Prijatelju, ne mrsi muda, kad vec moram takvim tonom da ti se obratim...Rooney88 je napisao/la:@Magica
Ne moras biti @Paja u kontraelementu. Zgazio ih je Milan i to niko ne porice ali da je Milan briljirao i nije bas, Arsenal je bio tako pasivan i bijedan veceras da je vecinu zacudio siguran sam. Ne tako davno i Inter i Milan su fasovali od Uniteda primjera radi, Milan pogotovo, ali ni tada, kod mene bar, to nije bio ogled Serie A i Premiershipa nego duel dva kluba iz kojeg tesko da se moze izvuci generalni zakljucak o kvalitetu dvaju liga koje cini jos 19 klubova pored dva doticna. Za mnoge je EPL najatraktivnija i najbolja liga na svijetu ali to uopste ne umanjuje kvalitet ostalih naravno. Svaka liga od petica i uzak krug ostalih ima kvalitetne timove sa velikim igracima, budzetima, marketinskim sponzorima, ugledom, trofejima i slicno, svaka od tih liga je specificna na sebi svojstven nacin a Engleska tu nekako odskace zbog veceg broja pristalica Engleskih timova i neizvjesnosti koje donosi. Meni je licno Seria A nakon EPL-a najdraza za gledati i imam jake simpatije prema Italijanskom fudbalu uopste, sto reprezentativnom sto timskom. Price o EPL-u kao fudbalskoj NBA su vise neka vrsta metafore koja baca na iluziju nego stvarnost ali da prednjaci u neizvjesnosti i atraktivnosti (ne pade mu na um bolji izraz) to mozda i drzi vodu.
Svi mi znamo kako se postovaoci EPL "svemoguce" lige ophode prema Serie A. Nemoj sad ovde neku "becku skolu" da prosipas. Te "propala liga", te "matorci", te "zgazicemo, zapalicemo, prepisacemo..." (samo se vrati na ovu temu u momentima kad su izvuceni parovi 1/8 finala u decembru). Danas vam je jedan igrac, konkretno Ibrahimovic, pokazao tehniku koju nema niti jedan igrac EPLa, a verovatno ni citavi timovi iz iste. A Nocerino i Boateng su fizicki izdominirali toliko hvaljen trkacki deo Arsenala.
A sad dva pitanja: gde je @Paja? Da li dominira ovako uvek ili ne?