FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Monolog » 12 feb 2012, 21:03

URL je napisao/la:Boli me briga za tvoje misljenje i zasto se javljas
Dobro.
URL je napisao/la:a sad pisi molbu adminu da mi da ban zbog "ovoga"
Ovoga? Jok. Zbog osamstopedesetpetog profila. Al' zbog toga si već jučer prijavljen. Da se ja pitam, sastavio bih neki test prilikom registracije, a poznavajući tebe i tvoj mentalni sklop - siguran sam da ga ne bi znao riješiti. :mrgreen:
URL je napisao/la:a ti se pravi pametan na temi "Emir Spahic"
Pametan sam ja uvijek; forum tema nema veze s tim. :mrgreen:
URL je napisao/la:nikome nije zanimljivo jesi ti bosanac o ne
Ma haj' kao da je to bitno. Mada, kad pogledam tvoje postove, zapitam se da l' mi uopće govorimo istim jezikom. Da o ne? :lol:
URL je napisao/la:Idi sad popi koje pivo
Koje? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

URL
Kontakt:

Post Postao/la URL » 12 feb 2012, 21:10

Koje hoces :lol: ajd sad zdravo...

A za ostalo...
[youtube][/youtube]

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 feb 2012, 21:10

@Monolože može jedna kritika.Ti kao moderator bi trebao biti primjer i ne raspravljati sa dotičnim provokatorom :roll: Kako onda očekuješ da ga neki "obični" forumaš ignorira.Izvinjavam se na spamu,ali morao sam ovo napisat jer ako iko može uvjerit admina da ga obriše ili nešto slično možeš ti,a ne da zaspamavate temu zajedno bezveze :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 12 feb 2012, 21:11

Valencia je napisao/la:
StevieM je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Gvardiola je glavni krivac za ovako lose rezultate u dosadasnjem dijelu sezone. To je nemoguce osporiti.
Posteno. Ja sam rekao svoje i mislim da sam bio poprilicno jasan, pa nemam ni vremena a ni potrebe da se ponavljam. Samo, ako Barca sezonu zavrsi sa kupom i Ligom prvaka, od tebe ocekujem da Guardiolu takodjer proglasis glavnim krivcem i za te rezultate ;)
Ako bi pravili komparaciju sa trkom na 100 metara, Gvardiola je u startu 10 m ispred konkurencije. Ako ne prodje prvi kroz cilj to ce biti veliki neuspjeh. Desava se i najboljima.

Ako budu prvi, to ce biti prema ocekivanjima. Nikad nije lako pobjediti, sto znaci da ce zasluziti pohvale za eventualne uspjehe. Te pohvale ce biti srazmjerne uspjehu koji je napravio i konkurenciji koju je imao.

Vecini je poznato da sam simpatizer Mancester Junajteda. Na tituli iz prosle sezone u velikoj mjeri 'zahvaljujem' ocajnoj konkurenciji. Svakako da je Fergi odradio dobar posao... Al' proslosezonska titula ne moze imati vrijednost kao one u kojim je MU imao zestoku konkurenciju. Ovo pisem cisto zato da neko ne posumnja u losu namjeru. Uvijek je uspjeh pobjediti, ali uvijek postavljam pitanja u kakvim je okolnostima uspjeh ostvaren. Sve se to dobro izvaga i donese konacan sud.

Valjda je sada jasnije.

To bi bilo to :mrgreen: .
Problem je u tome sto su tvoje ocjene "uspjeha i konkurencije" subjektivne i naivno nerealne pa prica o 10m prednosti za Guardiolu pogotovo u ovakvim prilikama i okolnostima nema nikakve razlike u odnosu na slicne subjektivne procjene (ili bolje reci precjene) ovih Realovih kvazi-navijaca i head2head poredbi igraca. A da ne govorim o realno smijesnim tvrdnjama o okvirnoj snazi Guardioline ekipe u odnosu na Mourinhovu.

Sjetim se sezone 2008/2009 i jadnog, prejadnog mjeseca februara sa dva poraza od Espanyola i Atletica, remija protiv Betisa i Lyona, kad su se slicno ovako javljali redom sa nekakvim dijagnozama i prognozama. Ljudi su do kraja sezone osvojili trebl, sto nikome u historiji nije uspjelo. Slicno je bilo i prosle i pretprosle u ovom periodu oko februara sa svim silnim i presilnim navodima o krahu Guardioline Barce. Ove godine je liga vjarovatno izgubljena ali sezona ne zavrsava u februaru.

Pique, Alves, Fabregas i Sanchez su ove sezone bili u outu oko mjesec dana, Iniesta oko dva mjeseca, Villa, Afellay i Fontas imaju dugorocne povrede oko 6 mjeseci. Busquets, Pedro, Thiago i Adriano su takodjer odmorili nekoliko sedmica zbog povreda, Keita bio na Kupu nacija. Prosle godine jedino konkretno je bila povreda Puyola i odsustvo Abidala zbog operacije. Bilo je jos nekih manjih osustava Inieste, Xavija, mislim i Valdesa po koju sedmicu al ni blizu ovoj sezoni. Ako je doslo do toga da otvoreno mozes proglasit Guardiolu glavnim krivcem za povrede i umor igraca, onda bi mislim posteno bilo dati mu sve kredite ako u takvom ambijentu odbrani Ligu prvaka, bez ikakvih kako ti kazes, izvlakusa.

URL
Kontakt:

Post Postao/la URL » 12 feb 2012, 21:15

LBJ MVP je napisao/la:@Monolože može jedna kritika.Ti kao moderator bi trebao biti primjer i ne raspravljati sa dotičnim provokatorom :roll: Kako onda očekuješ da ga neki "obični" forumaš ignorira.Izvinjavam se na spamu,ali morao sam ovo napisat jer ako iko može uvjerit admina da ga obriše ili nešto slično možeš ti,a ne da zaspamavate temu zajedno bezveze :roll:
Mali smanji dozivljaj, idi beri baje :mrgreen:
Kakav on i primjer :lol: kome, cemu..

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 12 feb 2012, 22:56

Sigurdsson je napisao/la:Kad već te nebrojene titule spominješ imam ih i ja par kao što je trofej Mancomunada (5) titula 1932 1933 1934 1935 1936
Da li da spominjem i regionalno prvenstvo tadašnje glavno posle la lige u Španiji (18) titula ,kup latina (2) trofeja 1955 1957 .... Real je najtrofejniji i zapamtite to ! Dok ste vi se takmičili po Kup Uefa i tim drugoligaškim natjecanjima u odnosu na LP, Real je taj istoimeni LP osvajao 9 puta :)
Ubrajao sam službena nacionalna i međunarodna natjecanja u kojem su se oba kluba mogla natjecati, uvrstio sam i Latin kup, operi naočale. :mrgreen:

Centralno prvenstvo odnosno trofej Mancomunados je regionalno natjecanje u kojem Barca nije mogla sudjelovati, kao što Madrid nije mogao sudjelovati u prvenstvu Katalonije. I kada je to Centralno regionalno prvenstvo bilo najbitnije natjecanje poslije La Lige?

Regionalna natjecanja
slika
*Rekord

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 feb 2012, 00:08

Postove necu brisati samo cu ih pomeriti na temu diskusija izmedju ova dva velikana,gde je koliko toliko dozvoljeno provokacija,ipak je to normalno medju simpatizerima dva velika rivala.
Kada provokacije predju u vredjanje tada cu poceti i da brisem

A teme o Realu i Barceloni bi trebale da ostanu ciste i potrudicu se da tako i bude.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 feb 2012, 09:26

Imate temu na kojoj možete porediti ova dva kluba.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 feb 2012, 13:07

slika

Pronađite uljeza :mrgreen:

Deo posta editovan.

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 13 feb 2012, 13:31

mandraX je napisao/la:
slika

Pronađite uljeza :mrgreen:
Rasisto. :lol: Žoze s svojim najdražim klubom osvaja Kup na Bernabeu. :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 13 feb 2012, 14:33

I ovde sam izbrisao zadnju stranu,pustite simpatizere Barcelone da na miru pricaju o katalonskom gigantu,a vi ostali na teme svojih klubova,znam da je tesko ali pokusajte ako zelite da se i dalje druzimo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 13 feb 2012, 14:37

Eto i to sam zavrsio,jbg previse ima ne vidim ni ja sve. ;)

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 13 feb 2012, 15:29

kad ide, bas ide.. pique imao saobracajnu nesrecu bez tezih posljedica, al ode q7 :(
ser del barça es el millor que hi ha !

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 13 feb 2012, 17:14

Sad slijedi liga prvaka,a tamo,za razliku od La Lige,nemamo ni najmanje probleme s gostovanjima :mrgreen:
Messi zabio 6 golova na tri gostovanja; Bate,Milan,Plzen...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 13 feb 2012, 19:47

Sutra pokušati sve riješiti već u prvoj utakmici. Busi izgleda jos uvijek nije spreman iako je uvrsten u sastav, steta stvarno. Pep sigurno nece kombinirati, tako da uz ozbiljan pristup ocekujem uvjerljivu pobjedu protiv Bayera.

Barca je i dalje najveci favorit za osvajanje Lige prvaka i ako bi postali prvi klub koji je odbranio titulu to bi samo potvrdilo cinjenicu da je ovo ponajbolja ekipa u povijesti.
Ako i ne osvoje, nista strasno. Tri trofeja su vec osvojena, cetvrti je na domak ruke. 8-)

Btw. Šteta što nemamo kvalitetnu zamjenu na poziciji štopera, ovaj Pique bi se trebao malo sabrati, kod Fergusona mu ne bi ginulo hlađenje :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 13 feb 2012, 19:52

Prvenstvo je za ovu sezonu prekriženo, okrećemo se onome što je preostalo. Do kraja sezone ima 8 finala da se spasi sezona. 5 trofeja su u igri do kraja godine.
slika

Sutra kod Farmaceuta se igra prvo finale. Ja sam optimist uoči utakmice, Nijemci ne bi trebali predstavljati problem u pohodu ka obrani Lige prvaka, pogotovo sada nakon poraza u Osasuni, znate kako se kaže, ranjeni lav je najopasniji. A još postoji i uzvrat.

Igrači koji su otputovali za Deutschland:
Valdés, Pinto, Oier
Alves, Piqué, Puyol, Mascherano, Abidal, Adriano, Bartra
Cesc, Xavi, Iniesta, Thiago, Busquets, Santos, Sergi Roberto
Messi, Pedro, Alexis, Tello, Cuenca.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 feb 2012, 00:52

Neznam za lavove al dok je onaj majmun na golu ja cu 5 cireva na zelutcu zaradit. :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 feb 2012, 12:22

Protiv kojeg kluba je bilo kada je ''pravi'' Ronaldo nanizao cijeli tim i zabio gol?
Shearer je znao reći da mu je to najljepši pogodak koji je gledao.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mestar
Kontakt:

Post Postao/la Mestar » 14 feb 2012, 12:26

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Mestar, dana/u 14 feb 2012, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 14 feb 2012, 12:27

Visca el Barça ! Mes que un club !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.