Aleksandar "Aco" Petrovic

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

voltron30
Kontakt:

Re: Aleksandar "Aco" Petrovic

Post Postao/la voltron30 » 03 feb 2012, 15:22

Ovdje neki spominju vraćanje igrača tipa Opačak, Princ, Varda..a Aco koliko vidim iz njegovih izjava spominje podmlađivanje reprezentacije, tako da ovih nabrojanih sigurno nema ništa.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 03 feb 2012, 15:30

dzenan01 je napisao/la:Koji ćemo k.... vraćati igrače koji su izabrali drugu reprezentaciju, koji tamo nemaju mjesta i da ovdje igraju preko volje . Radije ću gledati Pašalića i Bavčića kako se bore za državu, nego nekog drugog koji će igrati jer nema mjesta "anamo" .
Bavcica ne bi volio vidjeti negdje slucajno,u prolazu, a kamoli u dresu reprezentacije..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 03 feb 2012, 16:25

Odlican potez mu je pozivanje Novosela, od tog covjeka se moze puno nauciti.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: BiH kosarkasi - Litvanija 2011.

Post Postao/la nerminh74 » 03 feb 2012, 17:29

Upravo tako voltron doci ce nekoliko mladjih igraca a svi vi koji kudite bavcica zapitaj te se bili bi se vi onako zezali sa repkom da igrate 5 minuta u prosjeku a da od toga nemate skoro nikakvog hajra a sto se tice njegove igre pogledajte njegove statistike ili vi zabijte 17-18 koseva pao-u a vidjet ce te da ce ga i aco uvrstiti u repku
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 feb 2012, 20:00

Aco je odmah agilno krenuo; angažman Mirka Novosela je stvar vrijedna hvale. Imati ovakvog iskusnog stručnjaka u stručnom štabu nije mala stvar, ipak je isti osvajao medalje na OI sa reprezentacijom Jugoslavije, prvenstva i kupove sa Cibonom i, što je možda i kruna karijere, pehar pobjednika današnje Eurolige. Također, član je i Hall of Fame-a, znamo da tu ne može ući neko ko nije dao svoj život za košarku. Vjerujem da će gospodin Novosel pomoći cjelokupnoj ekipi i poboljšati ambijent u reprezentaciji. Ne isključujem mogućnost da, ukoliko se po jutru dan poznaje (pu, pu, da ne ureknem nešto :mrgreen: ), poludimo u ovim kvalifikacijama i kasnije na EP-u.

Što se tiče rostera, ja bih bio zadovoljan gorostasnim centrom i jednim jakim (ali baš, baš jakim i spremnim) playom, igračem koji zna s loptom i zna kako se ponašati kada timu ne ide baš najbolje. Dobro, vjerovatno i nisam skroman u svojim željama, no smatram da bismo dosta toga dobili pomenutim dvojcem. Dakle, treba nam centar kao Varda, barem kada ga poredimo u vidu fizičkih performansi. O pleju sam objasnio većinu, treba nam neko ko će dijeliti lopte i biti alfa i omega u timu po tom pitanju.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 feb 2012, 20:12

Novosel je asocijacija kosarkaske lopte u Zagrebu i sire :mrgreen:
Samo nelogicno zvuci da se on ukljuci u rad BIH repke a s time bi Hrvatsku repku ostavio po strani.
Tip pojavom zraci kao i Osim u fudbalskom savezu.Cak i vise,jer ovaj zaista ima ogromne uspjehe iza sebe.
Ne bi jos nista o Aci -trici pisao jer zec je uhvacen ali valja taj razanj okrecati inace zagori.
Uglavnom kad se sjetimo onog tukmaza Bajramovica ko god dosao bit ce bolji od njega.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Dervencanin
Kontakt:

Post Postao/la Dervencanin » 03 feb 2012, 20:22

Svi cenas drukcije gledat...Petrovic i Novosel na klupi od FIBE , pa do sudija...Ima da igraju da lete po terenu, jbg ljudi su vrhunski autoriteti, a mogao bi se koji sponzor privuci...predvidjam da cemo biti kao Makedonija na ovogodisnjem prvenstvu

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 03 feb 2012, 20:57

Aco večeras izjavio na FTV da je izlobirao da dva "Hrvatska"igrača igraju za našu repku.Ko su tajanstvene persone???
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 feb 2012, 21:00

jasko_juve je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:Koji ćemo k.... vraćati igrače koji su izabrali drugu reprezentaciju, koji tamo nemaju mjesta i da ovdje igraju preko volje . Radije ću gledati Pašalića i Bavčića kako se bore za državu, nego nekog drugog koji će igrati jer nema mjesta "anamo" .
Bavcica ne bi volio vidjeti negdje slucajno,u prolazu, a kamoli u dresu reprezentacije..
A koga bi ti umjesto Ede zvao? Reci mi konstruktivne prijedloge.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 feb 2012, 14:47

neno#4 je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:
A koga bi ti umjesto Ede zvao? Reci mi konstruktivne prijedloge.
Upravo tako Neno. Edo je super momak i nikad nije bio upitan njegov nastup za reprezentaciju, a imao je uvijek epizodne uloge. Mislim da je on najbolja opcija da odmori Teletovića. Pored toga može biti jako dobar back up i Kikanu pogotovo protiv tromih centara u napadu jer može zabiti i tricu. Na kraju krajeva on je odigrao veliku ulogu (odmah iza Mirze i Henrija) u pobjedi protiv Hrvata.

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 06 feb 2012, 18:28

Mirko Novosel kaže da je senzacionalni angažman u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, u kojoj će obavljati funkciju savjetnika, zasluga činjenice da će dužnost selektora obavljati njegov učenik Aleksandar Petrović, ali i zbog odličnih veza s bh. košarkom.

Legendarni trener, jedan od rijetkih Evropljana kojima je ukazana najveća počast u svjetskoj košarci - da bude primljen u Kuću slavnih, kaže za naš list da nije imao "nijedan razlog da odbije Acinu ponudu".

Mnogo prijatelja

- U Sarajevu se osjećam vrlo ugodno. Nedavno sam tu boravio na Simpoziju sporta, imao sam silne kontakte s ljudima, sreo sam mnogo prijatelja.

Za taj grad vezan sam zbog Mirze Delibašića, kojeg sam promovirao u zvijezdu, pa i zbog Boše Tanjevića, koji je, također, na neki način moj učenik. Zbog toga sam, kada me je Aco pitao da li bih mu pomogao u reprezentaciji BiH, odgovorio potvrdno, naročito zbog toga što u toj ekipi definitivno postoji kvalitetan igrački materijal - kaže 73-godišnji stručnjak iz Zagreba.

Novosel naglašava da je Petrovića lansirao kao trenera te 1991. godine promovirao u svog nasljednika na klupi zagrebačke Cibone. Kasniji rezultati pokazali su da nije pogriješio.

- Aco ima košarku u malom prstu, zna motivirati igrače, pogotovo kada se radi o nekom kratkoročnom cilju. Sa svoje strane učinit ću sve da mu pomognem, maksimalno želim da uspije. Ovo je odličan potez Saveza BiH - kaže Novosel.

Kvalitetan posao

Naglašava da je ključna stvar znati na pravi način motivirati igrače pa će to pokušati učiniti i s bh. košarkašima.

- Moramo vratiti ono što je nekada postojalo u košarci, a to je stvoriti kult reprezentacije, znači nikoga ne moliti da se odazove nego samo izabrati momke koji jasno pokazuju želju da igraju. Ako se to učini, onda se i za relativno kratak pripremni period može napraviti veoma kvalitetan posao - ističe Novosel.
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 06 feb 2012, 18:33

Kada me je prije nekoliko dana Petrović nazvao, bio sam pozitivno iznenađen. Informacija da je jedan tako veliki stručnjak, koji je i odlična osoba, preuzeo reprezentaciju, definitivno je sjajna stvar za nas. Uvjeren sam da ćemo imati izvanredan odnos, jer čovjek, jednostavno, zna svoj posao - kaže Teletović.

Mirza dodaje da su mu po završetku Evropskog prvenstva prošlog septembra u Litvaniji, gdje je naša reprezentacija nakon 18 godina postigla prve velike pobjede na EP-u, ali ponovo "zapela" već u prvom krugu, mnogi iz svijeta košarke priznali da BiH ima izvaredan tim, koji može postići i više. No...

- Svi kažu da imamo dobar tim, talentirane momke, ali nam je uvijek nedostajalo nešto za neki bolji rezultat. Možda je upravo Aco Petrović karika koja nam je nedostajala - naglašava 26-godišnji krilni centar (206 centimetara).
Ti seguiremo anche noi

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 07 feb 2012, 08:35

vlada u sjeni je napisao/la:Aco večeras izjavio na FTV da je izlobirao da dva "Hrvatska"igrača igraju za našu repku.Ko su tajanstvene persone???
Ramljak iz Širokog i Suton pretpostavljam, iako nije nemoguće da bude i Planinić iz Širokog..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 07 feb 2012, 22:03

Kevin je napisao/la:
vlada u sjeni je napisao/la:Aco večeras izjavio na FTV da je izlobirao da dva "Hrvatska"igrača igraju za našu repku.Ko su tajanstvene persone???
Ramljak iz Širokog i Suton pretpostavljam, iako nije nemoguće da bude i Planinić iz Širokog..
Lično bih volio da su Ramljak i Planinić.Odlični mladi igrači a još i Hercegovci.Nema dalje.Haj'mo Bosno,Bosno,Bosno...Haj'mo HERCEGOVINO...
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 feb 2012, 22:13

Jedan je najvjerovatnije masic a vec sam naglasio da bi ovu dvojicu volio vidjeti u repki
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 08 feb 2012, 00:31

nerminh74 je napisao/la:Jedan je najvjerovatnije masic a vec sam naglasio da bi ovu dvojicu volio vidjeti u repki
ne zelim jos jednog sinisu kovacevica u reprezentaciji (sinisa=masic)
Ti seguiremo anche noi

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 feb 2012, 01:23

Koga imamo boljeg na krilu od Masica?
Minja?
Opacak je bolji, ali je on u godinama. Masic je idealan za igru koju preferira Aco, sa bjesomucnim sutiranjem za tri poena. Ali, mi smo i dosada tako igrali, ja se nadam da ce donijeti neke novine, i u unutrasnjoj igri, jer evo sada ima Sinanovica, imat ce mozda Kuzmica. Ko zna koga jos.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 feb 2012, 01:29

Nek zove Mašića ;)
Ali on je rekao da će vratiti dvojicu igrača iz Hrvatske reprezentacije ;)
Znači ja hoću Ramljaka i Planinića ,treba nam mladih i kvalitetnih momaka ;)
Što da ne i Sutona pozvati ponovo,od viška glava ne boli.

Suton i Mašić su i prije bili u BIH reprezentacija na pripremama ,tako da se oni ne mogu uzeti pod vraćanje :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 08 feb 2012, 06:11

Ja bih pozvao i admira alica,nije nista gori od masica!!

Uglavnom neka ih dode hrpa na pripreme,pa ko zna ostat ce!!

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 08 feb 2012, 06:20

Na koga konkretno mislis?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Tele33 i 14 gostiju.