Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Arogantni
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Arogantni » 26 jan 2012, 15:03

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:
dean_ je napisao/la:
Čisto sumnjam.To su vrhunski profesionalci koji vole pobjeđivat i sa reprezentacijom i uvjeren sam da će se opet skupit i zaboravit na el clasico.
Hrvatska će ionako osigurat prolaz u prva 2 kola protiv irske i italije.
Nadam se da si ozbiljan....Italijani nece izgubiti od Spanaca a ne od vas....Max vam je 3. mjesto jer ste jaci od Iraca...
Sto ne bi bio ozbiljan? Daj mi jednu utakmicu gdje je Italija ustvari pobijedila Hrvatsku.

16.11.1994. Palermo Kval. za EURO
Italija - Hrvatska 1:2 (0:1)
Šuker (32'), Šuker (59')

08.10.1995. Split Kval. za EURO
Hrvatska - Italija 1:1 (0:1)
Šuker (48')

28.04.1999. Zagreb Prijateljska
Hrvatska - Italija 0:0 (0:0)

08.06.2002. Ibaraki SP - Skupina
Italija - Hrvatska 1:2 (0:0)
Olić (73'), Rapaić (76')

16.08.2006. Livorno Prijateljska
Italija - Hrvatska 0:2 (0:2)
Da Silva (18'), Modrić (42')

Italija ima da se plasi Hrvatske, a ne obrnuto. Uostalom, Hrvatska sve svoje najbolje utakmice igra protiv jakih imena i jakih momcadi.

Hrvatska ide u svakoj utakmici na pobjedu. Jednostavno mora. Narod nista drugo prihvatio ne bi. Pa tako ni ja.
U boj, sto bi se reklo, jel.
Ova ''nova'' Italija se ne moze staviti u istu recenicu a tim prijasnjim generacijama... Te generacije su bile favoriti protiv svake selekcije, a ne samo Hrvatske... I logicno ako nekog podcijenis a sto ''moji'' zabari imaju obicaj izgubit ces kao sto su to recimo uradili na zadnjem SP kada su recimo Slovacku i Novi Zeland podcijenili i ispali odmah...
Ovi novi tesko su favoriti protiv iole svake jace ekipe a sto je vazno sa slabijim od sebe nema zaebancije i podcijenjivanja... Novi selektor je vec jednom pobjedio Spaniju sto vjerujem da ce ponovo uraditi iako je igrao tada bez nekoliko igraca u Bariju...A Spanija u maltene najjacem sastavu...
Doduse i sad italijani imaju prejak sastav iako naravno ne igraju imena mada nema sanse da sadasnji hrvatski napad moze razbiti novu ital. odbranu sacinjenju od bas ne toliko zvijezda osim Kjelinija ali sve i jedan igrac igra srcem sto prije nije bilo slucaj... Vezni red Hrvatske i Italije nema potrebe uporedjivati, na jednoj strani: Markizio, Pirlo, De Rossi i Montolivo a na dr. od ozbiljnih igraca jedino Modric... Sto se tice golmana hajd to i nije toliko bitno al ipak u Italije brani najbolji golman u historiji fudbala(zvanicno je i proglasen) Buffon koji ce biti prevaga na EP jer se vratio u formu iz Parme...Napad Italije je najjaci dio tima jer tu nece biti mjesta za napadace tipa Matrija, Cassana ili Pazzinija koji igraju u vrhunskim ital. timovima...
Al opet kazem ne igraju imena al ova Italija pored imena ima i taj faktor ''srca'' sto prije nije imala...
Ova Italija ce osvojiti EP iako nece biti najjaca reprezentacija...
EDIT
Kad bolje smislim s kim se raspravljam pa Hrvatska je bila 2. u grupi sa Grckom a Italija se prosetala mozda i najjacom grupom sa Srbijom, Slovenijom, S.Irskom iako je tu Estonija najvise iznenadila...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 jan 2012, 16:36

Nije bitno, poanta je da Hrvatska moze dobiti bilo koga, bilo gdje. Cinjenica.
Takodjer, igra obicno najbolje partije protiv najzvucnijih imena.
I u konacnici, Italiji ne ide tradicionalno protiv Hrvatska, tako da ni po kojem slucaju ne stoji to tvoje ''a ne od vas'', jer povijest govori da su Talijani ti koji trebaju prevladati te neke prepreke i blokade da bi ti, Talijani, ili netko deseti, podcijenjivao Hrvatsku.
Ja Italiju ne podcjenjujem, cisto kazem, nema ni tko sta drugi pricati kao da Hrvatska tu nema sanse kad ni od boljih talijanskih reprezentacija u svojoj povijesti nikad nije izgubila. Garancija nekakva? Niposto. Ali opravdan optimizam.
...Život za Široki...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 26 jan 2012, 17:08

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije bitno, poanta je da Hrvatska moze dobiti bilo koga, bilo gdje. Cinjenica.
Takodjer, igra obicno najbolje partije protiv najzvucnijih imena.
I u konacnici, Italiji ne ide tradicionalno protiv Hrvatska, tako da ni po kojem slucaju ne stoji to tvoje ''a ne od vas'', jer povijest govori da su Talijani ti koji trebaju prevladati te neke prepreke i blokade da bi ti, Talijani, ili netko deseti, podcijenjivao Hrvatsku.
Ja Italiju ne podcjenjujem, cisto kazem, nema ni tko sta drugi pricati kao da Hrvatska tu nema sanse kad ni od boljih talijanskih reprezentacija u svojoj povijesti nikad nije izgubila. Garancija nekakva? Niposto. Ali opravdan optimizam.
Druze da ne spamamo temu ja kao i veliki broj istomisljenika smatram da ovakva Hrvatska nema sanse sa ovakvom Italijom cisto iz razloga sto ova selekcija Italije iako slabija od predhodnih generacija ima nesto sto one predhodne nisu imale... Naravno podrzavam tvoje misljenje jer kao navijac Hrvatske logicno navijas za nju i pises u superlativu, al' ova selekcija Hrvatske nije ni priblizno jaka kao ona od prije recimo 5-6 god ili recimo puno je slabija od one prije 13-14 god...
Ja, posto nema BiH na ovom prvenstvu navijat cu za Italiju pa imam dozu nade da bi Italija mogla osvojiti EP i sa tog ajmo reci navijackog aspekta se nadam ce to i uraditi, al' druze ja ti samo kazem objektivno je to da ce Hrvatska biti 3. u grupi iza Italije i Spanije...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 jan 2012, 21:04

Nisam rekao da djeluje jako kao prije par godina, al uz par preinaka moze biti, a kao sto rekoh, najbolje igraju protiv najboljih, preduga lista bi bila da navodim sada sve skalpove velikih ekipa, tako da jednostavno treba vjerovati. Hrvatska ima realan kvalitet, i to je najvaznije, iako nista te liste ne znace, Hrvatska je ipak godinama top 10 ekipa u svijetu, i ima veliki motiv da opravda losije igre u kvalifikacijama, stoga, zasto ne.
...Život za Široki...

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 31 jan 2012, 16:13

Vedran Ćorluka na posudbi u Bayeru L. ......veoma dobro za njega i reprezentaciju.
Nikica Jelavic prešao u Everton ....nije ni to loše.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2012, 17:08

Ma i kako bi bilo lose preci iz krepane lige u najjacu jos u everton, to je premija.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 31 jan 2012, 19:07

DANTES je napisao/la:Ma i kako bi bilo lose preci iz krepane lige u najjacu jos u everton, to je premija.
Da....vidjet ćemo kako će se uklopit. Nikad mi se nije sviđao ,ali bilo bi dobro za reprezentaciju kad bi još napredovao.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 31 jan 2012, 19:46

Ma imate vi bruku boljih napadaca al puno je do ep, i povrede su moguce, zato nije zgorega imati jos koju dobru opciju u napadu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 11 feb 2012, 22:08

kranjčar zabio newcastleu danas na dodavanje adebayora. ćorluka debitirao za bayer, jelavić zbog bolova u trbuhu propustio utakmicu protiv chelseija.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2012, 22:37

Eto nova anketa zahvaljujuci @Dzonu. ;)
Nadam se da se ne ljutis sto sam malo izmenio tvoju listu,jer sam siguran da Saric ne pripada ovaj kategoriji. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 11 feb 2012, 22:57

Od malog Kovacica ocekujem velike stvari, momak vec sa 17 je bolji od vecine igraca u HNL-u iako to nije nikakvo mjerilo, ali on je za razliku od ovih nazovimo zvijezda HNL-a cvrsto na nogama, ne zivi od laznih obecanja, oslanja se samo na sebe i rad.

Po meni ima sanse da napravi ogromnu karijeru, i da krene stopama Modrica.

Meni je dovoljno da pogledam ono prvo poluvrijeme protiv Reala na Maksimiru da znam o kakvom se igracu radi.

Jednog igraca nisi stavio tu, a to je Ivan Tomecak. Taj momak je lav, i uz Kovacica po meni najbolji igrac Dinama, samo nije to ima prilike pokazati pod Jurcicem, eto sad je na pripremama bio najbolji Dinamov igrac a ja ga za par godina vidin kao nasljednika Srne u repci.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 11 feb 2012, 23:02

Devil je napisao/la:Eto nova anketa zahvaljujuci @Dzonu. ;)
Nadam se da se ne ljutis sto sam malo izmenio tvoju listu,jer sam siguran da Saric ne pripada ovaj kategoriji. ;)
šarić je strašan igrač, upoznat ćeš ga u bližoj budućnosti. a vida ima već 23 godine, moj je cilj bio stavljati samo 91. godište i niže... pavlovića si također trebao staviti jer je to ponajbolji mladi stoper u hrvatskoj.
i nije manuel pamić nego zvonko. manuel je 85. godište i igra za spartu iz praga, dok je zvonko član leverkusena na posudbi u duisburgu i 91. je godište.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2012, 23:04

dzonvejn je napisao/la:
Devil je napisao/la:Eto nova anketa zahvaljujuci @Dzonu. ;)
šarić je strašan igrač, upoznat ćeš ga u bližoj budućnosti. a vida ima već 23 godine, moj je cilj bio stavljati samo 91. godište i niže... pavlovića si također trebao staviti jer je to ponajbolji mladi stoper u hrvatskoj.
i nije manuel pamić nego zvonko. manuel je 85. godište i igra za spartu iz praga, dok je zvonko član leverkusena na posudbi u duisburgu i 91. je godište.
Sada cemo sve to izmeniti,Pavlovica moze biti da sam preskocio slucajno. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 11 feb 2012, 23:43

ok, ako je ovo konačan popis da prokomentiram sve:

Mateo Kovacic - kao i većini i meni broj 1 na ovom popisu. svi ga od reda hvale, po mnogim stručnjacima najveći talent još od roberta prosinečkog. sa 16 i nešto godina odigrao simultanku protiv reala u maksimiru, a hnl je koliko god to apsurdno zvučalo već prerastao. dečko je željan rada, nije poletio kao recimo kramarić. ako ga zaobiđu teže ozljede i ako se bude pravilno razvijao mislim da može ubrzo postati svjetska klasa. sigurno jedan od najboljih europskih igrača u svojoj dobi trenutno.

Sime Vrsaljko - nepunih 20 godina, a iza sebe ima već preko 3 sezone u prvom sastavu dinama. tehnički, motorički, fizički odličan, nekada malo nediscipliniran što se može prepisati njegovoj dobi. dobar primjer je malmo. budućnost hrvatske reprezentacije sasvim sigurno i igrač na kojem će dinamo masno zaraditi.

Ante Vukusic - nasljednik kalinića u hajduku iako je potpuno drugačiji profil napadača od današnjeg kalinića, a vrlo sličan onom kaliniću sa početka karijere i posudbe u istri. brz, agresivan, odličan nos za gol. po meni mu je možda mana što je fizički inferioran, no to se još uvijek da nadoknaditi.

Renato Kelic - stup obrane one reprezentacije u19 koja je igrala polufinale europskog prvenstva. član slovana iz libereca koji zauzima 2. mjesto u češkoj ligi. bio je na probi u tottenhamu, a bio je povezivan i sa dinamom prošle godine. standardan u u21 reprezentaciji.

Arijan Ademi - meni iskreno jedan od najdražih mladih nogometaša. kod vahe bio standardan, igrao dobro... no onda je uslijedila teška ozljeda - lom noge i pauzirao je dulje vrijeme. sa 18 godina je bio kapetan šibenika u onoj generaciji sa zecom, alispahićem i ostalima. trenutno je nakon povratka na posudbi u lokomotivi.

Ivan Lendric - jedan od najpodcijenjenijih mladih igrača, tako tipično za hajduk. žrtva forsiranja ahmada sharbinija. tehnički dosta jači od vukušića, sa 18 godina prvi strijelac premier lige bih, u hajduku vrlo dobar kad mu se udijeli prilika. bio pred prelaskom u bragu, ali ipak ostao. hajdukova struka ponavlja priču kao sa bobanom, modrićem, perišićem, jelavićem...

Vedran Celjak - prešao iz zagreba u sampdoriu, a trenutno je na posudbi u pergocremi, u trećoj talijanskoj ligi. ne pratim baš ni talijansku prvu, kamoli treću ligu, pa ne znam kakav je. u u19 je bio standardan dok je u u21 ponekad u sastavu, ponekad na klupi.

Roberto Puncec - jedan od onih koji je pobjegao iz neimaštine u varteksu u maccabi tel aviv za koji igra standardno. igra na poziciji defenzivnog veznjaka

Zvonko Pamic - nakon odlične sezone u karlovcu posredovanjem borisa živkovića potpisao za leverkusen i odmah poslan na posudbu u freiburg gdje je igrao vrlo malo, gotovo nikako. cijela jedna sezona mu je propala kad je trebao stasati kao igrač. trenutno je na posudbi u duisburgu gdje je u prvom dijelu sezone igrao stanrdano, dok u drugom odlaskom milana šašića uglavnom ulazi sa klupe i igra zadnjih 30-tak minuta.

Mateo Pavlovic - ponajbolji hrvatski mladi stoper. vrlo vjerovatno da mu je ovo zadnja sezona u zagrebu jer se puno stranih klubova interesira za njega. spominjali su se stuttgart, bayern, zenit i werder.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 12 feb 2012, 12:41

Kovačić i Vrsaljko imaju sve predispozicije da uz dobar rad postanu igračine...ali vidjet ćemo.
Mislim da ste zaboravili i na Marka Livaju....18 god. nedavno potpisao za Inter,na posudbi u Ceseni

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 12 feb 2012, 16:52

dean_ je napisao/la:Kovačić i Vrsaljko imaju sve predispozicije da uz dobar rad postanu igračine...ali vidjet ćemo.
Mislim da ste zaboravili i na Marka Livaju....18 god. nedavno potpisao za Inter,na posudbi u Ceseni
da, livaju sam skroz zaboravio. sigurno bi bio pri vrhu ovog popisa... eto moderator ako vidi neka ga ubaci. zaslužuje biti na ovoj anketi sasvim sigurno.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 15 feb 2012, 13:06

igrači koji bi na ljeto trebali promijeniti klub:

vedran ćorluka - otišao na posudbu u bayer uz mogućnost otkupa ugovora, vjerovatan je njegov ostanak u njemačkoj i nakon ove polusezone.
danijel pranjić - imao ponudu evertona, ali bayern tražio previsoku odštetu tako da je nezadovoljan ostao u bayernu u kojem ne igra nikako. na ljeto mu ističe ugovor tako da 100% mijenja sredinu, možda prijeđe baš u everton.
tomislav dujmović - na posudbi u zaragozi do kraja sezone, a ugovor sa dinamom mu traje do kraja iduće sezone. vjerovatan je njegov odlazak, a pitanje je koji će to klub biti, nadam se ne zaragoza.
ivica olić - ugovor mu traje do kraja ove sezone, nezadovoljan minutažom gotovo sigurno napušta bayern. spominjao se prelazak u wolfsburg kao gotova stvar.
milan badelj - mislim da je ovo njegova zadnja sezona u dinamu, iako u zadnje vrijeme ne igra toliko dobro kao ranije.
mladen petrić - ugovor mu ističe na kraju sezone, ne želi ga produžiti, aktualan je prelazak u lazio.
ivan klasnić - ističe mu ugovor sa boltonom na kraju sezone, ne znam hoće li ga produživati, najbolji je strijelac kluba, mislim da bi bilo dobro za njega da produži ugovor ukoliko bolton ostane u premiershipu, inače neka pakuje kofere.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 15 feb 2012, 14:00

KANDIDATI ZA ŠVEDSKU
Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov, Rus), Danijel Subašić (Monaco, Fra), Ivan Kelava (Dinamo).
Braniči: Darijo Srna (Šahtar, Ukr), Vedran Ćorluka (Bayer, Nje), Josip Šimunić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Eintracht, Nje), Domagoj Vida (Dinamo), Šime Vrsaljko (Dinamo), Danijel Pranjić (Bayern, Nje).
Vezni: Ivan Rakitić (Sevilla, Špa), Luka Modrić (Tottenham, Eng), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev, Ukr), Tomislav Dujmović (Zaragoza, Špa), Ivan Perišić (Borussia Dortmund, Nje), Niko Kranjčar (Tottenham, Eng).
Napad: Mario Mandžukić (Wolfsburg, Nje), Ivica Olić (Bayern, Nje), Eduardo da Silva (Šahtar, Ukr), Nikica Jelavić (Everton, Eng)
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 15 feb 2012, 15:19

šteta što nema klasnića i kalinića. nikola igra odlično u ukrajini, a klasnić je među 10 najboljih strijelaca engleske lige u mrtvom boltonu.

dzonvejn
Kontakt:

Post Postao/la dzonvejn » 17 feb 2012, 22:08

slika
danas je umro Milorad Bibić Mosor (60), legenda hrvatskog novinarstva i veliki navijač rnk split. bio je novinar slobodne dalmacije, a sa aleksandrom stankovićem uređivao je i emisiju "nedjeljom u 2". pisao je o košarci u mnogim tjednicima: sn reviji, sprintu, magazinu koš, magazinu košarka, glossu, fiba basketball monthly, sportskim novostima, novom listu, ljubanskim listovima delo i dnevnik, mariborskoj večeri, sarajevskom oslobođenju, skopskoj večeri... nekoliko godina bio je urednik emisije "u koš, u koš" na splitskoj tv marjan. kao sportski novinar pratio je brojna velika natjecanja, olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva, intervjuirao mnoge poznate osobe iz svijeta sporta. napisao je knjigu o dini rađi "moj galebe", knjigu o prvoligaškim godinama rnk split "split je prva liga", zajedno sa zoranom kovačićevićem biografiju mirka novosela "zlatna košarka mirka novosela", monografiju o kk split "od starog placa do vrha europe", te knjigu o odrastanju u splitu šezdesetih "zakon pjace". od sredine osmadesetih redovito piše humoristične priloge za "pomet" u slobodnoj dalmaciji, a surađivao je u humorističnim časopisima "berekin" i "žulj". osim sporta i humora pisao je i za mnoge druge rubrike u slobodnoj dalmaciji. posljednjih godina najdraža su mu bila "putovanja u povijest", razgovori sa splićankama i splićanima poznatim sredinom prošlog stoljeća. napisao je i scenarij za filmove o dvojici velikana splitskog i hrvatskog nogometa - frani matošiću i vladimiru beari.
hrvatski zbog sportskih novinara proglasio ga je sportskim novinarom godine 1997. godine, a 2003. i 2005. hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio mu je godišnju nagradu za sportsku publicistiku za knjige "split je prva liga" i "zlatna košarka mirka novosela".

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.