Raja...ne znam je li se spominjalo ranije, ali imam jedno pitanje koje nema smisla kad je u pitanju reprezentacija, ali pošto u BiH ništa nije kako treba onda pitanje dobija smisao, a ono je sljedeće:
Zašto BiH repka ne bi svoje utakmice igrača po EU???
1. Bilo bi originalno što niko nikad nije uradio (možemo pokrenuti novi vid igranja utakmica)
2. Došlo bi do popularizacije našeg fudbala u zemljama EU (bili bi voljeni i od domaćina stranca)
3. Birali bi unaprijed prije kvalifikacija stadione širome EU (lokacije gdje ima dosta naših)
4. Stadioni bi uvijek bili puni dijaspore
5. Igrači bi se osjećali mnogo ugodnije (svaka destinacija novo iskustvo i okupljanje)
6. Prema protivniku i kapacitet stadiona prilagoditi (da uvijek bude pun stadion)
7. Svakako nemamo našeg stadiona (tako da imamo izgovor da igramo po EU)
Ideja se zasniva na sljedećem:
Igramo protiv slabije reprezentacije, nađemo stadion od 10-tak hiljada mjesta gdje bi bio pun dijaspore (do Holandije, preko Belgije, Njemačke do Austrije)...Ako igramo protiv nekog jačeg onda na provjerene destinacije gdje nas može doći i do 30.0000 (avio linije, vozovi, autoceste - tipa po Njemačkoj)...Treba napraviti doživljaj svim građanima BIH i bosancima koji žive vani da utakmica repke bude pravo putovanje, odmor, zabava...Evo, vjerovatno će u švici stadion biti pun naših navijača - atmosfera domaćinska i fakat što ne bi tako mogli kvalifikacije odraditi?
S druge strane, odmah smo interesantni i medijskim kućama u zemljama EU, u zemlji u kojoj igraš, pa si interesantan preko medija i građanima država u kojim igraš, nekako će te svi drugačije gledati, eto i BHF se smirio, navijamo istinski i lijepo...ovo je i promocija države, gdje zaintrigriraš EU građane da se raspitaju o nama! A mi uvijek imamo izgovor da ne možemo (od sada ne želimo da igramo u BIH) zbog neispunjavanja uslova stadiona i infrastrukture...Sutra nek zahladni i imamo oranicu, mi fino odigramo na prelijepom stadionu pred 15.000 na idealnoj travi tekmu protiv Latvije npr u Grazu??? Lako bi došla raja iz BIH, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švicarske...ili protiv Grčke u Augsburgu nadomak Munchena pred 30.000 gledalaca...itd...itd...tipa u Malmo (Švedska) odigramo protiv Slovačke pred 20.000 gledalaca.......
Prijedlog:
2. kolo: BiH - Latvija (11. septembar 2012.)
GRATZ - Austrija - 15.000 mjesta (Avio linija Ljubljana)
Stadion: UPC Arena
4. kolo: BiH - Litvanija (16. oktobar 2012.)
AALKMAR - Holandija - 17.000 mjesta (Avio linija Amsterdam)
Stadion: AFAS Stadion
5. kolo: BiH - Grčka (22. mart 2013.)
AUGSBUG - Njemačka - 30.000 mjesta (Avio linija Minhen)
Stadion: SGL Arena
7. kolo: BiH - Slovačka (6. septembar 2013.)
MALMO - Švedska - 24.000 mjesta (Avio linija Kopenhagen)
Stadion: Swedbank Stadium
9. kolo: BiH - Lihtenštajn (11. oktobar 2013.)
ZENICA - BiH - 12.500 mjesta
Stadion: Bilino Polje
Zadnja izmjena:
hz1987, dana/u 25 feb 2012, 10:02, ukupno mijenjano 3 puta.