Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 13 feb 2012, 23:32

ramiral je napisao/la:J av am moram ići braćo, ostajte mi pozdravljeni.
Nemojte mi @Bianconerca sekirati :mrgreen:

@beki, 1981, stara gripina :lol:
Idi, idi, valja se ženi pravdati za one subotnje ispade, nemoj mi samo sad šupljirati kako se ne sjećaš :P :mrgreen: :lol: :lol:

Daj,ba raja budite realni, kakav Giovinco, mislim da bi s njim isto bilo kao sa Eliom, on je svakako jedna od posljednjih opcija za napad, ali opet eventualni odlazak Elia i Krasića povratak Giovinca čini izvjesnijim. Dobar je on igrač, ali nema on to nešto što ga čini top igračem.

Niko ne spominje to da će najbolji štoper lige Andrea Barzagli produžiti ugovor do 2014. To je vijest dana definitivno. :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 13 feb 2012, 23:48

harebianconero je napisao/la:
F.G.R. HARMANI je napisao/la:Mene da se pita Giovinco bi se vratio i odmah bi mu svezao kapitensku traku! Al ne pita me se...
Zbog čega to, ako se može znati ?
Pa evo da budemo realni.... koliki je broj igraca iz primavere kojima smo u zadnjih 10 god dali sansu. Mislim oni im dali?

Zasto Giovinco? Jer je mlad, jer frajer zna igrati, jer je rekao da ce mu Juventus uvijek biti u srcu. Kompletan igrac s obzirom na fizicku konstizuciju i predispozicije. Jer igra u jbenoj Parmi, a jedan je od najboljih igraca lige.

Ako u Parmi igra predobro i sa onakvim motivom, sta bi tek radio da nosi dres sa najdrazim grbom.

Jer je Giovinco potencijalni igrac koji ce mi zamijeniti Del Piera kada ovaj ode u penziju.

A ovo mislim i za Giandonata i Pasquata. Na kraju krajeva sta ocekujes od mladog igraca kada te posalju u nizerazredni klub kao Lecce. Da igra i da napreduje. Nikad. Ne moze jer nema motiva. Tako se samo primavera sistematski unistava.
MENI MOJE, A VAMA VASE

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 feb 2012, 23:57

Harmani, na dobrom si putu,samo mislim da nije toliko do motiva kada odu u manje klubove,tada upravo i treba da grizu.
Stvar je mnogo do uprave,Marotta,a prije i Secco uopšte ne vode toliko računa gdje šalju naše mlade igrače,jer nemaju vremena te ih pred kraj roka ovako pošalju u ekipu koja se prva javi,a to ne ide.

Uzmimo primjer Yaga Falqea,momak me je impresionirao protiv Milana kada smo igrali trofej Berlusconi,potencijal sigurno.Onda se dešava da ga posuđujemo Bariu očekujući da će igrati,tamo nije ni debitovao,a još ga i u njihovu primaveru prebacili.
Sada se već priča da je flop jer kako nije uspio,tako se u Italiji radi,a i Giovinco je dio te priče i politike da mlade igrače ne žele sačekati.
Pasquato je već završena priča,on je u Torinu sada i nema on više šanse u Juventusu,Giandonato će njegovim stopama.

Samo se nadam da Bouy,Appelt,Curti,Cisbah i ostali neće biti dio takve priče.

Najžalosnije je što im onda dođe iz peta u mozak, Giovinca su za neku siću dali,a sada će ako ga budu željeli nazda platiti 2 do 3x toliko.
Žalosno je kada nam naše ne valja,a valjaju nam Amuriji,Borielo i sl.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 feb 2012, 00:00

Kao i svakog prelaznog roka( mada još nije ni blizu ovaj ljetni) počinjemo sa velikim imenima. Higuain, Nani, Lavezzi... i postepeno padamo. Već tamo oko jula će se početi spominjati Jovetić i Ramirez, da bi na kraju otkupili Boriella i doveli na posudbu Cassana .

Nadam se da će barem Gia otkupiti, ali velika je razlika igrati u Parmi i Juventusu, tako da ja od njega ne očekujem neke spektakularne partije .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 feb 2012, 00:01

Arogantni je napisao/la:Samo jedan igrac iz Napolia dolazi u obzir, a to je Camilo Zuniga kojeg prizeljkujem vec 3god. da nam pokrije tu lijevu stranu, jos u formaciji 3-5-2 je idealan... Al' sve su ovo pusti snovi mada je njegov dolazak realniji nego li su to Cavaniev i Lavezziev...
Mislim da je realnije da Aly Sisoko iz Lyona dodje u Juventus nego Zuniga...obojica su vrhunski igraci,ali Zuniga koliko znam nije na prodaju..

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 14 feb 2012, 00:01

Oxygen je napisao/la:Harmani, na dobrom si putu,samo mislim da nije toliko do motiva kada odu u manje klubove,tada upravo i treba da grizu.
A kako bi se ti osjecao da te s konja prebace na magarca?
MENI MOJE, A VAMA VASE

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 feb 2012, 00:04

Ovo je forum i treba da iznosimo svoja mišljenja, iako ona bila i suprotna, ja sam ubjeđen da Giovinco neće igrati za Juventus sljedeće sezone, ne zato što ne zaslužuje, već zato što Marotta neće htjeti za njega dati 10 miliona.

A iskreno isto tako sam siguran da ga ni Conte ni Marotta ne vide kao idealnu zamjenu za Del Piera.

Da je on igračina kakvim ga smatrate ne bi on sa svojih skoro 25 godina kaburio po prosječnim italijanskim klubovima. :D
Ž '21!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 feb 2012, 00:06

Bianconeri1988 je napisao/la:Ovo je forum i treba da iznosimo svoja mišljenja, iako ona bila i suprotna, ja sam ubjeđen da Giovinco neće igrati za Juventus sljedeće sezone, ne zato što ne zaslužuje, već zato što Marotta neće htjeti za njega dati 10 miliona.
A smatraš li da je Parma sposobna i da li će dati 10 miliona za Giovinca (neko ih mora dati) ?

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 feb 2012, 00:07

F.G.R. HARMANI je napisao/la:
Oxygen je napisao/la:Harmani, na dobrom si putu,samo mislim da nije toliko do motiva kada odu u manje klubove,tada upravo i treba da grizu.
A kako bi se ti osjecao da te s konja prebace na magarca?
Nije lahko naravno,ali ne mogu svi igrati u velikom klubu i ne podnose svi isto pritisak i silna očekivanja jednako.
Mladi igrači bi morali shvatiti da to nije kraj svijeta,Giandonato realno je bio u primaveri i ne može očekivati odjednom da igra u Juventusu,pogotovo ne ovom sada koji se polahko vraća,a i prejaku konkurenciju ima,ne samo u prvom timu nego i u primaveri (Appelt,Bouy).
Marrone je jedan primjer igrača koji se zna boriti sa pritiskom i on će biti igrač primavere koji će imati budućnost u klubu.

@Bianco,tu će pasti dogovor,dat ćemo sigurno nekog mladog igrača,a ostalo platiti,mi smo sa Ducalima u dobrim odnosima.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 feb 2012, 00:09

dzenan01 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Ovo je forum i treba da iznosimo svoja mišljenja, iako ona bila i suprotna, ja sam ubjeđen da Giovinco neće igrati za Juventus sljedeće sezone, ne zato što ne zaslužuje, već zato što Marotta neće htjeti za njega dati 10 miliona.
A smatraš li da je Parma sposobna i da li će dati 10 miliona za Giovinca (neko ih mora dati) ?
Ja koliko sam upučen Giovinco je sad Parmin igrač, tj. otkupila je valjda dio njegovog ugovora za nekih 3,5 miliona i sad mi ako ga budemo htjeli nazad morat ćemo platiti 10 miliona.

Vjerujem da to ovi njegovi fanovi znaju bolje od mene, nek' ti oni objasne, uglavnom znam da ćemo morati masno platiti ako ga budemo htjeli nazad. :mrgreen:
Ž '21!

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 feb 2012, 00:12

Bianconeri1988 je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:
Ja koliko sam upučen Giovinco je sad Parmin igrač, tj. otkupila je valjda dio njegovog ugovora za nekih 3,5 miliona i sad mi ako ga budemo htjeli nazad morat ćemo platiti 10 miliona.

Vjerujem da to ovi njegovi fanovi znaju bolje od mene, nek' ti oni objasne, uglavnom znam da ćemo morati masno platiti ako ga budemo htjeli nazad. :mrgreen:
Valjda , Parma ima lapo ugovora i sada se trebamo dogovoriti, jer ga neko mora otkupiti. Ako oni traže za njega 10 miliona, bujrum neka onda oni otkupe našu polovicu za 10-ak miliona . To su odlične pare.

A u slučaju da se ne dogovorimo, onda idu zapečaćene koverte u savez i bolja ponuda pobjeđuje . :D

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 feb 2012, 00:14

Pola ugovora je Parmino (plaćeno oko 3M),na kraju sezone se moraju naći sa Leonardiem da riješe to,najgori slučaj je da se ne dogovore pa da se ide na aukciju u kojoj se ne zna koliko je druga strana ponudila i ko više ponudi njemu igrač,tu smo opet u prednosti.
Do toga mislim da neće doći i da će se dogovoriti za 8-9M + recimo Sorensen,Taider ili neko iz primavere.

P.S @bianco,zar nije logično da ako je Marotta cijenio Gia 6M tada i dao pola ugovora Parmi,a on u međuvremenu igra sezonu života da će morati dati 10M ili više,pa sam je sebe ukopao tu,računica mu je takva bila.

Ispravka,polovicu će plaćati,dakle recimo da je narasla na nekih 8M za ovo vrijeme.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 14 feb 2012, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 feb 2012, 00:17

Taj Taider nije naš igrač, mi smo Bologni poslali Sorensena, a oni nama Taidera i mi smo ga ostavili u Bologni do kraja sezone, tako da ako mi vratimo Sorensena Taider ostaje u Bologni.

Tako sam ja razumio, uglavnom poenta je da Taider nije naš. :mrgreen:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 feb 2012, 00:20

Bianconeri1988 je napisao/la:Taj Taider nije naš igrač, mi smo Bologni poslali Sorensena, a oni nama Taidera i mi smo ga ostavili u Bologni do kraja sezone, tako da ako mi vratimo Sorensena Taider ostaje u Bologni.

Tako sam ja razumio, uglavnom poenta je da Taider nije naš. :mrgreen:
Razmjena polovica je bila u pitanju,s tim da je on ostao na posudbi,uglavnom je jedan naš sigurno i vjerovatno će biti predmet daljih trampi.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 14 feb 2012, 00:21

Sto je igrao igrao je kod Ranijerija. Usao zadnjih 20 min. protiv Chelsea, odigrao bolje nego pola tima sto su igrali cijelu sezonu.
Conte prosuo pricu da mu se kao ne uklapa u taktiku? Pa onda rekao da mu vrata Juventusa nisu zatvorena, Gio odgovorio da ZELI IGRATI.
A to sto ti Bianconeri govoris nema veze sa vezom.Budi malo ozbilniji, ako vec hoces raspravu. Izvini molim te, ali prvo one ne kaburi u Parmi, nego je najbolji igrac Parme,najbolji strijelac Parme, a s obzirom da nije klasicni napadac. Definitivno je jedan od najboljih igraca lige. U vrhu je liste strijelaca. Reprezentativac Italije. Sta bi ti vise?
MENI MOJE, A VAMA VASE

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 14 feb 2012, 00:26

Ja nikada neću prežaliti kako Gio u Ferrarinom i Rankovom Juventusu nije bio glavni igrač ekipe .

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 feb 2012, 00:31

@F.G.R. HARMANI

Normalno da kaburi, rekao sam vam već da je Giovinco igračina kakvim ga vi smatrate ne bi igrao u klubu kojem je jedini cilj opstanak u ligi, za njega bi interes pokazali neki veći klubovi i poslali Juventusu neku ozbiljnu ponudu, a ne neki klub koji je obični italijanski prosjek. Ne bi najbolje dane svoje karijere provodio na posudbama po prosječnim klubovima, doduše znam ni da u Parmi nije odigrao svako utakmicu ove sezone. S obzirom da je kvalitet Serie A u odnosu na ostale lige petice, sami prosjek logično je da i prosječni igrači budu među najboljim pa tako i Giovinco.
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 feb 2012, 00:39

To što igra u Parmi,a ne većem klubu ne mora ništa govoriti,Amauri je igrao za Juve i sada bi trebao kao biti neki igrač,takvih primjera je milion.
On je imao sreću da dođe u klub koji će mu dati šansu da pokaže šta zna,nešto što mu mi nismo dali,te priče kako se nije pokazao,a bila 2-3 trenera ne piju vode,jer kakvi su to treneri bili,vidjeli smo njihove rezultate i znanje u procjenama pojačanja.

Trener koji bira Poulsena ispred Xabi Alonsa,trener koji je želio dovesti Stankovića ispred Silve ,treneri koji samo znaju igrati 4-4-2,treneri koji Marchisia koriste kao lijevo krilo. :oops:

Žalosno je što igrači sa imalo fantazije kao on budu na marginama,a daje se prednost trkačima bez mozga i destruktivcima.
Da ne nabrajam dalje,odosmo mi sa Giovincom daleko,ja ostavljam prostora sa opkladu da će se Gio vratiti,ko želi,bujrum.

Ne kažem da će biti Messi kada dođe,ali da će mnogo koristi nama,pogotovo ovom Juventusu,to je sigurno.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 feb 2012, 00:44

Ma ne mora aha govorit, ako ćemo tako onda ići pola igrača Serie A trebaju da igraju u Juventusu, ako je Giovinco kao najbolji igrač Parme kalibar za Juventus onda su to isto redom Muriel, Destro, Maxy Moralez, Ramirez itd.

Uostalom ako ćemo ići tom logikom i Giovinco nije neki igrač jer je igrao u Juventusu i nije ništa pokazao. :mrgreen:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 feb 2012, 00:46

Bianconeri1988 je napisao/la: Uostalom ako ćemo ići tom logikom i Giovinco nije neki igrač jer je igrao u Juventusu i nije ništa pokazao. :mrgreen:
To nas vraća ovdje:

Oxygen je napisao/la:te priče kako se nije pokazao,a bila 2-3 trenera ne piju vode,jer kakvi su to treneri bili,vidjeli smo njihove rezultate i znanje u procjenama pojačanja.

Trener koji bira Poulsena ispred Xabi Alonsa,trener koji je želio dovesti Stankovića ispred Silve ,treneri koji samo znaju igrati 4-4-2,treneri koji Marchisia koriste kao lijevo krilo. :oops:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.