FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

PatrickBateman
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la PatrickBateman » 15 feb 2012, 14:59

HZ_ilidzaa je napisao/la: Odgovor ces pronaci u svom avataru.
U redu,nadji mi onda neku Busquets dive kompilaciju,ili bar 2 klipa koja nisu protiv Reala i Intera ?

edit: ovo je jedini jos koji sam ja nasao,i to je u 90 minuti. Situacija u kojoj bi vecina kod ovakvog ocajnog rezultata pala.
[youtube][/youtube]

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 feb 2012, 15:16

Odgledah snimak tekme. Zaslužena pobjeda Barcelone, s tim da se ponovo desio jedan crni period u igri, kada su bukvalno vratili Leverkuzen u igru. Tek kad su ubacili u petu brzinu se mogla vidjeti prava razlika između Leverkuzena i Barcelone (period kada su Messi i društvo napravili nekoliko odličnih akcija i period kada je Pedro pokazao koliko je van forme). Mislim da je svima bilo bitno da se ovo riješi u prvih 90 minuta, te da se skine pritisak sa igrača. Mogu samo misliti koliko bi im španska štampa prebacivala da su igrom slučaja remizirali ili izgubili u Leverkuzenu. Messi sinoć u većem dijelu utakmice nevidljiv, a onda uključi turbo i riješi utakmicu (asistencija + gol, a moglo je biti i više na kontu). Dovoljno. Od čovjeka koji svaku (osim šestog kola CL-a) utakmicu igra svih 90 minuta ne možete očekivati da pretrči 11 kilometara i da redovno zabija, asistira i bude bog i batina. Al' zato ovako održava formu, otporan na mnoge udarce i nema nikakvih povreda. Pa ne može bolje. Osim starta Ujfalusija na početku prošle godine (ako se ne varam), on nije imao nikakvu povredu, a i ta ga je sa terena udaljina nekih 7 dana.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 15 feb 2012, 15:50

DesimaL je napisao/la:Busquets je veoma vazna karika u igri barcelone.Neznam zasto podcjenjujete njegove kvalitieta.Dobar pregled igre,odlican u odbrani,pa koliko sam puta zaustavi napade protivnika.Fenomenalan igrac,a tek mu je 23 godine.
[youtube][/youtube]
Zanimljivo je to sto Guardiola izbjegava Busquetsu dati vise napadacki orijentisanu ulogu, cak i sad kad postoji aktuelan problem sa povredama. Jedini kakav-takav izuzetak je utakmica protiv Villarreala koju je Barca igrala sa modfikovanom 3-4-3 (3-2-2-3) ali to je vise bilo do svojevrsne double pivot formacije u kojoj je Busquets uobicavao igrat sa Xabijem u reprezentaciji Spanije nego Busquesova naprednija napadacka rola. Thiago je npr. protiv Valencije u zadnjoj utakmici igrao na poziciji holdera umjesto Busquetsa, u vezi zajedno sa Xavijem i Fabregasom ali nemali broj puta je imao izlete visoko u protivnickom polju. Nisam siguran da se radi o profesionalnoj deformaciji :mrgreen: Busquets bi u svakoj ekipi svijeta imao zagarantovano mjesto u prvom sastavu, u vecini bi vjerovatno bio playmaker ili cak kreator (pa u odnosu na Busquetsa je i tehnicki ograniceni Yaya Toure donedavno u Cityju igrao upravo kao link igrac, a Barci je igrao zadnjeg veznog, cak je znao i stopera zaigrat kao u finalu protiv ManUtd). Medjutim Guardiola ne zeli eksperimentisati puno sa Busquetsom. Sto je na neki nacin i kompliment Busquetsu koliko mu ovaj vjeruje s obzirom i da je sam igrao Barcinu "cetvorku". Nedavno sam procitao dobar tekst u kojem autor poredi Busquetsa sa Jose Mari Bakerom iz Cruyffovog Dream Teama, i razmatra opcije Busquetsa kao napadackog pivota u 3-4-3 formaciji.
http://santapelota.wordpress.com/2012/0 ... idfielder/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja sam recimo bio uvjeren da je Guardiola Fabregasu bio namijenio ulogu holdera kad ga je tek kupio a Busquetsa zelio vratiti na stopera, ali ovdje zanimljivo autor upravo razmatra mogucnost da Busquets igra na mjestu Fabregasa. Ipak, bez obzira na njegove tehnicke mogucnosti i pas, mislim da je ta rola nekako staromodna i suvise staticna u odnosu na Barcinu igru. Dovoljno je sjetit se Ibrahimovica recimo. Kako bilo, prema svemu sudeci predstoji mu cini se velika karijera u Barceloni s obzirom da mu je tek 23 godine.

Nego, ovaj klip nekog naseg autora ruku djelo? :D

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 15 feb 2012, 15:59

@StevieM, Ako ti nije problem mozes li mi reci gdje pronađes te statisticke podatke o pretrcanim kilometrima i sl.? :)
Don't hate what you don't understand.

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 15 feb 2012, 16:49

Tu statistiku radi Uefa, i mozes je naci na zvanicnoj Uefinoj stranici. Inace to su slozenije aplikacije za profesionalnu statistiku koju je implementirala Uefa za sve utakmice LP, mislim sa 8 statickih kamera na stadionu i mogu analizirati i nacine kretanja igraca poput sprinteva, lagani hod itd. A tako i svu ostalu statistiku koja uglavnom nije potpuno otvorena za javnost :D Svaki veci klub koristi tu tehnologiju, sisteme instaliraju i u trening centrima - zove se ProZone. Kuriozitet u vezi s tim je slucaj kad se Ferguson svojevremeno poslije jedne utakmice Premier lige zalio na suca tvrdeci da je fizicki nespreman i onda softver pokazao da je sudac koji je sudio tu Manchesterovu utakmicu pretrcao vise nego pola igraca njegove ekipe :D Ili recimo kad je Liverpool prodao Torresa Chelseaju, jedan Liverpoolov pomocni trener je izasao sa rezultatima Torresovih performansi sa treninga koje su pokazivale drastican otklon i naveo da je to bio jedan od glavnih razloga prodaje Torresa. Ispostavilo se da su u pravu, samo me zanima sta im sad veli softver za Carrolla :mrgreen:
Kako funkcionise, moze se pogledat ovdje, vrlo zanimljivi klipovi
http://www.mcfc.co.uk/citytv/features/2 ... alysis-one" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mcfc.co.uk/citytv/features/2 ... nalysis-ii" onclick="window.open(this.href);return false;

A pored toga imaju druge nezavisne agencije poput Opte koje se bave statistikom na osnovu TV prijenosa pri cemu se biljezi svaki moguci statisticki detalj i ti su podaci mnogo dostupniji nego ovi iznad ali ne mogu analizirat broj pretrcanih kilometara. Ima nekoliko aplikacija za smartphone i tablet uredjaje, tipa StatsZone, Total Football a i nekolicina dobrih sajtova i twitter profila sa slicnom namjenom.

RamPage
Kontakt:

Post Postao/la RamPage » 15 feb 2012, 17:01

ako ima neko dobru sliku za avatar od xavija ili sanceza nek stavi
ove sto ja imam su prevelike :D :D :D

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 15 feb 2012, 18:19

DesimaL je napisao/la:Busquets je veoma vazna karika u igri barcelone.Neznam zasto podcjenjujete njegove kvalitieta.Dobar pregled igre,odlican u odbrani,pa koliko sam puta zaustavi napade protivnika.Fenomenalan igrac,a tek mu je 23 godine.
Niko njega ne podcjenjuje, slažem se sa svim što si rekao...ja sam ga sinoć prozv'o ovdje na temi jer je, ruku na srce, bio katastrofa...koliko samo netačnih pasova u prvom poluvremenu, nevjerovatno...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 15 feb 2012, 19:01

@StevieM, nije problem što će on biti u ekipi i igrati u vrhu napada, ali kad-tad će doći do prevelike količine umora i bit će podložniji povredama, a to je, složit ćeš se, veliki rizik. Ipak, on se i dalje odlično kreće i snalazi u napadu, no sve češće se desi da ostane duboko u ofsajdu i polagano se vraća kad tim pokreće kontru i približava se golu. Što se mene tiče - neka igra, nemam nikakvih problema, no pretjerana minutaža može naštetiti i ostaviti posljedice na njegovo tijelo i organizam.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 15 feb 2012, 19:16

Barcelona sada ceka veoma teskog protivnika u primeri.Valenica ce vjerovatno sve uciniti da uzme 1 bod ili sva 3.Tako da to treba shvatiti ozbiljno bez obzira na to sto je 99 posto izgubljena titula.Xavi i Pique ce vjerovatno biti spremni za ovaj mec sto veoma vazno za barcelonu.U sto nadam se da ce Tello dobiti priliku od 1 minute,jer je zasluzio.

Visca el BARCA slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 feb 2012, 20:33

DesimaL je napisao/la:Barcelona sada ceka veoma teskog protivnika u primeri.Valenica ce vjerovatno sve uciniti da uzme 1 bod ili sva 3.Tako da to treba shvatiti ozbiljno bez obzira na to sto je 99 posto izgubljena titula.Xavi i Pique ce vjerovatno biti spremni za ovaj mec sto veoma vazno za barcelonu.U sto nadam se da ce Tello dobiti priliku od 1 minute,jer je zasluzio.

Visca el BARCA slika
Tello je fenomenala igrac ali mu vec sada treba izbit onu bubicu iz glave. Na tragu je da je sebican za igru blaugrane. Ali vidjeceo vremenom.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 feb 2012, 11:08

Barcelona je definitivno zrtva udaranje :evil:
[youtube][/youtube]

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 feb 2012, 13:38

DesimaL je napisao/la:Barcelona je definitivno zrtva udaranje :evil:
[youtube][/youtube]
Ma šta će oni, sve je to gluma :roll:

Extra klip urađen, vrh.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 feb 2012, 14:37

Zato ja podrzavam valjanje. Udaraj ti sine pa kad popusis crveni onda se zali, cvili kome hoces :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 16 feb 2012, 14:41

xaviesta je napisao/la:Zato ja podrzavam valjanje. Udaraj ti sine pa kad popusis crveni onda se zali, cvili kome hoces :mrgreen:
To i jest najpametnija odluka gospode u Barceloni. Ovi mesari udaraju, a onda se ti valjaj i ostalih 10 odmah na sudiju. Tako to treba - ma velicanstven odgovor za grubosti budala.... pa nek nastave s grubostima. Ima crvenka.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 feb 2012, 15:16

" onclick="window.open(this.href);return false;
Cini mi se da je neko ovdje pitao zasto je ograc Bayera dobio zuti u ovom duelu. Ako malo bolje pogledate vidi se da je Castro prvi povukao Busqutsa za ruku sto je ovaj znao iskoristiti.

Ovdje se vidi razlika između igraca koji koriste mozak, i levata koji bez ikakve potrebe povlace igrace u sesnaestercu pa im onda neko kriv kad sudija pokaze na krec ili ponisti gol :mrgreen:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 16 feb 2012, 17:31

One se svabe posvadzele zbog dresa vanzemaljca. :D

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 16 feb 2012, 17:31

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/pos ... resa/74832" onclick="window.open(this.href);return false; :lol: :lol: :lol:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 16 feb 2012, 17:38

bparena je napisao/la:One se svabe posvadzele zbog dresa vanzemaljca. :D
et ko da ti ne bi se posvadjao, zar ljudi cesto dobijaju dres izvanzemaljskih bica? :P :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Sintagma
Kontakt:

Post Postao/la Sintagma » 16 feb 2012, 18:08

a koga su svi ljudi uvijek gotivili ?

muskarcine koji igraju musku igru ili sisice male koje placu i valjaju se pri svakom kontaktu ? bolje crveni nego da cijeli svijet govori da ste pic*e :lol:
"Here comes Davie"

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 feb 2012, 18:23

Sintagma je napisao/la:a koga su svi ljudi uvijek gotivili ?

muskarcine koji igraju musku igru ili sisice male koje placu i valjaju se pri svakom kontaktu ? bolje crveni nego da cijeli svijet govori da ste pic*e :lol:
Uvjek su gotivili barcelonu zbog lijepe igre,a ne onaj klub koji ide da povrijedi igrace.
A te tvoje "pi..." redovno trpaju mesare iz Madrida

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.