Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

RKO
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la RKO » 11 feb 2012, 16:59

Pasodzigera je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Sa stranice bhfudbal:
Prošlo je više od godinu dana, kada ste u Savez predali izjavu da želite igrati za BiH?

" Početkom januara prošle godine sam bio u Sarajevu i predao sve što je potrebno za povrat našeg državljanstva kako bih mogao igrati za svoju zemlju. Do dana današnjeg nema nikakvih pomaka u tome i moram priznati da sam razočaran. Imam osječaj da nekome nije stalo da se taj posao završi, polako gubim strpljenje i blizu sam odluke da taj postupak obustavim",-rekao nam je ogorčeno Anel Hadžić
Dakle nije to bas austrijski savez koji koci, nego u nasoj administraciji je problem.
Ako mu je ovako razmisljanje NEKA SE GONI!

I nek odma obustavi,ovakva SMECA nam ne trebaju!
Drzava nema ministarstvo godinu i po dana,nece mu Spiric odobriti drzavljanstvo. JEDAN JE MIRALEM PJANIC,sta je sve dozivio i prozivio i opet nije ovakve izjave davo.

Nije on smece nego nam je administracija SMECE kao i drzava!
Sta njega boli k***** ko je i sta je Spiric, nit zna nit ga interesuje. Covjek godinu dana ceka papir!!!i on je smece :roll: :roll:
RIP SALE VILENJAK

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 feb 2012, 17:04

RKO je napisao/la:Nije on smece nego nam je administracija SMECE kao i drzava!
Sta njega boli k***** ko je i sta je Spiric, nit zna nit ga interesuje. Covjek godinu dana ceka papir!!!i on je smece :roll: :roll:
X

Pa necemo valjda cijeniti igrace po tome, koliko su se morali da namuce da dobiju papire.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 feb 2012, 17:33

pluton je napisao/la:kako ste smjesni,cuj kortijik i ried,zasto ne gurati sesara iz sarajeva zakarica iz sirokog,svraku iz zelje a ne neke balvane
Pa dobro sad i ti pretjeruješ. Zakarić ok, ali Svraka i Sesar nemoj biti smiješan. Realno nisu oni taj kvalitet.
Sad ću i ja reći svoje mišljenje. Zukanović, Cocalić, Hadžić, Višća, Stevanović su zaslužili da budu pozvani a navešću i razloge. Prije svega svi oni će pojačati konkurenciju. Ne Džeki, Pjaniću i sl. nego na mjestima gdje nam škripi. Gledajući relano Zukanović i igra u ekipi kvaliteta Pandžine a sigurno u boljoj od Mravca a uz to je još i malđi 5-6 godina. Malić kojeg sam zaboravio je bolje ocjenjen igrač od tog Mravca a igra u istoj ekipi i mlađi je isto 5-6 godina. Mada bi ja sad pozvao Zukanovića. Cocalić je tip igrača Jahića polivalentan. Igra u klubu kvalita Jahićevog a malđi je 5-6 godina. Hadžić je jedan od najboljih igrača u Austrijskoj ligi. Ako je jedan Muratović sa 34 godine bio dobar iz te iste lige zašto ne bi i on. Mislim da je tu negdje Zahirovićevih kvaliteta trenutno.Višća, Stevanović i Zakarić su veliki potencijali i postepeno ih treba uvoditi u repku i to Safet dobro radi. Ima tu još igrača što iz malde što onih koji bi trebali igrati u mladoj a jagodić ih ne zove (BIčakčić, Hajrović Izet, Đurić, Čajić itd). Također ima i igrača koje trebamo pridobiti za repku i to pod hitno (VUčkić, Vrančić Mario, Seferović, Bodul, Bukva). Ljevaković mislim da pored ovih igrača nema mjesta jer ima i godina (27-28 mislim) a još uvijek nije otišao iz kluba koji je kvalitetom Hadžićevog i Zahirovićevog a oni imaju još prostora za napredak i za prodaju u bolju ligu u čemu im i repka može pomoći. Tu su još i Vranješ, Subašić i Bešić momci koji su već bili tu. Mahmutović i Dialiba pitanje je sad. Mislim da je ovaj prvi bolji ali nisam gledao Dialibu dugo, a mlađi je igra u klubu istih kvaliteta a i pitanje je može li igrati za nas. Ako dobijemo Seferovića i Bodula ne treba nam nijedan od njih jer uz Zeca (trenutno van forme ali mislim da ima više kvaliteta) imamo i Džeku dugi niz godina. Eh sad nijedan od svih ovih ne može biti standardan u prvih jedanaest u ovoj kalendarskoj godini ali je sigurno bolje da su neki od njih na klupi prije Mravca, Maletića i sličnih jer već sad igraju u boljim ligama a možemo računati na njih još tri četiri ciklusa. Safet ne može i ne treba da sad izbaci deset rezervnih igrača ali može jednog po jednog a on je po meni jedino to do sada radio na ispravan način. Podmalđivao i pojačavao konkurenciju u repki. Druga je stvar što bi mi volili da već sad znamo da su svi oni naši i da igraju za nas i brinemo se i nestrpljivi smo. Safet je (takav kakav je jbg i ja bi volio da je bolji ili da su Ivica ili Duško na klupi) taj koji odlučuje i za svaku kvalifikacionu utakmicu treba da pozove one koji bi treballi po njemu biti najbolji u tom momentu jer mi nismo na nivou Brazila da možemo podmladiti repku a da se to i ne osjeti. MOžda sam bio malo opširan. Izvinite na tome. Prvi put ovdje komentarišem jer uglavnom ima raje koja kažu ono što i ja mislim. POzdrav

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 11 feb 2012, 17:38

Principatus je napisao/la:
X

Pa necemo valjda cijeniti igrace po tome, koliko su se morali da namuce da dobiju papire.
Pa lijepo procitajte sta je izjavio! Njegov problem je sto je uvijek sjedio dupetom na dvije stolice,kad su ga Österreicherci ****,onda je postao veliki Bosnjo,manite se toga. Kad se ispises iz svog drzavljanstva,tesko ga je ponovo vratiti,nije to samo kod BIH takav slucaj,nego sirom planete.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 11 feb 2012, 17:45

X

Pa lijepo procitajte sta je izjavio! Njegov problem je sto je uvijek sjedio dupetom na dvije stolice,kad su ga Österreicherci ****,onda je postao veliki Bosnjo,manite se toga. Kad se ispises iz svog drzavljanstva,tesko ga je ponovo vratiti,nije to samo kod BIH takav slucaj,nego sirom planete.
smiri se malo. momak ceka godinu dana i jos uvijek nema nikakvog pomaka, kako nece postati nestrpljiv? jeli treba da mu prodje pola karijere prije nego sto se neko sjeti da mu posalje papir?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 feb 2012, 17:49

Pasodzigera je napisao/la: Njegov problem je sto je uvijek sjedio dupetom na dvije stolice,kad su ga Österreicherci ****,onda je postao veliki Bosnjo,manite se toga.
Eeh, ne. Apsolutno ne.
Nisu njega Österreichovci ********, nego on njih i to jasno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 11 feb 2012, 17:52

X

Nećemo druže ali ima jedna stvar koja je ključna sa svim ovim igračima u svim sportovima. Ja samo znam dva igrača (Pjanić i Damir Mršić) koji su rekli hoćemo da igramo za BiH i sve vrijeme bez obzira na sve prepreke imali isti stav i želju jer su skontali da su sretni jedino kad igraju za BiH. I oni su bili u drugim repkama zbog razno raznih pritisaka ili ne znam već čega (napretka u karijeri možda) ali su bili mladi i čim su shvatili gdje su pogriješili odlučili su. Samo ću ti nabrojati Totija, Del Piera i mnogo drugih koji nikad nisu otišli iz kluba a mogli su imati dosta bolje karijere igrati za veće klubove. To je stvar ljudskosti i takvi ljudi su obično i najveći sportisti i legende. Pitanje je trebaju li nam igrači koji nisu ništa puno bolji od ovih koje imamo a koji svojim stavovima mogu samo unijeti nemir. I tu Safet ima pravo kad kaže kako neće zvati igrače koji daju neprimjerene izjave. Ovaj isti Hadžić treba da zna da ovdje u BiH imamo dosta onih koji hoće da nam unište državu pa i kroz sport. Špirić godinama nije dao državljanstvo mnogima. Zato treba da se svi mi koji je volimo istrajemo u svojim nakanama a ne da nas takve stvari pokolebaju.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 11 feb 2012, 17:55

Pasodzigera je napisao/la: Njegov problem je sto je uvijek sjedio dupetom na dvije stolice,kad su ga Österreicherci ****,onda je postao veliki Bosnjo,manite se toga.
Eeh, ne. Apsolutno ne.
Ma pusti @princi, nemozes nasim "patriotama " objasniti oni misle da samo oni vole bosnu!!

Momka su molili samo tako i svi se ljute sto je izabrao bosnu, i sad ceka utakmice se igraju jedna za drugom a on na cekanju, zbog nasih nabiguzija koji se vozikaju po Sarajevu i trose drzavne pare!!!

On nije nije trebao ucjenivati sa izjavom(ako je istina) tko ce vjerovati nasim novinarima???

Ali **** ga i meni bi puko film , jos sta mislis Susic ga nazove i kaze mislio sam te pozvati za tekmu protiv Brazila ali posto nemas papire pozvat cu Mravca!! halo ba ma **** bi im sve po spisku,,,
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 11 feb 2012, 18:18

Eeh, ne. Apsolutno ne.
Ti ces meni objasnjavati iz Deutschlanda,koji zivim u Österreichu ,kakav je Anel imao status u njihovoj reprezentaciji :mrgreen:

Zemljace nisi ni malo u pravu,po pitanju Anela,on nije bio ni blizu nikad pozivu za A reprezentaciju Austrije,cak ga nisu pozivali ni u U21.

@Vrebac,ti malo zaluto?
Ko je bolan koga molio? Koller molio Anela,smjesan si i to pravo.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 11 feb 2012, 18:26

vrebac86 je napisao/la:
Ali **** ga i meni bi puko film , jos sta mislis Susic ga nazove i kaze mislio sam te pozvati za tekmu protiv Brazila ali posto nemas papire pozvat cu Mravca!! halo ba ma **** bi im sve po spisku,,,
Sta i tebi bi bio Susic kriv,da se to desi? :oops: :o :shock: :cry: :ugeek: :geek: :?: :? :( :idea:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 feb 2012, 18:31

Pasodzigera je napisao/la:Ti ces meni objasnjavati iz Deutschlanda,koji zivim u Österreichu ,kakav je Anel imao status u njihovoj reprezentaciji :mrgreen:
Suti ba Ösi. :P :D
Nemoj da vam ponovo punimo mreze. :D
Pasodzigera je napisao/la: Zemljace nisi ni malo u pravu,po pitanju Anela,on nije bio ni blizu nikad pozivu za A reprezentaciju Austrije,cak ga nisu pozivali ni u U21.
Za U21 je pozivan dva puta. Prvi put 2010.

Za A reprezentaciju nisam ni rekao, da su ga pozivali. Zato je uslijedila kritika sa strane novinara, posebno poslije ove dobre sezone, prije toga i nije bilo potrebe ga zvati u A repku (kako u njihovu tako i nasu). Izjasnio se svuda, da zeli igrati za nas i to je to. Sve papire predao itd. sta hocemo jos vise od njega? E sad sto mora cekati nije njegova krivica, nego nesposobnog aparata. I te treba kritikovati, a ne njega. Ali kod nas uvjek naopako, zato i jesmo u onoj stvari.

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 11 feb 2012, 18:57

Pasodzigera je napisao/la:Ti ces meni objasnjavati iz Deutschlanda,koji zivim u Österreichu ,kakav je Anel imao status u njihovoj reprezentaciji :mrgreen:
Suti ba Ösi. :P :D
Nemoj da vam ponovo punimo mreze. :D
Pasodzigera je napisao/la: Zemljace nisi ni malo u pravu,po pitanju Anela,on nije bio ni blizu nikad pozivu za A reprezentaciju Austrije,cak ga nisu pozivali ni u U21.
Za U21 je pozivan dva puta. Prvi put 2010.

Za A reprezentaciju nisam ni rekao, da su ga pozivali. Zato je uslijedila kritika sa strane novinara, posebno poslije ove dobre sezone, prije toga i nije bilo potrebe ga zvati u A repku (kako u njihovu tako i nasu). Izjasnio se svuda, da zeli igrati za nas i to je to. Sve papire predao itd. sta hocemo jos vise od njega? E sad sto mora cekati nije njegova krivica, nego nesposobnog aparata. I te treba kritikovati, a ne njega. Ali kod nas uvjek naopako, zato i jesmo u onoj stvari.
Pa da pozvan je dva puta,i nije vise nikako pozivan.On je odradio svoje to stoji,ali na njegovu izjavu covjek ne moze ostati ravnodusan.Izjaviti "razmisljam da postupak obustavim",je za svaku osudu,pa tamam da se radi o igracu Barcelone,a ne pisljivog Rieda. Zemlja nam je takva,kakva je,tu ni savez ni selektor ne mogu nista uraditi,tu su neke druge struje,danas Spiric,sutra Bevanda,oni su ti koji odlucuju o drzavljanstvima. Svaki se igrac morao da strpi,ne znam,koja je on to marka,pa da mu se titra. Radi se na tome,nije da se ne radi,ide sporo,a za to smo svi znali.
Sledjeci put na izborima,neka nam je na pameti koga cemo birati,nisu krivi politicari,nego mi koji ih biramo.

A sto se vas "Pifketa" tice da punite mrezu Ösisa,slobodno,vise simpatisem Deutschland :mrgreen:

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 11 feb 2012, 19:24

Gledam malo Sturm- Matersburg i stoperski par M i M,Mravac zaboravlja svog igraca i Sturm vodi 1:0

Tesko toj reprezentaciji koja mora da trazi pojacanja u najgorim ekipama austrijske lige :lol:

nihco

Post Postao/la nihco » 11 feb 2012, 19:26

santos je napisao/la:Gledam malo Sturm- Matersburg i stoperski par M i M,Mravac zaboravlja svog igraca i Sturm vodi 1:0

Tesko toj reprezentaciji koja mora da trazi pojacanja u najgorim ekipama austrijske lige :lol:
ima susic vizuju, ne brini, radi odlican posao.......
Sent from my Commodore 64

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 11 feb 2012, 19:30

nihco je napisao/la:
santos je napisao/la:Gledam malo Sturm- Matersburg i stoperski par M i M,Mravac zaboravlja svog igraca i Sturm vodi 1:0

Ima viziju u rangu one cuvene od "Martin Luther King-a" " I Have A Dream" .
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 11 feb 2012, 19:33

vrebac86 je napisao/la:
Sta i tebi bi bio Susic kriv,da se to desi? :oops: :o :shock: :cry: :ugeek: :geek: :?: :? :( :idea:
Procitaj ponovno prije nego doneses zakljucke!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 11 feb 2012, 19:50

Za_raju je napisao/la:
nihco je napisao/la:

Ima viziju u rangu one cuvene od "Martin Luther King-a" " I Have A Dream" .
Tvoji komentari su u rangu komentara Lloyda ili mozda Harrya
RIP SALE VILENJAK

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 11 feb 2012, 21:00

Zabi ga Zukanovic za 2:0

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 11 feb 2012, 21:26

santos je napisao/la:Zabi ga Zukanovic za 2:0
I to na rođendan.Nek je sretan Zukanoviću! 8-)

Delirium
Kontakt:

Post Postao/la Delirium » 11 feb 2012, 23:44

Ja ne razumijem zašto Safet ne ubacuje Maletića da igra, lik je prejak i prebrz igrač baš idealan sa lijevog beka, lahko prodire po strani i brzo se vraća iz napada. A ne tamo nekog Zahirovića ubacuje lik jedva 19 godina ima :roll:

Isto tako Ibričića u zadnje vrijeme nikad ne ubacuje
Sarajevo, Horde, Bog i Čaršija, neka živi Bosna naša država!

FK Sarajevo
FC Bayern
Millwall FC
Boston Celtics

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Neznam55 i 9 gostiju.