[quote="Prinudjen
Slažem se sa svakom rječju. Samo me zanima koliko je to "koliko hoce". Ljudski je biti znatiželjan. A smatram i da je transparentnost izuzetno bitna.[/quote]
Sigurno bar to znas da je u momentu dolaska ove uprave sa Zujom na celu i Amarom kao sefom strucnog staba jos uvijek u klubu nedostajalo novca.Da bi se napravio nivo kakav je danas moralo se raditi na dovodjenju para...16 igraca je sa Amarovim dolaskom dobilo ispisnicu,a doslo ih je 6-7,to su Lazo,Culum i kompanija...doveo je bolje igrace i trebala je lova da se oni isplacuju.Posto se novac nije mogao tako lako naci i stabilnost kluba nije bila na nivou uopste,sijevale su sudske tuzbe,kao i ovaj porez o kojem se danas toliko prica,sve su to bili problemi koje nije bilo gotovo ni moguce rjesavati.Dok su se trazile pare za ove ostale stvari,Amar je zelio stabilnost bar u ekipi i zelio je da igraci imaju ispunjene sve obaveze.To je i uspio,a uradio je to na taj nacin sto je dio love koja je nedostajala za te namjene on vadio iz svog dzepa da bi bio mir u kuci i da bi mogao isposlovati disciplinu kod igraca koja je kasnije rezultirala titulom prvaka.Dali su jos neki svoj novac,Guso npr...Ne znam ko bi mogao da ti da tacnu cifru osim njega samog...zar to nije dobar potez Amara Osima prema klubu.Zasto mora znaciti da bi on uopste uzeo bilo kakvu kamatu...svoj novac je on vjerovatno do sada vec vratio.I sada klub funkcionise na druge nacine,Dzeko,Bekric,Sehic,Visca,dva puta evropa gdje nisu bile male pare...klub moze nesmetano sada da funkcionise bez pomoci od Amarovih para i Gusinih i bilo cijih drugih...klub Zeljo inace ima oko pola miliona donacija godisnje sa raznih strana,i to je isto velika stvar...vole ljudi Zelju bolan,nije to samo neko pranje novca kako bi odmah i pomislio...
I na kraju kad ovo napisah sve,pitam se kakvog uopste smisla ima ovo tvoje pitanje...ja se mogu sloziti da neko ima kritike,pa i ti da se ne slazes sa mnogim stvarima u i oko kluba i to je sasvim u redu,ovo sto pises oko Bekrica,Zebe,gospodina Marka Topica itd...to je tvoje misljenje i to je sasvim ok,ali mi izgleda kao da hoces da se svadjas ili nesto...pisi bolan ono o sebi pri sebi,daj svoje misljenje,reci kako mislis i sve u redu,evo ja ga prvi postujem,nema nikakvih problema...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !