Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Henry
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Henry » 19 feb 2012, 00:25

Koja sreca sto nisam gledao drugo poluvrijeme.vidim Ox dao autogol,nema veze.Nadam se da mu nece pasti morali a francuz nek se dobro zapita da vec jednom odstupi s kormila.Dugo naviajci imaju razumjevanja za neke njegove privatne hirove.Nije veci od kluba i ne treba se smatrati apsolutnim vladarom.Pao je Napoeleon,past ce i on.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 19 feb 2012, 00:35

@Arnelinho To sam i ja danas htio poslije tekme da napišem u vezi OX-a. Prvo lik iako je izgubio loptu, bio je okruzen sa 3 igrača Sunderlanda, i opet je trčao tih 70 metara do svoga gola da nešto pokuša i da spasi ZATO MU NIKO NE SMIJEEEEE ZAMJERITI OVAJ GOL ! Uostalom kad bi vidjeli Walcotta da se vrati ovako :shock: :oops: mislim nikad ! Drugo, sto Arnelinho reče, jedini je on bio na kraju tekme vidno razočaran, momka mi je stvarno zao sto ima velike šanse da propadne u ovom našem kanta timu ! USMANOV IN - KROENKE OUT !
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2012, 00:37

Ne znam sta vi toliko ocekujete. Naravno da je katastrofa to sto je Arsenal ispao, ne kazem ja nista. ALi komentari jaki Sunderland??? Pa ovi ljudi i dok ih nije vodio O'Neil su bili problem za Arsenal. Npr. 2008 je u gostima bilo 1-1, godinu poslije su nas dobili a prosle je opet bilo 1-1, da bi tek ove godine Arsenal dobio. 2007 bila zadnja pobjeda. Znaci zadnje tri sezone Arsenal nije uspio pobjediti, i sad vi ocekujete da dva puta pobjedi istu ekipu na gostovanju. I da mislim da svi znate kakav je Sunderland od dolaska O'Neila na klupu, tako da komentari jaki Sunderland ne prilice.
Problem Arsenala je u tome sto igra svaku utakmicu isto. Da smo pet puta igrali protiv Sunderlanda, dobili bi ovu prvu, i ostale bi izgubili sve na isti nacin, i na isto zatvaranje igraca. Nema plana B, niti bilo kakvog drugog plana osim onog dodaji pa ako prodje daj gol, ako ne Wenger ce se izvlaciti na teren. Igraci ne mogu sami izaci na teren i da budu konkuretni. Trener mora da odredi glavnu formaciju, formaciju u slucaju da ne ide, i formaciju koja bi se primjenjivala ukoliko fali vise igraca. Medjutim, Wenger fura ovu formaciju iako je Cesc otisao(a napravljena za njeg) iako je odavno procitana i uprkos tome sto bi Arsenal sa trenutnim kadrom mozda bolje odigrao neku drugu formaciju. Ocigledno da ne pali sa trojicom na sredini, jer sam siguran 100% da i dvojica mogu meljati loptu kao sto to rade trojica, onda olaksaj Robinu, dodaj jos jednog spica i odmah Sunderland ne bi mogao praviti toliki pritisak morao bi jedan igrac ostati da pripomogne odbrani, ovako je 2 igraca na Robina, i odmah ga guse onako bi bilo 3 igraca na njih dvojicu sto je lakse nego prva situacija. Wenger da je pametan iskoristio bi sav potencijal koji nasa odbrana posjeduje. Promjenio bi svoju taktiku i bazirao se na odbrani. Nesto slicno Mourinho i Ferguson rade. Kad valja napad onda su napadacki orjentisani kada valja odbrana onda se koncentrisu da izvuku maksimum iz iste. Wenger to nije u stanju uraditi, njemu valjala ili ne odbrana, isto tako i napad on ce probati kroz napad. Ko bi rekao da je on u svojoj karijeri bio stoper.
Sto se tice Ox-a nije mu to jedino sto je uradio. Ima i ona scena nakon kornera kad je probao klizecim da presjece loptu, pa kad ga je presla ustao i trcao za onim igracem sve do naseg gola, dok su se njegove kolege setkale.
Celik!3,2,2.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 19 feb 2012, 00:44

Ne znam jeste li primjetili OXu niko ništa ne smije da kaže, barem koliko sam ja to vidio, kad pogrijesi jer se lik najvise trudi od svih na terenu :)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2012, 00:46

vedofeelgood je napisao/la:Ne znam jeste li primjetili OXu niko ništa ne smije da kaže, barem koliko sam ja to vidio, kad pogrijesi jer se lik najvise trudi od svih na terenu :)
Pa naravno da mu ne smije niko nista reci. Medjutim nije samo greska igraca sto se setkaju po terenu, ima tu mnogo trenerske greske. Da ih svaki put opali po dzepu ili nesto slicno malo sutra bi se oni onako setali.
Celik!3,2,2.

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 19 feb 2012, 00:48

AllGunsBlazing je napisao/la:
vedofeelgood je napisao/la:Ne znam jeste li primjetili OXu niko ništa ne smije da kaže, barem koliko sam ja to vidio, kad pogrijesi jer se lik najvise trudi od svih na terenu :)
Pa naravno da mu ne smije niko nista reci. Medjutim nije samo greska igraca sto se setkaju po terenu, ima tu mnogo trenerske greske. Da ih svaki put opali po dzepu ili nesto slicno malo sutra bi se oni onako setali.
Ili da uprava opali i trenera.Kad skontas realno.Boli Wengera kurko,bio prvi ili zadnji zna da nece dobiti otkaz,ima platu ima apsolutnu moc.Covjek yebe u mozak milone navijaca.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 19 feb 2012, 01:09

Arnelinho je napisao/la:I dalje mislim da ova ekipa ima potencijal, al' da ga ne koriste na pravi način
sve dok ga ne koristimo isto kao i da ga nemamo. šta ce mi mobitel ako ga ne koristim ? :D

u posljednjih 8 utakmica, imamo 4poraza, 3pobjede i 1remi. izuzmemo li utakmice FA cupa u 2012 godini imamo 2pobjede i to protiv Sunderlanda i Blackburna, 4poraza, 1remi. A ukoliko pogledamo raspored: Tottenham (H), Liverpool (A), Newcastle (H), Everton (A). S ovakvom igrom nam se ne pise dobro, a i nece izaci na dobro.

Nekada imam osjecaj da Wenger vise misli o tome kako ce naci izgovor nego kako pripremiti momcad ili taktiku za naredni mec! Znao sam kako ce ispasti ova sezona. Ukoliko se nastavi ovim tokom, a preko noci se rijetko sta mjenja, Arsenal ce ostati i iduce godine ne konkurentan. Poslovat' cemo opet na isti nacin, praviti iste greske.

Nama je uistinu jedina utjeha da ce sve jednom proci...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 19 feb 2012, 11:02

Izgleda da nećemo poslovat na isti način. Nešto se mijenja. evo npr
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/EX ... 66960.html" onclick="window.open(this.href);return false; , a i sve je izvjesnije da će wenger otići, te da je moguće da će ga guardiola zamijeniti, naravno to su samo nagađanja za pepa, al mislim da wenger neće moći izdržati pritisak navijača. A i uprava mu više ne smije ugađat na sve moguće načine, pa samo da im pravi profit.
Krajnje je vrijeme da neko nešto uradi , da se nešto promijenit.
Vođa zna.

munja
Kontakt:

Post Postao/la munja » 19 feb 2012, 12:20

Arnelinho je napisao/la:Edit: Gled'o sam danas 1. poluvrijeme Boltona. Ryo je majstor, to svako zna, sem hejtera. On je nevjerovatan talenat i strašna radilica, imaćemo strašna krila sledeće sezone. Pazite šta vam rekoh. A pustite vi one trolove, koji ga nisu niti u jednoj (ili su možda jednu) tekmi gledali.
Nesumnjam da cemo imati, ali ako nemas pravog vodje na terenu, sto je trenutni slucaj u Arsenalu djabe ti svi talenti svijeta, Real je nekada imao dokazane zvijezde u timu znate da ih ne nabrajam sad al sta su im donijele, nisu mogli 1/8 Lp-a proci...pogledajte Argentinu kakve zvijezde ali sta su postigli, sta je bilo na Svjetskom, i kako se plasirase nazor.

Arsenal nije da vise nema vodju ekipe, nego nema ni autoritet trenera, niko ga ne sljivi vise, sta ti talenti mogu pridonijet ekipi, nista sem sto ce trckarat po terenu ko muhe bez glave i cekat da nko nesta ucini pa da se i oni trznu, ili dobru zaradu od prodaje sto je neminovno, pa ce u drugom klubu ginut i punit nasu mrezu kad god budu igrali protiv nas, i "glumit fola ono nece se radovat kad god ga zabiju".

Zamislite da se Rvp bunio Fergusonu kao onda ulasku Arsavina, pa dobio bi kopacku u glavu odmah u svlacionici, i nogu na kraju sezone, il par hiljadarki kazne...

Sto se tice Artete, taj igrac je dobar, ali takav u velikom klubu se UVODI sa klube onda kada se zeli tekma smireno privest kraju...a klupa bi bila kraca za neka imena koja sada sjede i primaju platu...
Wolkot sigurno u Frgia nebi zaigrao dugo, da je pitanje bil bio pozvan i za selekciju, onda bi po zemlji hodao a ne glumio balerinu po terenu, a igraci koji ne igraju u prvom timu nemogu se nadat prelasku u jaci klub, tako da nebi imao mnogo opcija.

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 19 feb 2012, 12:37

Ne moze vala Wenger bit krivac za sve, shvatam ove reakcije navijaca al stvarno mislite da je wenger radije volio vratit henrija mjesec dana nego dovest recimo podolskog ili hazarda, da radije voli gledat walcota skilacija djuru i ovu djecu na bekovima nego provjerene igrace.

problem nije u wengeru problem je u hebenoj upravi kao sto je i u unitedu i u liverpoolu (zavaravaju se oni koji misle da je prosle godine liverpool dao 100 mil eto tako to je vecim djelom ustedjeno na platama i prodajama igraca kao sto je uradjeno i u unitedu). aresnal kojeg god trenera da dovede situacija ce bit ista imat ce 30 mil za pojacanja po roku i to je to cak i ako prodas igraca 90% ide gazdama ostatak tebi na pojacanja. tu je problem arsenala nikako u wengeru koji je bio i ostat ce jedan od boljih trenera danasnjice.

evo zamjerali ste mu sto ne stavlja OX-a od prve min sto stavlja arsavina sto ce mu walcot u prvih 11 sto ce rozicki pa jucer gledam covjek sve izmjeno jedino odbranu stavio onako kako je jedino i mogao i opet ne valja, e to vala vise nije do trenera covjek jednostavno nema alternative koga god da stavi isti vrag.

treba zavrsit sezonu i onda donijet odluku o treneru mada cisto sumnjam da cete boljeg nac, kao sto nije ni vila kao sto nije ni chelsea poslije mourinha kao sto nije ni liverpool poslije rafe i sto vjerovatno nece ni united poslije fergija.
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2012, 14:28

Razlika izmedju Fergusona i Wengera je sto se prvi zna prilagoditi situaciji drugi ne zna. Sad Wenger ima poprilicno jaku odbranu, imenima mozda i jednu od najjacih, nastupima najgoru. Uredu otisao Cesc, nije kraj svijeta, promjenis pristup, smanjis broj primljenih golova i eto bodova. Samo Wenger ne zna tako, on zna napadacki napadacki i onda usere jednu utakmicu sa defanzivnim pristupom. Siguran sam da bi ovo Ferguson iskoristio, i da bi ekipa bila defanzivnija, ali bi postizala rezultate posebno ako uzmes u obzir sta Robin radi.
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 feb 2012, 14:31

Zavisi na šta se odnosi to "jednu od najjačih odbrana po imenima". Jer, United, City i Chelsea definitivno imaju i po imenima i po svemu ostalom jaču odbranu od Arsenala.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 19 feb 2012, 14:33

Monolog je napisao/la:Zavisi na šta se odnosi to "jednu od najjačih odbrana po imenima". Jer, United, City i Chelsea definitivno imaju i po imenima i po svemu ostalom jaču odbranu od Arsenala.
Znači 4 od 20 što je super u ovakvoj ligi, ali naša odbrana je trenutno 4 ali 4 ozada.

[youtube][/youtube]

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 19 feb 2012, 14:36

Monolog je napisao/la:Zavisi na šta se odnosi to "jednu od najjačih odbrana po imenima". Jer, United, City i Chelsea definitivno imaju i po imenima i po svemu ostalom jaču odbranu od Arsenala.
Cuj po imenima Arsenal ima najjacu odbranu.Arsenal ima samo 2 imena u odbrani TV i Sagnu.Ovo ostalo mozda bi moglo konkurisat da igra u Wiganu Boltonu i Blackburnu.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 19 feb 2012, 14:36

Prvo, pricati o Fergiju i Unitedu poslije Fergija nije isto kao i pricati o Wengeru i Arsenalu poslije Wengera.
Ferguson osvaja titule.
Ferguson dovodi igrace i malo njih bude promasaj.
Ferguson uspjeva zadrzati igrace.
Ferguson nije sjedio skrestenih ruku dok su drugi ulagali pare u klubove.
Ferguson ..... moglo bi se ovdje jos mnogo toga reci!

Kad Feguson ode, to ce biti veliki gubitak za United i sigurno ce se osjetiti.

Wenger ne osvaja vise nista.
Wegner dovodi igrace ali bude i promasaja.
Wenger ne uspjeva zadrzati igrace.
Wenger je sjedio skrstenih ruku dok su drugi ulagali pare u klubove. Dobro, nije bas sjedio skrstenih ruku, kukao je po medijima kako su igraci preplaceni bla bla bla. Lik se nije prilagodio vremenu u kojem zivi.
Wenger je tako SVOJOM filozofijom doveo Arsenal ovdje gdje je sada.
Wenger je samo kuk'o po medijima a zaboravio je da i on odvodi igrace drugim timovima kao sto to njemu rade City i Barcelona. Jucer je u prvih 11 bio samo jedan Englez.
Wenger je tvrdoglav, ja sam 100% siguran da obecava upravi kako sa ovim igracima nesto moze. Umislio je sebi da je Merlin (carobnjak a ne pjevac) i da od svakog talenta moze napraviti igraca svjetske klase. Uspjelo mu nekoliko puta (kao i svakom sto mzoe uspjeti) i misli da uvijek moze?! NE MOZE!
Cak i ono sto najcesce radi ne radi kako treba, prodaja velikih igraca. Veliki klub bi Fabregasa prodo za minimalno 50 miliona. On se doveo u situaciju da ovaj BJEZI iz Arsenala i da mu ugovor istice. Ne moramo gledati utakmice Barcelone da bi vidjeli ko je Fabregas, dovoljno je vidjeti Arsenal bez njga!

Wegner je dobar trener, veliki strucnjak ali je tvrdoglav, nenormalno tvrdoglav. To unisti i njega i Arsenal.
Sreca u nesreci je to sto Chelsea ima trenera kojem ne ide i sto Liverpool ima slican problem. Zato, i samo zato se Arsenal jos uvijek bori za to cetvrto mjesto, ali ja mislim da je Chelsea mnogo veci favorit za osvajanje tog FAMOZNOG cetvrtog mjesta. :roll:

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 19 feb 2012, 14:39

Bosco je napisao/la:Jedva čekam Arsenal poslije Wengera. Dotad štedim živce. :)
Zbog Wengera si i poceo navijati za ovaj Arsenal. . .malo postovanja ti ne bi skodilo.
pi.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 19 feb 2012, 14:40

Tweeds_10 je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Jedva čekam Arsenal poslije Wengera. Dotad štedim živce. :)
Zbog Wengera si i poceo navijati za ovaj Arsenal. . .malo postovanja ti ne bi skodilo.
Zapravo počeo sam zbog Bergkampa koji je u Arsenal došao prije Wengera. ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 feb 2012, 14:41

Arsenal ima najboljeg desnog beka u ligi tacno??? Sami govorite da Tv spada u najbolje stopere, a ove godine Koscielny gazi sve redom, jedino je lijevi bek problem(defanzivno naravno).. Neces mi valjda reci da je Clichy bolji od Santosa??? Posto mi se cini da je on prvi lijevi bek u Cityu. I jos uz TVa i Kosa dodas Pera i to je sasvim dobra odbrana, imenima naravno..
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 feb 2012, 14:45

Meni je Richards bolji. Ako ćemo biti iskreni, uvijek bih se odlučio za Richardsa, a ne za Sagnu. :D
Eh, kako je to po imenu Koscielny bolji od Lescotta (uzeh onako njega za primjer). Dakle, rekao si po imenima. Ili Santos od Clichyja/Kolarova, a o Coleu, Evri, Bainesu da i ne govorim.
Kos je dobar; ove sezone je pokazao da je riječ o dobrom stoperu, al' on tek treba izgraditi svoje ime (ono što su ostali već učinili. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 19 feb 2012, 14:53

Yebo imena kad nasu odbranu buse k'o svajcarski sir.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.