FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AYAN
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AYAN » 22 feb 2012, 14:01

Naj smo bolji... :mrgreen:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 feb 2012, 14:03

Kerla je realno odlican stoper,kojeg je otkrio bas Osim i normalno da bi se ovaj sutra vratio u Zelju,ali je pitanje sta Osim zeli...Kerla ga je nekoliko puta iznevjerio..on bi u Zelji mogao jos napredovati i za godinu-dvije napraviti dobar transfer u inostranstvo,ali Kerlina je logika do sada bila drugacija,zato i jeste stagnirao,prije svega zbog nekoliko nepromisljenih i glupih poteza,ali sve to treba rjesiti u obostranu korist i dogovoriti se o njegovom povratku jer boljeg stopera trenutno Zeljo ne moze dovesti! Zeljo je jaci nego ikad,zaista...nepamtim kad smo imali bolju ekipu,mozda nekad prije rata..svaka cast Osimu,zaista je covjek genijalac! jos na ljeto kad krene izgradnja zapadne tribine Grbavice,pa gdje ce nam biti kraj....

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 22 feb 2012, 14:09

Hvala Bogu što Amar postoji i što nema balkanski mentalitet. Čovjek interes kluba uvijek stavlja na prvo mjesto.Realno Kerla je beton igrač ali su ga savjetovali pogrešni ljudi.

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 22 feb 2012, 14:12

bosnas_ je napisao/la:Kerla je realno odlican stoper,kojeg je otkrio bas Osim i normalno da bi se ovaj sutra vratio u Zelju,ali je pitanje sta Osim zeli...Kerla ga je nekoliko puta iznevjerio..on bi u Zelji mogao jos napredovati i za godinu-dvije napraviti dobar transfer u inostranstvo,ali Kerlina je logika do sada bila drugacija,zato i jeste stagnirao,prije svega zbog nekoliko nepromisljenih i glupih poteza,ali sve to treba rjesiti u obostranu korist i dogovoriti se o njegovom povratku jer boljeg stopera trenutno Zeljo ne moze dovesti! Zeljo je jaci nego ikad,zaista...nepamtim kad smo imali bolju ekipu,mozda nekad prije rata..svaka cast Osimu,zaista je covjek genijalac! jos na ljeto kad krene izgradnja zapadne tribine Grbavice,pa gdje ce nam biti kraj....
Nadam se da cemo biti prvi klub iz BiH koji je uspio uci u LP. Pa tu su onda pare i svasta nesta :roll:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 feb 2012, 14:13

Ovi igraci tipa Kerla, Simic, Stanic i ima ih jos dosta... Amar je od njih napravio prave igrace! Dobro se sjecam kad npr. Kerla nije mogao meda u Zelju bio je onako mrtvi prosjek ni tamo ni vamo... Stanica su svi tjerali jer veze nije imao... Simic isto tako.. kao i Svraka, Seha.. AMAR ih je sve kolektivno preporodio (vecinu igraca) i trebaju da mu budu zahvalni do kraja zivota..Valjda Amar ima to nesto u sebi ili tajni recept. Onda Bucan...
Ovo dosad je kao san majke mi... Bekric pa Zeba, evo sad i Kerla kometreba lupit ugovor od jedno 2 godine minimalno da se malo opameti ...skontao i je on da mu je ova zadnja sansa da se malo dozove i da mu samo Amar i Zeljo mogu pomoci...Kakvu cemo samo ekipu imati perverzija...,al opet se ne treba zalijetati spustiti loptu i od utakmice do utakmice..

@black
Ja ne znam ko bi drugi mogao proci dalje u Lp u skorije vrijeme... mozda Siroki, ali mi oni nesto sve ove godine stagniraju kao da ne zele da se izdignu jedan nivo vise... Sarajevo oscilira ...
Jedino mi pokusavamo i hvala Bogu uspijeva nam da se izdignemo daleko o svih polako gradimo ekipu... i jos svasta sto se tice samog tima i organizacije... polako samo

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 22 feb 2012, 14:18

nime_tm87 je napisao/la: Ja ne znam ko bi drugi mogao proci dalje u Lp u skorije vrijeme... mozda Siroki, ali mi oni nesto sve ove godine stagniraju kao da ne zele da se izdignu jedan nivo vise... Sarajevo oscilira ...
Jedino mi pokusavamo i hvala Bogu uspijeva nam da se izdignemo daleko o svih polako gradimo ekipu... i jos svasta sto se tice samog tima i organizacije... polako samo
Ja vidim da Željo postaje sve ozbiljniji i ozbiljniji klub.
Zadnja izmjena: black64, dana/u 22 feb 2012, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 feb 2012, 14:19

Kakva LP, kakvi bakrači... aaaa naroda i mentaliteta :lol: :roll:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 22 feb 2012, 14:20

KB-TM87 je napisao/la:Kakva LP, kakvi bakrači... aaaa naroda i mentaliteta :lol: :roll:
ne kvari nam euforiju ba XD

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 22 feb 2012, 14:21

ne dižite euforiju, lijepo je maštat, al mislim da su svi naši klubovi daaaaleko od LP

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 feb 2012, 14:28

Cuj Siroki da napravi iskorak u evropi ?? Pred kim', kojim navijacima, radi koga.. Svi znamo da je to nacionalisticki klub u kojem mogu igrati samo hrvati, i koji pravi igrace za Dinamo, i hrvatsku ligu i reprezentaciju...
Oni NIKADA, zapamtite, nece napraviti iskorak u evropi jer su ograniceni sa svih strana...

Zeljo je zaista napravio fantastican iskorak u BiH, sto se igrackog kadra tice, prodaje igraca, renomea, itd.
Zaista je lijepo biti manijak...

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 22 feb 2012, 14:33

lijepo je biti manijak uvijek.... ;)
AMAR OSIM!!!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 feb 2012, 14:35

csh je napisao/la:lijepo je biti manijak uvijek.... ;)
Normalno, hvala Bogu, ali i nije bilo toliko lijepo kada smo se borili za opstanak, kada nismo nikako mogli pobijediti u gostima, itd. A mozes i sam vidjeti svoje postove tamo sa prvih stranica i na sto je to licilo.. :D
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 22 feb 2012, 14:41

Svaki dan sve vise ljepi stvari oko kluba, predivan mi je osjecaj kao ona sezona kad smo sampioni bili.Pa ja sam plakao kad smo izgubili kup,a i kad smo osvojili titulu poslje toliko godina cekanja.A jos je tada situacija oko kluba bila mnogo ne stabilna.Sad mi sve izgleda bajno,mi navjaci smo euforicni naravno ali opet znamo naseg sefa koji uvjek ide korak po korak.Cak i ove izjave igraca su malo prenagle treba ici polako,a sad samo mogu reci jedno
MNOGO SMO JAKI !!! :D
svoj ti pos'o !

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 22 feb 2012, 14:43

Baja_Zvjerka je napisao/la:
csh je napisao/la:lijepo je biti manijak uvijek.... ;)
Normalno, hvala Bogu, ali i nije bilo toliko lijepo kada smo se borili za opstanak, kada nismo nikako mogli pobijediti u gostima, itd. A mozes i sam vidjeti svoje postove tamo sa prvih stranica i na sto je to licilo.. :D
Znam ja to sve ali je covjek i tada nalazio mnogo ljepoga,u ponosu koji nosis,a gubis godinama,i mogu reci da sam u periodu kada nsimo nikoga dobili bio najredovniji na gostovanjima,kada uzmem zadnjih 8-10 sezona,propustao sam mozda dva do cetiri u periodu jada i cemera a bio sam i na onj tri jedan u orasju a i onoj u zenici 0-1...pa sad ti normalnom objasni zasto je to tako a evo tri godine igramo odlicno!
AMAR OSIM!!!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 22 feb 2012, 14:47

Mogu reći da sam počeo da se navikavam na mudre i zrele poteze uprave Želje.

Idemo dalje i bolje...

slika

Ponos i Povjerenje! 8-)
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

niho1987
Kontakt:

Post Postao/la niho1987 » 22 feb 2012, 14:48

Osim: Favoriti smo! Ko se to još prošetao Premijer ligom?

Amar Osim, menadžer Željezničara bio je izuzetno raspoložen na predstavljanju Samira Bekrića. Nakon uvodnog „zagrijavanja“, menadžer Plavih potvrdio je da je Bekrić najzvučnije pojačanja, ne samo u Želji, nego i u Premijer ligi BiH.

„Statistički, Bekrić je najveće pojačanje. Prije godinu i pol proglašen je za najboljeg igrača lige, od strane trenera i novinara. Prije godinu i pol otišao je vani, a sada se vratio i nema 20 kila više. Pretpostavit je da je zadržao nivo kao što je imao i ranije, ako nije bolji. Vratio se i Bilbija u Boreac. I on je kvalitetan igrač, ali u prvom „mandatu“ u Borcu nije ostavio trag kakav je ostavio Bekrić u Želji“, kazao je Osim.

Na pitanje da li će biti problem ukomponovati Bekrića i Zebu, koji imaju mnogo toga zajedničkog, Osim je odgovorio:

„Zeba i Bekrić nisu ni blizu isti igrači. Sticajem okolnosti nosili su isti broj i igrali na istim pozicijama, ali nisu ni slični igrači. Zeba može igrati na još dvije pozicije, isato kao što i Bekrić može igrati na dvije različite pozicije“, objasnio je Osim.

Bekrić je bio Želja i Ive Ištuka, koji vodi Rijeku. Nedavno je Ištuk izjavio da će se Željo prošetati Premijer ligom ukoliko angažuje Bekrića...

„Ištuk je to rekao zato što je trebao igrati protiv nas. Zato nas je malo nahvalio... Pola što je rekao može se baciti... Ko se to još prošetao našom ligom? Ne bježim od toga da smo favoriti, ali da ćemo se prošetati ligom, to je druga stvar. I Široki Brijeg i Borac su favoriti. I Sarajevo je favorit, jer je veliki klub. I Ištukove usporedbe da smo kao Dinamo u Hrvatskoj ne stoje. I Sarajevo je blizu Londona, u odnosu na Tokijo, ali je daleko u odnosu na Graz. Dinamo ima budžet od 20 miliona eura, a mi dva miliona i svršavamo. Nisam mislio ništa loše pod tim. Mi prodamo najboljeg igrača za 400, 500 hiljada eura, a Dinamo nekog kloca za 4 miliona eura...“, objasnio je Osim.

Menadžer Plavih usporedio je i dvije ekipe, sadašnju i onu prije dvije godine koja je stigla do šampionske titule.

„Slažem se da je ova ekipa kvalitetnija, ali su oni igrači imali neku drugu stvar. Imali su nešto drugo...“.

zeljo1
Kontakt:

Post Postao/la zeljo1 » 22 feb 2012, 14:52

načuo sam od jednog clana uprave za Zdenka Baotica jel suplja ili .........
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 22 feb 2012, 14:56

Dobro reče jedan momak na orgu za Kerlu, ako mu je Amar oprostio, opraštam i ja.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 22 feb 2012, 14:56

Još mi u glavi, transparent
"OSTALO JE SAMO IME" i prozivke za upravu, simo krunić, demir hotić... hvala BOGU dragom pa relativno kratko vrijeme pravi su ljudi došli u klub i ŽELJO je na mjestu na kojem zaslužuje biti i gdje je trebao biti svih ovih godina...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 feb 2012, 14:59

''Dinamo ima budžet od 20 miliona eura, a mi dva miliona i svršavamo''

Ha ha..e lud je majke mi. :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.