Ova ''nova'' Italija se ne moze staviti u istu recenicu a tim prijasnjim generacijama... Te generacije su bile favoriti protiv svake selekcije, a ne samo Hrvatske... I logicno ako nekog podcijenis a sto ''moji'' zabari imaju obicaj izgubit ces kao sto su to recimo uradili na zadnjem SP kada su recimo Slovacku i Novi Zeland podcijenili i ispali odmah...ŠB_Fidelis je napisao/la:Sto ne bi bio ozbiljan? Daj mi jednu utakmicu gdje je Italija ustvari pobijedila Hrvatsku.Arogantni je napisao/la:Nadam se da si ozbiljan....Italijani nece izgubiti od Spanaca a ne od vas....Max vam je 3. mjesto jer ste jaci od Iraca...dean_ je napisao/la:
Čisto sumnjam.To su vrhunski profesionalci koji vole pobjeđivat i sa reprezentacijom i uvjeren sam da će se opet skupit i zaboravit na el clasico.
Hrvatska će ionako osigurat prolaz u prva 2 kola protiv irske i italije.
16.11.1994. Palermo Kval. za EURO
Italija - Hrvatska 1:2 (0:1)
Šuker (32'), Šuker (59')
08.10.1995. Split Kval. za EURO
Hrvatska - Italija 1:1 (0:1)
Šuker (48')
28.04.1999. Zagreb Prijateljska
Hrvatska - Italija 0:0 (0:0)
08.06.2002. Ibaraki SP - Skupina
Italija - Hrvatska 1:2 (0:0)
Olić (73'), Rapaić (76')
16.08.2006. Livorno Prijateljska
Italija - Hrvatska 0:2 (0:2)
Da Silva (18'), Modrić (42')
Italija ima da se plasi Hrvatske, a ne obrnuto. Uostalom, Hrvatska sve svoje najbolje utakmice igra protiv jakih imena i jakih momcadi.
Hrvatska ide u svakoj utakmici na pobjedu. Jednostavno mora. Narod nista drugo prihvatio ne bi. Pa tako ni ja.
U boj, sto bi se reklo, jel.
Ovi novi tesko su favoriti protiv iole svake jace ekipe a sto je vazno sa slabijim od sebe nema zaebancije i podcijenjivanja... Novi selektor je vec jednom pobjedio Spaniju sto vjerujem da ce ponovo uraditi iako je igrao tada bez nekoliko igraca u Bariju...A Spanija u maltene najjacem sastavu...
Doduse i sad italijani imaju prejak sastav iako naravno ne igraju imena mada nema sanse da sadasnji hrvatski napad moze razbiti novu ital. odbranu sacinjenju od bas ne toliko zvijezda osim Kjelinija ali sve i jedan igrac igra srcem sto prije nije bilo slucaj... Vezni red Hrvatske i Italije nema potrebe uporedjivati, na jednoj strani: Markizio, Pirlo, De Rossi i Montolivo a na dr. od ozbiljnih igraca jedino Modric... Sto se tice golmana hajd to i nije toliko bitno al ipak u Italije brani najbolji golman u historiji fudbala(zvanicno je i proglasen) Buffon koji ce biti prevaga na EP jer se vratio u formu iz Parme...Napad Italije je najjaci dio tima jer tu nece biti mjesta za napadace tipa Matrija, Cassana ili Pazzinija koji igraju u vrhunskim ital. timovima...
Al opet kazem ne igraju imena al ova Italija pored imena ima i taj faktor ''srca'' sto prije nije imala...
Ova Italija ce osvojiti EP iako nece biti najjaca reprezentacija...
EDIT
Kad bolje smislim s kim se raspravljam pa Hrvatska je bila 2. u grupi sa Grckom a Italija se prosetala mozda i najjacom grupom sa Srbijom, Slovenijom, S.Irskom iako je tu Estonija najvise iznenadila...