Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2012, 19:37

SamoZeljo je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:seik ga je odabrao zato sto u tom trenutku kad se trazio trener nije bilo drugih slobodnih ternera, odnosno drugih kvalitetnijih slobodnih trenera, sta mislite da seik ne bi pokusao mourinha dovesti da je bio slobodan trener u tome trenutku ;) ili nekog od ovih pobrojanih kao capella, pepa, ancelottija, rednknappa itd... :mrgreen:
Ako je Abramovic sa parama mogao dovoditi najbolje trenere, onda to mzoe i City. Zasto ne? Chelsea prije Abramovica (prije ulaganja para) nije bio nista veci i slavniji klub nego City. Takav klub je uspio dovesti najbolje trenere!
SA PARAMA MOZES SVE!

Mislim da ti onako "napamet" tipkas. Prvo si rekao da je Mancini potrosio preko milijarde funti a to nije ni blizu istine, treneri prije Mancinija su potrosili vise a City ukupno nije potrosio ni milijardu eura od dolaska Arapa.

Ako cemo o losim trenerima, onda cu opet spomenuti Chelsea. Chelsea je u proteklih nekoliko godina ulozio vise para nego City pa vidi gdje su??
ja sam rekao da je city ukupno do sada, od dolaska seika, potrosio preko milijardu funti ili eura nisam siguran, na dovodjenje igraca i njihove place, a rekao sam da je seik doveo mancinia zato sto su u tom trenutku ovi ostali kvalitetniji treneri bili zauzeti u drugim klubovima..a chelsea je osvojio ligu vise puta od dolaska abramovicha i igrali su u finalu lp..i to sve najvise zahvaljujuci mourinhu koji je ostavio prepoznatljiv pecat na chelseau koji i dan danas mozemo vidjeti jer je okosnica ekipe njegova ;) a ne mora da znaci da ako imas pare da mozes sve, eto ti real i njihov primjer, jer su citavu deceniju ulagali i trazili trofej lp, a redovno su ispadali u 1/8 finala, sve do dolaska mourinha, a ima i jos bezbroj primjera za to..a i kako to mancini nije najplaceniji trener ako ga vec seik toliko cijeni :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 feb 2012, 19:45

ma nema imaš argumente boli glava šejk u citju 3 godine a Abramović 8 godinu u citiju i ti porediš rezultate City-ja i Čelzija...
Jel Murinjo bio slobodan kad je dolazio u Čelzi, jel bio slobodan kad je dolazio u Real, jel Viljaš Boaš bio slobodan kad je dolazio u Čelzi, naravno da nisu... tako je i City mogo dovesti bilo kojeg trenera, al oni su izabrali Mančinija i još ga drže, jesu li oni možda glupi a ti i slični tebi pametni?
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2012, 19:53

muXmania je napisao/la:ma nema imaš argumente boli glava šejk u citju 3 godine a Abramović 8 godinu u citiju i ti porediš rezultate City-ja i Čelzija...
Jel Murinjo bio slobodan kad je dolazio u Čelzi, jel bio slobodan kad je dolazio u Real, jel Viljaš Boaš bio slobodan kad je dolazio u Čelzi, naravno da nisu... tako je i City mogo dovesti bilo kojeg trenera, al oni su izabrali Mančinija i još ga drže, jesu li oni možda glupi a ti i slični tebi pametni?
nisu mogli dovesti bilo kojeg trenera, jer zasto bi oni dolazili u city, jel to svima cilj u karijeri biti trener citya, prvog fergia ne bi mogli dovesti ni za sve pare ovoga svijeta..pa zasto je mancini otisao iz intera, a mourinho dosao u inter, prije ce biti da je moratti otjerao mancinia jer im nije mogao donijeti ono sto su zeljeli, a to je lp..i dodje mourinho i osvoji sa skoro istim sastavom ono sto su ljudi cekali od 60-ih godina proslog vijeka ;) :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 14 feb 2012, 20:06

muXmania je napisao/la:ma nema imaš argumente boli glava šejk u citju 3 godine a Abramović 8 godinu u citiju i ti porediš rezultate City-ja i Čelzija...
sa igracima kojima raspolaze city,kad bi ti im bio trener a ne mancini, mislim da bi do sada vec imao minimalno +10 bodova u ligi i da bi prosao minimalno u 1/2 finale LP...............

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 14 feb 2012, 21:00

Iz ugla simpatizera Uniteda, mogu reći samo dabogda Mancini bio trener Citya još stotinu godina :mrgreen: Što se mene tiče, to bi bilo onako idealno ... eto kakvo mišljenje imam o njemu, tako da podržavam ove što ga brane, samo naprijed momci :D

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 14 feb 2012, 23:06

MoR je napisao/la:Iz ugla simpatizera Uniteda, mogu reći samo dabogda Mancini bio trener Citya još stotinu godina :mrgreen: Što se mene tiče, to bi bilo onako idealno ... eto kakvo mišljenje imam o njemu, tako da podržavam ove što ga brane, samo naprijed momci :D
super znači vi volite svake sezone da primate šesticu na OT, baš ima logike...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2012, 23:10

muXmania je napisao/la:
MoR je napisao/la:Iz ugla simpatizera Uniteda, mogu reći samo dabogda Mancini bio trener Citya još stotinu godina :mrgreen: Što se mene tiče, to bi bilo onako idealno ... eto kakvo mišljenje imam o njemu, tako da podržavam ove što ga brane, samo naprijed momci :D
pa ja bi volio i 12 svake sezone primit, a osvojiti titulu, logicno zar ne :lol: :lol: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 14 feb 2012, 23:14

rio_Ferdy88 je napisao/la:
muXmania je napisao/la:
pa ja bi volio i 12 svake sezone primit, a osvojiti titulu, logicno zar ne :lol: :lol: :mrgreen:
Bilo bi logicno da ste vi spomenutu titulu osvojili, ili da ste bar prvi.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2012, 23:29

Shanks je napisao/la:
muXmania je napisao/la:
Bilo bi logicno da ste vi spomenutu titulu osvojili, ili da ste bar prvi.
ma jesmo jedno 19 puta dosad :D , ako me sjecanje dobro sluzi :lol: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 15 feb 2012, 00:38

da se i ja malo ukljucim ovdje...
prvo,mislim da je Mancini vrlo dobar trener,i da dobro radi svoj posao,jer je napravio jaku i perspektivnu ekipu pokrivenu na svim pozicijama koja moze igrat vrlo zapazenu ulogu dugi niz godina bez vise velikog ulaganja,i da su rezultati odlicni jer je tek ove sezone ekipa poslozena kako treba i da je uradila neke historijske pomake o cemu su prije mogli samo sanjat :!:
e sad ce neko rec da su pare samo zasluzne,ne znam u cemu je razlika kada neki klub potrosi milijardu za 10 godina i kada neki uradi to brze i stvori ekipu za 3 sezone,kada znamo da je City prije toga trosio "sicu" u odnosu npr. na United :?:
jest da historiju ne mozes kupit ali ovo je trenutno stanje i City je trenutno najjaca engleska ekipa ;)
a neko gore napisa kako mogu primit i 12 golova na OT a da je titula vazna,titula jeste vazna i zbog nje se igra,ali upravo ovakvi rezultati bole i na njima se pravi rivalstvo i "bockanje",i ja sam sam docekao da Inter sve osvoji nakon godina i godina razocarenja,ali od svih tih razocarenja meni je najupecatljivije ostalo sestica od Milana i yebeni Comandini kojeg sam zapamtio jedino tada :evil:
tako da pravog navijaca mora zabolit i ostat u sjecanju upecatljiv poraz(ali i pobjeda) od gradskog rivala bez obzira na brojke i osvojene titule ;)
sorry na duzem postu :)
pozz
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 15 feb 2012, 10:59

Ja mislim da treba sačekati kraj sezone pa onda donijeti zaključak o Manciniu.

Ukoliko osvoji EPL to će biti ogroman uspjeh,a samim time će vjerovatno i produžiti svoj boravak na klupi Citya.S druge strane ukoliko ne osvoji onda je blizu otkaza.U LP ispao u grupnoj fazi,u kupovima također,a ligu u kojoj je imao daleko najbolje uslove nije uspio da osvoji.Ovaj City bi trebao da pomete konkurenciju u Engleskoj al' opet i ne ide im loše.Ipak vjerujem da će od naredne sezone biti još jači i opasniji,a sa ovom ekipom mogu ciljati i na trofej LP.

Što se tiče ovog povratka Teveza,bilo bi zanimljivo vidjeti sada one silne izjave nakon onog incidenta i jednog i drugog. :lol: No dobro,to je Mancinieva odluka i vidjećemo da li će biti ispravna ili ne.U svakom slučaju sa Tevezom ova ekipa dobija dodatno na širini i sigurno da ukoliko uhvati formu da itekako može pomoći ekipi u samom finišu da pobjedi ljutog rivala Uniteda u borbi za trofej.Ouu,koja bi to fešta bila da recimo Tevez zabije gol vrijedan titule prvaka Engleske. :mrgreen:
FK Pjetlovi

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 feb 2012, 11:08

Monolog je napisao/la:Znači, Cityjevo neosvajanje lige je u rangu Unitedovog ispadanja iz iste.
E jbg sad, @Mux. Pa nema City 20 bodova prednosti, a 7 kola do kraja. :mrgreen: I, naravno da se mora poći od tog "ako", jer samo su 2 kluba otpustila trenere i to kada su bili na prvom mjestu (Sarajevo i Real Madrid). Ne računam Dinamo, jer oni su pod patronatom onog fakina. :mrgreen:
Govorimo o treneru i igračima. Govorimo o tome što je neko napisao da su igrači luzeri i da ih je Mancini načinio fantastičnim strojem. Nisu i nije.
Jos je klubova otpustalo trenere kada su bili na prvom mjestu, npr. Zeljo. :mrgreen:

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 15 feb 2012, 11:54

muXmania je napisao/la:
Izuzetak potvrđuje pravilo,

ili da me razumiješ bolje, svedeno na tvoj nivo : i ćorava koka ubode zrno ...

Opet ponavljam, odličan je Mancini, neka ga tu gdje sjedi ...

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 15 feb 2012, 14:29

nisu mogli dovesti bilo kojeg trenera, jer zasto bi oni dolazili u city, jel to svima cilj u karijeri biti trener citya, prvog fergia ne bi mogli dovesti ni za sve pare ovoga svijeta..pa zasto je mancini otisao iz intera, a mourinho dosao u inter, prije ce biti da je moratti otjerao mancinia jer im nije mogao donijeti ono sto su zeljeli, a to je lp..i dodje mourinho i osvoji sa skoro istim sastavom ono sto su ljudi cekali od 60-ih godina proslog vijeka ;) :mrgreen:
Mancini nije otjeran iz intera nego je sam otisao, tako je barem izjavio ibrahimovic da nikom nije bilo jasno zasto je otisao nakon ispadanja iz lp kad im je odlicno islo al valjda se nesta naljutio mancini

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 feb 2012, 15:04

Veceras pocinje avantura zvana Evropska Liga.I City odmah igra sa braniteljom naslova Portom.S obzirom da su gradjani ispali iz oba kupa ovo takmicenje se ce shvatiti ozbiljno.Zanimljivo je to da je sudija ove utakmice Cuneyt Cakir koji je prosle godine dao Super Mariu crveni karton u istom takmicenju protiv Dynamo Kiewa nakon starta nad Goranom Popovom.Nadam se da se Mario nece naci veceras u njegovoj biljeznici.Carlos Tevez trenira odvojeno od ekipe i tako ce biti sve do njegovog razgovora sa Mancinijem u kojem ce pokusat izgladit odnose.Vecerasnja utakmica pocinje u 21.00 h.Prenos na OBN-u.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 feb 2012, 15:22

Da,danas počinje avantura europske lige.Manchester City je jaka momčad,i ima velike ambicije na osvajanje svih trofeja,pa tako i trofeja Europske Lige.Carlos Tevez zasad trenira odvojeno,dok se tim na Dragau priprema za prvi susret knock-out faze sa Portom.Kao mogući sastav M.Citiya se dosta toga nagađa,prvenstveno zbog dolaska Koloa i Yaye sa Kupa Nacija,a i sam Mancini je poznat po svojim raznim rotacijama,tako sa sigurnošću nećemo znati hoće li od prve minute zaigrati Džeko,Johnson,Clichy,Richars,Lescott,de Jong,Barry,Kolo,Yaya...Prema pisanju portugalskih medija,postava bi trebala biti ovakva: (4-2-3-1): Hart, Zabaleta, Lescott, Kompany, Clichy, Barry,de Jong, Milner, Aguero, Silva, Džeko.Sva sreća Građanima na otvaranju,a i sretno Ajaxu sa Unitedom..:D
Keep walking.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 16 feb 2012, 15:26

Cautinho je napisao/la:Da,danas počinje avantura europske lige.Manchester City je jaka momčad,i ima velike ambicije na osvajanje svih trofeja,pa tako i trofeja Europske Lige.Carlos Tevez zasad trenira odvojeno,dok se tim na Dragau priprema za prvi susret knock-out faze sa Portom.Kao mogući sastav M.Citiya se dosta toga nagađa,prvenstveno zbog dolaska Koloa i Yaye sa Kupa Nacija,a i sam Mancini je poznat po svojim raznim rotacijama,tako sa sigurnošću nećemo znati hoće li od prve minute zaigrati Džeko,Johnson,Clichy,Richars,Lescott,de Jong,Barry,Kolo,Yaya...Prema pisanju portugalskih medija,postava bi trebala biti ovakva: (4-2-3-1): Hart, Zabaleta, Lescott, Kompany, Clichy, Barry,de Jong, Milner, Aguero, Silva, Džeko.Sva sreća Građanima na otvaranju,a i sretno Ajaxu sa Unitedom..:D
A ova 2 zelja tesko mislim srecu im mozemo pozelit ali tesko do pozitivnog ishoda.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 feb 2012, 15:31

Polo je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Da,danas počinje avantura europske lige.Manchester City je jaka momčad,i ima velike ambicije na osvajanje svih trofeja,pa tako i trofeja Europske Lige.Carlos Tevez zasad trenira odvojeno,dok se tim na Dragau priprema za prvi susret knock-out faze sa Portom.Kao mogući sastav M.Citiya se dosta toga nagađa,prvenstveno zbog dolaska Koloa i Yaye sa Kupa Nacija,a i sam Mancini je poznat po svojim raznim rotacijama,tako sa sigurnošću nećemo znati hoće li od prve minute zaigrati Džeko,Johnson,Clichy,Richars,Lescott,de Jong,Barry,Kolo,Yaya...Prema pisanju portugalskih medija,postava bi trebala biti ovakva: (4-2-3-1): Hart, Zabaleta, Lescott, Kompany, Clichy, Barry,de Jong, Milner, Aguero, Silva, Džeko.Sva sreća Građanima na otvaranju,a i sretno Ajaxu sa Unitedom..:D
A ova 2 zelja tesko mislim srecu im mozemo pozelit ali tesko do pozitivnog ishoda.
Zar ne mislis da bi Ajax mogao pobijediti United?Pa ok,možda su u dobroj formi,zadnjih nekoliko utakmica ali mislim da bi Unitedu trebalo dosta sreće u večerašnjoj utakmici.Neznam,vidit ćemo :)
Keep walking.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 16 feb 2012, 15:33

Nama ne treba sreca,mi imamo znanje :D :D . :D

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 16 feb 2012, 15:44

Narin je napisao/la:Nama ne treba sreca,mi imamo znanje :D :D . :D
Hahahah,nama?Vraže jedan,šta radiš na temi M.Citiya :D :D :D ...jest,jest,imate vi znanje,ali trebat ce vam više od toga da pobijedite Ajax...nije to laka momčad,može bit svašta,a ovakvom Unitedu,oslabljenom i neučinkovitom teško možemo prognozirati veći rezultat od remija,bez ljutnje,ok? :lol: :lol: :lol:
Keep walking.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.