madridist je napisao/la:@Romariooo, pa ne bih se složio,primera ima kvalitetne klubove i ova činjenica da su Madrid i Barcelona ovoliko iznad ostalih neće potrajati još dugo,ako ćemo iskreno trenutno da postoji neka globalna liga svih najjačih klubova siguran sam da bi ova dva iz Španije dominirali.Mislim da je presudan moral ekipa koje igraju protiv Barce il Madrida puno više nego ozbiljnost sa kojom Madrid il Barca ulaze u meč-ne sumnjam da pod Mourinhom Madrid ulazi sa 100% protiv Lyona tako i protiv Getafea,a isto važi i za Barcelonu.Što se tiče medjusobnih ogleda,vidjećemo,za koga će biti teška a za koga ne.
normalno da su recimo sevilja, atletico madrid, bilbao, valencija ili neki jaci od ostalih, ali cesto smo gledali utakmice gdje ove jace ekipe barca i real demontiraju sa po 5-6 golova, dok protiv ovih slabijih ili se dobije naguzove 1 0 kao npr sad real jedva protiv getafea, a valenciji uvaljate 6 komada. te malo jace ekipe i pokusavaju nesto napraviti i cesto igraju otvoreno, dok ovi sa dna tabele puno se bunkerisu i udaraju pa tako i bude nezgodniji
i ja mislim da je tesko ocekivati da real prospe prednost, puno ste trauma dozivjeli i vasi igraci sad jednostavno grizu protiv ovih manjih ekipa i tesko da ce tu biti nekih kikseva, dok barca u nastavku sezone kao sto je neko primijetio, vjerovatno ce ici na forsiranje mladjih igraca, tek ako real u narednih 5 utakmica odigra barem jedanput nerijeseno, a barca sve dobije, onda cemo opet imati neku neizvjesnot. al opet kazem tesko je ocekivati to, prije ce barca kiksati nego real
7 bodova je velika prednost, iako ako cemo gledati onako studiozno zbog el clasica na camp nou i vjerovatnog boljeg medjusobnog omjera, stvarna prednost reala je 4 boda, ali i to je ogromno, valja barci sve dobiti, a real da napravi cak dva kiksa, jedan mozda i moze, ali dva ne vjerujem