po suradnji npr?Sarajlijc@ je napisao/la:Po cemu ste braca ?
koju su imali dok je naš nenad bijedić bio ziv,
ovoj sada te onoj koju se nadam da nastavimo imati u budućnosti?!!
a odkud tebe na ovoj temi po ovom pitanju sarajlijice?
po suradnji npr?Sarajlijc@ je napisao/la:Po cemu ste braca ?
ne budi smješan, izvlaćiš iz konteksta ono što ti paše nacionalistom/antisemitistom da me odštembiljaš?Analic je napisao/la:Ti si sa ovim sve rekao brate kakav si covjek.nem73 je napisao/la:jesu bratski pa taman i da su židovzki klub.
.
Bursi svaka cast i treba dobre odnose gajiti sa njima naravno. Ali je sve to prije svega zbog Cece. Turci znaju prvenstveno za Mostar, a neki su za Velez culi da je klub iz tog grada i to je sve. Takvo je makar moje iskustvo.MostaracVelezovac je napisao/la:U Bursi ima ljudi koji vise znaju o istoriji Veleza nego pola kvazirodjenih na ovom forumu.
Ko je ikad isao u Tursku i pricao o fudbalu zna sta ljudi u Turskoj znaju i o Mostaru i o Velezu.
Ne docekiva se svaki protivnik za prijateljsku utakmicu tako sto posaljes bus po njih u Istanbul na aerodrom o svom trosku, da ih dovedes o svom trosku na stadion, da ih ugostis o svom trosku, da igras protiv njih i jos da ih vratis nazad o svom trosku.
To se radi samo onima koje cijenis.
Ja nisam nikad cuo za takav docek ijednog kluba za jednu tekmu.
A sta smo to mi Bursasporu ikad uradili da to zasluzimo? Nismo nista. Znaci to je samo respekt njihov prema Velezu. Respekt koji vec odavno mnogi ljudi u nasem gradu nemaju prema najvecoj organizaciji koju je Mostar ikad imao.
Jos jednom Burski svaka cast i njih podrzavam, ali me ovi nasi nerviraju koji samo sto znaju reci je "braca turci" 24 sata na dan.
I nemojte molim vas pravit opet ciganluk na forumu, pljuvat ljudima u lice nakon sto su uradili nesto ovako dobro prema Velezu - nemojte molim vas, da mi obraz na tlo ne padne ako neko od tih ljudi iz Burse nakon svega toga ovo slucajno procita (nas jezik je 2 najcesce govoren jezik u Turskoj i prica ga jako puno ljudi).
Nije problem Turska upste i turci. Kako vi problem i paznju na mene svaliste lijepo. Kako ne kontas covjece. Problem je u onoj raji kojoj je prece danas citav dan spominjati da su turci braca nego sto im je prece sjetiti se dana oslobodjenja Mostara. Problem je u onima koji bi rado voljeli vidjeti muslimanski Velež a ne mostarski. Koji na utakmicima klubu namecu stereotipe tekbiranjem protiv odredjenih klubova. Postavljaju klipove tekbiranja na temi Veleža itd.MostaracVelezovac je napisao/la:A zasto nebi jedva docekali da budu bratski s nekim iz Turske, ili bilo koje druge zemlje koja je prijateljska prema nama?
Proveo sam u Turskoj skoro 2 godine, a zivio sam ili radio u 5 razlicitih drzava i po Evropi i Aziji i Americi, ali nikad nisam vidio da jedan narod vise cijeni BiH i ljude u BiH kao ljudi u Turskoj.
Da su Njemci tako prijateljski naklonjeni BiH - raja bi isto tako jedva cekala da bude prijateljska prema njima.
Zar je sramota biti prijateljski naklonjen prema nekom ko te cijeni? Jel bi se to trebali stidit pozitivnog odnosa ljudi iz Turske prema ljudima iz BiH?
Pa Turska je najbrze rastuca ekonomska sila na svijetu nakon Kine. Ekonomija im raste po 8.5% godisnje. Samo Kina raste brze. Svak ziv po zapadu ulaze u Tursku i zeli odnose sa Turcima jer se ocekuje da ce za 15-20 godina ta zemlja i organizacije u njoj biti na rangu s Njemackom i organizacijama u Njemackoj.
Zar bi se trebao Velez stiditi toga sto jedna Bursa, koja se ocekuje da ce biti kao Bajern Minhen za 15 godina zeli da ima dobre odnose s Velezom????
Sta je s vama ljudi? Jeste li vi normalni?
oD Do!MostaracVelezovac je napisao/la:A zasto nebi jedva docekali da budu bratski s nekim iz Turske, ili bilo koje druge zemlje koja je prijateljska prema nama?
Proveo sam u Turskoj skoro 2 godine, a zivio sam ili radio u 5 razlicitih drzava i po Evropi i Aziji i Americi, ali nikad nisam vidio da jedan narod vise cijeni BiH i ljude u BiH kao ljudi u Turskoj.
Da su Njemci tako prijateljski naklonjeni BiH - raja bi isto tako jedva cekala da bude prijateljska prema njima.
Zar je sramota biti prijateljski naklonjen prema nekom ko te cijeni? Jel bi se to trebali stidit pozitivnog odnosa ljudi iz Turske prema ljudima iz BiH?
Pa Turska je najbrze rastuca ekonomska sila na svijetu nakon Kine. Ekonomija im raste po 8.5% godisnje. Samo Kina raste brze. Svak ziv po zapadu ulaze u Tursku i zeli odnose sa Turcima jer se ocekuje da ce za 15-20 godina ta zemlja i organizacije u njoj biti na rangu s Njemackom i organizacijama u Njemackoj.
Zar bi se trebao Velez stiditi toga sto jedna Bursa, koja se ocekuje da ce biti kao Bajern Minhen za 15 godina zeli da ima dobre odnose s Velezom????
Sta je s vama ljudi? Jeste li vi normalni?
Ma daj bola nemoj tako, nije Kimbo negativac.vfcmostar je napisao/la:Kimbo, treba ti jedno 20tak godina skole pa da dodjes do mog nivoa obrazovanja. Za pocetak knjigu u ruke, otrci nekoliko krugova oko zgrade da se zagrijes i to je to. Koji negativac i moron, drama jedna.