Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 feb 2012, 00:59

K'o da gledam da ćemo baš na njih `baciti oko` :) :mrgreen:

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 13 feb 2012, 11:22

Suarez se pokajao: Žao mi je, narušio sam reputaciju kluba

Liverpoolov urugvajski napadač Luis Suarez ispričao je zbog odbijanja rukovanja s francuskim braničem Manchester Uniteda Patriceom Evrom u subotnjoj utakmici na Old Traffordu…

Uoči ogleda dva najveća engleska kluba u kojem je Manchester United slavio s 2-1, Suarez je izazvao burnu reakciju engleske nogometne javnosti jer je odbio pružiti ruku kapetanu suparniče momčadi prilikom tradicionalnog rukovanja svih igrača i sudaca.

Tom prilikom se prvi pura sreo oči u oči s Evrom, koji ga je optužio za rasističko vrijeđanje tijekom sraza istih klubova u listopadu na Anfieldu. Engleski nogometni savez presudio je nakon istrage da je Suarez kriv i suspendirao ga na 8 utakmica, a urugvajskom reprezentativcu utakmica na Old Traffordu bila je tek druga nakon odrađene suspenzije.

Engleski mediji i najveći dio javnosti naširoko su osudili Suareza zbog odbijanja rukovanja s Evrom. Branič Uniteda Rio Ferdinand, koji je bio u vrsti blizu Evre, odbio je posljedično pružiti ruku Suarezu.

- Učinio sam to nakon što sam vidio da Suarez nije pružio ruku Evri. Više nemam ni najmanje poštovanja prema tom igraču – rekao je, između ostalog, Ferdinand.

Menadžer Uniteda, Sir Alex Ferguson, najžešće je osudio Suareza, te poručio ''kako je on osramotio Liverpool i više nikada ne bi trebao odjenuti dres tog kluba'', dok je predsjednik Igračkog udruženja u Engleskoj Gordon Taylor Suarezov čin okarakterizirao ''neprimjerenim, neugodnim i bez respekta''.

Dan kasnije, Suarez se iapk pokajao, te je putem klupske web stranice odaslao ispriku.

''Razgovarao sam s našim menadžerom Kennyjem Dalglishem i shvatio sam da sam pogriješio. Nisam iznevjerio samo njega već i klub i sve ono što on predstavlja. Zbog toga mi je žao. Pogriješio sam i žalim zbog te pogreške. Trebao sam se rukovati s Patriceom Evrom prije utakmice, ispričavam se zbog svog postupka. Želim cijeli ovaj slučaj ostaviti iza mene i koncentrirati se samo na igranje nogometa'', stoji u Suarezovom priopćenju.

Nakon Suareza, ispričao se i Dalglish!

Nedjelja je u Liverpoolu dan rezerviran za isprike. Nakon Luisa Suareza, zbog svog ponašanja u subotnjoj utakmici u gostima kod Manchester Uniteda javno je zažalio i menadžer ''redsa'' Kenny Dalglish…

Luis Suarez odbio je u tradicionalnom pozdravljanju i rukovanju igrača prije utakmice pružiti ruku Patriceu Evri, francuskom reprezentativcu koji ga je optužio za rasističke uvrede tijekom međusobnog ogleda najvećih engleskih rivala odigranom u listopadu na Anfieldu. Suarez je zbog toga bio kažnjen s 8 utakmica suspenzije.

Dan kasnije se Suarez javno ispričao i požalio zbog odbijanja rukovanja s Evrom.

Inače, zbog Urugvajčevog čina je u poluvremenu utakmice na Old Traffordu nastavala gužva u tunelu. Došlo je do sukoba između nogometaša obje momčadi od nekoliko minuta, zbog kojeg je morala intervenirati i policija.

Kenny Dalglish je u TV-intervjuu nakon utakmice ''poludio'' na upit o toj temi, te je sugerirao kako je insinuacija da je do sukoba u poluvremenu došlo zbog toga što je Suarez odbio pružiti ruku Evri, ''izvan svake pameti''.

Izvršni klupski direktor Ian Ayre osudio je Suarezovo ponašanje i konstatirao kako je Urugvajac postupio suprotno obećanju da će se rukovati s Evrom prije utakmice.

Kenny Dalglish, koji je nakon utakmice tvrdio kako nije vidio da je Suarez odbio rukovanje s Evrom, ponudio je, poput Suareza, ispriku za svoje ponašanje.

- Ian Ayre je potpuno jasno iznio stav našeg kluba. Ispravno je što se Luis Suarez ispričao za ono što se dogodilo na Old Traffordu. Iskreno govoreći, bio sam šokiran kada sam čuo da je Suarez odbio rukovanje s Evrom, jer je ranije obećao da će mu dati ruku. Kao što je direktor ranije rekao, svaki od nas ima obvezu predstavljati Liverpool na odgovarajući način, pa tako i ja kao menadžer. Kada sam nakon utakmice otišao na TV-intervju, nisam vidio što se dogodilo uoči početka. No, nisam se ponašao onako kako priliči menadžeru Liverpoola tijekom tog intervjua. Zbog toga se javno ispričavam – poručio je Dalglish.
FK Pjetlovi

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 13 feb 2012, 12:40

Bertrand je napisao/la:Uh, koja s.ranja se izdešavaše. Nakon što su i Suarez i Kenny tvrdili jedno, danas su prešli na potpuno drugu stranu, očito primorani od ljudi "sa vrha". Henry se sigurno čuo sa Ayreom i pritisnuo ih da stanu na stranu FA i kompanije kako ne bi bilo većih problema.

Mnogo mi je krivo jer se trebao zauzeti stav koji se koristi od samog početka ovog incidenta i boriti se za neku istinu. Ovako, izgleda da smo se jednostavno predali i tako okrenuli leđa Suarezu rekavši mu da se mora izviniti bez obzira koja je prava istina umjesto da je klub potpuno stao iza svog igrača, bez obzira na sankcije.

Ako je Suarezu naređeno da se izvini, a jeste, to je barem očigledno, onda se možemo polako početi pozdravljati sa njim. Hem je već izgubio ugled u Engleskoj, hem klub nije stao iza njega. Naravno, postoji i opcija da je ovo samo da se zamažu oči FAu i da se jednostavno završi sa cijelom ovom farsom kako bi se u barem nekom miru ušlo u nastavak sezone te da je klub i dalje iza njega. Liči mi da je ovo ipak naprije.
Odlican post.Potpisujem ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 13 feb 2012, 14:25

Bertrand je napisao/la:Uh, koja s.ranja se izdešavaše. Nakon što su i Suarez i Kenny tvrdili jedno, danas su prešli na potpuno drugu stranu, očito primorani od ljudi "sa vrha". Henry se sigurno čuo sa Ayreom i pritisnuo ih da stanu na stranu FA i kompanije kako ne bi bilo većih problema.

Mnogo mi je krivo jer se trebao zauzeti stav koji se koristi od samog početka ovog incidenta i boriti se za neku istinu. Ovako, izgleda da smo se jednostavno predali i tako okrenuli leđa Suarezu rekavši mu da se mora izviniti bez obzira koja je prava istina umjesto da je klub potpuno stao iza svog igrača, bez obzira na sankcije.

Ako je Suarezu naređeno da se izvini, a jeste, to je barem očigledno, onda se možemo polako početi pozdravljati sa njim. Hem je već izgubio ugled u Engleskoj, hem klub nije stao iza njega. Naravno, postoji i opcija da je ovo samo da se zamažu oči FAu i da se jednostavno završi sa cijelom ovom farsom kako bi se u barem nekom miru ušlo u nastavak sezone te da je klub i dalje iza njega. Liči mi da je ovo ipak naprije.
Sa prvim dijelom posta se potpuno slazem. Sto se tice ovog "oprastanja" od Suareza, meni je to besmisleno. Sasvim je prirodno da je klubu bitan ugled koji je poremecen Suarezovim incidentom i ako ima imalo mozga, on ce to shvatiti. Meni samo smetaju ove isprike, jer su i Suarez i Dalglish zauzeli jedan stav, a sutradan drugi....
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 13 feb 2012, 15:35

Treba razdvojiti ono sto se prije desilo i ono sto se desilo u subotu, iako je to povezano, jer sto se tice onog od prije klub je i dalje na njegovoj strani, kao i navijaci, i uvijek ce biti, a zna se zbog cega...

Klub nije stao iza Suareza za ono sto se desilo u subotu, kada nije htio dati ruku ****(a obecao je da hoce), iako ima podrsku navijaca zbog toga, ali ipak zbog pritiska sa raznih strana(medija, sponzora...) u klubu su se odlucili uputiti izvinjenje i natjerali i suareza da isto uradi, i da zavrse sa tim vise...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 13 feb 2012, 15:52

"Za buran kraj derbija pobrinuo se rezervni napadač Liverpoola Craig Bellamy. Kad su se igrači zaputili u svlačionice nakon utakmice Bellamy se sukobio sa šefom osiguranja na Old Traffordu. Opet su morali reagirati zaštitari. "

Upravo procitah. Kako mi je samo ovo promaklo :D :D
Citam i izgleda da je neko od nasih pljunuo De Geu :lol: :lol: Yebo majku,oni nisu normalni..

A da li se zna nesto vise o onom incidentu koji je izbio nakon I poluvremena u tunelu ??
ZZ

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 feb 2012, 16:08

ma ne zna niko šta se tamo desilo, nit je bilo kakvih kamera nit išta
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 13 feb 2012, 17:54

moj uzor-S.G je napisao/la:"Za buran kraj derbija pobrinuo se rezervni napadač Liverpoola Craig Bellamy. Kad su se igrači zaputili u svlačionice nakon utakmice Bellamy se sukobio sa šefom osiguranja na Old Traffordu. Opet su morali reagirati zaštitari. "

Citam i izgleda da je neko od nasih pljunuo De Geu :lol: :lol: Yebo majku,oni nisu normalni..

A da li se zna nesto vise o onom incidentu koji je izbio nakon I poluvremena u tunelu ??
the sun :roll:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 13 feb 2012, 18:10

YNWA je napisao/la:
moj uzor-S.G je napisao/la:"Za buran kraj derbija pobrinuo se rezervni napadač Liverpoola Craig Bellamy. Kad su se igrači zaputili u svlačionice nakon utakmice Bellamy se sukobio sa šefom osiguranja na Old Traffordu. Opet su morali reagirati zaštitari. "

the sun :roll:
Ne znam da li se od njih prenosi ovaj text,ali ja tu nisam procitao ;)
ZZ

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 feb 2012, 18:36

Liverpool's US owners and their shirt sponsor have intervened to help defuse the race row surrounding Luis Suárez's refusal to shake Patrice Evra's hand before Liverpool's defeat at Manchester United on Saturday.

Standard Chartered, which pays around £20m a season to sponsor Liverpool, went public with its criticism in a brief statement, saying: "We were very disappointed by Saturday's incident and have discussed our concerns with the club." A person familiar with the matter said: "It was a very robust conversation." ;)

Standard Chartered was attracted to Liverpool by its strong Asian support base. The bank is based in London but makes almost all its profits in Asia. Most of its staff are in Asia, Africa and the Middle East.

The BBC reported that the Fenway Sports Group, which bought the club in 2010 and owns the Boston Red Sox baseball team, had said an apology was necessary. A spokesman for Liverpool declined to comment on the reports that pressure had been brought to bear. :mrgreen:

The Football Association, which imposed the eight-match ban, will take no action over Suárez's refusal to shake hands because it is not a disciplinary issue.

The Liverpool striker apologised on Sunday for refusing the handshake before his team's 2-1 loss at Old Trafford and his manager Kenny Dalglish also said sorry for his post-match reaction when challenged over the snub. Suárez was returning to the Liverpool starting lineup for the first time since serving an eight-match ban for racially abusing Evra during a match in October.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 13 feb 2012, 19:20

Provociraju covjeka i onda ocekuju da se rukuje?

Manchester United fanmagazin 'Red Issue' je u subotu trebao da objavi novi broj. Na zadnjoj strani je bila rasisticka kapa na izrezivanje. Nadali su se da ce prije tekme prodati sto vise primjeraka i da ce na tekmi biti sto vise tih rasistickih kapa.
Policija je saznala za to i oduzela im sve primjerke. Tako da taj magazin nije ni izasao u prodaju.

Kad vidimo sliku kape, jasno nam je koliko je njima do pomirenja.

slika

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 feb 2012, 19:48

Zar se inace ne rukuju domacini sa gostima a ne gosti sa domacinima ili se ja pogresno sjecam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :? :? :?
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 13 feb 2012, 19:49

Počele su špekulacije kako Suarez definitivno napušta Liverpool. :lol:
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 13 feb 2012, 19:53

Ma od ovog se sad pravi farsa. Eto, to za Bellamya je meni sasvim nebitno, k'o da se posvadjao sa revizorom u busu, ali se od toga pravi scena zato sto LFC trenutno ima losu reputaciju i sad mediji, uvijek zeljni losih stvari, jedva cekaju da nadju jos koji trac. Meni je OK da oni svi slozno podrzavaju timskog igraca, ali, ja bi radije da oni na terenu igraju slozno, a ne da prave kikseve kao da prvi put igraju jedni s drugima...Znaci, nek se okane rijeci, sukoba i slicnog i nek se pokazu rezultatima, jedino tako mogu usutkati zle jezike...Mada, meni ti zli jezici nisu bitni, ali ocito sponzorima i vlasnicima jesu....
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 14 feb 2012, 00:08

Jel' istina da igramo odloženu utakmicu protiv Evertona 29og juna? :shock: Mjesec dana poslije završetka premier lige.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 14 feb 2012, 00:15

hanniz je napisao/la:Jel' istina da igramo odloženu utakmicu protiv Evertona 29og juna? :shock: Mjesec dana poslije završetka premier lige.
Izvor? :?
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 14 feb 2012, 00:18

Shanks je napisao/la:
hanniz je napisao/la:Jel' istina da igramo odloženu utakmicu protiv Evertona 29og juna? :shock: Mjesec dana poslije završetka premier lige.
Izvor? :?
http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ ... 54193.html" onclick="window.open(this.href);return false;
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 14 feb 2012, 00:22

Ma to je neka greska ba.Ne vidim svrhu tolikog odgadjanja, nemoguce da nema prije nijedan termin.Na Liverpoolovoj stranici pise samo da je odgodjeno, nema neki novi datum.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 feb 2012, 10:49

Da, igraće se utakmica za vrijeme Evropskog Prvenstva. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 feb 2012, 11:48

Monolog je napisao/la:Da, igraće se utakmica za vrijeme Evropskog Prvenstva. :mrgreen:
ja sam cuo da ce prvenstvo biti odlozeno dok se ne odigra ta utakmica :D
You are someone else I am still right here

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.