Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Omerbavarac » 26 feb 2012, 01:01

Postade Dzekson idealan joker. :roll:
Valjda zabar vise shvati kakvu masinu drzi na klupi, pa se udostoji pruziti malo vise minuta za njegovo djelovanje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 26 feb 2012, 01:27

Da hoce im Edin servirat vrucu kasu i prec u jedan od najvecih Schity-evih rivala ,izgleda bez tog smrad nece moc skontat kolko mu znaci imati vakvu igracinu :S :/

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 03:52

Roberto Mancini flop of the tekma po izboru stovanih pratilaca goala dart koma :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 feb 2012, 08:28

Dzeko prema goal.comu ima 320 glasova za najboljeg( plus moj :mrgreen: ) a drugoplasirani Aguero 150
Keep walking.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 26 feb 2012, 09:01

legenda reala je napisao/la:Edin će u Cityu biti kao Solskjer prije u Unitedu ;)
Uvidio je i Mancini da Edin bolje odigra i više pokaže kad uđe u 70-toj minuti,nego da igra od početka .
On je njemu jocker :)
steta onda talenta ako ce samo Solskjaer bit
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

twingi
Kontakt:

Post Postao/la twingi » 26 feb 2012, 09:08

Evo prenosim sa jednog portala interesantan tekst:

David Mooney, mladi britanski novinar i pisac, te veliki navijač Manchester Cityja je dan uoči utakmice tog tima sa Blackburnom napisao članak posvećen našem reprezentativcu Edinu Džeki, a mi vam ga ovom prilikom prenosimo u cjelosti.

Tokom 80-ih godina 19. stoljeća, škotski pjesnik i pisac je napisao priču o čovjeku koji ima podijeljene ličnosti. To je priča o čovjeku koji je veoma dobar u trenucima kada je dobar, al ii veoma loš onda kada je loš. Taj je čovjek išao iz krajnosti u krajnost i predstavljao je misteriju za okolinu. Iako je napisana prije 126 godina, govori o proročanstvu koje će doći u Manchester 2011. godine. U toj priči je autor Robert Louis Stevenson pogriješio samo u jednom, a to je ime. Knjiga se trebala zvati “Neobičan slučaj doktora Džeke i gospodina Hydea”.

Ne želim da to zvuči grubo, jer to zaista nije tako. Sviđa mi se Edin Džeko i smatram da je jedan od najboljih napadača u Premier ligi, ali je jedna stvar postala jasna tokom godinu i po provedenih u Cityju, a to je da on može biti potpuno beskoristan ili odličan. On rijetko odigra prosječnu partiju. Ili je sjajan ili se ne može “sastaviti sa loptom”.

Njegov debi protiv Wolvesa u januaru 2011. je pokazao da zna igrati fudbal. Iako je izgledao tromo, u nekoliko navrata je pokazao kako zna sa loptom, kako ima osjećaj za asistenciju, te tehniku u situacijama kada je bio okružen sa nekoliko odbrambenih fudbalera. Zatim je uslijedila loša utakmica na Villa parku, a onda i prvi pogodak protiv Notts Countyja, možda i najvažniji pogodak prošle sezone za City jer nas je održao u FA kupu.

Ali nakon te utakmice nikako nije uspjevao vratiti formu. Borio se sa tempom Premier lige, a razlog tome je to što je došao u januaru, a igrači sa strane imaju problema sa navikavanjem u Engleskoj. Međutim, uvijek je postojala sumnja u mojoj glavi…šta ako ne vrijedi novca koji je uložen u njega? Šta ako se ne uspije snaći u Engleskoj?

U februaru je bio zaslužan za izjednačujući pogodak u derbiju sa Unitedom. Šutirao je loptu koja je pogodila Davida Silvu u leđa i završila u golu Van der Sara. Da lopta nije pogodila Španca, završila bi bliže korner zastavici nego golu Uniteda.

Tokom marta i aprila gospodin Hyde je nastavio igrati, ali je bio u potpunosti neučinkovit, ali iskreno nije bio jedini loš i nedostajala mu je podrška u napadu. Važnije utakmice u kasnim fazama FA kupa i prvenstva je uglavnom odgledao sa klupe ili je ulazio kao kasna zamjena.

Tek kada je osvojen FA kup i kada je osigurano četvrto mjesto, Dr. Džeko se pojavio. Nakon prvog premierligaškog pogotka na Ewood parku u aprilu, on je počeo dizati samopouzdanje. To je, prema mom mišljenju, bilo ključno. Ako postoji jedna stvar koja krasi Edina Džeku, onda je to da zabija kada ima samopouzdanja, kada mu stvari polaze za rukom.

Očigledno mu se samopouzdanje vratilo tokom ljeta. Uz odrađene pripreme sa saigračima, novu je sezonu počeo ondje gdje je završio prošlu. Posljednji gol u sezoni je njegovo djelo, a to je također bio slučaj i na početku ove. Ukoliko računamo Community Shiled, Džeko je postigao osam golova u pet utakmica.

Ono što se desilo sljedeće je ključ povratka gospodina Hydea u septembru. Uprkos postizanju četiri gola na White hart Laneu, Džeko je završio na klupi u sljedećem susretu protiv Wigana. Mnogi bi rekli da to ne bi trebalo uticati na njega kao profesionalca, ali sve prije toga mu je polazilo za rukom i najčešće je rezultiralo pogotkom.. Nakon sjedenja na klupi, koje je djelovalo demotivacijski na njega, gospodin Hyde nije postigao pogodak čak mjesec i po.

Iako Mancinijev način vođenja ekipe nije pomogao napadaču, Italijan je uspio Džeku vratiti u dobru formu. Nešto više od 20 minuta do kraja mančesterskog derbija, United je pokušavao stići zaostatak od tri gola, a Mancini je znao da se može postići još nekoliko golova. Uveo je Džeku umjesto Balotellija i ovaj mu se odužio golovima.

Zatim je postigao dva gola protiv Wolvesa u dvije utakmice, a zatim još jedan na Loftus Roadu. Međutim, nakon dobre utakmice protiv QPR-a, ponovio je zavšio na klupi u susretu sa Newcastleom. Njegov pogodak u pobjedi nad QPR-om je bio posljednji do ovog januara, više od dva mjeseca kasnije. Tokom novembra i decembra se lopta odbijala od njegovih nogu, nije mogao dobijati zračne duele, pa se gospodin Hyde vratio.

Pogodak protiv Wigana je bio upravo ono što mu je trebalo. Izborio je slobodan udarac, Silva je odlično centrirao, a njemu je preostao lakši posao da ugura loptu u mrežu. I baš kao nakon Ewood Parka i Old Trafforda, njegovo samopouzdanje se vratilo.

Nakon godinu i po dana provedenih u Cityju, ne brinem se da li je Džeko vrijedan uloženog novca. Vrijedio je. Postigao je nekoliko sjajnih golova, nekoliko dobrih, te nekoliko prosječnih golova. Zabilježio je nekoliko katastrofalnih nastupa, te nekoliko sjajnih. Postigao je 16 golova u svim takmičenjima ove sezone, ali je očigledno da mu sistem rotacije igrača ne odgovara.

Lako je obrušiti se na igrača kada mu ne ide i navijači Cityja to znaju, a Džeki to ne treba u trenucima kada nije u formi. Samo mu je potrebno malo sreće. Sada je u dobrom naletu, ali i njemu će vjerovatno doći kraj. Kada taj period nastupi, potrebna mu je podrška navijača, a ne zvižduci jer, prije ili kasnije, jedan od njegovih golova će biti ključan u borbi za titulu.

Moramo se potruditi da njegova loša strana manje izlazi na vidjelo. Iskreno, njegovi golovi su bili ključni u borbi za vrh tabele, te rušenju rekorda. Znamo šta može uraditi, on zna ša može uraditi, a mi ga samo trebamo podržati u teškim vremenima kako bi to i uradio.
Naglabam...

Ne uklanjam dok Velid Spaho ne trepne kad prica!!!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 feb 2012, 10:19

Tako je Dzeko dijamantu :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 26 feb 2012, 10:31

Jbg, trebalo bi sledecu dati Dzeki i Baloteliju od prve minute... ili eventualno Dzeko i Aguero, mada i ovaj drugi nekad mora odmorit.. Ako dzeko pocne opet s klupe onda stvarno ne znam :roll:

goonertz
Kontakt:

Post Postao/la goonertz » 26 feb 2012, 11:00

JuveSissoko je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:Edin će u Cityu biti kao Solskjer prije u Unitedu ;)
Uvidio je i Mancini da Edin bolje odigra i više pokaže kad uđe u 70-toj minuti,nego da igra od početka .
On je njemu jocker :)
steta onda talenta ako ce samo Solskjaer bit
Nece Džeko trpit u Cityju da bude Solskjaer.. Vidite da se puši i on a i mi svi kad ne odigra od prve..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2012, 11:12

Ovo je prvi put da je Kolarov ubacio kako treba otkad igra u Engleskoj. :mrgreen:

A bolje je sto Dzeko nije odigrao citavu utakmicu, vec u utorak igramo protiv Brazila, bolje da je malo odmoran. Cudno da ne igramo u srijedu, igraci koji igraju danas, tesko ce se oporavit. Ne znam igra li Neymar danas, valja mu putovat pa igrat.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 26 feb 2012, 19:39

Cartman je napisao/la:Ovo je prvi put da je Kolarov ubacio kako treba otkad igra u Engleskoj. :mrgreen:

A bolje je sto Dzeko nije odigrao citavu utakmicu, vec u utorak igramo protiv Brazila, bolje da je malo odmoran. Cudno da ne igramo u srijedu, igraci koji igraju danas, tesko ce se oporavit. Ne znam igra li Neymar danas, valja mu putovat pa igrat.
Danas je valjda okupljanje igraca, a Dzeko volio bi da zabije Brazilu.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 19:55

Cartman je napisao/la:Ovo je prvi put da je Kolarov ubacio kako treba otkad igra u Engleskoj. :mrgreen:

Cudno je da ti nisi skontao da vise od godinu dana je termin FIFE utorak i petak.Srijeda i subota,jok.Da nije po terminu bilo bi odustajanja od poziva .
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

afa97
Kontakt:

Post Postao/la afa97 » 26 feb 2012, 19:57

harishp je napisao/la:

Cudno je da ti nisi skontao da vise od godinu dana je termin FIFE utorak i petak.Srijeda i subota,jok.
A zasto onda ima vise utakmica u srijedu nego u utorak??
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 20:01

afa97 je napisao/la:
harishp je napisao/la:

Cudno je da ti nisi skontao da vise od godinu dana je termin FIFE utorak i petak.Srijeda i subota,jok.
A zasto onda ima vise utakmica u srijedu nego u utorak??
Zato sto im je takav grah pao.Kod nas je uvozni,tetovac.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 feb 2012, 20:22

Ovo ide u najsmjesnije postove :D
Keep walking.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2012, 20:25

harishp je napisao/la:

Cudno je da ti nisi skontao da vise od godinu dana je termin FIFE utorak i petak.Srijeda i subota,jok.Da nije po terminu bilo bi odustajanja od poziva .
Pa dragi zlatni kantas, koliko puta ces se provalit? Pogledaj kad svi igraju ove sedmice, pa se javi. Ali sigurno ti nije lako, vidio si da je Beg ponovo prvi golman. Kako ide Supicu?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 20:27

@Curtmo zlatko moj dobri i dragi i sta hoces da kazes da je Sepponja promijenio casovnik za 24 sata.Igramo po Fifa terminu i zdravo,uostalom Brazil se vodi kao domacin i njima se zali ha ja.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2012, 20:35

harishp je napisao/la:@Curtmo zlatko moj dobri i dragi i sta hoces da kazes da je Sepponja promijenio casovnik za 24 sata.Igramo po Fifa terminu i zdravo,uostalom Brazil se vodi kao domacin i njima se zali ha ja.
Moras li ti uvijek nac neki detalj i onda trubit o tome preko 10 stranica (uz to obicno nemas pojma o cemu pricas)? Govorio sam o umoru igraca, yebe se meni za tebe i Blattera. Obojica ste zlatni.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 20:43

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:@Curtmo zlatko moj dobri i dragi i sta hoces da kazes da je Sepponja promijenio casovnik za 24 sata.Igramo po Fifa terminu i zdravo,uostalom Brazil se vodi kao domacin i njima se zali ha ja.
Moras li ti uvijek nac neki detalj i onda trubit o tome preko 10 stranica (uz to obicno nemas pojma o cemu pricas)? Govorio sam o umoru igraca, yebe se meni za tebe i Blattera. Obojica ste zlatni.
Da ne kenjamo previse zlatko moj dobri i dragi :mrgreen:
Pricas o umoru,kako rekoh taki im grah pao.Da su ga bolje razbacili,mozda bi bolje i prosli.
Uostalom ne krampaju u Raspotocju pa da budu umorni.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 26 feb 2012, 22:47

joj ljudi sto je ona oficijelna stranica premier lige nepregledna il se bar meni tako cini..Nemogu naci onu listu srijelaca standardnu, normalnu, nego neki indeksi poena ucinkovitosti :roll: ko nadje nek se javi http://www.premierleague.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot] i 22 gosta.