FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

LBJ MVP
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la LBJ MVP » 11 feb 2012, 23:45

DesimaL je napisao/la: A jesi ti navalio na taj penal.
A sto nepricas u penalu protiv espayola ?
Protiv valencie ?
O ponistenom golu protiv getafea ?
Pa ova 2 vecerasnja ponistena gola ?
Poništeni gol Ramosa u kupu,ne svirani penali Realu u ligi(koje bi Ronaldo sigurno zabio za razliku od Leje)....
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 11 feb 2012, 23:46

URL je napisao/la:
A jesi ti navalio na taj penal.
A sto nepricas u penalu protiv espayola ?
Protiv valencie ?
O ponistenom golu protiv getafea ?
Pa ova 2 vecerasnja ponistena gola ?
Nisam navalio na taj penal, a vi kontate da bi Messi zabio taj penal o Getafe... Dok za Valenciju je vec ustanovljeno da ruke nije bilo, te price pricaj nekom drugom jarane.

Nego kad se vec zelis, sta kazes za penal Busqetsa u Sociedadu kad je namjerno igrao rukom..pa penal koji nije dosudjen Bilbau, pa neki dan Busqets sa ledja Borju Valeru klepi pa nista od penala.
A i Realu nije dosudjen penal protiv Levantea kod r. 0-0 kad se ofirno vidjelo da lik igra rukom, pa par dana kasnije u Santanderu penal nad C.Ronaldom nije dosudjen..
Jadan real :cry:
Stvarno je ostecen od strane sudija.A barcelona po starom ima pomoc od sudija :lol:
I otkud ti znas da bi taj penal ronaldo pretvorio u gol ?
Visca el Barça ! Mes que un club !

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 feb 2012, 23:53

Nema svrhe pricati s njima o penalima. Oni su ubijedzeni da sudije pomazu Barci i oni tako misle. Nema svrhe pricati jel to tako. Najbolje i jedino dobro sto nas ne dodiruje ovo njihovo slavlje i slikovnice iako je Real mnogo bodova ispred. Mi smo bolji od njih a oni od svih ostalih. Ipak bar mene to cini mirnim.

p.s. ja sam ljut na onog majmunicinu na golu a ne na real i murinja koji dobijaju poklon za poklon od ovih debila u odbrani.... :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

URL
Kontakt:

Post Postao/la URL » 11 feb 2012, 23:55

Pa neznam, mozda i bih :lol: ...vidim pisete o nekim penalima protv Esp.. i obratno Val. i Get.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 11 feb 2012, 23:58

DesimaL je napisao/la:

Čovjek fulao 1 penal za vrijeme u kojem je Messi fulao jedno 7-8 mislim da bi i ovaj zabio 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 12 feb 2012, 00:00

LBJ MVP je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:

Čovjek fulao 1 penal za vrijeme u kojem je Messi fulao jedno 7-8 mislim da bi i ovaj zabio 8-)
Navedi gdje je to fulao messi penal ?
Protiv seville,valenica.
Jbg Penaldo ima iskustva sa tim.Svaka utakmica po jedan penal. :D.Mada je i ovaj znao fuliti.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 feb 2012, 00:02

DesimaL je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:

Navedi gdje je to fulao messi penal ?
Protiv seville,valenica.
Jbg Penaldo ima iskustva sa tim.Svaka utakmica po jedan penal. :D.Mada je i ovaj znao fuliti.
Otkako je Ronaldo došao u Real dakle ovo treća sezona fulao samo jedan penal,Messi samo protiv Seville više fulao,a mislim i da je više šutao no puno manje je zabio ;)

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 feb 2012, 00:04

Opet @Valencia o treneru :mrgreen:

Ma 'ebeš ti to sve, meni izbiše 70 KM iz džepa :|

URL
Kontakt:

Post Postao/la URL » 12 feb 2012, 00:04

Mozda bi penal sutao Kaka o Xabi o Benzema :roll: o Sergio Ramos :lol: kad je uzo da suta protiv At.Bilbao, pa Mourinho poludio, zanimljivo svi su ipak pogodili..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 feb 2012, 00:06

Valencia je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Tesko je i motivisati ekipu nakon sto dosegnu jedan ovakav nivo koji je Barca dosegla, kada postave novi standard u neku ruku.
Jeste tesko, ali za to sluze vrhunski treneri. U redu je odigrati demotivisano jednu - dvi - tri utakmice, ali Barsa cijelu sezonu igra kao da utakmice nemaju nikavu vaznost. Totalno nezainteresovan pristup tokom citave sezone.

Ja se uvijek pitam kako Gigs i Skols imaju volje igrati fudbal :mrgreen: . Vjeruj da je dobroj mjeri do Fergija.

Trener tu mora nesto napraviti. Kod Fergija su u takvim trenutcima letile kopacke po svlacionici, iznosile se ostre rijeci u medijima (mozes misliti kako izgleda u cetri oka)... Manco je protiv Njukastla i Blekburna odigrao dva malodusna meca, nije bilo zara i borbenosti koju zahtjeva Ferguson. Zbog toga je izjavljivao da su ga igraci izdali, sto je ocigledno ostavilo dobar efekat na igrace. Odmah su se trgnuli. Moras na neki nacin prelomiti. Meni Gvardiola izgleda kao tip koji se ne voli zamjeriti sa igracima. To tako ne ide sa ljudima na duzi vremenski period. I ovo ostavljanje najboljih igraca na klupi nesto govori, kao i izbacivanje Pujola i Pedra na poluvremenu (da bi uveo mlade i motivisane igrace). Ocigledno je da Pep uvidja problem, samo je problem sto se kasno sjetio. Morao je ranije nesto mjenjati, kako u igri, tako i u licnom i javnom pristupu prema igracima. On je gurao pod tepih, govorio da je sve u redu... I vidi sada.

Al' eto, greske se desavaju i najboljima, tako da ne vidim zasto se ne bi oprostilo Gvardioli. Treba iz ove sezone izvuci pouku. Sada je vazno osvojiti LP, u kojoj je Barsa apsolutni favorit. Ako bi osvojili LP ovo bi bila jos jedna uspjesna sezona bez obzira na sve.
Slazem se. Nisam ni ja rekao da je nemoguce ali da je tesko itekako jeste, cvrsta ruka sigurno pomaze kao sto je Ferguson vs Beckham situacija recimo. Barci bi legao neko k`o Ciro :mrgreen: taj bi Schumachera i dan danas drzao na vrhu F1. :D Jednostavno glad za trofejima mora biti iz sezone u sezonu sve veca i veca sto rezultira pobjednickim mentalitetom na kraju.

Ako mene pitas, Barca a i Real u dobroj mjeri, mozda i Primera kao liga - ipak ne bih tako daleko da odem, ne trpe konstantu pa odatle i izjave Guardiole recimo da se nece jos dugo zadrzati na klupi Barcelone. Mozda je tu sve ovo i pocelo a kao rezultat ide i ova, za mene ne prihvatljiva, predaja titule ovako rano. Klubovi su skloni promjenama trenera i dovodjenjem igraca koji nisu potrebni a sve da bi se iznova i iznova navijacima dokazivalo da je klub sposoban za najvise. Sta je Barci trebao Fabregas recimo? Samo su nagomilali odlicne igrace u veznom redu i tako stvorili mogucnost za razdor u svlacionici jednog dana, pa Pep mora mijenjati formaciju da bi svi imali mjesta. Dakle klubovi iznova moraju da dokazuju navijacima kako su mocni na transferima i ostalom pa cak i po cijenu gomilanja odlicnih igraca sto cesto moze rezultirati problemom.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 12 feb 2012, 00:06

Nakon 364874957 trofeja u zadnjih par godina, ocigledno je da ova ekipa nema ni mrvice morala. Samo na trenutke pokazu da su i dalje najbolji (protiv Reala), ali protiv ovih žnj ekipa kao da im se ne da znojiti. Moral ce biti veci u ligi prvaka, vjerovatno ce je i uzeti. Sve u svemu, ova ekipa je najbolja ikada u nogometu, svoju igru su doveli do savrsenstva, cini li su druge ekipe smijesnim. TO JE CINJENICA KOJU NIKO NE MOZE OSPORIT DRUGIM CINJENICAMA I ISTINITIM ARGUMENTIMA. Ta ekipa je jos tu na okupu, samo je treba "refresovat" i opet ce radit sto su radili.
Drago mi je da cu posle moci pricati da sam zivio u dobu kad je igrala najbolja ekipa ikada, prepiracavt cu djeci kako su to izvodili.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 12 feb 2012, 00:08

szlaja je napisao/la:Nakon 364874957 trofeja u zadnjih par godina, ocigledno je da ova ekipa nema ni mrvice morala. Samo na trenutke pokazu da su i dalje najbolji (protiv Reala), ali protiv ovih žnj ekipa kao da im se ne da znojiti. Moral ce biti veci u ligi prvaka, vjerovatno ce je i uzeti. Sve u svemu, ova ekipa je najbolja ikada u nogometu, svoju igru su doveli do savrsenstva, cini li su druge ekipe smijesnim. TO JE CINJENICA KOJU NIKO NE MOZE OSPORIT DRUGIM CINJENICAMA I ISTINITIM ARGUMENTIMA. Ta ekipa je jos tu na okupu, samo je treba "refresovat" i opet ce radit sto su radili.
Drago mi je da cu posle moci pricati da sam zivio u dobu kad je igrala najbolja ekipa ikada, prepiracavt cu djeci kako su to izvodili.
slikaslika

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 12 feb 2012, 00:09

szlaja je napisao/la:Nakon 364874957 trofeja u zadnjih par godina, ocigledno je da ova ekipa nema ni mrvice morala. Samo na trenutke pokazu da su i dalje najbolji (protiv Reala), ali protiv ovih žnj ekipa kao da im se ne da znojiti. Moral ce biti veci u ligi prvaka, vjerovatno ce je i uzeti. Sve u svemu, ova ekipa je najbolja ikada u nogometu, svoju igru su doveli do savrsenstva, cini li su druge ekipe smijesnim. TO JE CINJENICA KOJU NIKO NE MOZE OSPORIT DRUGIM CINJENICAMA I ISTINITIM ARGUMENTIMA. Ta ekipa je jos tu na okupu, samo je treba "refresovat" i opet ce radit sto su radili.
Valjda motiva :?
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 feb 2012, 00:09

Ti onda imaš 60 godina kad se sjećaš Di Stefana i raje 8-)

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 12 feb 2012, 00:10

slika

Navodno tabela kako sada izgleda,i kako bi trebala izgledat.Ne znam da li bi to bio 1 bod,ali sigurno ne bi bilo 10 da su sudije bile "normalne".

delldell
Kontakt:

Post Postao/la delldell » 12 feb 2012, 00:11

O Kolumbo, como estas?

URL
Kontakt:

Post Postao/la URL » 12 feb 2012, 00:15

DesimaL je napisao/la:
slikaslika
I ti se ovome klanjas :lol:

Najjace je..
"Moral ce biti veci u ligi prvaka, vjerovatno ce je i uzeti."
A ako ne uzmu, odg. je ocigledno je da ova ekipa nema ni mrvice morala.

Svi su oni ekstra placeni a morala imaju na izvoz... nisu to kvazi turniri, sezona je duga u tome je problem..
I ovo sto su u minusu 7 bodova nije nista, moze se to stici.. nogomet.
Zadnja izmjena: URL, dana/u 12 feb 2012, 00:15, ukupno mijenjano 1 put.

emir_

Post Postao/la emir_ » 12 feb 2012, 00:15

$ ?

:lol: :lol: :lol:
4-IN-A-ROW

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 12 feb 2012, 00:17

URL je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:
slikaslika
I ti se ovome klanjas :lol:

Najjace je..
"Moral ce biti veci u ligi prvaka, vjerovatno ce je i uzeti."
A ako ne uzmu, odg. je ocigledno je da ova ekipa nema ni mrvice morala.

Svi su oni ekstra placeni a morala imaju na izvoz... nisu to kvazi turniri, sezona je duga u tome je problem..
I ovo sto su u minusu 7 bodova nije nista, moze se to stici.. nogomet.
Mislim da tebe nisam nista pitao.Bilo bi vrijeme da prestanes spamati.

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 12 feb 2012, 00:21

hohoho komsije, otpisali ste se ha :D ma bilo je i vrijeme, puno bi vam bilo 4 zaredom :D
Nego, nemojte se bavit ciganskim poslom sad, cestitajte ko ljudi, zna se ko prica o sucima...
bparena je napisao/la: Treba pogledati istinu u oci i reci ono sto se bodovno pokazalo. Aroganti pristup tekmama i ne razmisljanje o protivniku kao o bilo cemu bitnom. Vjerovatno ce ovo biti dobro analizirano pred sljedecu sezonu, ali ovoliko nerazumnih taktika i rotacija nikako mi nije jasno. Sta je u stvari zelio s ovim timom nocas. :?
Valencia je napisao/la: Iako je cinjenica da Gvardiola poklanja ovu titulu, to nimalo ne umanjuje velike uspjehe koje Murinjo pravi sa Realom. Tek je polovina sezone, a Barsa vec polako polaze oruzje. To govori koliko je Barsa slaba, a Real jak.
Upravo si ti Valencia mnogo puta napisao kako Barcelona ima mnogo, mnogo, dosta, daleko jacu ekipu nego Real. Nije li onda ironicno to sto je glavni i kljucni faktor pada Barcine forme upravo snaga ekipe, odnosno premali roster i nedovoljno siroka klupa? :D Ne zeleci obezvrijediti Mourinhove rezultate protiv malih ekipa, ipak mu je vise-manje nebitno da li ce u prvu postavu u takvim utakmicama stavit Benzemu ili Higuaina; Ozila, Kaku ili Di Mariju, Khediru, Lassa ili Granera da ne nabrajam redom. Igraci sa klupe relativno slicne kvalitete su bili kljucni u ovoj sezoni za Mourinha sto se ne moze reci za Barcelonu i Pepa. Guardiola je ocito i prije ove utakmice poslozio prioritete, ne mislim da je imao narocitog izbora sa Xavijem i Iniestom (i Fabregasom) s obzirom na raspored, jer vjerujte da bi se vise kajali da ste kiksali protiv Leverkusena nego sto ste protiv Osasune. Iniesta i Xavi su zaista igraci svjetske klase, ali oni, pogotovo ovaj potonji ne mogu iznijet 60 utakmica u sezoni. Sjeticete se prosle sezone kad je Xavi do marta imao kompletiranih tek nekih 7-8 utakmica a slicno je i sa ovom sezonom - uostalom sjetite se zadnje utakmice protiv Reala. Pokazalo se da mladi igraci (jos) ne mogu pruzit ono sto se od trazi od Xavija, Inieste, Busquetsa i kompanije, ispostavice se da je Romario tu poentirao - to je vjerovatno Guardiolina greska dugorocno gledajuci, jer je trebao imat na umu da mu sreca sa povredama igraca mozda nece biti naklonjena kao prethodnih sezona. Posljedice umora i povrede su se prosto morale osjetit.

Helem, ne zaboravite da Barca sa eventualnim kupom i LP i dalje ima izuzetno uspjesnu sezonu.
xaviesta je napisao/la:Opet slikovnica a? :mrgreen:

Ono sto nikako ne razumijem je ovo forsiranje Messija, ako moze odmarati Xavija, Alvesa, Iniestu zasto Messi nekad ne ostane na klupi? Ocigledno je da je jako iscrpljen, a kako i ne bi bio ne pamtim kada je propustio utakmicu.

Mozda ce neko njegovo setanje terenom nazvati Ronaldinho sindromom, ali ne bih rekao da je tako. Messi je 100% u utakmici i vecinu golova je on postigao ili asistirao.

Setanje je ustvari odmor u toku utakmice kako bi se izbjegla povreda. Pa na pocetku karijere je imao stalno neke povrede i odsustva po par mjeseci a sada se ne sjecam kada je imao neku povredu.
Ako pratis, Messi u toku utakmice pretrci nekih 8 do 9 kilometara maksimalno, sto je mnogo ispod prosjeka ekipe. On ima slobodnu rolu i Guardiola mu to moze dopustit, to ce mu vjerovatno produzit karijeru za koju godinu. Pored toga, mozda se necete slozit sa mnom ali ako bolje razmislite, nezahvalno bi ijednom treneru na svijetu bilo vadit Messija iz igre bez konsultacija s njim (slicno je i Mourinhu sa Ronaldom). Pa iako odluka samog igraca ne mora uvijek biti ispravna, malo je trenera koji imaju takav kredibilitet da njihovu odluku ne ispostuju.

Nego, jel to Guardiola namjerno zeli Pasillo na Nou Campu da nabrije igrace :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.