FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

propuh
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la propuh » 06 feb 2012, 15:09

@senci-071 de ohladi malo s tim porezima i dugovima.
Ziv ti nama bio al fakat si vise nego dosadan ;)
Znam ja da je duga pauza al idi uzivaj u novom treneru i silnim pojacanjima.
Vidis da se mi slomismo od briga niko nam nije dosao, tj moguce Bekric da se "samo" vrati .
Sta cemo jadni valja nam se sad i za Europu izborit nigdje pojacanja kako brku nije stid :D
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 feb 2012, 15:13

Zanimljivo je da ovaj senci u skoro svim postovima piše ili o želji ili o manijacima.Živ bio pogledaj malo u svoju avliju i ne zamaraj se nama i našim problemima ;)
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 feb 2012, 15:14

Stole iz Bora je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Zeljo je duzan 1 700 000 KM od cega je kamata 1 000 000 KM.I vracalo se samo onoliko da koliko je trebalo po ugovoru sa poreznom da bi se mogla dobiti licenca za igranje u evropi iz razloga sto se ceka oprost dugova koji je jos izvjesni nego sto je bio prije godinu dana.Skoro svi znaju za cinjenicu da ako vratimo glavnicu duga kamate ce biti otpisane.
Cak i ako ne vratimo dug prema poreznoj, a ja iskreno ne bi zurio sa tim jer ce prije ili kasnije oprostiti svima inace nece biti ni sporta u BiH, ne bi trebao biti problem ovim tempom bi za par godina i sto se ovoga tice izasli na zelenu granu a sigurno bi bilo laskse vracati djelimicno.
Prema tome u sreci i veslju navijaj za Zelju :mrgreen:
E moj pile, zar se jos trudis da nesto dokazes .. 8-)

Bio je jedan forumas koji predvidio raspad, samo nije rekao koja je zima u pitanju:

05 aug 2011
miki917 je napisao/la:Sad vam tek slijede pravi problemi jer na zimu se sprema bježanija onih što su uložili u klub jer im ovo više nije zanimljivo (naročito kad pokupe lovu od uefe i transfera).
Ma, Stole dosta mi je Riste Djoge bilo u ratu i ove politike, ono ponovi par puta i istina je. Neznaju sta pricaju kunem ti se a trude se nekom nesto obijasniti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 feb 2012, 15:17

Sve ja to znam ali neces im nista dokazati, samo se vise nerviras. Oni vjeruju u nesto i pricao ne pricao isto ti je.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 06 feb 2012, 15:48

Ono što mene raduje jeste činjenica da nam pitari govore kako nije dobro, kako smo isti, bla, bla. Dok je tako, vazda bude kontra i oni najebu. Kad nas počnu hvaliti moram priznati da ću se zabrinuti :mrgreen:
s tim da je Željo jedini sportski kolektiv kojem je kamata prestigla glavnicu.
Naša glavnica je oko 700.000 KM dok su kamate oko milion. To su naši objavili prije ovog teksta.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 feb 2012, 16:37

slika

Evo neki sig za Nyemu, bice i za Zebu i Bekrica ;)

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 06 feb 2012, 16:37

Gledajuci ostale postove i normalno prateci svu pricu oko dugovanja kako Želje tako i drugih klubova dolazim do zakljucka da jedino mi otplacujemo dugove ostali ili malo ili nikako, i sada mi koji redovno otplacujemo dugovanja naci ce mo se u istom košu recimo sa Torpedom i Čelikom koji ni feninga ne vracaju a i njima kao i nama otpisat ce dugovanja, i ja koliko znam dug nije 1.900.000 vec oko 1.600.000 zahvaljujuci prije svega otplatama duga u zadnje dvije godine i jedan dio rate Džeke otisao je u taj dug :D
Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 06 feb 2012, 16:40

Hoomer je napisao/la:Gledajuci ostale postove i normalno prateci svu pricu oko dugovanja kako Želje tako i drugih klubova dolazim do zakljucka da jedino mi otplacujemo dugove ostali ili malo ili nikako, i sada mi koji redovno otplacujemo dugovanja naci ce mo se u istom košu recimo sa Torpedom i Čelikom koji ni feninga ne vracaju a i njima kao i nama otpisat ce dugovanja, i ja koliko znam dug nije 1.900.000 vec oko 1.600.000 zahvaljujuci prije svega otplatama duga u zadnje dvije godine i jedan dio rate Džeke otisao je u taj dug :D
Kako ćeš se Bogati naći u istom košu kada će se samo kamate otpisati ? Glavnica se svakako mora vratiti .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 06 feb 2012, 16:44

dzenan01 je napisao/la:
Hoomer je napisao/la:Gledajuci ostale postove i normalno prateci svu pricu oko dugovanja kako Želje tako i drugih klubova dolazim do zakljucka da jedino mi otplacujemo dugove ostali ili malo ili nikako, i sada mi koji redovno otplacujemo dugovanja naci ce mo se u istom košu recimo sa Torpedom i Čelikom koji ni feninga ne vracaju a i njima kao i nama otpisat ce dugovanja, i ja koliko znam dug nije 1.900.000 vec oko 1.600.000 zahvaljujuci prije svega otplatama duga u zadnje dvije godine i jedan dio rate Džeke otisao je u taj dug :D
Kako ćeš se Bogati naći u istom košu kada će se samo kamate otpisati ? Glavnica se svakako mora vratiti .
On je mislio da mi vratimo tu glavnicu ,a ovi ostali ne vrate i onda im vlada otpise citav dug?

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 06 feb 2012, 16:47

ko ne otplati glavnicu nema otpisa dugova i jos se nadat da ce se usvojit taj zakon

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 06 feb 2012, 16:48

dzenan01 je napisao/la:
Misliš da su u stanju vratiti makar 100.000 maraka a da ne govorim vise i jedni i drugi ?? prihodi su im katastrofalni, Torpedo od sponzora dobija neku siću sto im je i direktor potvrdio, ovi drugi uvijek su komirani bili od kad znam za sebe sastavljaju kraj s krajem, i oni da vrate drzavi nesto ?? hoce al malo sutra i jedni i drugi cisto sumnjam da su u stanju platiti to
Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 06 feb 2012, 16:49

j.bo ga i dug višeeee :?
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 06 feb 2012, 16:50

nime_tm87 je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:
On je mislio da mi vratimo tu glavnicu ,a ovi ostali ne vrate i onda im vlada otpise citav dug?
Bravo :D to sam mislio, vrlo je moguce da se takvo nesto desi

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 06 feb 2012, 16:52

Hoomer je napisao/la:
dzenan01 je napisao/la:
Misliš da su u stanju vratiti makar 100.000 maraka a da ne govorim vise i jedni i drugi ?? prihodi su im katastrofalni, Torpedo od sponzora dobija neku siću sto im je i direktor potvrdio, ovi drugi uvijek su komirani bili od kad znam za sebe sastavljaju kraj s krajem, i oni da vrate drzavi nesto ?? hoce al malo sutra i jedni i drugi cisto sumnjam da su u stanju platiti to
Pa vi vraćate za sebe dug, a ne za Torpedo ili Čelik. I mi ćemo taj dug morati otplatiti kad-tad, jer se glavnica sigurno neće otpisati nikada zbog "majoriziranih" .

Čak ste po mom mišljenju u velikoj prednosti u odnosu na nas, jer imate keš lovu i možete odmah izmiriti sve obaveze i da vam otpišu kamate .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 06 feb 2012, 17:37

Nikad drzava nece oprostiti glavnicu duga, ta opcija se moze odmah prekriziti. Pa to bi dovelo do opsteg haosa. Vjerovatno bi se onda i ostali privredni subjekti digli da se i njima oproste nagomilani dugovi. Ko su to sportski klubovi (koliko god ih mi gotivili) da se stavljaju iznad neke privredne grane koja moze na razne nacine donijeti prihode drzavi.
Ovo treba iskoristiti (ako se usvoji uopste) i platiti glavnicu da se rijesimo ove glupe kamate.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 feb 2012, 17:39

Ama pustite pitare i njihove nebuloze. Nego, je li bila arbitraža za Srđana Savića? Ja čuo Savara ispušio na arbitraži. Hoće li Željo zbog laži i klevete tražiti nadoknadu štete nanesene klubu, koje mu je Savić nanio. Svako zna da je sve plate dobio, kao i svi ostali igrači.

Hoćemo li ga handriditi i držati na tribinama ili uz tužbu za klevetu i obeštećenje tražiti od Karvine?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 feb 2012, 17:45

Avanes je napisao/la:Nikad drzava nece oprostiti glavnicu duga, ta opcija se moze odmah prekriziti. Pa to bi dovelo do opsteg haosa. Vjerovatno bi se onda i ostali privredni subjekti digli da se i njima oproste nagomilani dugovi. Ko su to sportski klubovi (koliko god ih mi gotivili) da se stavljaju iznad neke privredne grane koja moze na razne nacine donijeti prihode drzavi.
Ovo treba iskoristiti (ako se usvoji uopste) i platiti glavnicu da se rijesimo ove glupe kamate.
Na kraju krajeva država sve i da hoće ne može ti oprostiti dug (glavnicu), jer su to pare penzionera, zdravstvenih radnika i sl...
Država može, ukoliko je toliko jaka da plati te naše (ili drugih klubova i društava, kompanija...) dugove (glavnicu). Taj Zakon je usvojen na jednom Domu parlamenta, amoguće da će se i usvojiti i na drugom Domu i postati pravosnažan. Glavnica se mora platiti i to što prije (kraja juna) to bolje, jer tada bi i sve kamate bile otpisane.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 06 feb 2012, 18:05

Ma naravno da su to pare za penzijsko i zdravstvo koje nema nikakve sanse da se oproste, ali nisam htio da duzim previse. Penzionerima se jedva nekako daju minimalne penzije i sad ce drzava da oprosti milionske dugove koji su nastali iz heboguzluka ili lopovluka, e pa nece moci. Ako isplatimo ovo do kraja juna, mi smo na bosanskom brdskom konju. Oni koji ne isplate do kraja godine lagano plove ka gasenju. To su dva moguca scenarija i ne treba se zamarati time ŠBB KBB, jer nece biti.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 feb 2012, 20:34

U sportskom dijelu vijesti na TVSA u 18,30 sati, govorio je i direktor Poreske uprave FBiH Midhat Arifović i evo što je rekao:
_________________________________________________________________________________________________

Sportski kolektivi u BiH duguju državi više od 17 miliona maraka

U Poreskoj upravi kažu da je tome došao kraj!

Sportska udruženja susreću se s velikim problemima kada se radi o izmirivanju obaveza prema Poreznoj upravi Federecije BiH. Zbog dugova mnogima prijeti blokada računa a nekima čak i bankrot...

Sportski kolektivi u BiH duguju državi više od 17 miliona maraka. Poreze, doprinose i ostale dažbine ne plaćaju. Košarkaški, nogometni i rukometni klubovi, granski i sportski savez. Samo nogometni klubovi u minusu su više od 11 miliona maraka. Rezultat je to višegodišnjeg nemara klubova, kao i gledanja kroz prste državnih institucija. U Poreskoj upravi kažu da je tome došao kraj.

Sarajevski premijerligaši Željezničar i Sarajevo u državni budžet nisu uplatili blizu četiri miliona maraka. Oni duguju po milion i 900.000 a dio odgovornosti za takvu situaciju prebacuju i na nadležne državne institucije, od kojih, kažu, nisu imali adekvatnu podršku. Direktor FK Sarajevo kaže kako trenutno nemaju novac da plate dug te da se nada sistemskom rješenju ovog problema. Otpis dugova ili plaćanje na rate prijedlog je našeg sagovornika

Direktor Poreske uprave kaže da su posljednjih godina s klubovima pokušali napraviti i sporazum o načinu plaćanja duga. Poštovan je samo onda kada su klubovi trebali potvrdu za izlazak na evropsku scenu. Ovoga puta, ukoliko ne plate svoje obaveze, blokadom računa i imovine bit će im uskraćeni nastupi na međunarodnim takmičenjima.

Hoomer

Post Postao/la Hoomer » 06 feb 2012, 20:57

avlami97 je napisao/la:U sportskom dijelu vijesti na TVSA u 18,30 sati, govorio je i direktor Poreske uprave FBiH Midhat Arifović i evo što je rekao:
_________________________________________________________________________________________________

Sportski kolektivi u BiH duguju državi više od 17 miliona maraka

U Poreskoj upravi kažu da je tome došao kraj!

Sportska udruženja susreću se s velikim problemima kada se radi o izmirivanju obaveza prema Poreznoj upravi Federecije BiH. Zbog dugova mnogima prijeti blokada računa a nekima čak i bankrot...

Sportski kolektivi u BiH duguju državi više od 17 miliona maraka. Poreze, doprinose i ostale dažbine ne plaćaju. Košarkaški, nogometni i rukometni klubovi, granski i sportski savez. Samo nogometni klubovi u minusu su više od 11 miliona maraka. Rezultat je to višegodišnjeg nemara klubova, kao i gledanja kroz prste državnih institucija. U Poreskoj upravi kažu da je tome došao kraj.

Sarajevski premijerligaši Željezničar i Sarajevo u državni budžet nisu uplatili blizu četiri miliona maraka. Oni duguju po milion i 900.000 a dio odgovornosti za takvu situaciju prebacuju i na nadležne državne institucije, od kojih, kažu, nisu imali adekvatnu podršku. Direktor FK Sarajevo kaže kako trenutno nemaju novac da plate dug te da se nada sistemskom rješenju ovog problema. Otpis dugova ili plaćanje na rate prijedlog je našeg sagovornika

Direktor Poreske uprave kaže da su posljednjih godina s klubovima pokušali napraviti i sporazum o načinu plaćanja duga. Poštovan je samo onda kada su klubovi trebali potvrdu za izlazak na evropsku scenu. Ovoga puta, ukoliko ne plate svoje obaveze, blokadom računa i imovine bit će im uskraćeni nastupi na međunarodnim takmičenjima.

svaka cast :D ko je gledao dnevnik na TVSA mogao je cuti izjavu direktora komšija da oni niti su u stanju da plate glavnicu niti to ne žele jer toboze taj dug sadasnja uprava nije napravila !? :oops: mislim da se mi trebamo fokusirati da isplatimo tu glavnicu do juna dobro smo počeli i veliki dio je vracen u zadnje dvije godine samo da nastavimo i abd ko na konju smo da se rijesimo vise tih dugova vec jednom za sva vremena jer ubuduce taj novac koji se sada isplacuje na dugove a koji je prosle godine iznosio vise od 350.000 maraka moze se upotrijebiti u druge svrhe prvenstveno izgradnje stadiona tribinu po tribinu ili za poecetnicke radove :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo, Tatamata1946 i 26 gostiju.