Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 12:43

Jah,a sto je Dialibica mahao BIH zastavama ko mahnit u Murciji kad su igrali protiv Spanije. :mrgreen:
I opet ga Ciro nije yebavao ni pet posto.Tad vam nije toliko,plaho smetalo ha?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 26 feb 2012, 12:46

harishp je napisao/la:Jah,a sto je Dialibica mahao BIH zastavama ko mahnit u Murciji kad su igrali protiv Spanije. :mrgreen:
Tad smo imali Dzeku, Ibisevica, Muslimovica u solidnoj formi i (mislili smo) velikog talenta u Zecu. Sad imamo samo dvojicu i Dialiba je u boljoj formi. Steta sto smo ga izgubili, jer bio bi dobar kao dzoker sa klupe u nekim utakmicama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 12:49

Cartman je napisao/la:
harishp je napisao/la:Jah,a sto je Dialibica mahao BIH zastavama ko mahnit u Murciji kad su igrali protiv Spanije. :mrgreen:
Tad smo imali Dzeku, Ibisevica, Muslimovica u solidnoj formi i (mislili smo) velikog talenta u Zecu. Sad imamo samo dvojicu i Dialiba je u boljoj formi. Steta sto smo ga izgubili, jer bio bi dobar kao dzoker sa klupe u nekim utakmicama.
Izgubili jest plaho,ovaj jedva docekao da ima bespatan put do materine kuhinje.Taman mu usput.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 26 feb 2012, 12:50

Safet tu utakmicu nije ni gledao da bi ga uocio. Nestalo mu tad struje u Parizu ili nije ga zanimala utakmica? Sta mislis koji je odgovor. :mrgreen:
Istina sistem na kojem Safet vodi reprezentaciju je odlican i podrzavam ga, ali kad su upitanju pozivi igracima tu je stvarno los.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 12:55

BIHfan je napisao/la:
Safet tu utakmicu nije ni gledao da bi ga uocio. Nestalo mu tad struje u Parizu ili nije ga zanimala utakmica? Sta mislis koji je odgovor. :mrgreen:
Istina sistem na kojem Safet vodi reprezentaciju je odlican i podrzavam ga, ali kad su upitanju pozivi igracima tu je stvarno los.
:shock: Od Murcije je proslo pune dvije godine pod Cirinom palicom a ovaj nije vaterpolo igrao za to vrijeme,ti si izgleda ocito pRolup'o loncice.
Djabe mah'o zastavama :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 26 feb 2012, 13:20

odlicno, ovo nam i treba , nismo bolje ni zasluzili. bravo dialiba! s obzirom da je napisano 20 000 postova i clanaka kako dialiba nema pravo igrati za bih i kako imamo briljantnog stratega, umjesto da konacno pocnemo prozivati ljude da rade svoj posao.
Sent from my Commodore 64

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 26 feb 2012, 14:12

Po milioniti put,treba se izgleda crtati. DIALIBA NEMA PRAVO NASTUPA ZA BIH NITI GA JE KAD IMAO!
Pred utakmicu za BIH, FIFA je poostrila zakon po pitanju sportskog drzavljnastva.Iz razloga da zemlje poput Katara,Arabija i koji sve ne,nebi mogli praviti reprezentacije,punih Brazilaca i Argentinaca. Igrac mora da igra u kontinuitetu 5 godina u zemlji za koju zeli da igra,da bi dobio sportsko drzavljansvo iste.Prestanite sa tim glupostima vise. Sta mislite,zasto vise nije mogao nastupati za U21 BIH nakon Welsa!?
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 feb 2012, 14:27

bagrcavi je napisao/la:
dzonvejn je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Nije mi jasno kako Dialiba ima mjesta u Senegalu pored onakvih napadaca, a u nas nema sanse.
ma bolje pozvati samo 2 napadača nego dialibu. :D
to je zato što je crnac ! pape rasisto :mrgreen:
Neka **** Dialibu, vidjecete Mikija iz Slobode za koju godinu u dresu BiH 8-)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 feb 2012, 15:22

Buba je momak koji je istinski zavolio nasu raju i zemlju,ovo je prva njegova uspjesna sezona otkako je otisao iz Želje,govoriti kako su ga ignorisali selektori je glupo,malo je igrao,Senegal ce ga sada za svaki slucaj kaparisati za sebe,a nama i nije tako potreban pored Edina i Vede.Svaka mu cast i nek' mu je sa srecom,zaslusio je.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2012, 15:24

bistrikboy je napisao/la:,a nama i nije tako potreban pored Edina i Vede.Svaka mu cast i nek' mu je sa srecom,zaslusio je.
Pitacu te hoce li nam biti potreban ako se povrijedi Edo i Vedo ;) . Ovo sad nije vezano direkt za Dialbu, uvijek je dobro imati Backup za njih dvojicu, ako dodje do povrede, ili ako je jedan van forme, da imas dzokera sa klupe koji ce moci donijeti promjenu.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 feb 2012, 15:27

Goalgetter je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:,a nama i nije tako potreban pored Edina i Vede.Svaka mu cast i nek' mu je sa srecom,zaslusio je.
Pitacu te hoce li nam biti potreban ako se povrijedi Edo i Vedo ;) . Ovo sad nije vezano direkt za Dialbu, uvijek je dobro imati Backup za njih dvojicu, ako dodje do povrede, ili ako je jedan van forme, da imas dzokera sa klupe koji ce moci donijeti promjenu.
u pravu si 100% samo mislim da je ova prica oko Dialibe nerealna jer decko bukvalno nije igrao nikako do ove sezone.Ja se nadam da ce Zlatan igrati redovno u Kini te da ce i Pape mozda razmisliti o nekom od ovih mladih nada kao podrska zvijezdama kao sto su Vedo i Edin
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 feb 2012, 15:28

Treba u naslov teme dodat´

DIALIBA NEMA PRAVO NASTUPA ZA BiH
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 26 feb 2012, 15:30

20.05.2008.
BH U-21 Reprezentacija: Dialiba ignorisao Tulića

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine U-21, okupila se danas u Vogošći, u hotelu Park, a na prozivci se nisu pojavili Boubacar Dialiba (Željezničar) i Josip Pejić (Moslavina). Dok je Pejić opravdano odsutan, jer završava papirologiju oko pasoša i sutra će se pojaviti u Vogošći, u stručnom štabu su iznenađeni zbog ćega se na okupljanju nije pojavio napadač Želje.

„Dialiba je uredno dobio poziv, dobio je vizu, a sada ga bez ikakvog opravdanja nema na okupljanju. Ne znam u čemu je problem? Istina, on je na spisku A tima za Azerbejdžan, ali isto tako rekao sam Piriću da mi treba u Moskvi. Uostalom, iz Rusije se vraćamo 25. maja, a okupljanje A reprezentacije je tri dana kasnije. Stvarno ne znam u čemu je problem“, čudio se Tulić.
.
Selektor naših nada naglasio je da će tražiti ispitivanje cijelog slučaja ukoliko se Dialiba ne pojavi u hotelu do večeršnjih sati.

„Moraću povući neke poteze. Ne želim rušiti svoj dignitet i tražiću da se cijeli slučaj ispita“, decidan je Tulić.

Polazak u Moskvu planiran je za 22. maj, a od trenutnog kadra, sa spiska će otpasti još jedan igrač, a u stručnom štabu će sutra odlučiti ko je prekobrojan.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 feb 2012, 15:32

bistrikboy je napisao/la: u pravu si 100% samo mislim da je ova prica oko Dialibe nerealna jer decko bukvalno nije igrao nikako do ove sezone.Ja se nadam da ce Zlatan igrati redovno u Kini te da ce i Pape mozda razmisliti o nekom od ovih mladih nada kao podrska zvijezdama kao sto su Vedo i Edin
Tako je, pozitvat Dialbu kad je bio baraz (jer je tad poceo zabijati), i ne bi bilo tako logicno, samo sto i dalje mislim da on ne bi imao pravo nastupa za nas, ali sad je gotovo, Senegal ce ga kaparisati za sebe i treba traziti druge alternative.

Sto se tice Muslimovica, ne vjerujem da on moze vise pruzati one partije kao prije godinu-dvije, volio bih da moze ali tesko, tako da bi mogao neko od mladih dobiti priliku. Uostalom, on je na drugom kraju svijeta, Susic nece moci pratiti njegove igre, a i putovanje na okuplajnje repke bi bila dodatna muka samo za njega.

Sad puno izbora nemamo, Mahmutovica iz Teplica imamo, Bilbiju i Djurica iz mlade reprezentacije, mada je Pape najavio, da ce Ibricic igrati napadaca :x

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 26 feb 2012, 15:36

dzonvejn je napisao/la:20.05.2008.
BH U-21 Reprezentacija: Dialiba ignorisao Tulića

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine U-21, okupila se danas u Vogošći, u hotelu Park, a na prozivci se nisu pojavili Boubacar Dialiba (Željezničar) i Josip Pejić (Moslavina). Dok je Pejić opravdano odsutan, jer završava papirologiju oko pasoša i sutra će se pojaviti u Vogošći, u stručnom štabu su iznenađeni zbog ćega se na okupljanju nije pojavio napadač Želje.

„Dialiba je uredno dobio poziv, dobio je vizu, a sada ga bez ikakvog opravdanja nema na okupljanju. Ne znam u čemu je problem? Istina, on je na spisku A tima za Azerbejdžan, ali isto tako rekao sam Piriću da mi treba u Moskvi. Uostalom, iz Rusije se vraćamo 25. maja, a okupljanje A reprezentacije je tri dana kasnije. Stvarno ne znam u čemu je problem“, čudio se Tulić.
.
Selektor naših nada naglasio je da će tražiti ispitivanje cijelog slučaja ukoliko se Dialiba ne pojavi u hotelu do večeršnjih sati.

„Moraću povući neke poteze. Ne želim rušiti svoj dignitet i tražiću da se cijeli slučaj ispita“, decidan je Tulić.

Polazak u Moskvu planiran je za 22. maj, a od trenutnog kadra, sa spiska će otpasti još jedan igrač, a u stručnom štabu će sutra odlučiti ko je prekobrojan.
Da poslali su mu poziv,ali nas tupavi tadasnji savez nije imao pojma o pravilima. Isto su uradili i sa Admirom Haznadarom sa utakmicom sa Spancima,pa sta bi. Nasem narodu ne vrijedi objasnjavati,ko mazge su .Dialba nije nikad stekao pravo nastupa za BIH.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Prinudjen
Kontakt:

Post Postao/la Prinudjen » 26 feb 2012, 19:10

I sad je aktuelno pravilo da pored pasoša(Dilaiba ima naš pasoš) je potrebno da igrač živi dvije godine na teritoriji zemlje za koju želi da nastupa(Dialiba i to ispunjava). Za sticanje novog državljanstva je potrebno 5 godina. Ako neko ne zna tačno objasniti razliku u ta dva pravila, neka se ne javlja. Pogotovo ne sa crvenim slovima. Sam Dialiba je izjavio da se nadao pozivu BiH, a valjda on zna najbolje može li ili ne može igrati za nas. A sve i da je imao najčistiju situaciju, ne bi bio pozvan i svakako bismo ga izgubili, pored ovakvog selektora.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 feb 2012, 20:33

Sta je sa nasim golmanom Nemanjom Supicem, kad se samo sjetim oni odbrana protiv Belgije.

Igra li on jos, koliko se sjecam otisao je negdje u Rumuniju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 26 feb 2012, 20:36

bicakcic danas odigrao 90 min za braunshweig (il kako vec :mrgreen: )
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 26 feb 2012, 22:55

Elegant je napisao/la:Sta je sa nasim golmanom Nemanjom Supicem, kad se samo sjetim oni odbrana protiv Belgije.

Igra li on jos, koliko se sjecam otisao je negdje u Rumuniju.
Brani za Vojvodinu

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 feb 2012, 23:06

Bicakcic se sjajno snasao u Eintrachu.Ostali su neporazeni na prevrucem gostovanju kod St.Paulija glavnog konkurenta za BL 0-0.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antibot, CAGarfia, Coolpanda24, Google Adsense [Bot], JackW, Lekqqq1921, NebeskaSila96 i 38 gostiju.