Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Profesor
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Profesor » 09 feb 2012, 21:35

Covjek iz utakmice u utakmicu pokazuje koliko je bitan faktor u igri Arsenala.

[youtube][/youtube]

COYG!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 feb 2012, 21:36

Nisam ti ni ja htio nabijati na nos, nego samo kažem, da je Wenger mala mudrica. :)

Samo, Koscielnya mogu uporediti sa Cahillom, naravno. Naveo sam i zašto. -Zato jer su obojca prvotimci. Da je došao Cahill, vjerovatno bi Koscielny na klupu ili bi to bio Cahill, drugi niko, jer ne vjerujem da bi Vermaelen išao na klupu. Eto u toj varijanti se daju porediti.

A što se tiče Engleza, dabome da jeste prednost. I ja bih radije Cahilla nego nekog drugog vidio u Arsenalu (ne baš Cahilla, al' recimo "u ono doba" Jagielku puno više nego Mertesackera).

Ti znaš da se pričalo kako će Mata doći u Arsenal za dvadeset miliona, a prešao je u Chelsea za 27 ako se ne varam. Misliš li da igra Wengera nije uticala na to ,da ga Chelsea toliko plati? Po meni jeste, ali ona dodatna vrijednost ,kojeg je Mata donio Chelseau nije puno veći od Alekovog (il' bilo čijeg drugog).

Ne radi se tu o datumima, radi se o tome "koliko bi jedan novi igrač donio (kvantitativno, pod uslovom da je kvalitetom (relativno) isto) Arsenalu novog." Upravo je i Gervinho potpisao prije toga za Arsenal. I toga se sjećam, kao i Chambo.

Ono što smatram za Chamberlaina ,što je donio, je njegova igra, u smislu da momak gine u odbrani. Arsenal je već ranije imao i prodorno (Nasri) i brzo (Theo) krilo. Otišao je Nasri, pojavila se potreba za prodornim krilom. Kupljen je Chambo (više da je Gervinho kupljen kao zamjena za Nasrija, al' nema to puno veze sa direktnim zamjenjivanjem igrača, radi se o dodatnim vrijednostima, oplemenjivanju igre) , dobili smo prodorno krilo, dobili smo dodatno momka, koji igra odbranu , a pored toga svega i momka ,koji je brz, što je u ovom slučaju nebitno.

Pitanje je da li bi dolaskom Mate dobili što drugo, osim zamjene za Nasrija (možda i Fabregasa, ali odmislimo ih, neka ostanu samo Chambo, Nasri i Mata u igri).

Prvo i glavno pitanje je, koliko bi se uklopio u igru Arsenala. Drugo pitanje je koliko bi to uticalo na razvoj nekih drugih igrača, a treće pitanje je koliko dodatnog kvaliteta bi donio dolazak Mate. Što je po meni ključno, ako klub želi da napreduje.

Recimo po desnoj strani imamo kokoš Thea. Momka ,čija je najveća kvaliteta trčanje, druga i treća su prvi korak i razumijevanje sa Robinom. Želimo li se pojačati na desnom krilu, treba se pitati, ko bi donio nešto što već nemamo ?! Onda je red selektirati (dostupna) desna krila i vidjeti koga surazmjerno budžetu možemo kupiti.

Šta očigledno radi Wenger i mnogi drugi treneri? Konkuriraju za igrača i time mu većaju cijenu. Šta Wenger kupuje? One igrače ,za koje se mnogi klubovi ne zanimaju, jer: ili imaju takav karakter u ekipi ili im je nevažan ili su im budžeti premali da konkuriraju Arsenalu ili je nešto drugo upitanju. A šta obično postigne time? Ubrzigava nove vrijednosti već formiranoj ekipi, a ne poričem da se da naći izuzetaka ,koji nisu ubrzigavali nove vrijednosti, takvi su ili propali ili su prosječni igrači Arsenala ili su igrači sada već nekog novog kluba.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 feb 2012, 21:37

Ma znam ja za Savica sve to, ali opet dobro je odigrao u LP i to ga je prodalo Cityu, i mozda cinjenica sto je Arsenal ga htio, ne vjerujem da oni imaju bas tako jak sistem skauta. Eh da je drzao jezik za zubima sad bi vjerovatno vec imao jednu dobru sezonu iza sebe, jer TV je bio povrijedjen, Squillaci nije valjao a Pera nije ni bilo, tako da bi vjerovatno dobio sansu vecu nego u Cityu.
@Marconato Istina jeste rizik, ali ako je neko u Engleskoj sad spreman to je City. Mada i oni izgleda ne daju vise novaca. Istina je to kad kazes kakvi se sve igraci kupuju za 20-30 miliona, ali istina je i kad vidis kakve Wenger uzima za 10-15(Gervinho i Ox). Moguce da ce se prodati obojica i za preko 50 miliona, ali ne vjerujem da ce oni u Arsenal, bar ne u Arsenal koji ovako trosi novce, ili ako Wenger nije bas siguran u njih kao sto je bio u Ox-a pa je dao 15 miliona za momka.
edit: sto se tice Mate, tad bih volio da je dosao pa da igraju Gerv desno i on lijevo, sad nema sanse. Ox je zakon. I ovo ne znaci da je bolji, ali mislim da ce biti bolji.
Celik!3,2,2.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 09 feb 2012, 21:47

.
Što je po meni ključno, ako klub želi da napreduje.
@Arnele
Klub koji proda 2 najbolja igraca zadnjih godina,u jednom prelaznom roku,ne moze napredovat'...Jedino moze trazit pojacanja da se vrati na nivo,na kojem je bio sa njima.Mi smo to probali,nismo uspjeli i kraj price... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 feb 2012, 22:01

Arsenalisation je napisao/la:.
Što je po meni ključno, ako klub želi da napreduje.
@Arnele
Klub koji proda 2 najbolja igraca zadnjih godina,u jednom prelaznom roku,ne moze napredovat'...Jedino moze trazit pojacanja da se vrati na nivo,na kojem je bio sa njima.Mi smo to probali,nismo uspjeli i kraj price... ;)
Ajde ,biću fer, pa ću ,prije nego što bilo šta kažem, pitati te da pojasniš?
Ko su to dva najbolja igrača Arsenala zadnjih godina (i jak argument) i kako nismo uspjeli ?

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 feb 2012, 23:22

Cesc proslu sezonu nije bio na svom nivou, a Nasri je ukupno odigrao tri mjeseca na dobrom nivou. Ne vidim neku preveliku razliku, i da Nasri je igrao i na pocetku sezone pa se desilo isto kao i kad nije igrao. Proslogodisnja ekipa je jaca samo na toj poziciji centralnog veznog, tj. Cesc, Nasri nista nije bolji od Gervinha.
Celik!3,2,2.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 09 feb 2012, 23:40

AllGunsBlazing je napisao/la:Cesc proslu sezonu nije bio na svom nivou, a Nasri je ukupno odigrao tri mjeseca na dobrom nivou. Ne vidim neku preveliku razliku, i da Nasri je igrao i na pocetku sezone pa se desilo isto kao i kad nije igrao. Proslogodisnja ekipa je jaca samo na toj poziciji centralnog veznog, tj. Cesc, Nasri nista nije bolji od Gervinha.
februar 2012 24 utakmice 40p 6.mjesto(17 manje od prvog)
http://www.premierleague.com/en-gb/matc ... _STANDINGS" onclick="window.open(this.href);return false;

januar 2011 23 utakmice 46p 2.mjesto(5 manje od prvog)
http://www.premierleague.com/en-gb/matc ... _STANDINGS" onclick="window.open(this.href);return false;

@Arnele dovoljno je receno...tebi 6.mjesto uspjeh?
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 feb 2012, 23:43

Cekaj jel pricamo o imenima ili mozda o stanju na tabeli????
Celik!3,2,2.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 09 feb 2012, 23:45

AllGunsBlazing je napisao/la:Cekaj jel pricamo o imenima ili mozda o stanju na tabeli????
post se odnosio na Arnelov komentar iznad,a bold sam samo iskoristio onako,jer su njegove rijeci bile u tom kontekstu... ;)
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 feb 2012, 23:47

Ja sam rekao da ne vidim neku preveliku razliku izmedju ove i one ekipe. Tj. sadasnjih prvih jedanaest i ondasnjih. Sad sto ovi ne mogu odigrati ni jednu utakmicu zaredom, e to je vec druga stvar i greska trenera i medicinskog osoblja. A ova ekipa je mozda i jaca od one proslogodisnje, odbrana je definitivno jaca, golman je za razliku od prosle citavo vrijeme ovdje, vezni red ne znam, da igra Jack mozda bi to bilo isto, ovako je slabiji, a meni se cini da je Robin postao jos jaci.
Celik!3,2,2.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 09 feb 2012, 23:52

Henry se 17og februara vraca u New York,potvrdio njihov trener :( :?

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 09 feb 2012, 23:57

armin arsenalovac je napisao/la:Henry se 17og februara vraca u New York,potvrdio njihov trener :( :?
Ma dobro koliko god ga ja gotivio,i nije nam potreban u sljedecim tekmama,jer ce sve bit' povuci potegni a Henry realno nije ni sjenka onog igraca kojemu se igra zasnivala na brzini i brzim reakcijama,a da je ostao Wenger ne bi imao srca osttavit ga da presjedi cijeli mec na klupi.Bolje je Oxa gurat' i kad se vrati Gervais,a neki dan @arnelinho postavi onu formaciju sa Theom,Gervaisom i Oxom koja bi i po meni bila dobitna kombinacija i forsirat je bar,dok se ne vrati Jack(ako se i vrati :x )
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 feb 2012, 00:13

Onda si izvuk'o iz konkteksta, jer to veze nema sa tabelom. Pričamo o igračkom kadru. Teoretski je moguće, da ekipa ima najkvalitetnije pojedince u ligi i da ispadne. Tabela ne govori puno, sem kako si koju tekmu odigr'o. Ako hoćeš da budem precizniji, ona je zbir rezultata na pojedinačnim tekmama.

Ako hoćeš u praksi- ekipa može imati igrače poput Barcelone, al' i dalje biti druga na tabeli. No to još uvijek ne znači da su slabiji (poredeći igrače) od Reala.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2012, 00:15

Arsenalisation je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Cesc proslu sezonu nije bio na svom nivou, a Nasri je ukupno odigrao tri mjeseca na dobrom nivou. Ne vidim neku preveliku razliku, i da Nasri je igrao i na pocetku sezone pa se desilo isto kao i kad nije igrao. Proslogodisnja ekipa je jaca samo na toj poziciji centralnog veznog, tj. Cesc, Nasri nista nije bolji od Gervinha.

a što mi ove godine pola ekipe nemamo to nema veze.
20 fabregasa i nasrija tebi ne bi moglo pomoć kad ti nemas 4 beka plus verm i kokelin. i onda plus wilshere na sredi pa u jednom trenutku i arteta i ko već nije povrijeđen. arteta i više nego dobro drži sredu ove godine. pusti to.
Vođa zna.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 10 feb 2012, 00:21

nedim1993 je napisao/la:
Arsenalisation je napisao/la:

a što mi ove godine pola ekipe nemamo to nema veze.
20 fabregasa i nasrija tebi ne bi moglo pomoć kad ti nemas 4 beka plus verm i kokelin. i onda plus wilshere na sredi pa u jednom trenutku i arteta i ko već nije povrijeđen. arteta i više nego dobro drži sredu ove godine. pusti to.
Jesam li ja kriv,kao simpatizer(namjerno govorim kako se ne bi bunili lokalpatrioti)zato sto klub ne imenuje sposoban medicinski tim?Jesam li ja kriv sto imamo po jednog beka,mada ni Santos ni Gibbs nisu pravi bekovi.?Jesam li ja kriv sto se za najboljeg veznog igraca na svijetu kao zamjena dovodi Arteta,koji ruku na srce u ovom buckurisu jedini i uveze koju partiju kako treba...?

edit:Arnelinho
Tabela je osnovno mjerilo...,nije ovo tenis pa da se gledaju medjusobni dueli... ;)
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2012, 00:35

ne da mi se citirat, al ne kazem ja ništa ko je kriv, nego da nasri i fabregas ne bi pomogli toliko da su ostali, ako ti imaš povrijeđen ostatak tima. pogotovu prošlogodišnji fabregas. ove godine nas je jednostavno sve zadesilo.
i ne znam čemu više omaložavanje Artete, tačno mi se nekad smuči kako pričate o njemu. Čovjek nas je održo tu gdje jesmo uz RVP-a iskreno.
Vođa zna.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 feb 2012, 00:41

Eno sad i Gibbs i Santos nisu bekovi nego sta su ??? Gibbs karijeru poceo u veznom redu, tacnije lijevi vezni, sad je bek, to igra od kako je u prvom timu, i definitivno je bek. Isto to je i Santos samo ofanzivniji bek, a posto imamo Sagnu na drugoj koji je slab u ofanzivi onda ovo dodje kao neko izjednacavanje snaga.
Celik!3,2,2.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 10 feb 2012, 00:44

AllGunsBlazing je napisao/la:Eno sad i Gibbs i Santos nisu bekovi nego sta su ??? Gibbs karijeru poceo u veznom redu, tacnije lijevi vezni, sad je bek, to igra od kako je u prvom timu, i definitivno je bek. Isto to je i Santos samo ofanzivniji bek, a posto imamo Sagnu na drugoj koji je slab u ofanzivi onda ovo dodje kao neko izjednacavanje snaga.
i to je pravi bek-igrac koji je poceo kao lijevi vezni...? :lol:
Santos isto tako po lokaciji jeste bek,al' mu je 70%igre ofanziva,u odbrani ispada redovno... ;)
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 10 feb 2012, 00:52

Arsenalisation je napisao/la:Tabela je osnovno mjerilo...,nije ovo tenis pa da se gledaju medjusobni dueli... ;)
Jest za površne. Najlakše je reći da je (u apsolutnom smislu) Barcelona slabija od Reala, iako to svi znamo da nije tačno. To opet i ne znači da je bolja.

Ako ćemo biti pošteni, priznaćemo nama (Arsenalu) i sledeće činjenice:

Santos se do sada nije pokazao slabijim od Clichya.

Arteta igra na vrhunskom nivou. Fabregas je vjerovatno i najbolji centralni vezni na svijetu, pa je grehota i porediti ga sa Artetom. No činjenica je da i Arteta igra sezonu na vrhunskom nivou.

Gervinho je bolji od Nasrija. Ako nije bolji ,onda nije ni lošiji. Činjenica ostaje i dalje da imaju podjednake statistike (jedan u Cityu ,jedan u Arsenalu ).

Tu je i Chamberlain. Dodatna konkurencija za poziciju krila, gdje igrača njegovog kvaliteta do sada nismo imali.

Do juče smo imali Denilsona, igrača koga su mnogi ovde zvali Debilson, što je vjerovatno primjeran opis za njegove partije, danas je tu Coquelin, za kog svi znamo kako i na kojem nivou igra.

Ostanu još po 2 igrača, koji igraju (su igrali) manje više sporadične uloge- Bendtner i Park po jednoj strani i Eboue te Jenkinson na drugoj.

Tu je naravno i Mertesacker, koji je učinio konkurenciju u odbrani još većom. Te naravno Benayoun (možda i Aarona da računam, jer je prošlu sezonu pauzir'o, al' neću..).

Aj mi saberi pluseve i minuse na odredjenim pozicijama? Otprilike bi došlo 4 plusa i 3 minusa, pod uslovom da računam Santosa jednakim Clichyu, te Bendtnera i Ebouea boljim od Carla i Parka. Fabregasa sam naravno računao kao boljeg od Artete, a Yaa sam računao jednakim Nasriju. Ox i Coquelin nose po jedan plus. Što je naravno, priznaćeš/te i više nego korektno!

Sad, drugi par rukava je sledeće:
Sagne,Jenkinsona, Santosa i Gibbsa nema hejhaj dugo. Jacka čak cijelu sezonu.

Kada govorimo o našem kadru, moramo biti pošteni i priznati ovo. Bar ja tako mislim. A pozicija na tabeli nije ovisna samo od nas. Ima tu mali milion faktora. Npr. zapitate li se koliko su drugi timo jači? Sudijske greške, postavke na terenu, ma mali milion, mogu do jutra nabrajat. Kada govorimo samo i samo o Arsenalu, ovaj Arsenal je u totalu jači nego predhodni. Možda je slabiji za Fabregasa, ali je jači na svim ostalim poljima. A Arteta igra dobru sezonu, nemojmo ni to zaboraviti. Bile su nekakve statistike, gdje je rame uz rame sa najboljim. Ne znači da je stvarno tu, al' je dobar pokazatalj da igra dobro.

A najbolji pokazatelj da smo napredovali su Almunia i Squillaci. NAIME, nema ih više ni na vidiku. Sebastiena sam vidio da igra sa rezervama. :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 10 feb 2012, 00:52

Ja sam bas vidio mnogo dobrih postavljanja Santosa i uzimanja lopte. Po toj logici je Henry i dalje krilo, Song je i dalje odbrambeni igrac(CB) itd itd itd..
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.