feb 2012, 00:52

xaviesta je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la: Nekad davno i ostali su klubovi (barem Valencia,Atletico,Sevilla) mogli komotno fiancnijski biti rame uz rame Realu i Barci,upravo zbog financijskih sredstava dobivenih od TV prava.
Dolazili su iz istih razloga iz kojih je recimo Falcao dosao u Atleti, novac naravno. Hocu da kazem da raspodjela novca od TV prijenosa nije od krucijalnog znacaja. Naravno da Valencija treba dobiti vise, Atletico također. Ali da Real dobije koliko i Levante, i to bi bilo nepravedno.
Ili recimo da svaki klub prodaje zasebno pravo TV prijenosa? Tek tada bi nastao ocaj :mrgreen:
Naravno da nije imaju tu i sponzorstva itd,ali od velike je vaznosti i novac od TV parava.Normalno bi bilo da je recimo kao u Engleskoji ili Njemackoj to uređeno.Bila bi liga mnogo jaca,ali i zanimljivija.

www.valencia-balkan.net

JavierPortillo
Kontakt:

Post Postao/la JavierPortillo » 27 feb 2012, 20:20

xaviesta je napisao/la: Dolazili su iz istih razloga iz kojih je recimo Falcao dosao u Atleti, novac naravno.
Pola tih para dao je Atletico, a pola je dao onaj portugalski mafijas Mendes koji stoji iza cijelog tog transfera. Drzi covjek pola portualske lige i uvaljuje sve sto i malo valja madridskim klubovima (u Realu i Atleticu 6,7 Portugalaca), da ne dodajem tu jos Di Mariju, Falcaa i ostale. Da ne pricam o Cerezu, bjelosvjetskom lopovu koji ima dobre odnose sa svakim menadzerom na svijetu, pa mu ovi uvaljuju i ono sto valja i sto ne valja. Malo te financijske nezavisnosti bi dobro doslo ne samo Atleticu, nego svim ostalim klubovima Primere. Dobro, slazem se sa xaviestom oko toga da svi ne trebaju dobiti jednak dio novca, ali vala Atletico, Valencia, Sevilla i klubovi sa malo jacom povijescu sigurno zasluzuju barem trostruko vise, inace u protivnom se vise nikada ne mozemo nadati jednoj Valenciji, Deportivu, Atleticu ili Real Sociedadu.
"Preferiram poraz u odnosu na pobjedu sa golom iz penala" - Marcelo Bielsa

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 27 feb 2012, 20:44

Imam pitanje. Vjerujem da nisam potpuno objektivan buduci da navijam za real. Pa bih volio cuti misljenje nekih neutralnih korisnika. Ovo je forum i svako moze reci da je neutralan a nije. Al nije u tome stvar. Za ovo bih stvarno zelio neki fer komentar. Naime, kao sto svi znaju koji prate nogomet da je real madrid 10 bodova ispred barselone. Sve je moguce mada meni je to fina zaliha i vjerujem da je tesko dostizna. Tako da bas i ne strepim toliko u barsinim tekmama i za njene pobjede, iako bi mi naravno bilo drago da jos kiksa. Napravio sam dug uvod, ali htio sam objasniti malo situaciju i kako mislim da ne bude da nesto zalim se bezveze. Gledo sam citavu ovu zadnju tekmu barse sa atletiko madridom, i mogu reci da sam pravo razocaran. Ne u barsu toliko koliko u sudije. Barsini su igraci bili otprilike klasicni, ali onakvi potezi sudija, pa zar je moguce jedan 100% nepostojeci ofsajd svirali i jos jedan, 90% nepostojeci svirali. Zatim valjanja po terenu busquetsa, a na kraju meca taj isti igrac pokusava rukom igrati u svom kaznenom prostoru i na taj nacin omete protivnika. Al ok to. Onda dani alves vuce protivnika i dadne mu lakat u glavu i dobije zuti karton. Sta treba da barsin igrac uradi da dobije crveni? Nekom iskopa oko ili mu noge slomi? Pa onda alexis sanchez igra rukom i sudija dadne zuti iz daleka a on se vec uxere jer zna da je on igro, al ne, zuti dobiva puyol a ne drugi zuti alexis koji je skonto to pa odmah pobjego. Jednostavno mi je sinoc bilo zao gledat one scene. Nije mi bilo toliko krivo sto je barsa ko barsa pobjedila koliko nacin na koji je pobjedila. Na kraju je mogla gubit 3:1 i tek nakon toga dobit dva crvena pa da bude mozda i debakl totalni. Znam da ce sigurno neko ko navija za barsu pocet pricat nesto i o realu i trazit neke izvlake. Al to je glupo. Ja ne govorim sad ni o realu ni ikakvim omjerima. Samo me zanima sta neki koji su neutralni a odgledali mec misle o njemu, nebitno sto je to barsa i atletiko. Neka je i xxxxx i yyyy, nebitno. Dva kluba koja su odigrala mec i jedan je pobjedio.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 feb 2012, 20:58

Nema to veze, ako Levante zavrsi ispred Reala treba dobiti vise novca. Jednostavno se uradi po pozicijama kao u EPl, s tim da je mala razlika izmedju prvog i zadnjeg(mislim ne sad 5 miliona, ali ne i 80 m) i liga ce biti mnogo jaca. Drugo jedino da se ovi svi ostali klubovi prodaju, medjutim ukoliko dodje do onog plana od FIFE, opet ce Barca i Real biti najjaci, jer najvise zaradjuju samim tim imaju pravo najvise i trositi, a TV prava uveliko doprinose zaradi.
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2012, 22:22

@Dadnan,
Puyol uopće nije dobio žuti, već Alexis.
dadnan je napisao/la:Vjerujem da nisam potpuno objektivan buduci
Eto, već si odgovorio na 99% stvari u postu. :mrgreen:
dadnan je napisao/la:Onda dani alves vuce protivnika i dadne mu lakat u glavu i dobije zuti karton
Za razliku od Ramosa koji 2 tekme uzastopno radi iste stvari i gle čuda, prošao je nekažnjeno. Za prvu tekmu i ne mogu sa sigurnošću tvrditi, al' protiv Raya nije dobio žuti karton. Jučer je Alves makar kartoniran.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 27 feb 2012, 23:10

dadnan je napisao/la:Imam pitanje. Vjerujem da nisam potpuno objektivan buduci da navijam za real. Pa bih volio cuti misljenje nekih neutralnih korisnika. Ovo je forum i svako moze reci da je neutralan a nije. Al nije u tome stvar. Za ovo bih stvarno zelio neki fer komentar. Naime, kao sto svi znaju koji prate nogomet da je real madrid 10 bodova ispred barselone. Sve je moguce mada meni je to fina zaliha i vjerujem da je tesko dostizna. Tako da bas i ne strepim toliko u barsinim tekmama i za njene pobjede, iako bi mi naravno bilo drago da jos kiksa. Napravio sam dug uvod, ali htio sam objasniti malo situaciju i kako mislim da ne bude da nesto zalim se bezveze. Gledo sam citavu ovu zadnju tekmu barse sa atletiko madridom, i mogu reci da sam pravo razocaran. Ne u barsu toliko koliko u sudije. Barsini su igraci bili otprilike klasicni, ali onakvi potezi sudija, pa zar je moguce jedan 100% nepostojeci ofsajd svirali i jos jedan, 90% nepostojeci svirali. Zatim valjanja po terenu busquetsa, a na kraju meca taj isti igrac pokusava rukom igrati u svom kaznenom prostoru i na taj nacin omete protivnika. Al ok to. Onda dani alves vuce protivnika i dadne mu lakat u glavu i dobije zuti karton. Sta treba da barsin igrac uradi da dobije crveni? Nekom iskopa oko ili mu noge slomi? Pa onda alexis sanchez igra rukom i sudija dadne zuti iz daleka a on se vec uxere jer zna da je on igro, al ne, zuti dobiva puyol a ne drugi zuti alexis koji je skonto to pa odmah pobjego. Jednostavno mi je sinoc bilo zao gledat one scene. Nije mi bilo toliko krivo sto je barsa ko barsa pobjedila koliko nacin na koji je pobjedila. Na kraju je mogla gubit 3:1 i tek nakon toga dobit dva crvena pa da bude mozda i debakl totalni. Znam da ce sigurno neko ko navija za barsu pocet pricat nesto i o realu i trazit neke izvlake. Al to je glupo. Ja ne govorim sad ni o realu ni ikakvim omjerima. Samo me zanima sta neki koji su neutralni a odgledali mec misle o njemu, nebitno sto je to barsa i atletiko. Neka je i xxxxx i yyyy, nebitno. Dva kluba koja su odigrala mec i jedan je pobjedio.
Bgm kad sam ugledo post ove velicine,mislio sam da je to nesto objektivno i zrelo.
Jbg,te stvari se dogadjaju danas cesto.Nazalost,i nasem realu.
Sretno zmajevi!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 feb 2012, 23:12

El once de la jornada :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.