FK Radnički Lukavac

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Re: FK Radnicki Lukavac

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 21 dec 2011, 09:11

I da vam čestitam 90 rođendan ..

bio sam na utakmici Radnički 1-0 Željezničar ..

o atmosferi ne treba trošiti riječi , svaka čast ..

čak 2 poluvrijeme sam otišao sa Siouxima , da se naježiš :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 22 dec 2011, 13:11

Benjo_AFC86 je napisao/la:
_soda_ je napisao/la:
Lukavac11 je napisao/la:Hehehee predjsednik je bioo izgleda da nisam skontao spominjao je njega nesto i jos neke al ne bitno ne smijemo dopustiti da nam odu kao prosle godine igraci a nikog ne dovedemo.sretnoooooooooooo
Odlazak Salihova znaci da mora doci neki napadac njegovog kalibra ili bolji,po meni najveci promasaj uprave i samog trenera je Ibric u 15 kola zabiti samo 1 gol a napadac mislim da sve govori kao i njegova igra na terenu dosta grijesi djeluje izgubljen i mislim da bi on trebao biti prvi igrac kojem se uprava treba zahvaliti,Redzicu i Jaranovicu treba pridodati samo jednog napadaca kao sto je bio Salihovic i to je to,takodjer mislim da bi trebao jedan vezni da dodje..jer po meni Tomic tesko da ce se vratiti u pravu formu i da ce moci pruziti ono sto je mogao prije saobracajne nesrece(volio bi da grijesim jer stvarno momak je igrao fenomenalno ovu polusezonu bukvalno ginuo na terenu i uklopio se sjajno u ekipu).
@Zoom zasto Gutic igra beka da li zato sto nema ko drugi ili??ja koliko znam on je uvijek igrao u napadu ili u vezi,mada dobro igra i kao bek..
Drugačije je sve to u 1 ligi .. ovaj trenutni vaš sastav nije za PRve lige , još dosta dosta pojačanja će trebati ..

Gradina isto tako kad je ušla , tako smo govorili ali 1 sezonu smo se jedva izvukli . Tako da ćete trebati dosta pojačanja , prije svega napadača . 1 liga je dosta dosta jača od Druge , i ne može se porediti .. Jer obično su to tamo bili seoski klubovi skim ste igrali , znate i sami :D i obično se tu kupe i sudije i sve to na strani ''većeg'' su , tako je i Gradina ušla , a i tako svi ulaze iz 2 lige ..

Sretno i vidimo se ako ne Prvoj , onda u Premieri za 2 sezone :D

pozdrav iz Srebrenika ;)
ma znam ja to sve :) ja kazem za 2 dio sezone koje pozicije treba nadopuniti,naravno kad abd udju u 1.l. Fed. da ce morati kupiti dosta igraca kako bi opstali tu :)
to sto kazes na strani "većeg" znas i sam ko upravlja sudijama u ovoj ligi :) mi smo par puta trebali biti povaljeni od strane sudija,ali smo uspjeli ako ne 3 boda onda bod izvuci,kasnije su te sudije bile kritikovane(ako se mogu tkao izraziti) od strane tih pojedinaca sto nismo izgubili :)

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 29 dec 2011, 12:55

Radnički zainteresovan za Dražena Lukića, dosadašnjeg igrača Omladinca. Ukoliko ga dovedete imati će te najboljeg centralnog veznog u ligi ;)

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 dec 2011, 13:19

sony_91 je napisao/la:Radnički zainteresovan za Dražena Lukića, dosadašnjeg igrača Omladinca. Ukoliko ga dovedete imati će te najboljeg centralnog veznog u ligi ;)
Otkud ti ta informacija?
Možeš li konkretno napisati nešto o tom momku?
I fino je vidjeti da se radi u klubu, svaka čast upravi do sada obavljenom poslu.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 29 dec 2011, 13:24

SiouxLukavac je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:Radnički zainteresovan za Dražena Lukića, dosadašnjeg igrača Omladinca. Ukoliko ga dovedete imati će te najboljeg centralnog veznog u ligi ;)
Otkud ti ta informacija?
I fino je vidjeti da se radi u klubu, svaka čast upravi do sada obavljenom poslu.
Od samog Lukića, Grbešić ga kontaktirao. Izuzetan veznjak, dribling dobar, pregled igre izvrstan, pas još bolji, naš ponajbolji igrač u zadnje dvije sezone. Inače prošao omladinsku školu Modriča Maxime, čak je nastupao u onoj sezoni kad su bili prvaci a mislim da je ušao u Danskoj u igru u kvalifikacijama za Ligu Prvaka

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 29 dec 2011, 14:06

Hvala brate na informaciji, valjda nam se priključi i pomogne da se vratimo tamo gdje trebamo i biti. :mrgreen:

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 10 jan 2012, 22:02

Jesu li Lukavčani spremni za Prvu ligu? :D Napokon je došao red i na vas da uđete, a ako je iko iz ove lige zaslužio da uđe jeste Radnički.

@Zoom088

Kakve ugovore imaju Đerzić i Lugavić, jesu li oni samo na posudbi ili?
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 12 jan 2012, 15:18

Šef stručnog štaba FK “Radnički” Fuad Grbešić zakazao je prozivku igrača za nedjelju, 15. januara u 12.00 sati na stadionu “Jošik” u Lukavcu. Prvi trening bit će održan već narednog dana.

"Planirano je da do početka proljetnog dijela prvenstva obavimo ukupno 70 trenažnih jedinica, što uključuje treninge, kontrolne utakmice i rad u teretani. Jako je bitno da ekipa bude fizički i psihički spremna za nastavak sezone kako bi svi zajedno postigli konačan cilj, odnosno osvajanje prvog mjesta i ulazak u viši rang takmičenja”, rekao je Grbešić.

Što se igračkog kadra tiče već sada je sigurno da će on biti znatno izmjenjen u odnosu na onaj iz jesenjeg dijela prvenstva.
Stručni štab i Upravni odbor kluba suočili su se sa iznenadnim problemima, ali istovremeno rade na iznalaženju novih rješenja i dovođenja pojačanja za nastavak takmičenja.

Naime, poznato je da je klub napustio Mirnes Salihović koji će karijeru nastaviti u Austriji, dok na štopera Atifa Huku zbog ozbiljne povrede koljena, po svemu sudeći, Grbešić neće moći računati u nastavku prvenstva. Po završetku jesenjeg dijela prvenstva tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je zadobio teže povrede glave, imao je vezni igrač Radničkog Zlatko Tomić tako da je i njegov daljnji angažman u klubu za sada neizvjestan.
Što se ostalih standardnih prvotimaca tiče, sa svima je obavljen razgovor i načelno postignut sporazum o nastavku saradnje za narednu polusezonu. Iako je imao ponude iz klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH, napadač Jasmin Jaranović postigao je dogovor sa Upravnim odborom Radničkog, tako da će do kraja tekuće takmičarske sezone ostati u svom matičnom klubu.

Fudbalski klub Radnički iz Lukavca u jesenjem dijelu takmičarske sezone 2011/12 osvojio je titulu jesenjeg prvaka u Drugoj nogometnoj ligi F BiH – grupa Sjever.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 jan 2012, 01:30

LjumanM95 je napisao/la:Jesu li Lukavčani spremni za Prvu ligu? :D Napokon je došao red i na vas da uđete, a ako je iko iz ove lige zaslužio da uđe jeste Radnički.

@Zoom088

Kakve ugovore imaju Đerzić i Lugavić, jesu li oni samo na posudbi ili?
Lugavić i Đerzić imaju ugovore na godinu dana, tj. do kraja ove sezone. Za kasnije ćemo vidjeti :).
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 13 jan 2012, 01:35

sony_91 je napisao/la:
SiouxLukavac je napisao/la:
Otkud ti ta informacija?
Od samog Lukića, Grbešić ga kontaktirao. Izuzetan veznjak, dribling dobar, pregled igre izvrstan, pas još bolji, naš ponajbolji igrač u zadnje dvije sezone. Inače prošao omladinsku školu Modriča Maxime, čak je nastupao u onoj sezoni kad su bili prvaci a mislim da je ušao u Danskoj u igru u kvalifikacijama za Ligu Prvaka
Hm...ne sjećam se da ga je spominjao Fudo na sjednicama. Hajd provjeriću...iako mislim da smo dobili jednog veznog igrača što je valjda u Orašju igrao.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 20 jan 2012, 20:54

U Nedelju je ekipa Radničkog počela sa pripremama za drugi dio sezone 2011/12. Fuadu Grbešiću se na prozivku odazvalo oko 25 igrača, medju kojima su : Lugavić Armin, Hodžić Emir, Bekrić Mirza, Jusufović Jasmin, Šubić Adnan, Sinanović Jasmin, Djerzić Alija, Mehanović Mirhad, Nurić Aldin, Jaranović Jasmin, Ibrić Haris, Redžić Almir, Hurtić Vedran, Dzamdžić Aldin. Što se tiče novajlija u ekipi, UO FK Radnički obavlja razgovore sa nekoliko igrača, a njih 5-6 već je pristuno treninzima Radničkog. Huko Atif i Tomić Zlatko su povrijedjeni, dok su Begić Emir i Gutić Eldin napustili klub.
Sa prvom ekipom Radničkog trenira i 8 članova omladinskog pogona ( juniori i kadeti ) a to su : Halilović Edis, Hodžić Alem, Begić Haris, Kuduzović Enes, Halilagić Mirza, Lović Edis, Mujagić Dženan i Kuduzović Faruk.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 21 jan 2012, 14:19

@Zoom088
Lukić ipak završio u Bratstvu, bilo je kontakata ali ipak unosija ponuda Bratstva

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 21 jan 2012, 19:35

Kakva su pojacanja? jesul' dosli Kitic iz kalesije i Salihovic iz slavena :)
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 feb 2012, 17:31

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 16 feb 2012, 16:26

Radovi na čišćenju snijega na svim terenima u sklopu kompleksa "Jošik" su u toku. U protekla dva dana očišćen je pomoćni teren te omogućeno prvotimcima da nastave sa trenažnim procesom, dok će sa glavnog terena biti uklonjen samo jedan sloj snijega. Inače, FK Radnički u narednih 7 dana odigrat će dvije kontrolne utakmice. U subotu u Orašju će biti odigrana utakmica sa NK Tinja, dok će u srijedu Radnički gostovati u Tesliću gdje će odigrati utakmicu sa članom Prve lige RS FK Proleter iz Teslića.

slika

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 18 feb 2012, 23:41

Pripremne utakmice

U okviru priprema za nastavak takmičenja u prvenstvenoj sezoni 2011/12, FK Radnički odigrao je u subotu prijateljsku utakmicu sa NK Mladost iz Tinje. Ovaj susret završen je nerješenim rezultatom (1-1), a zbog loših uslova za igru na pomoćnom terenu stadiona Jošik u Lukavcu nije bilo ni pretjerano lijepe igre od strane oba tima.

slika

Šef stručnog štaba FK Radnički Fuad Grbešić iz sastava je izostavio pet standardnih prvotimaca, a priliku je dao mlađim i novopridošlim igračima kako bi se uvjerio u njihove mogućnosti.

Prvi pogodak na utakmici postigli su fudbaleri gostujućeg tima u 20. minuti susreta. Nakon toga fudbaleri Radničkog prebacuju u brzinu više, a terensku inicijativu krunišu izjednačujućim pogotkom u 38. minuti. Tomić je sve odlično uradio i uposlio mladog Redžića koji neometano trese mrežu golmana Mladosti.

I u drugo poluvrijeme Radnički kreće ofanzivnije, a u 60. minuti sasvim opravdano dosuđen je i jedanaesterac za domaću ekipu, koji nije realizovao Memić.
U 87. minuti dosuđen je još jedan kazneni udarac, ovoga puta za gostujuću ekipu, ali je mladi golman juniorskog pogona ekipe iz Lukavca Halilović sjajno intervenisao i odbranio udarac Salamovića.

Fudbaleri Radničkog narednu prijateljsku utakmicu igraju u subotu, kada će gostovati u Tesliću kod tamošnjeg prvoligaša FK Proleter.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 19 feb 2012, 15:45

Što se tiče novosti u igračkom kadru Radničkog, pored Mirze Suljića ( vezni ), Dine Kikanovića ( štoper ), Ajdina Škrebe ( napadač ), kao najveće pojačanje u ekipu Radničkog stigao je Eldin Trumić ( vezni ).
Trumić je zadnju godinu dana igrao u Njemačkoj u SV Wilhelmshaven, klubu koji se takmiči u četvrtoj Njemačkoj ligi, tačnije Regionalliga Sjever.

Na slici: Eldin Trumić.
slika

Treba nadodati da se u ekipu Radničkog nakon nekoliko godina vratio i Emir Memić - Miri, fudbaler koji je nekada igrao Premijer ligu BiH.
Memić bi do početka prvenstva trebao bit registrovani igrač Radničkog, međutim njegovi papiri se nalaze u Hrvatskoj a UO FK Radnički radi na rješavanju tog spora.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 feb 2012, 15:48

Miri. :o
Drag mi je i dobar sam s njim, al' mislim da je i njemu samom jasno da su on i ozbiljan fudbal davno raskrstili.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 19 feb 2012, 16:35

Dobar igrač. Visina ga zeza, ima dobar pass :D bio u nas na probi jedno vrijeme, tj na utakmici Gradina 1:0 Radnički.

:mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 24 feb 2012, 12:53

U okviru priprema za nastavak takmičarske sezone 2011/12 u okviru Druge nogometne lige F BiH – Sjever, FK Radnički savladao je u srijedu u Tesliću domaći FK Proleter (1. liga RS) rezultatom 1-0.

Zahvaljujući golmanu Proletera Emiru Hadžiđulbiću, donedavno standardnom prvotimcu mostarskog Veleža, domaći tim primio je samo jedan pogodak. Hadžiđulbić je, naime, u više navrata osujetio napade fudbalera Radničkog, te zasluženo ponio epitet najboljeg pojedinca u ovom prijateljskom susretu.

Prvu ozbiljniju priliku za Radnički bilježimo u 29. minuti. Nakon lijepo izrađene akcije Jaranović se našao oči u oči sa golmanom Proletera, koji iz ovog duela izlazi kao pobjednik.

Do kraja prvog poluvremena domaća ekipa je preko iskusnog Đukanovića pokušavala napraviti nešto više, ali svi napadi završavali su oko kaznenog prostora ekipe iz Lukavca.

U drugom poluvremenu potpuna terenska inicijativa Radničkog. Na izuzetno kvalitetno pripremljenom terenu od vještačke trave, došla je do izražaja fizička spremnost i taktička potkovanost Lukavčana, a nadmoć su fudbaleri Radničkog krunisali u 69. minuti kada je Škrebo matirao Hadžiđulbića i postigao jedini pogodak na utakmici.

Samo dvije minute kasnije ponovo je Škrebo u odličnoj prilici, ali golman ekipe iz Teslića ovoga puta odlično interveniše i spašava svoju mrežu.

Igrao se 81. minut susreta, Efendić je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Hadžiđulbić odlično intervenisao i još jednom pokazao zbog čega slovi za jednog od najboljih čuvara mreže u BiH.

Šef stručnog štaba FK Radnički Fuad Grbešić zadovoljan je prikazanom igrom svojih fudbalera, naročito u drugom poluvremenu, kada je priliku za dokazivanje dao uglavnom mlađim igračima koji su u potpunosti ispoštovali njegove upute i na kraju zasluženo slavili pobjedu.

“Ovi mladi igrači pokazali su da u njima ima potencijala, a na neke od njih moći ćemo ozbiljno računati u nastavku prvenstva”, rekao je Grbešić za Lukavac-x.ba

Narednu prijateljsku utakmicu FK Radnički će igrati u petak, ponovo u Tesliću, a ovoga puta za protivnika će imati ekipu NK Usora iz Žabljaka koja se takmiči u Drugoj nogometnoj ligi F BiH – Centar.

FK Proleter Teslić – FK Radnički Lukavac 0-1

Teren “Banja Vrućica” Teslić. Gledalaca: 200.

Suci: Nermin Omerović, Sanel Alihodžić, Dževad Vrbić (svi iz Lukavca).
Strijelci: Ajdin Škrebo (69. min 0-1)

FK PROLETER: Hadžiđulbić, Perišić, Šijaković, Panić D., Galamić, Kulić, Papaz, Dolić, Panić N., Đukanović, Rašić.
Još su igrali: Marjanović, Blagojević, Đekanović, Kuzmanović.
Šef stručnog štaba: Anto Petrović.

FK RADNIČKI: Halilović, Kikanović, Mehanović, Šubić, Bekrić, Nurić, Đerzić, Ibrić, Jaranović, Tomić, Redžić.
Još su igrali: Hodžić E., Suljić, Trumić, Škrebo, Kuduzović E., Halilagić, Kuduzović F., Hodžić A., Memić, Efendić.
Šef stručnog štaba: Fuad Grbešić.

slika
slika
slika
slika

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.