AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bernabéu
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Bernabéu » 14 feb 2012, 17:14

^Ispričavam se na pogrešnoj informaciji. :oops:
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 feb 2012, 18:39

Samo se nadam da ne primimo gol.

slika

Gianfranco Zola: "Rossoneri su napunili ambulantu, ali ih ipak vidim kao lagane favorite. Arsenal je opasan u napadu, ali u odbrani je prilično ranjiv".

Seedorf: "Svi žele da osvoje 'Champions'. Zadovoljstvo koje se oseća kada se osvoji ovaj trofej, može se porediti sa onim kada se dobije dete".

Arsenal stiže na aerodrom Malpensa u Milanu oko 17:50, a Arsène Wenger će konferenciju za novinare održati u 19:00. Neće biti treninga na San Siru večeras.

Yuri Krasnozhan nije više trener Anzhi-ja. Očekuje se da ga zameni Fabio Capello.

Barbara Berlusconi: "Svojevoljno sam se držala izvan pregovora između Milana i Psg-a" (u vezi Patovog prelaska u taj francuski klub).

El Shaarawy je u ovoj sezoni postigao već 4 gola za 714 minuta, koliko je bio u igri, To se može porediti sa Patovim učinkom na početku karijere u Milanu: 4 gola za 816 minuta.

Andrea Caracciolo, Milanista od malih nogu i nekada stalni "gost" na južnoj tribini San Sira (Curva Sud), bio je strelac gola za Novaru, koja je u nedelju u Milanu pobedila Inter sa 1:0.

15 fudbalera Milana je dalo golove u Serie A, u ovoj sezoni: Ibrahimović, Cassano, Aquilani, El Shaarawy, Seedorf, Nocerino, Robinho, Boateng, Yepes, Nesta, Zambrotta, T.Silva, Pato, Ambrosini i Maxi Lopez.

Danas je prvi dan u Milanellu za Sulley Muntarija, čije se ime ne nalazi na listi igrača koji mogu da igraju u Ligi Šampiona.

Cesare Prandelli: "Čekaću Rossija i Cassana do poslednjeg dana".

Kazna od 10.000 evra za Juventus zbog rasističkih skandiranja njegovih navijača na račun Seedorfa i Ibrahimovića, tokom meča u Kupu Italije sa Milanom, prošle srede na San Siru.

Barbara Berlusconi je juče posetila Milanello i zadržala se u razgovoru sa trenerom Allegrijem i Maxi Lopezom. Ostala je i na ručku...

Galliani je El Shaarawyjev otac :mrgreen:

slika

Fc Ibra... Da, tako se zove jedan fudbalski klub u Švedskoj. Igraju mali fudbal, a takvo ime su sebi dali nakon što se Ibrahimović složio sa time. Zlatan je i počasni predsednik kluba.

slika

Allegri je u poslednjim minutim meča u Udinama bio ljut na malog "Faraona". Kako to? Pa, El Shaarawy je zaboravio da mu je zadatak bio i da u određenim situacijama vrši presing nad Hadanovićem...

Ambrosini, među najboljima u Milanovom timu na tom meču, posle pobede nad Udineseom: "Ako osvojimo 'scudetto', zapamtićemo ovu utakmicu kao presudnu".

IlPrincipe is Back

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 feb 2012, 18:52

Milanello danas ..

slika
slika
slika
slika
slika

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 feb 2012, 19:10

21 igrač pozvan za sastav sutra.

Abbiati, Amelia, Abate, Antonini, Bonera, Mesbah, Mexes, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Ambrosini, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel, El Shaarawy, Ibrahimovic, Maxi Lopez, Pato, Robinho.

prema najavama boa neće igrati, već će biti na klupi ali realno je očekivati da zaigra. međutim:
According to Corriere dello Sport, Boateng will play from the start vs. Arsenal.

zadnja pobjeda milana protiv arsenala u službenoj utakmici bila je 8. februara 1995. samo sedmicu nakon one tragične utakmice genoa-milan, strijelci zvone boban i daniele massaro. mene više brine što milan zadnjih godina ima katastrofalan skor sa englezima, počevši od arsenala 2008. ako se ne varam??, preko onog debakla na old traffordu sa l30tardom i ponižavajućih 4-0 pa do prošle godine i sramotnog ispadanja protiv 'velikana' tottenhama. red bi bio da se ovoj lošoj seriji stane u kraj.

ibra će igrati sutra, mnogi će reći igrač za male utakmice, malo je golova dao u knock out fazi LP ali 2 je postigao arsenalu u dresu barcelone, sjetit će te se.

aquilani je počeo jučer sa posebnim treningom ali neće biti spreman minimalno do početka marta :roll:

btw novi trač, bosingwa blizu prelaska u milan :lol:
Zadnja izmjena: baresi#6, dana/u 14 feb 2012, 20:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 14 feb 2012, 19:27

baresi#6 je napisao/la:
aquilani je počeo jučer sa posebnim treningom ali neće biti spreman minimalno do početka marta :roll:
Nema ga do marta :cry: ,a onaj koliko je on do sada odigro utakmica za Milan ,ima li neko taj podatak :roll: :?:

El Shaarawy je u ovoj sezoni postigao već 4 gola za 714 minuta, koliko je bio u igri, To se može porediti sa Patovim učinkom na početku karijere u Milanu: 4 gola za 816 minuta. 8-) :D :?

A sta kazu prebrz za svoje tijelo :? da li je i to moguce :mrgreen: :?:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 feb 2012, 19:28

Imam neki osjecaj da ce Milan izgubiti sutra, nemojte me krivo shvatiti

Arsenalu leze italijani, a i ovaj vas vezni red ne moze trkacki parirati Arsenalu, jedino ako bi Boateng bio spreman da pocne

Urby nije centralni vezni, to je covjek koji igra uz aut-liniju, al razumljivo u nedostatku vezista da je on u pocetnoj
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 feb 2012, 19:34

zaboravio si da u igri postoje i napad i odbrana a ne samo sredina uostalom ako imas osjecaj postujem, stavi kucu na dvicu.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 14 feb 2012, 19:38

bit će tijesno sutra..ne vjerujem da će Milan pobjediti..prvenstveno zbog velikih problema sa povredama...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 14 feb 2012, 19:49

Vratio se Flamini veliki borac i trkac,covjek koji najvise podsjeca na Gattusa.

Samo mu zamjerim sto ima traljav udarac,od kako je dosao u Milan nije imao dobrog suta :lol:
al' uvijek odigra borbeno i ispostuje svoje zadatke u defanzivi...

Ja ipak mislim da ce Boateng poceti sutra,takodjer na nasu zalost mislim da ce Zambrotta poceti na lijevom beku ipak je on brz i lagano ce sa Walcotom :roll:
I sad stvarno ne mogu shvatit po kakvim to zaslugama igra Robinho,van forme je od kako je pocela ova sezona,iz utakmice u utakmicu sve losiji,a ipak ce igrati sutra.. dok Maxi i El Shaarawy sve bolji sjede na klupi..
zalosno stvarno
Zadnja izmjena: senad_flamin, dana/u 14 feb 2012, 19:50, ukupno mijenjano 1 put.
-RIVALDO-

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 feb 2012, 19:50

ahmad_tz je napisao/la:zaboravio si da u igri postoje i napad i odbrana a ne samo sredina uostalom ako imas osjecaj postujem, stavi kucu na dvicu.
Gdje sam ja ista prognozirao ?

Wenger je uzeo Intera na Meazzi 1-5, izbacio Milan, izbacio Juventus, Romu, Udinese, svaki put izlazio kako pobjednik

A kazes postoje i odbrana i napad, a nemoj da izbacam statistike Ibrahimovica u knockout fazi LP

Milan je bolja ekipa, to ne sporim, samo kazem da Wenger zna sa italijanima i to je to
Call the coroner!

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 14 feb 2012, 19:56

ja mislim da ce ih Milan namjerno vama poderat jer prognozirate tu :mrgreen:
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 feb 2012, 20:00

pa ako si reko da ce milan izgubit onda si valjda prognoziro poraz jbt. Pa sta ako Ibra ima lose statistike ne igra on sam ima jos 10 igraca na terenu.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 14 feb 2012, 20:08

prizeljkujem pobjedu Milana ;)

sad lakse ? :mrgreen:

i da, ne kladim se vise, al igro bi keca ;)
Call the coroner!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 feb 2012, 20:26

[youtube][/youtube]

znao je ibra zabiberiti arsenalu. ali slazem se sa interistima ovdje. arsenal ima dobar skor sa italijanima zadnje vrijeme. s druge strane milanu ne ide u prilog sto su zadnjih godina ispadali od engleza iako kroz historiju imali su odlican skor sa njima do neke 2008. otprilike. prvo ispadanje od arsenala dok su odbranu cinili kaladze i maldini, zatim l30tardo i njegov napadacki nogomet i ono ponizavanje na old traffordu od 4-0 pa do tottenhama, velikana, i gol onog hadalja croucha. da je milan fit 100% pogotovo u sredini rekao bih milan favorit ovako imho 50-50, arsenal ima tanku odbranu, ne igra ni mertesacker ali su brzi a milan ima dosta tromih igraca, nece biti lako sigurno. falit ce kreativnosti u sredini, prije svega aquaman, seedorf mozda i proigra ko nekad jer ima jedino motiv za CL izgleda.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 14 feb 2012, 23:16

evo TS govori kao ne zna da li ce moci zaustaviti Van Persia. Slicno je govorio i nesto za Messia, kao kad on napada da se samo treba pomoliti :mrgreen:
Ali ako pomognu bekovi da zaustave krila siguran sam da ce ga TS ustopati jer ce on biti odsjecen a nece moci puno 1 na 1.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 feb 2012, 23:26

Sutra aBd ću da natovarim na keca, ubijeđen sam u pobjedu Milana!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 15 feb 2012, 11:41

Eh ne moze se iscekat. Jos 9 sati. Boga mi bice tesko. Jos ako se krene sa sastavom koji je najavljivan nema nama pomoci. Onaj vezni red ne moze protiv Arsenalovog. Al ako zapcne Boateng tu e moglo bi biti malo bolje. Nadam se da nece ona curica poceti u napadu vec da ce Allegri dati priliku il Sarafu il Patu prvih 45 pa ako ne moze izvadi ga. Krila su im prebrza. Vise se bojim onog Ox-a nego Walcotta. Walcott mi nekako ima monoton dribling vazda u desnu strani pa igrac koji dobro cita igru mogao bi ga zaustaviti. Zambrotta to nije sigurno. Vidjecemo aBd sta ce biti. Naravno uvijek se ocekuje najvise od najboljeg. Bicu iskren i reci cu ocekujem Het-trick od Ibrage veceras. :D

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 15 feb 2012, 11:44

Milanu glavni cilj treba večeras da bude da sačuva vlastitu mrežu, znamo kako je prošao u posljednjih 6 duela protiv engleskih timova, a protiv timova iz Londona u 4 utakmice nock out faze čak nije ni gola postigao. Sumnjam da će se Max dvije sezone zaredom primiti na istu foru, nikako se ne smije upuštati u trku i bezglavo jurišati u napad kao protiv Tottenhama prošle sezone, jer očigledno igrači Milana nisu dovoljno fizički spremni da igraju protiv engleskih klubova. Najveća opasnost prijeti od Walcotta, još ako Antonini bude igrao prvih 11 ne piše vam se dobro po desnoj strani.

Ja lično želim da Milan ispadne da ne kukate više kako Juve ne igra CL, a vi igrate pa zato imamo prednost u borbi za Scudetto, s druge strane opet za dobrobit italijanskog fudbala i samog koeficijenta bilo bi dobro kad bi prošli.

slika

Desni klik ---> Open image in new tab
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 feb 2012, 12:19

Bitno je samo ne primit gol, a Ibra će odradit svoj poso ;)

PS Bild.de izabrao TOP10 najprgavijih igrača, čak trojica Milanovih uz to da je Boateng 11.

1. Pepe (Real Madrid)
2. Marco Materazzi (Inter)
3. Zlatan Ibrahimovic (Milan)
4. Luis Suarez (Liverpool)
5. Jose Mourinho (Real Madrid)
6. Mario Balotelli (Manchester City)
7. Nigel de Jong (Manchester City)
8. Jermaine Jones (Schalke)
9. Gennaro Gattuso (Milan)
10. Mark Van Bommel (Milan)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 feb 2012, 13:27

Wenger razmatra mogućnost da stavi Songa na štopera a Kosciyelnog na LB, a Barsa-Arsenal kad su igrali i kad je IBrahimović im dao 2 gola tada je Song isto igrao štopera i užasno je čuvao Ibrahimovića imate na ovom gore videu što je @baresi#6 postavio ...

http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... ntre-back-" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.