Davis Cup

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Pasodzigera
Kontakt:

Re: Davis Cup

Post Postao/la Pasodzigera » 11 feb 2012, 15:09

Kuko je napisao/la:A da ponovo procitas?

Sta rade ovi nasi, cuj Tomo igra :lol: :lol: :lol: Izgubili su prvi 6-4....
A sad te nema da se javljas? Sto li?
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 feb 2012, 15:27

Pasodzigera je napisao/la:
Kuko je napisao/la:A da ponovo procitas?

Sta rade ovi nasi, cuj Tomo igra :lol: :lol: :lol: Izgubili su prvi 6-4....
A sad te nema da se javljas? Sto li?
:lol: :lol:

Poslije jucerasnjeg debakla Tome , mislio sam i jos mislim da je Setkic uz Delica bolja opcija.

Jos jednom procitaj sta sam ja napisao, a sta ti, sam zakljuci ko se ne bi trebao javljati.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 feb 2012, 15:32

Obojica su isti tip igraca, dva panja jednostavno.
Gorcica je trebao zvati, iako rekreativno igra, za dubl je dobar sa Delicem.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 11 feb 2012, 15:36

6:4,3:6,3:6,4:4. Idemo sad napraviti brejk i uzeti mec :)
ZELJEZNICAR 1921!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 11 feb 2012, 15:50

Tie break 6-2 za nas

MEC LOPTA! 8-)

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 11 feb 2012, 15:52

Gotovoooo...Bravo momci
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 11 feb 2012, 15:53

POBJEDA!! :D

4-6 6-4 6-3 7-6(2)

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 11 feb 2012, 15:54

Bravo momci,nadam se sutra pobjedi Amera,jer evidentno je da Marsel lose servira,Tomo je imao dosta BP,a i danas u dbulu je izgubio par servisa :)
ZELJEZNICAR 1921!

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 11 feb 2012, 15:55

Kuko je napisao/la:

Poslije jucerasnjeg debakla Tome , mislio sam i jos mislim da je Setkic uz Delica bolja opcija.

Jos jednom procitaj sta sam ja napisao, a sta ti, sam zakljuci ko se ne bi trebao javljati.
Sta god da ti mislio,ovo ti je rezultat

Delić/Brkić- Ilhan/Zorlu 4-6,6-4,6-3,7-6
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 feb 2012, 15:57

Bravo, bravo..

Sad imamo ogromnu prednost ne smijemo prokockati ovo. Sutra Amer i Ilhan prvi izlaze na teren, ako Amer i ne dobije veliki smo favoriti u posljednjem mecu.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 feb 2012, 16:01

Pasodzigera je napisao/la:
Kuko je napisao/la:

Sta god da ti mislio,ovo ti je rezultat

Delić/Brkić- Ilhan/Zorlu 4-6,6-4,6-3,7-6
Super..

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 11 feb 2012, 16:56

Raspadose se Federer i Wawrinka, Ameri 0-3 osigurali prolaz dalje,
Imali su 0-30 mali milion puta na servis Amera, i svaki put su se Bryan i Fish izvlacili.

Bolje po Federera sto je ispao, sto se tice njegove sezone, a svakako da je ovo veliko razocarenje, kuci igrali, uzeli sljaku i ispali.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 11 feb 2012, 18:13

Cestitke nasim momcima!
Izdržati, to je temelj vrline!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 11 feb 2012, 18:38

retro je napisao/la:Raspadose se Federer i Wawrinka, Ameri 0-3 osigurali prolaz dalje,
Imali su 0-30 mali milion puta na servis Amera, i svaki put su se Bryan i Fish izvlacili.

Bolje po Federera sto je ispao, sto se tice njegove sezone, a svakako da je ovo veliko razocarenje, kuci igrali, uzeli sljaku i ispali.
Ma Federer tempira formu za završni masters u Londonu :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 feb 2012, 18:55

Kuko je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Ova sljaka je prespora, pa jestel vidjeli kako lopta odskace? :roll: Sreca ne igraju braca Bryan u dublu, nego samo jedan, vidjet cemo kako ce se snac' sa Harrisonom, no treba reci da je Fele/Wawa dubl zlatni sa OI-a u Pekingu, kakav zadnji gem Isnera :lol: :lol: :lol:
Kakav bolan Harrison :lol: :lol: :lol:
Sta je ba tebi? Vidis li da je najavljen Harrison? Prati malo pa palamudi...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 11 feb 2012, 20:39

Da,Ryan je bio najavljen,ali je za ocekivati bilo da ce Fish igrati,jer je bolji dubl igrac :) Inace Bob nije doputovao u Friebourg zbog "porodicnih problema" (nesto u vezi djeteta).Sad cu odraditi kratku analizu meceva koje sam danas gledao,a bilo je jako zanimljivih. Krenut cu od sjajnog meca koji su odigrali Srbi i Svedjani.Sjajan mec,oba para sjajno servirala (pogotovo Svedi),bilo je par sjajnh poena,par odlicnih nadmudrivanja na mrezi.U prvom setu je odlucio brejk u cetvrtom gemu i Srbi su drzali servis.Na pocetku drugog seta Ziki i Tipsa imaju 00:40,ali Svedi spasavaju taj gem i u slijedecem servis gemu Srba prave break koji cuvaju do kraja.U trecem setu se igralo bez breaka,svi su dobro servirali i otislo se u TB,gdje je odlucio mini break u prvom poenu i Svedi su poveli sa 2:1 u setovima.U cetvrtom setu Svedi prave break,ali ga Srbi vracaju i opet se odlazi u TB i kao u proslom Svedi prave mini break za vodstvo od 2:1,ali Srbi prave sjajnu seriju i preokrecu na 5:2.Na kraju as udarcem Janka Tipsarevica uzimaju TB sa 7:3.U petom setu Svedi su dominirali,ono sto je zanimljivo u svakom servis gemu Srbije,ONI SU UZIMALI PRVI POEN,i od 7 osvojenih servis gemova Srbije u tom setu,oni su dva puta imali 15:40,a 5 puta 00:30 i nisu uspijevali napraviti break.Igralo se bez breaka sve do 7:7 kada Svedi prave break na Nenadov servis,ali Svedi ga ne uspijevaju potvrditi u sljedecem gemu pa se dolazi do 8:8.Onda jos jedan los servis gem Srbije i Svedi su poveli sa 9:8 i u slijedecem gemu,najvise zahvaljujuci Lindstetu (koji je tokom cjelog meca pravio nevjerovatne poteze) iskoristavaju drugu mec loptu i dolaze do pobjede :) Drugi mec je mec izmedju Svicarske i Amerike.Vec sam gore pomenuo da Bob nije igrao,a umjesto njega je uskocio Fish,dok su za Svicarce igrali Federer i Wawrinka koji su na najbolji moguci nacin,brejkom,otvorili mec i koji su cuvali do kraja i osvajaju prvi set sa 6:4.U drugom setu do rezultata 3:3 se igralo bez brejka,kada ga Amerkianci prave i lagano privode set kraju.Slicna situacija se desila i u trecem setu koji osvajaju istim rezultatom.U cetvrtom setu totalna domicaija Amerikanaca,koji prave dupli break i privode mec kraju lagano,i uspijevaju napraviti iznenadenje protiv Svicaraca,koji su mozda malo i sebe zeznuli sa sljakom,ali Wawrinka protiv Isnera i Fisha nije mogao na hardu.Jos jedan zanimljiv mec je bio onaj izmedju Austrije i Rusije,koji je takodje odlucen u pet setova.U prvom setu Rusi za koje su igrali Davidenko i Juzni dolaze do brejka (za Austrijance je igrala uigrana kombinacija Marach/Peya) i cuvaju ga sve do 5:3,kada Austrijanci vracaju break i onda se otislo u taj brejk,koji Rusi uzimaju lagano sa 7:1.U drugom setu nije napravljeni nijedan brejk i ide se u TB,gdje je Austrija vodila sa 5:0,ALI SE RUSI VRACAJU NA 5:5,zatim Austrijanci ne koriste set loptu na 6:5,kao i na 7:6,ali u slijedecem poenu prave mini brejk i dolaze do izjednacenja u setovima.U trecem setu se do 5:5 vidjeni po brejk,kada Rusi prae odlucjuci i dolaze do 7:5.U cetvrtom setu Austrijanci na pocetku prave dupli brejk,dolaze do 4:1,ali se Rusi vracaju na 4:3,ali to je bilo sve od njih u cetvrtom setu.U petom setu Austrijanci prave break i dolaze do 3:0,ali onda Rusi PRAVE SJAJNU SERIJU OD 5:0 i stizu na 5:3 i na kraju peti set uzimaju sa 6:4.Ostale meceve nisam gledao ali cu nesta porkomentarisati.Spanci ocekivano lako dosli do pobjede i do ukupne pobjede jer vec sada vode 3:0.Moram priznati da sam ocekivao veci otpor Talijana protiv Ceha.Iako su za Cesku igrali Berdych i Stepanek,sjajan dubl tandem,ali i sa druge strance su bili Starace i Bracciali,za koje sam uvjeren da se igralo na sljaci bi pobjedili u ovom mecu,jer Bracciali je sjajn dubl igrac,koji je dosta napredovao u prosloj sezoni,ali obojica su igraci za sljaku! :)Mec Hrvatske i Japana nisam ni gledao niti sam pratio livescore,ali rekao bi ocekivana pobjeda Hrvata,iako po meni bolji izbor za dubl su bili Karlovic i Zovko.Njemacka i Argentina su takodje odigrali mec u pet setova i veliki prekoret Argentinaca koji su gubili 2:0 u setovima! :) To je to,a kasnije cu analizirati meceve,u duelima koji vec nisu odluceni :)

EDIT: Izvinite zbog gresaka u pisanju,mrsko mi ispravljat! :D
ZELJEZNICAR 1921!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 11 feb 2012, 21:10

Edin TM87 je napisao/la:
Kuko je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Ova sljaka je prespora, pa jestel vidjeli kako lopta odskace? :roll: Sreca ne igraju braca Bryan u dublu, nego samo jedan, vidjet cemo kako ce se snac' sa Harrisonom, no treba reci da je Fele/Wawa dubl zlatni sa OI-a u Pekingu, kakav zadnji gem Isnera :lol: :lol: :lol:
Kakav bolan Harrison :lol: :lol: :lol:
Sta je ba tebi? Vidis li da je najavljen Harrison? Prati malo pa palamudi...
Tati i mami reci da palamude..

Kakve veze ima to sto je najavljen, pored takva dva igraca u dublu, da pusti mladog Harrisona, ma sjedi 1.

Da pratis kao sto pricas vidio bi da najave u dublu ne znace nista, Chela je danas najavljen umjesto Nalbandiana, za Cesku je Rosol najavljen, a smijesno je pricati da ce on igrati pored Berdycha i Stepaneka.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 feb 2012, 21:25

To za tati i mami ce se administracija pobrinut vjerujem...

Sto se tice Fisha i Harrisona, logicno je bilo da igra Ryan, jer je Fish bio izmoren, a imaju 2:0, sto ne bi Harrison dobio iskustvo sa repkom.

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 11 feb 2012, 21:39

Edin TM87 je napisao/la:To za tati i mami ce se administracija pobrinut vjerujem...

Sto se tice Fisha i Harrisona, logicno je bilo da igra Ryan, jer je Fish bio izmoren, a imaju 2:0, sto ne bi Harrison dobio iskustvo sa repkom.
Ipak mislim Edo da ovaj put nisi u pravu,previse je ovaj danasnji mec bio vazan da bi se neko odmarao,jer da su danas izgubili dubl(uvjeren sam da bi bilo tako,da se na terenu umjesto Mardy-a nasao Harri) sutra bi Federer preslusao Fisha i sanse za prolaz bi bile 50:50 u odlucujucem mecu izmedju Stana i Isnera :)
To je valjda logican razlog zbog kojeg je igrao Fish koji je daleko bolji dubl igrac.
A Harri ce vec dobiti svoju priliku vjerovatno sutra ;)
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 feb 2012, 21:46

A jel' to nije mogao poslat Isnera? Koji je strasan dubl igrac, zbog servisa i igre na mrezi? Mozda i bolji od Fisha?

Pa yebemu jesam li ja vidovita dzemila da znam koga ce kurier poslat na teren

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.