koji si ti sad????SemperFideliss je napisao/la:sto vi vatreni navijaci sa preko 2000 postova niste bili na ciscenju nego ova djeca cistila po 14-16g
lako je bit navijat na forumu
ps: djeca su lakša pa da ne provale krov...
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
koji si ti sad????SemperFideliss je napisao/la:sto vi vatreni navijaci sa preko 2000 postova niste bili na ciscenju nego ova djeca cistila po 14-16g
lako je bit navijat na forumu
Jarane sve to stoji eli evo ja idem logikom, klub koji je najvise donio gradu Sarajevu i drzavi BIH i ciji je stadion bio na prvoj liniji u ratu i ciji je stadion maltene do temelja srusen po mom misljenju ni feninga ne bi trebali sami dati za izgradnju stadiona iz prostog razloga sto smo makar zasluzili da nam vlast izgradi tu zapadnu tribunu koje sigurno nije vise od 2.500.000 maraka govorim tu jednu tribinu jer je prioritet i glavna je je zbog prostorija kluba, svlacionica itd., da je nas budjet recimo deset miliona maraka imalo bi smisla dati jedan dio novca za izgradnju tribine ili sami je graditi, treba nametnuti opštini, kantonu i vladi FBIH nek daju pare svako od njih po milion - dva i nema nikakve brige, u stadion Grbavica ni feninga se nije ulozilo od samih vlasti a pare su se davale šakom i kapom od Bilinog do Koševa (kontam da su u vlasnistvu grada), i licno mislim da se ide na to da da se izgradi sve a feninga mi da nedamo pa jbt kad ce mo ako necemo sad iskoristiti sto su na vlasti sve sami Željovci od premijera Niksica koji je mrtvi Željovac, od Kaplana ministra sporta FBIH koji sa vremena na vrijeme dodje i pogledati tekmu bio je eto na tekmi sa repkom do premijera KS Musića sve su to Željovciavlami97 je napisao/la:Ne znam tačan broj zaposlenih u Želji, ali pretpostavljam da taj broj nije veći od 60. U taj broj ulaze igrači, treneri, čistačice ....znači svi.
Pretpostavimo da im je mjesečna plata u prosjeku 3 milje, a sigurno je manje. Za godinu to je 2 160 000,00 KM za plate.
Znam da i za pripreme trošimo najviše od svih klubova. Za ove kažu oko 100 000, KM. Za godinu dana potrošimo na pripreme, ne više od 300 000, KM. Ukupno sa platama to je 2 460 000, KM.
Prihodi su nam u prošloj godini bili preko 3 700 000,00 KM.
RASHODE. E, to ne znamo. Žujo nikada ne govori o rashodima, nego kaže bili su otprilike kao i prihodi. Mislim da se to u budućnosti mora transparentno naglasiti, kako bi se znalo gdje tačno i kome ide lova od prihoda.
Sve ovo pišem u nadi da su određenu sumu uštekali za stadion.
Uz ovakve prihode, a za ovu i naredne godine se planiraju veći, možemo od sopstvenih para napraviti stadion i da nikoga ne moljakamo. Ako neko nešto da, dobro i jeste. Moramo biti samo transparentni i lovu trošiti racionalnije.
samo da bude malo preglednije za citatiboccaccio je napisao/la: U pravu si Hoomere da Amar ne moze voditi sve,medjutim kod nas je to u praksi u klubu malo drugacije.To je bar jasno.U pravu si i da Zujo uspjesno vodi jaku firmu,u pravu si i da Buki ima fakultetsku diplomu.Sve to stoji.Niko,evo reci cu u svoje ime,nemam apsolutno nista protiv ljudi u klubu zato sto se zovu tako i tako.Znaci,licno protiv Bukija nemam nista protiv kao covjeka,kao bivseg igraca i znam sasvim sigurno da on apsolutno voli Zelju.
Medjutim sama ta cinjenica i cinjenica da on ima diplomu ne znaci da on obnasa svoju funkciju bas na nivou...ni on ni svi drugi.Da bi klub bio stabilan,treba biti dobro organizovan u svim granama klupske strukture.Pa samo onaj nivo koji drzi Amar Osim funkcionise kako treba.Imati 11 igraca na terenu i strucni stab nije dovoljno da bi mogli kazati da je klub stabilan.Klub je stabilan ako ima lovu,a lova je donesena na osnovu transfera i na osnovu srece koja se zove Edin Dzeko.To je igracki segment koji drzi nivo kluba,igraci ostaju u klubu,imaju dobar nivo i dobre redovne plate,ne trce vise vani kao sto su nekada bjezali.Tako treba raditi i u svim segmentima kluba.Od zadnjeg covjeka koji radi na stadionu pa do krova koji se zove Zujo.
Ja ti garantujem da je Amar bio u Sarajevu da se pad ove konstrukcije krova ne bi desio.A zasto je to tako? Zasto ljudi koji su ostali ovde dok je ekipa na pripremama ne mogu malo da se pobrinu da sve funkcionise kako treba?
Pa cak ih je i ova vanredna situacija zakonski morala pokrenuti ako vec nisu htjeli na svoju ruku.Eto ne treba Buki biti kriv,on je pomocnik direktora marketinga ako sam dobro shvatio ili je i sam direktor,pa to nije njegov domen,ne treba se on o tome brinuti.A ko je trebao? Ko je direktor stadiona? Kome na ledja ide ova odgovornost?
O sposobnosti direktora marketinga i o njegovim konkretnim radnjama necu previse,jer to nije moje podrucje strucnosti,pitam se samo da li je ta diploma koju ima sa visokim obrazovanjem,upravo ta koja treba da bude da bi se ta funkcija obnasala.Cak i da jeste,da li se konkretne stvari rade koje bi i trebalo da se rade na tom polju? Da li se moze bar malo bolje? Ja mislim da moze,ali ko sam ja,jer ne mogu da uticem na to,mogu samo da gledam sa strane kao i svi ostali.Ali mogu da komentarisem.Nije Buki ovde meta,nije Zujo,nije Dzelo,nije Gredic...ali jesu oni svi kao funkcioneri,a ne kao imena.Imati 24 radnika,kao sto rece Seyo,a ne mrdnuti prstom da se oko stadiona nesto uradi je nesto sto ja ne mogu nazvati dobrom funkcionalnoscu kluba.
U svom domenu svi ti ljudi mogu biti vrlo strucni i da sjajno doprinose u svojim firmama,ali konkretno u Zelji ja to bas i ne vidim.Zasto bi mi sad kao klub morali trpiti stetu od nekih 30 000 km kao sto neko rece? Zbog koga? Zbog cije odgovornosti? Pa neko vala mora biti odgovoran,nije snijeg odgovoran zato sto pada u zimsko godisnje doba....a meni su odgovorni svi koji su na nekoj funkciji u klubu a bili su ovde u Sarajevu,pa da niko nije prstom mrdnuo da se napravi prevencija,i da se ovakve stvari ne desavaju...i onda izjava naseg predsjednika Zuje u novinama kako je ovo Bogom dato...svaka cast...tako treba razmisljati.Onda se nije trebao skidati snijeg sa drugog dijela krova,vec dalje nabacivati na njega pa da zavrsimo posao.U tom slucaju,funkcioneri kluba koji su u Sarajevu i koji obavljaju svoj posao su prema Zuji zaradili cistu desetku!!!! Ako je tako,evo ja se slazem!
jesi realan, ali stalno kritikuješ...jug-onostalgicar je napisao/la:zasto ciste samo djeca i zasto dodju stariji sjednu i pricaju kako su oni dali sve za želju, a nisu u stanju da se dignu i urade kakvog posla, ovo stariji mislim na 22-30
suplje mi je na vrh glave
govori se o nekim bolesnicima koji su tu po cijele dane a kad treba radit dodje 20 ljudi max
ma ja bolesnici karanane
i sad ce se neka baja naci da i kaze kako sam ja il pitar il fukara il robijas il jednostavno mrzim sve jer sam realan!!!!
Vrati se malo unazad jarane, jucer je bilo par forumasa koji su zajedno cistili snijeg samnom, sa posla sam otisao u pola radnog vremena, kupio dvije lopate i sat ipol cistio snijeg, stariji ili rade ili se bave drugim stvarima, zasto mladji ne bi cistili ??? ne idu u skolu zbog raspusta i nek ciste sta im fali malo da rade ?? hocu da kazem da si fulio priču samo tako ...jug-onostalgicar je napisao/la:zasto ciste samo djeca i zasto dodju stariji sjednu i pricaju kako su oni dali sve za želju, a nisu u stanju da se dignu i urade kakvog posla, ovo stariji mislim na 22-30
suplje mi je na vrh glave
govori se o nekim bolesnicima koji su tu po cijele dane a kad treba radit dodje 20 ljudi max
ma ja bolesnici karanane
i sad ce se neka baja naci da i kaze kako sam ja il pitar il fukara il robijas il jednostavno mrzim sve jer sam realan!!!!
Cuj ovog kupio Velez bus, to im poslali neki tamo njihovi iz amerike kao donaciju...zuka_TM je napisao/la:Povecanjem prihoda zasigurno su se i rashodi povecaliSigurno su povecane plate igracima,dobijali su premije i slicno.Vidis da se prica da cemo najvise potrositi na pripreme
Normalno da nisu valjda potrosene sve te pare al ko zna za sta se cuvaju i dal se uopste cuvaju
mozda nas iznenade i pocnu praviti sami stadion
![]()
Eto drugovi, post od prije 10-tak dana... Kada sam napisao da ce se 14. ili 15. pregovarati sa Bekricem, a danas je 14. i pregovori su zavrseni te na koncu moram priznati na moju a sigurno i na vasu radost ce potpisati...Arogantni je napisao/la: Zaboravio sam maloprije napisati da ce se Bekric ocitovati o ponudi ZELJE 14. najkasnije do 15. kada ce se obaviti zavrsna runda pregovora sa Amarom, al' to ne znaci da ce ostati jer svakodnevno prima ponude neke veoma unosne al' to su ponude sa Istoka i njih odbija zbog daljine, al' da recimo mu dodje jedna takva iz Njemacke ili eto barem Svicarske ne bi razmisljao... Jer bi sebi i porodici osigurao egzistenciju i vrlo lagodan zivot...
Velež ode u Antaliju i Sedin Tanović kaže da je ta destinacija duplo skuplja od Međugorja, Ulcinja ili Budve, a za pripreme neće potrošiti više od nas. Zapravo duplo manje od nas. Ukoliko se pripreme mogu organizirati za duplo manje love i u dobrim destinacijama što to ne činimo.zuka_TM je napisao/la:Povecanjem prihoda zasigurno su se i rashodi povecaliSigurno su povecane plate igracima,dobijali su premije i slicno.Vidis da se prica da cemo najvise potrositi na pripreme
Normalno da nisu valjda potrosene sve te pare al ko zna za sta se cuvaju i dal se uopste cuvaju
mozda nas iznenade i pocnu praviti sami stadion
![]()
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921, pinki, svemalim1 i 44 gosta.