Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

hurem
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la hurem » 07 feb 2012, 00:42

ovdje ima nekih palamudratora da Bog sacuva..ne znam kako nekima nije mrsko raspraavljati se oko gluposti i pisati.. kako je moguce za nekoga reci da se krije kad nekoliko utakmica za redom je najbolji igrac u svom timu,najbolji asistent,4.strijelac, pa tamam da je igrao u svom petercu on je odradio svoj dio posla...kad gago ode naprijed pjane ostaje nazad i obratno, kad bekovi odu naprijed ddr ostaje maltene na stoperu a juan i heinze pokrivaju stranu...kad totti izadje van pjanic igra iza 2 napadaca,blizu gola,kao prije 3 utakmice kad je zabio onaj 5.gol (5:1 za romu)..sve je to stvar taktike.. a igrati na PRVU to znaju samo majstori... evo da i ja malo ser.m...i sta sad..SALIM SE..
ONO STO JE PRIMJETNO JESTE DA PJANE IMA NESTO DEFANZIVNIJU ULOGU S POVREMENIM PRIKLJUCIVANJEM NAPRIJED ONDA KADA ROMA IGRA PROTIV VELIKIH PROTIVNIKA KAO STO SU INTER, JUVENTUS (tad ga je l.enrique pohvalio da je odlicno obavio svoj dio posla zatvorivsi pirla-mislim na prvenstvenu tekmu 0:0), i sl.
pjane je ovu tekmu igrao malo vise na lijevoj strani,prije toga na desnoj,kako kad, zavisno od toga ko su mu suigraci na terenu.. a jedan xavi u barci igra vjecito po desnoj strani.mislim u sredini al vise naginje na desnu stranu,kao pjane u zadnjoj na lijevoj,jer iniesta pokriva tu lijevu stranu..
znam da ima ponavljanja, izvinjavam se i na pravopisu..
u vraga
"PJANIC JE NAS NAJBOLJI IGRAC",izjavio je totti, "SLAZEM SE", dodao je ddr.
nema se tu vise sta pricati

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 07 feb 2012, 00:44

Za_raju, svaka cast!!! jedini realan forumas

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 07 feb 2012, 00:45

hurem je napisao/la:ovdje ima nekih palamudratora da Bog sacuva..ne znam kako nekima nije mrsko raspraavljati se oko gluposti i pisati.. kako je moguce za nekoga reci da se krije kad nekoliko utakmica za redom je najbolji igrac u svom timu,najbolji asistent,4.strijelac, pa tamam da je igrao u svom petercu on je odradio svoj dio posla...kad gago ode naprijed pjane ostaje nazad i obratno, kad bekovi odu naprijed ddr ostaje maltene na stoperu a juan i heinze pokrivaju stranu...kad totti izadje van pjanic igra iza 2 napadaca,blizu gola,kao prije 3 utakmice kad je zabio onaj 5.gol (5:1 za romu)..sve je to stvar taktike.. a igrati na PRVU to znaju samo majstori... evo da i ja malo ser.m...i sta sad..SALIM SE..
ONO STO JE PRIMJETNO JESTE DA PJANE IMA NESTO DEFANZIVNIJU ULOGU S POVREMENIM PRIKLJUCIVANJEM NAPRIJED ONDA KADA ROMA IGRA PROTIV VELIKIH PROTIVNIKA KAO STO SU INTER, JUVENTUS (tad ga je l.enrique pohvalio da je odlicno obavio svoj dio posla zatvorivsi pirla-mislim na prvenstvenu tekmu 0:0), i sl.
pjane je ovu tekmu igrao malo vise na lijevoj strani,prije toga na desnoj,kako kad, zavisno od toga ko su mu suigraci na terenu.. a jedan xavi u barci igra vjecito po desnoj strani.mislim u sredini al vise naginje na desnu stranu,kao pjane u zadnjoj na lijevoj,jer iniesta pokriva tu lijevu stranu..
u vraga
pardon 2:2 a ne 0:0 :D

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 07 feb 2012, 00:52

hurem je napisao/la:ovdje ima nekih palamudratora da Bog sacuva..ne znam kako nekima nije mrsko raspraavljati se oko gluposti i pisati.. kako je moguce za nekoga reci da se krije kad nekoliko utakmica za redom je najbolji igrac u svom timu,najbolji asistent,4.strijelac, pa tamam da je igrao u svom petercu on je odradio svoj dio posla...kad gago ode naprijed pjane ostaje nazad i obratno, kad bekovi odu naprijed ddr ostaje maltene na stoperu a juan i heinze pokrivaju stranu...kad totti izadje van pjanic igra iza 2 napadaca,blizu gola,kao prije 3 utakmice kad je zabio onaj 5.gol (5:1 za romu)..sve je to stvar taktike.. a igrati na PRVU to znaju samo majstori... evo da i ja malo ser.m...i sta sad..SALIM SE..
u vraga
Potpis!
Ali tvrditi kao mod & Co da je Pjana igrao CM je zaista zalosno ,covjek je igrao DM-a sa povremenim utrcavanjem i smjenjivanjem na pozicijama i to je za Co nesto nevjerovatno,ali nije fol u tome sta je sa moje strane napisano nego to sto ja pisem a zna se koliko sam tzv neprijatelja stekao zbog mog vidzenja Safeta kao trenera, a da bude jos zalosnije sve sam im na startu rekao kako cemo proci sa njim u proslim kvalifikacijama i pogodio u gram sve.
Znaci nije fol na ovome forumu sta si napisao kao sadrzaj ili misljenje nego da si to bas ti napisao i onda hijene odmah krenu otimati od zdravog razuma...
Zadnja izmjena: Za_raju, dana/u 07 feb 2012, 00:55, ukupno mijenjano 1 put.
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 feb 2012, 00:54

@za rajkana tebi i da hoce nemogu oteti.
Slazes sa @huremom a potpuno si pisao drugacije nego sto je @hurem objasnio.
Na stranu sve,cova je najbolje objasnio sta i kako.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 feb 2012, 01:10

harishp je napisao/la:@za rajkana tebi i da hoce nemogu oteti.
Slazes sa @huremom a potpuno si pisao drugacije nego sto je @hurem objasnio.
Na stranu sve,cova je najbolje objasnio sta i kako.
Hajde priznaj vec jednom. Za_raju je bio u pravu, cova je rekao da necemo otici na EP.
Sta ce Ronaldo i Portugal, cuj :roll:
Columbo otkrio Ameriku hahahhahahhah

baboitata
Kontakt:

Post Postao/la baboitata » 07 feb 2012, 01:12

Sve u svemu, nije mi milo sto sam uopste dolazio ovdje danas....iskreno mi zao ovoga pacenika, pa covjek se bori sa vjetrenjacama, cisti ludak. Da Safet nekako dovede Messija i Ronalda u tim sve sa Iniestom i Gerardom ovaj smokljan bi im naso milion mana samo sto ih je Safet doveo i redovno ih stavlja da igraju a bezbeli Safet nema pojma i otkud on moze znati da je Messi za reprezentaciju BiH. Cujes ga - on pogodio? Pa sta si bolan pogodio, to da ce BiH postici fenomenalan uspjeh, da ce desetak minuta djeliti od plasmana na EP ispred PLATINIJEVE Francuske, da ce na kraju godine biti medju 20 reprezentacija svijeta....HEJ BOLAN, jedna mala, razdrdana zemlja medju 20 na cijelom dunjaluku !!!!
I onda dodje taj gulanfer i napravi bogalja od jednog Pjanica koji igra u zivotnoj formi,,,te krije se, te igra na prvu :lol: :lol: te ovo, te ono... Aj edan KING iz Rima grli Pjanica sto odigra na prvu i sto izadjose iz grca koji vazda jedan gol prednosti nosi. Mozda je u pitanju nekakav sirotan koji nema nigdje nikoga, pa mu sav ovaj razgovor dodje kao jedina vrsta komunikacije...vidi se da malo po malo popusta, evo vec mu Pjana ima i dobrih osobina....sta covjek zna gdje se moze ogrijesiti, mozda je zbog svoje sudbine ljut cak i na Boga pa ga zato onako zestoko izvrijedja. Podsjeca me na Corkana iz one Andriceve price.

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 07 feb 2012, 01:26

Jeste,pogodio je,ali znate onu narodnu "i corava koka nabode zrno".
YNWA!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 feb 2012, 01:27

Ja sam gledao utakmicu i Miralem je skoro čitavo drugo poluvrijeme proveo u onom krugu oko centra ,pa se i dalje raspravljajte koju je poziciju igro :P :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 07 feb 2012, 01:32

baboitata je napisao/la:Sve u svemu, nije mi milo sto sam uopste dolazio ovdje danas....iskreno mi zao ovoga pacenika, pa covjek se bori sa vjetrenjacama, cisti ludak. Da Safet nekako dovede Messija i Ronalda u tim sve sa Iniestom i Gerardom ovaj smokljan bi im naso milion mana samo sto ih je Safet doveo i redovno ih stavlja da igraju a bezbeli Safet nema pojma i otkud on moze znati da je Messi za reprezentaciju BiH. Cujes ga - on pogodio? Pa sta si bolan pogodio, to da ce BiH postici fenomenalan uspjeh, da ce desetak minuta djeliti od plasmana na EP ispred PLATINIJEVE Francuske, da ce na kraju godine biti medju 20 reprezentacija svijeta....HEJ BOLAN, jedna mala, razdrdana zemlja medju 20 na cijelom dunjaluku !!!!
I onda dodje taj gulanfer i napravi bogalja od jednog Pjanica koji igra u zivotnoj formi,,,te krije se, te igra na prvu :lol: :lol: te ovo, te ono... Aj edan KING iz Rima grli Pjanica sto odigra na prvu i sto izadjose iz grca koji vazda jedan gol prednosti nosi. Mozda je u pitanju nekakav sirotan koji nema nigdje nikoga, pa mu sav ovaj razgovor dodje kao jedina vrsta komunikacije...vidi se da malo po malo popusta, evo vec mu Pjana ima i dobrih osobina....sta covjek zna gdje se moze ogrijesiti, mozda je zbog svoje sudbine ljut cak i na Boga pa ga zato onako zestoko izvrijedja. Podsjeca me na Corkana iz one Andriceve price.
To su ba bedastoce i nejasne stvari sto pises ti uopste nemas stav nego se se postavljas od scene do scene tako da kao neko skim bih mogao razmijeniti misljenje nisi pozeljan/zanimljiv...U prevodu livada!

Vas je problem sto vam se neda nesto vidjeti razmunim ocima i vjerovatno vam djecacki snovi koje vam je otac ugradio o nepobjedivom Safetu Susicu (sto je kao fudbaler i bio) mute zdrav razum...

Zaista bih molio da ne citirate mene jer nase vizije se previse razilaze od dolaska Pajde na kormilo i koliko god ja vas dotukao cinjenicama vi ce te u svom neznanju istrajavati.
Rekao sam Prije Rumunije da smo prespori vi se ismijavali ,rekao nam to isto i Osim nakon sto smo ga popusili.
Rekao nam Ciro da Pjana i Miske nemogu zajedno u tim vi ga pljuvali...
I sve to gore pametnom je bilo dovoljno da zakljuci kako nas Safet nece nigdje odvesti i da covjek nema uopste kursa niti strategije..
I takvih nekih stvari more...
I sad kad kazem da je Pjanic igrac koji nema dva vazna elementa u igri duel i prodornost i da se zbog tog krije u igri vi ce te po starom napadati itd.
Jos samo da kazem da ljudi koji nemaju sta da pametno napisu obicno komentiraju necije misljenje pa tu vidim sa kolikim kapacitetima raspolaze vecina forumasa...

karameldar je napisao/la:Jeste,pogodio je,ali znate onu narodnu "i corava koka nabode zrno".
Mozgonja de nam reci sto to nas taj Maradona iz Rome ne odvede na EP svojom genijalnoscu kad je to tako kompletna igracina... ??

legenda reala je napisao/la:Ja sam gledao utakmicu i Miralem je skoro čitavo drugo poluvrijeme proveo u onom krugu oko centra ,pa se i dalje raspravljajte koju je poziciju igro :P :mrgreen:
Nemoj tako uvrijedio si ba sad moderatora i dvanaest apostola!
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 07 feb 2012, 01:41

@za_raju
Ne zelim se svadjat bez razloga.
YNWA!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 feb 2012, 08:54

@Ray_Charles :mrgreen: ,

Nije mod pobjegao, nego se lijepo pripremio za spavanje. Valja poranit, kao što vidiš. A, vidjeh i da je gubljenje vremena "diskutovati" s tobom. Zašto? Zato što si slijep pored očiju. Ili si toliko tvrdoglav, da to prevazilazi onu našu klasično-bosansku tvrdoglavost. :mrgreen: Je l' to centralni vezni treba samo trčati pravo? :lol: Jer, tako ispade po tvom? Zašto? Kada je @hurem napisao da je igrao malo više na lijevoj strani, ti si se sav sretan zadao i napisao "kako to mi nismo primijetili". :mrgreen: Ko god je gledao bilo kakvu utakmicu, zna da jedan vezni igrač naginje na jednu, drugi na drugu stranu + imaš tog korektora (da l' DDR ili Gago, to je manje bitno) koji će kupiti ono što prođe. @Harishp je jednom napisao
ne bi ja nikad napisao da ste vi upravu cak i da pogodite
. Nemoj bit' takav, živ bio. :mrgreen: Priznaj grešku na vrijeme, jer vidiš gdje te sve to dovelo. :mrgreen: Progutaj ponos, pogledaj koju utakmicu, prati kretanje igrača koji igraju na Pjanićevoj poziciji, pa onda piši da l' je defanzivni vezni ili nešto drugo (i nemoj to kamuflirati kroz mržnju prema Safetu Sušiću). :mrgreen: Pogledaj Modrića i Xavija koji se vraćaju duboko na svoju polovinu ne bi li pokrenuli napad. Da l' su oni defanzivni vezni? Nisu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 feb 2012, 09:21

Kad je neko plitak,plitak je.
P.S Pogoditi moze i corava koka zrno,ali to ne znaci da je u pravu i da bolje vidi od Ray Charlesa. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 feb 2012, 10:09

Kako ste krenuli ja samo cekam da neko "lupi" da je Pjana bio golman na tekmi :D :D Nit je kad bio DM, nit ce kad biti, nit bi se na toj poziciji snasao :) Kuku li se meni bisera na forumu :lol: :lol: Cuj DM :lol: Bog te u sumu okreno :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 07 feb 2012, 10:24

prvo ubada zrna, a sad je i DM :lol: :lol:

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 07 feb 2012, 11:55

ovdje je mali nesporazum oko pozicije dm..mire je nikad nije igrao u smislu da igra cijelu utakmicu tu poziciju i da pocinje na njoj..ali koncepcija igre rome koja je slicna barceloninoj igri dovodi do tog da igraci sredine terena izmjenjuju pozicije tokom napada, odbrane, tj. razlicitih situacija u igri..tako da ce naravno nekad da se zadesi na poziciji dm-a..ali u romi je ddr jedini pravi dm
Unica grande amore

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 feb 2012, 12:40

pjanic je all rounder, moze igrati svaku poziciju u sredini ;) i da vam kazem da zadnji vezni je jedan od najcjenjenijih igraca na terenu. Mora najvise trcati, mora imati dobar pas i mora znati presjec loptu ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 07 feb 2012, 12:44

Ma Pjanic je ustvari krilni centar :D Manite se presipanja iz supljeg u prazno.. Decko razvaljuje, trci ko navijen, poceo davati golove, asistira, sramoti protivnicke igrace prvim dodirom, cijene ga zivuce legende Rome i talijanskog fudbala, a kod nas se nadje neko da ga nipodastava. Jbo ti nas. Pa to je gore od onog novinara sto ga je napadao zbog talijanskog jezika.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 07 feb 2012, 12:45

Naravno da Pjanić nije DM, on je klasičan CM. Za često igranje u pozadini i to famozno vraćanje po loptu, sve u cilju pokretanja napada svoje ekipe, zaslužna je njegova uloga u timu i sam sistem igre Vučice. Luis Enrique prakticira Barcelonin stil igre, a u Romi ga primjenjuje dosta uspješno. Česte izmjene pozicija, otkrivanja, dobro pozicioniranje, svi u napad - svi u odbranu, pokretanje i građenje akcije od samog početka... su sada svakodnevnica kod Rimljana, a Pjanić ovdje ima ulogu kao Xavi u Barci (da me ne shvatite krivom, Miralem još nije ni blizu velikog Xavija, al' role su im dosta slične; ipak, po passingu dosta podsjeća na pomenutog igrača, čak 96% kontra Intera :shock: ). @AllAbout je to dostojno predstavio. ;) Defanzivni vezni su Romi je Daniele De Rossi, te Fernando Gago kada dobije priliku. Mire s tim nema veze, on ipak igra ispred navedenog dvojca i obavlja većinom ofanzivne zadatke i gospodari sredinom terena. 8-) Umnogome se slažem sa @huremom. Bilo kako bilo, Pjana je sve bolji i bolji, a trenutno stanje i pozicija u timu mu dakako odgovaraju. Ovo ostalo je manje bitno.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 feb 2012, 13:09

Po ovome @za raju, Pjanic bi trebao biti kao Gattusso (da se ne boji duela) :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 7 gostiju.