28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

hz1987
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la hz1987 » 25 feb 2012, 09:59

harishp je napisao/la:@hz1987 kasa saveza je ionako hronicno prazna,u Bosni ljudi zeljni kvalitetnih meceva i jos im ono teke treba ''oteti''i kasu isprazniti sto se ispraznilo nije.Sto znaci duplo yebavanje sirotinje.
Uostalom ni fifa ni uefa nebi to dozvolile,jer bi bio presedan a i relativno jako losa reklama saveza,repke i drzave.
Kao nisu sposobni da budu domacini u kvalifikacijskim tekmama a ko fol bi isli na velika takmicenja.
Ne vidim tu nikakav presedan. Mislim da možeš igrati gdje želiš - niko ti ne može zabraniti, ali ipak treba pogledati pravila. S druge strane, baš mislim da puni stadioni širom EU su marketinški ispravan potez. Najam stadiona u Zenici, Sarajevu ili negdje u EU se mora platiti.

Munib
Kontakt:

Post Postao/la Munib » 25 feb 2012, 10:01

hz1987 je napisao/la:Raja...ne znam je li se spominjalo ranije, ali imam jedno pitanje koje nema smisla kad je u pitanju reprezentacija, ali pošto u BiH ništa nije kako treba onda pitanje dobija smisao, a ono je sljedeće:

Zašto BiH repka ne bi svoje utakmice igrača po EU???

1. Bilo bi originalno što niko nikad nije uradio (možemo pokrenuti novi vid igranja utakmica)
2. Došlo bi do popularizacije našeg fudbala u zemljama EU (bili bi voljeni i od domaćina stranca)
3. Birali bi unaprijed prije kvalifikacija stadione širome EU (lokacije gdje ima dosta naših)
4. Stadioni bi uvijek bili puni dijaspore
5. Igrači bi se osjećali mnogo ugodnije (svaka destinacija novo iskustvo i okupljanje)
6. Prema protivniku i kapacitet stadiona prilagoditi (da uvijek bude pun stadion)
7. Svakako nemamo našeg stadiona (tako da imamo izgovor da igramo po EU)

Ideja se zasniva na sljedećem:
Igramo protiv slabije reprezentacije, nađemo stadion od 10-tak hiljada mjesta gdje bi bio pun dijaspore (do Holandije, preko Belgije, Njemačke do Austrije)...Ako igramo protiv nekog jačeg onda na provjerene destinacije gdje nas može doći i do 30.0000 (avio linije, vozovi, autoceste - tipa po Njemačkoj)...Treba napraviti doživljaj svim građanima BIH i bosancima koji žive vani da utakmica repke bude pravo putovanje, odmor, zabava...Evo, vjerovatno će u švici stadion biti pun naših navijača - atmosfera domaćinska i fakat što ne bi tako mogli kvalifikacije odraditi?

S druge strane, odmah smo interesantni i medijskim kućama u zemljama EU, u zemlji u kojoj igraš, pa si interesantan preko medija i građanima država u kojim igraš, nekako će te svi drugačije gledati, eto i BHF se smirio, navijamo istinski i lijepo...ovo je i promocija države, gdje zaintrigriraš EU građane da se raspitaju o nama! A mi uvijek imamo izgovor da ne možemo (od sada ne želimo da igramo u BIH) zbog neispunjavanja uslova stadiona i infrastrukture...Sutra nek zahladni i imamo oranicu, mi fino odigramo na prelijepom stadionu pred 15.000 na idealnoj travi tekmu protiv Latvije npr u Grazu??? Lako bi došla raja iz BIH, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske...ili protiv Grčke u Augsburgu nadomak Munchena pred 30.000 gledalaca...itd...itd...tipa u Esbjergu (Danska) odigramo protiv Slovačke pred 20.000 gledalaca.......
Zar repka igra samo za dijasporu, bujrum ok kad igramo na strani, neka se potrude..ali jos dase tako vodimo kao i domacini.."dijaspore".

Kad smo posle rata mogli da igramo sa Italijom na Kosovu mozemo i sad 8-) boli me sto je stadion oranica, nasa je...a dijaspora neka se drzi tekmi kad igramo u gostima.

Treba napraviti doživljaj svim građanima BIH i bosancima koji žive vani da utakmica repke bude pravo putovanje, odmor, zabava
:lol:

A da neko nekad dodje u Sarajevo o Zenicu od stranaca, NE.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 feb 2012, 10:06

Dijaspora koja uvijek puni stadione na gostovanjima, koja ide širom EU i van EU zaslužuje barem jedne kvalifikacije da im se pokloni od strane repke. S druge strane ove kvalifikacije neće biti atraktivne za gostujuće utakmice, jer ko će ići u Grčku, Slovačku, Latviju i Litvaniju??? To je jako zahtjevno i turistički da se organizuješ jer te sljeduju presjedanja. A bujrum, nek se puni Bilino Polje (12.000 mjesta) - nek se igra na oranici, nek do karte dođe samo onaj ko se dobro lakta u redovima, gdje šverceri odmah pokupuju po 7-8.000 karata i tuše ih po duplo većim cijenama i za EU standarde...

Svi dobro poznajemo naš mentalitet, jer kad igrači dođu ovamo u BiH raspojasaju se i podivljaju, tako da se uvijek u klubove vraćaju van forme...presjedanja, avio linije, kašnjenja su neminovnost jer smo gamad pa ne znamo ništa kako treba....Ovako naši igrači direktnim letovima mogu i do predloženih destinacija prvi da dođu i nema pijančenja, dernečenja...ko kad dođu u Sarajevo!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 feb 2012, 10:12

hz1987 je napisao/la:
harishp je napisao/la:@hz1987 kasa saveza je ionako hronicno prazna,u Bosni ljudi zeljni kvalitetnih meceva i jos im ono teke treba ''oteti''i kasu isprazniti sto se ispraznilo nije.Sto znaci duplo yebavanje sirotinje.
Uostalom ni fifa ni uefa nebi to dozvolile,jer bi bio presedan a i relativno jako losa reklama saveza,repke i drzave.
Kao nisu sposobni da budu domacini u kvalifikacijskim tekmama a ko fol bi isli na velika takmicenja.
Ne vidim tu nikakav presedan. Mislim da možeš igrati gdje želiš - niko ti ne može zabraniti, ali ipak treba pogledati pravila. S druge strane, baš mislim da puni stadioni širom EU su marketinški ispravan potez. Najam stadiona u Zenici, Sarajevu ili negdje u EU se mora platiti.
Jest,a insanu iz Sarajeva,Zenice,Mostara je prepisaj hoda do Danske ili Njemacke i trosak ni dvije kahve.
Tesko insan skucka za kartu jos ga i stim treba handriti.
Kako neko rece vec imaju gostujuci susreti i tu dijaspora moze odraditi posao.Ovo ostalo ne dolazi u obzir,niti ce bilo kome pasti na pamet.
P.S kafana nasih za raspojasavanje puna dijaspora i to jos zescih,ti to ocito predvidio.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 25 feb 2012, 10:44

harishp je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:
Jest,a insanu iz Sarajeva,Zenice,Mostara je prepisaj hoda do Danske ili Njemacke i trosak ni dvije kahve.
Tesko insan skucka za kartu jos ga i stim treba handriti.
Kako neko rece vec imaju gostujuci susreti i tu dijaspora moze odraditi posao.Ovo ostalo ne dolazi u obzir,niti ce bilo kome pasti na pamet.
P.S kafana nasih za raspojasavanje puna dijaspora i to jos zescih,ti to ocito predvidio.
eto ti to svaku tekmu ides na bilono polje?
koliko je takvih?
svi gledaju da odu samo na odlucujucu i naravno izvise zbog svercera...
znam da je put negdje tamo skup, ali pariz je sve pokazao kako se moze!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 feb 2012, 11:08

@hz1987

Da si mi živ i zdrav, ali ti je ovaj prijedlog očajan. Dosta je tu razloga zbog kojih je to po nekim pravilima neizvodivo i nemoguce. Ipak sama pomisao da će postati privilegovani oni ljudi koji su izbjegli iz Bosne kad je bilo najteže, da će se utakmice igrati kod njih i za njih, pored bosanskog naroda koji je ostao u Bosni, bio tu kad je trebalo i koji želi da se izvuče iz ovog sivila, a jedina nada za većinu je ta reprezentacija. Je li pošteno i pravedno i to uskratiti ovom "napacenom" narodu ?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 feb 2012, 11:09

Ne mogu da vjerujem o cemu diskutujete. Mislim stvarno... @hz1987, razmisli malo o tome kako bi to bilo ponizavajuce za nasu drzavu. Ideja ti je fakat takva da bi se, ako bi ikad doslo do njene realizacije, mnogi zapitali treba li ta drzava uopste postojati. "Ne mogu ni obicne utakmice organizovati, a hoce drzavu, hoce u EU i hoce u Nato?" Zato pusti ti te takve revolucionarne i prakticne ideje, posvetimo se izgradnji i rekonstrukciji stadiona u BiH. Znamo vec da ih u Evropi ima mnogo lijepih.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2012, 11:12

Pa to odam u startu odpada,čuj da igramo kvalifikacije po zemljama EU,nije ratno stanje :P
Savez nema para ni da pripreme odrade kako treba ,šta ti misliš ko bi plaćao te silne stadione po Munchenu,Grazu itd. sigurno da oni ne bi bili džaba :roll:
Nema od tog ništa to svak zna,samo se beze raspravlja o nebitnim stvarima za koje ne postoji ni promil šansi da se realizuju. ;)
Što naši igraju prijateljske po EU i Americi evo sad ,zbog tih svih navijača da im se oduže ,znači dosta vam je gostujuće + prijateljske šta bi vi htjeli da budemo reprezentacija EU :lol: :lol:

Postadosmo reprezentacija Evropske Unije :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 feb 2012, 11:14

Ma jednostavno ideja sa kojom se cak ni dijaspora nebi slozila.Jer bi to bila samara i drzavi i savezu a dusmanima taman sjelo ko kec na desetku da se sprdaju s tim.
San Marino ugosti Njemacku a mi moramo ici u tri lijepe ''kao domacini''nigdje veze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 feb 2012, 11:20

Da se utakmice igraju po EU radi "dijapore" a mi u BiH pred TV ko nas sisa ?! Ma daj molim te ...

Vratimo se utakmici Brazil - BiH.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 feb 2012, 11:25

slika

Brazil - BiH 1:0

Prijateljska utakmica, 18.12.1996. g., Manaus, 20.000 gledaoca.

Strijelac: Ronaldo 67.
Sudija: Marinho (Brazil)

Brazil: Zetti, Cafu, Goncalves, Cruz, Roberto II (Junior II 73,), Conceicao (Ricardinho I 46.), Leandro, Denilson III, Djalminha (Rodrigo II 73.), Giovanni (Oseas 77.), Ronaldinho. Selektor: -

BiH: Dedić, Geca, Pintul, Ramčić, Kapetanović, Glavaš (Dadić 78.), Begic (Musić 62.), Beširević, Šabić (Turković 70.), Bolić, Salihamidžić (Osmić 78.). Selektor: Fuad Muzurovic

nostalgija... ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 feb 2012, 11:28

Raspitao sam se malo kakav je travnjak na AFG Areni, i rekli su da danas jos St.Gallen ima utakmicu, pa ce se znati u kakvom je stanju.

Nadam se da ce biti bolji od onoga u Baselu.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 feb 2012, 11:29

Još želim da napišem da u utorak na dan odigravanja utakmice proslavljam rođendan. Ne tražim previše, želim jednu mušku, hrabru partiju naših Zmajeva, bez previše respekta i straha prema protivniku, uz dozu inata i ponosa. Idemo Zmajevi, samo hrabrao !!!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Munib
Kontakt:

Post Postao/la Munib » 25 feb 2012, 11:41

Brazil: Zetti, Cafu, Goncalves, Cruz, Roberto II (Junior II 73,), Conceicao (Ricardinho I 46.), Leandro, Denilson III, Djalminha (Rodrigo II 73.), Giovanni (Oseas 77.), Ronaldinho. Selektor: -
Kakav crni Ronaldinho :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 feb 2012, 12:20

Geca ganjo Ronalda da mu dres da :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 feb 2012, 12:22

Munib je napisao/la:
Kakav crni Ronaldinho :mrgreen:

Ma to je bio Ronaldo, ali se na pocetku karijere tako zvao. Ronaldinho otprilike znaci "mali Ronaldo". Kad je porastao postao je Ronaldo ;)
Brazilci! :D

duck
Kontakt:

Post Postao/la duck » 25 feb 2012, 12:27

Ima li jos neko da organizuje prevoz na tekmu osim Centrotransa? Ali opcija bez nocenja i po mogucnosti polazak iz Sarajeva.
Keep it simple! ;)

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 25 feb 2012, 12:49

calcio je napisao/la:slika

BiH: Dedić, Geca, Pintul, Ramčić, Kapetanović, Glavaš (Dadić 78.), Begic (Musić 62.), Beširević, Šabić (Turković 70.), Bolić, Salihamidžić (Osmić 78.). Selektor: Fuad Muzurovic

nostalgija... ;)
Ovu utakmicu su Brazilci dobili na guz.ove,sudija je sve zivo svirao protiv nas.Ponistavali nam golove,Bolic je pravio budale od njih.
A za ove sto se cude sto pise Ronaldinho(Ronaldo),on se tako i zove,u Brazilu je on Ronaldinho,samo dolaskom u Evropu se to promjenilo.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 25 feb 2012, 13:00

Pasodzigera je napisao/la:
calcio je napisao/la:slika

nostalgija... ;)
Ovu utakmicu su Brazilci dobili na guz.ove,sudija je sve zivo svirao protiv nas.Ponistavali nam golove,Bolic je pravio budale od njih.
A za ove sto se cude sto pise Ronaldinho(Ronaldo),on se tako i zove,u Brazilu je on Ronaldinho,samo dolaskom u Evropu se to promjenilo.
Nije tačno. Kod njih je običaj da mlađim osobama ime pišu u deminitivu, Ronalda su tako zvali jer je tada bio najmlađi igrač u brazilskoj reprezentaciji. Nešto kao tepanje.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 25 feb 2012, 13:10

harishp je napisao/la:Ma jednostavno ideja sa kojom se cak ni dijaspora nebi slozila.Jer bi to bila samara i drzavi i savezu a dusmanima taman sjelo ko kec na desetku da se sprdaju s tim.
San Marino ugosti Njemacku a mi moramo ici u tri lijepe ''kao domacini''nigdje veze.
vecu glupost nisam cuo odavno, i u pravu si Harishp ja koji zivim u dijaspori,prvi se nebi slozio da igramo po EU, boga mi nema veceg meraka nego doci kuci pa pravac Zenica i tekma!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.