Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pauk
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Pauk » 23 feb 2012, 09:37

U ovoj sezoni za Manchester City Dzeko je igrao 32 utakmice i dao 17 golova i 7 asistencija (izvor: transfermarkt . de)

To je sasvim solidno, jedini problem je sto Dzeko je kao nebo i zemlja, jedno tekmu sjajan a sledecu katastrofa ili obrnuto.

Vidjecemo na kraju sezone sta ce biti, Mancini je sasvim iskren bio prema igracima na koje na racuna vise kao Adebayor, Bellamy, Santa Cruz itd. pa valjda ce biti i prema Dzeki...mnogi tvrde da Cavani dolazi na ljeto a evo i sada je se vratio Tevez pa bice interesantno :)

Ako Manchester City osvoji Premiership bilo bi dobro da Dzeko napusti City jer to je vrh u Engleskoj od turnira kojih mozes osvojiti, pa tada bilo samo mogli ici niz brdo za City.

Licno volio bi vidjeti zamjenu Pato-Dzeko, jer Dzeki bi bilo odlicno u AC Milanu sa Ibrahimovicem a i Pato bi se dobro snasao u City-u sa Silvom i Aguerrom. :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 23 feb 2012, 09:51

Dakle statisticki gledano, Dzeko na terenu 1950 minuta, 17 golova, gol svakih 117 minuta.

Aguero, 2440 minuta, 20 golova, gol svakih 122 minute

Aguero 8 a Dzeko 7 asista.

Balo ima mnogo losiju statistiku i nije bitan.

Mislim da je glavna zacikoljica u tome da Aguero vise pase stilu igre koji gaji City. Dzeko je i pored toga sto mislim da ne pase za City odigrao dosta odlicno do sada....

Feco
Kontakt:

Post Postao/la Feco » 23 feb 2012, 10:13

Po minutazi koju dobija na kapaljku i svoj prilici ,Edin igra sasvim solidno,al kosto je gore receno ,Milanov stil igre bi mu vise odgovarao,jednostavno u City-u ce biti sve vece i vece guzve,i pored svega sumnjam da bi mogao biti starter osim kad city treba nabijat gol-razliku,velika je to steta ,jer Edin takav tretman sasvim sigurno ne zaslužuje .. :)

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 23 feb 2012, 10:19

Najveci problem je, po mom misljenju, sto Dzeko se ne uklapa u stil fudbala koji igra Manchester City.

Ali to nije nikaka sramota, ni Ibrahimovic se nije uklopio u FC Barceloni, tako da smatram ako City bude prvak Engleske, da bi to idealno prilika bila za Dzeku da predje u Italiju i najradije u AC Milan koji igra najofenzivniji fudbal u Seria A.

Dzeko bi koliko toliko se dokazao u Engleskoj, jer imao je vaznu ulogu u FA Cupu prosle sezone, i ove sezone je vec dijamant dao dosta vaznih golova u Premiershipu za City i ako City bude prvak, Dzeko ce biti dosta zasluzan za to. :D

Nebi vise bilo sta da osvoji u Engleskoj sa City-em, tako da komotno moze da predje u Italiju i da osvoji Seriu A sa AC Milanom i Ibrahimovicem.

Zlatan ima 30 godina i danas je dosta mirniji i manje sebican nego kao je bio mladji, i mislim da bi Dzeko se odlicno snasao sa Zlatanom, a u Ibri ima jos 2-3 godini vrhunskog fudbala.

To bi bio idealan scenario za Dzeko, za par mjeseci sa 26 godina da je osvojio i Bundesligu i FA Cup i Premiership.

Sto je tice povratka u Njemacku, ja sam protiv toga, jer nema sta vise da dokaze u Njemackoj, bio najbolji napadac par sezona u Njemackoj, iako je igrao za srednju ekipu i cak i postao prvak. :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 23 feb 2012, 11:45

vendeta87 je napisao/la:Ljudi malo pretjerujete sa ovim stalnim raspravamo o Dzeki, covek igra sasvim solidno u nekim tekmama i odlicno evo npr. u 32 tekme u kojima je nastupio za Man. Citiy postigao je 17 golova i imao 7 asistencija. A protiv cinjenice da je Macini fudbalski lajik nemoze ni Dzeko a ni niko od na nesto da ucini.
Ovo je sustina, a jos od te 32 tekme, sigurno je manje od 24 bio starter, dakle Dzeksonu svaka cast, handre ga cijelu sezonu a lik zabija li zabija.
Cuva Bog Zelju svog!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 feb 2012, 13:32

To da se dzeko nije uklopio u igru citya je evidentno , ali opet uz minutazu koju dobija je drugi strijelac ekipe sa 17 pogodaka uz zavidan broj asistencija ... Slazem se sa time da bi mu najbolja opcija bila Milan , a jos me i raduje cinjenica da takav igrac ne moze otici u puno gori klub od man city-a kada bude iso odatle. Opet me brine da ga nece ostavit jer je igrao znacajnu ulogu ove sezone tj jos je igra ali u to sumnjam tevez je bio prvi strijelac prosle godine pa je otjeran ko pseto.Nadam se da ce dzeko startat sad u subotu jedan gol bi bio vise nego odlican ponovo bi bio u top 5 strijelaca engleske lige ( ako se ne varam mislim da sad dijeli 5 tu poziciju sa yakubuom ali nisam gledo tu statistiku odavno ).Sve u svemu za minutazu koju dobija i kako zna sjedit po 2 - 3 utakmice na klupi njegova statistika je vise nego odlicna.A na ljeto molimo svi boga da ode :D

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 23 feb 2012, 13:34

slika
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 feb 2012, 15:00

Ako smo se okupili samo da svoje zakivamo u zvijezde onda forum nema smisla bolje uvest samo opcije lajkovanja čovjek ako krene neku normalnu diskusiju odma' je mrzitelj svega što je bosansko :)
Džeko ima statistiku dobru ali problem kod Man.citya je što se igra njihova ne gradi oko napadača već ako šta Silva predribla il yaya ture jurne s loptom kroz sredinu u odnosu naprimjer na igru Napolija koji podsjeća na Hofenhajm iz vremena Ibisevic-Obasi-Ba..e zato on da bi istakao sebe u ekipi mora da ore u napadu,da pravi presing jer 20 minuta što dobije more izgorit na terenu da bi na taj način izborio svoje mjesto u timu jer golovi kod Mancinija ništa ne znače ;)

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 23 feb 2012, 15:02

Ljudi malo ste kontradiktorni.
Prvo kazete da se Dzeko ne uklapa,a Aguero savrseno uklapa u igru Citija. A nakon toga iznesete statistiku iz koje zakljucite da je Dzekina bolja-minute u igri,golovi,asist.
Pa kako se onda moze statisticki malo losiji Aguero bolje uklapati u igru citija od statisticki boljeg Dzeke pitam se ja?
Po meni Dzeko nije solidan ove sezone vec ODLICAN kad se sve sabere i oduzme...

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 23 feb 2012, 15:12

Denizmare je napisao/la:Ljudi malo ste kontradiktorni.
Prvo kazete da se Dzeko ne uklapa,a Aguero savrseno uklapa u igru Citija. A nakon toga iznesete statistiku iz koje zakljucite da je Dzekina bolja-minute u igri,golovi,asist.
Pa kako se onda moze statisticki malo losiji Aguero bolje uklapati u igru citija od statisticki boljeg Dzeke pitam se ja?
Po meni Dzeko nije solidan ove sezone vec ODLICAN kad se sve sabere i oduzme...
Moj odgovor na ovo je da se to moze vidjeti okom. Recimo, gledao sam maltene sve meceve Citija ove sezone. Razlika izmedju njih dvojice, je sto je Dzeko dosta tvrd na lopti, ima dosta izgubljenih lopti. Aguero se bolje krece, bolje kombinuje sa Yayom i Silvom. Sitna igra, kratki pasovi, Aguero dosta uspjesno igra i u sredini kada ima loptu. Ono na sto ja mislim kad mislim da se Dzeko ne uklapa je to sto je Dzeko po meni tip koji treba da bude na vrhu i da cijela ekipa respektuje njegove mogucnosti, radi za njega i koristi ga maksimlano. Dzeko nije bas najbolji u brzim kombiniranjima, Silva i Aguero cesto igraju na prvu loptu. Ono sto Dzeki definitivno nedostaje je nabacaji, City apsolutno nema taj stil, ne koriste Dzekinu visinu, a to je njegova najjaca strana...

Dzeko ima dobru statistiku zato sto zaista ima nos za gol a da im je on prvi napadac i da igraju igru koja Dzeki odgovara, mnogo vise bi zabijao....

Mancini voli da ima 3 poluraspucana spica umjesto jednog raspucanog a dvojicu bez forme.....

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 23 feb 2012, 15:44

Da,ali Dzeko je napadac,a ne vezni igrac ili poluspic.Nema on sta da kombinuje iako to demantuje sinocnja tekma jer su 2 gola pala nakon njegovih kombinacija. Vrlo jednostavno golman brani,vezni kombinuju a napadaci daju golove. Fudbal se igra za golove ,a ne za kombinatoriku sto znaci da Aguero moze da dodirne loptu 100 puta,ali ako on ili ekipa ne dadnu gol znaci da nije uradio nista.Silvin zadatak je da doda loptu i leta i veze igru,a ne Edinov. Pa valjda se ocjenjuje ucinak po korisnosti na utakmici,a prema poziciji u timu zna se sta je ciji zadatak. Da Dzeko ima 5 prilika na tekmi pa ne zabije,rekao bih da je bio slab ili solidan kao eto nasao se u prilici,ovako on je odlican i nema svrhe dalje secirati njegovu igru,ona nije upitna,a golovi pokazuju da se savrseno uklapaju i jedan i drugi u igru ekipe.....

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 23 feb 2012, 19:35

nezz zasto ali obozavam ovaj klip " onclick="window.open(this.href);return false;
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 24 feb 2012, 00:21

[youtube][/youtube]

:lol: :lol:

Ako je bilo,izvinjavam se :!:
Chelsea F.C.

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 24 feb 2012, 02:15

:D beton!
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 24 feb 2012, 03:00

mokhe je napisao/la:Koliko je Aguero bolji??? :twisted: ;)

slika

Gledajuci minute Aguero je odigrao 5 utakmica više od Dzeke.
I evo, sad ko idiot moram citirati sam sebe jer kad sam ovo 'okacio' niko nije *ebo temu
vec se ufatili trola ko da im zivot od njega zavisi. I taj trol ubio dvije naredne strane, s njima i moj post. :evil:
Dakle,
jako je vazna ova statistika, i po ovome je Dzeko medju najkorisnijim igracima Evrope, sta bi bilo da igra stalno?
Ne znamo i nije ni vazno. Nemojte zaboraviti da ga je Mancini dugo htio, jos dok su Adebayor i co. bili tu, a kad je Krasic der'o guzoe u CSKA pitali su Mancinija za pojacanja, nesto kao da li ce City dovesti Krasica ili Dzeku, on hladno rek'o samo me jedan od njih dvojice zanima. Znamo koji.
Sto se Aguera tice, strasan igrac, u Atleticu nakon Torresa glavni, zvijer - eh, medjutim, da li je i koliko bolji od Dzeke (u Sitiju)? Sace svi oni sto pricaju o trcanju reci ha-hu agero vako agero nako, sto se mene tice, Agero jako puno trci bezveze bez ikakvog efekta, jeste, tacno je, pravo je mocno vidjet igraca koji jede zemlju, al sta s tim sto ganja ko lud lopte za koje zna i u njega mu baba da ih ne moze stic?
A sad pogledajte Dzeku i njegovu igru BEZ lopte, naročito u 16-ercu, na njemu su uvijek bar dvojica, ne odvajaju se od njega, potrazite utakmice Sitija koje su dobili a u kojima Džek nije zabio a igrao je, pogledajte koliko prostora lik pravi ekipi tako sto povuce pola odbrane za sobom. U 16 metara na njemu su uvijek bar dvojica. Pogledajte onaj od nedavno De Jongov go sa 20 i nesto metara i gledajte otkud prostor za taj sut. Zato Manciniju treba Dzeko.
Mozda se neko nece sloziti sa mnom, ali...
I jos,
s*ebo sam se kad je Silva izjavio nevidjenu glupost u intervjuu povodom toga sto je izabran za najboljeg igraca Premiershipa za prvu polovinu sezone, rek'o je otprilike 'vako (parafraza): ''Ja samo radim svoj posao. Ja sam vezni igrac i moj je posao da dajem napadacima lopte, u ovom trenutku je Aguero nas prvi napadac i ja se trudim da uvijek njemu dam loptu.'' WTF? pa valjda ti ko veznjak dajes loptu co'jeku koji je u najboljoj situaciji (pa makar to bio Lescott) a ne gledas dje ti je jaro po jeziku...
Mislim da se ova Silvina logika itekako osjetila u igri Sitija,
nije da nije efektna, al men' se ne svidja... sta cu.

:twisted:
i uz temu prigodna kompozicija, u zdravlje! (znam da ne volite grajndkor, al ovo od 1.30 garant volite :lol: :twisted:)
[youtube][/youtube]
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 24 feb 2012, 15:11

http://www.bluemoon-mcfc.co.uk/Blog/ind ... -and-hyde/" onclick="window.open(this.href);return false;

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 24 feb 2012, 16:41

Interesantna perspektiva.
It’s very easy to get on a player’s back when he’s not playing well – and, Christ, City fans know that – but Dzeko definitely doesn’t need that when he’s not in form. He just needs that little bit of luck. Right now, he’s in one of his good patches, but that will probably come to an end. When it does, he needs the backing of the fans and not a constant, uneasy buzz or groan about the Etihad when he inadvertently blocks a goalbound effort or when he skies a one-on-one, because, sooner or later, another one of his goals will be crucial in this title run-in.
Sta za ovo podvuceno reci, nego da je tipicno za navijace klubova koji od danas do sutra postanu od nicega nesto. Oni ocekivaju od igraca da budu bogovi, koji zabijaju iz svake pozicije i u svakoj utakmici. Isto tako kao i u Hoffenheimu, gdje su ocekivali da ce uskoro osvojiti CL. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 feb 2012, 16:56

Dobar tekst i koliko toliko realan ! Mogao je cak biti i kriticniji. Uglavno mentalna blokada. Ja bi Edina na pripremama repke sto vise vremena da provede sa Rahimicem imam osjecaj da bi imao stosta da nauci po tom pitanju.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 24 feb 2012, 17:18

kimbo je napisao/la:

Dobar tekst i koliko toliko realan ! Mogao je cak biti i kriticniji. Uglavno mentalna blokada. Ja bi Edina na pripremama repke sto vise vremena da provede sa Rahimicem imam osjecaj da bi imao stosta da nauci po tom pitanju.
mozda ali posto provode vise vrmena po kafanama, ne samo on vec dosta njih....tako da je to tesko izvodivo, ovdje im dodje kao relaksacija ;)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 feb 2012, 17:47

Mislim da je dobro poznato sta Ibricic, Dzeko i donekle Spahic rade i u Sarajevu i na gostovanjima. Nema potrebe da se ponavlja, to je sve do selektora. Ciro im je to dopustio, a ni Susicu nije lako jer svi znamo da Dzeki niko ne moze nista jer je nas ubjedljivo najbolji igrac. U Cityu ne moze radit takve stvari, jer nije vitalan za njihovu igru i zna ko mu placa racune. Da Susic slucajno stavi Dzeku na klupu radi discipline, i izgubi, to bi za njega bio kraj i svi to znamo. Uz to repka nema kvalitet da prekrizi bilo kojeg igraca, a ne Dzeku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TMovac i 11 gostiju.