Arogantni je napisao/la:Mestar je napisao/la:J
avila se dječurlija.
Ko da si ti sta stariji... Ja ne poznajem nijednu odraslu osobu a da navija za Barcu... Sve je to poletna omladina koja navija za istu od dolaska Ronaldinja ili Messi... Sto se kaze GLORYHUNTery...
A sto se tice koji veci klub, naravno daj je Real veci jer ima 9 LP i vise titula, osim ako neki pokusavaju da u isti kos stave neku Evu i LP...LP treba da vazi ko 5 tih eva i recimo ko 2 Lige... Jer nije isto osvojiti ta 2 takmicenja...
Real je ove sezone bolji i tu nema price...
Kolko sam se samo puta naslušao kako su svi za Barcu počeli navijati od 2003. dolaskom Ronaldinha. To govori samo o kakvim se neznalicama radi. Bokte, zvučite kao da je Barca tamo neki klub iz neke vukojebine koji je tek 2003. napravio svoje prve korake. Hallo, govorimo o Barci, o klubu koji u svojim vitrinama ima skoro 100 službenih trofeja i o klubu koji ima preko 110 godina bogate povijesti i tradicije, ne govorimo o Hoffenheimu.
Za vašu informaciju, za Barcu su i prije R10 igrali velikani poput Zamore, Samitiera, Kubale, Kocsisa, Luisa Suareza, Cruyffa, Maradone, Stoickhova, Romaria, Koemana, Ronalda, Rivalda itd. itd., Barca je i prije R10 imala velike uspjehe, Barca je možda i najkonstantniji klub u Europi kada se pogleda čitava povijest kluba (klubovi iz najjačih liga). Do sredine 50-ih je Barca uz Bilbao možda bio i najtrofejniji klub lige petice, a od 90-ih na ovamo su najtrofejniji europski klub.
Ja sam počeo navijati za Barcu od druge polovice 90-ih, doba Ronalda pa kasnije Rivaldo. Da sam gloryhunter, navijao bih kao svaki pravi gloryhunter za najtrofejniji klub (Real Madrid) a ne za klub koji je tek jednom bio europski prvak. Nije mi bitan uspjeh, počeo sam simpatizirati Barcu zbog dresova i boje kluba, zbog ogromnog stadiona i atraktivne ofenzivne igre, zbog simbola koji taj klub predstavlja, zbog bliske veze s svojim navijačima/članovima, sviđa mi se katalonska povijest i Barcelona kao grad, s svojom lepršavosti, arhitekturom i sportskom tradicijom, vjerojatno i najsportski grad na planeti. Imam frendova koji su počeli navijati za Barcu početkom 90-ih, kada su Katalonci vladali Primerom i kada su postali po prvi puta europski prvaci. I oni su navijali za klub kada je Barca slavila velike uspjehe, samo što njih niko nikada nije nazvao gloryunterima?!
Gdje su bili simpatizeri Marida početkom 90-ih, a? Ako ćemo generalizirati kao što to neki rade kada sve simpatizere Barce nazivaju gloryhunterima, jel se onda može reći za one koji su počeli simpatizirati Madrid kada su 98-00-02 osvojili LP, da su gloryhuntery? Ili za CR7 fanove koji sada simpatiziraju Madrid? A koliko ih je tek počelo "navijati" za Madrid zbog Beckhama? zbog Galacticosa? A kako tek nazvati one koji su počeli "navijati" za Madrid jer dotični klub ima epitet najtrofejnijeg kluba Starog kontinenta, aaaa? To nisu gloryhuntery, rodila ih božica ispod Cibelesa.
Mene ne bi bilo sram priznat da sam počeo navijati za Barcu od 2003., zašto bi me i bilo sram kada ni one koji su počeli simpatizirati Madrid nije sram priznat da su počeli navijati za Madrid kada su bili u modi 98-00-02? Nećemo dvostruke aršine.
Evo ti i dokaz da je bilo ljudi koji su navijali za tamo neku Barcu i prije R10:
ZIDANE
http://www.sport.es/es/noticias/clasico ... ca-1262621" onclick="window.open(this.href);return false;
I pokojni Vojtila je član Barce, i to se učlanio prije 2003. i čak je član broj 108.000, vjerovao ili ne.
Što se tiče trofeja, Barca ima više službenih trofeja, ali Madrid ima više ona 2 najbitnija trofeja. Tu Madrid ima prednost od 15 trofeja, to su stekli u periodu od druge polovice 50-ih pa do 89/90., kada su osvojili 23 od 31 naslova Primere i 6 od 9 naslova Kupa/LP. Ovo ostalo je uglavnom na strani Katalonaca.
Madrid će zasluženo osvojiti Primeru ove sezone, ne osvaja se prvenstvo u El Clasicu, nažalost.