I ovaj City grohnuo pravo.
U posljednje vrijeme nisu ni blizu onoj formi kada su imali 5 bodova prednosti u odnosu na rivale.
Veceras totalno losa utakmica, bet nekih pravih prilika, iako se mora priznati da je odbrana Evertona bila neprobojna svih 90 minuta.
Prije gola je bio prekrsaj nad Dzekom, ali po starom obicaju opet se steli protiv Citya.
Morao se desiti ovaj pad forme, nemoguće je odigrati na najvišem nivou cijelu sezonu.Znam jednu stvar, bez obzira na razvoj situacije do kraja prvenstva mislim da ćemo na ljeto gledati Josea na klupi građana.
Realno veci skup inteligentno inferorinih igraca na jednom mjestu nisam gledao, ono je tuga, a naravno na celu tog cirkusa je isto tako "veliki" strucnjak koji drzi tako "iteligentne" momke u ekipi.
Da se razumijemo, stvar je u tome sto za igru koju pokusava da progura "veliki" strucnjak na klupi on ima iteligentno inferiorne igrace koji tu igru ne mogu iznjeti i to je realnost, on mora promjeniti taktiku ili promjeniti jedno 4-5 igraca iz prvih 11, sa onako "pametnim" igracima onaj stil igre je ne moguce praktikovati, prolazilo je u pocetku dok protivnivi nisu bili naviknuti na to, ali sad svaka prosjecna cak i ekipa ispod prosjeka ce zaustaviti ovu igru City-a vrlo lagano.
Mancini je priznao da je on kriv za poraz.
Taktika slabasna, posjed lopte duplo veci nego protivnik ali broj prilika NULA.
Za nadati se da cemo opet gledati bolji i agresivniji CIty, kao na pocetku sezone, kada se davalo prosjecno 4 gola po utakmici. Ovo sada je patnja za oci.
City je u krizi. Ne znam zasto ali vec mjesec-dva to nije onaj City sa pocetka sezone. Znaci da to nije samo do ovih igraca kojih nema zbog Afrika Kupa jer je kriza pocela i prije toga.
Tevez prijavljen za nastavak sezone.Zaista bi to bio nevidjen obrat kada bi se on vratio te npr u nekoj odlucujucoj utakmici donio titulu.Ali jedno su zelje drugo je realnost. http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... ncini.html
Iako ga mnogi smatraju izdajicom ja nikad necu zaboravit da je to prvi kapiten kluba koji je nakon mnogo godina podigao jedan trofej za City.
Normalno da računa na njega. Ovako ne igra, samo mu cijena opada, na kraju bi ga prodali za siću.
A i treba im kvalitetan napadač da opet pojača tu konkurenciju u napadu, da razbudi Džeku i Aguera.
Tevez ce biti veliko pojacanje za City,on nakon 2-3 utakmice moze uci u formu! pojacat ce konkurenciju u napadu a to moze samo biti dobro za ekipu! jer cinjenica da su se napadaci malo uspavali,i Aguero i Dzeko,o Baloteliju da i ne govorim..
smatram da bi ovo bilo odlično za city tevez je klasa, uglavnom bolji od Agera Džeke i Balonje zajedno, samo je pitanje hoće li argentinac pristati da igra za građane nakon svega...
muXmania je napisao/la:smatram da bi ovo bilo odlično za city tevez je klasa, uglavnom bolji od Agera Džeke i Balonje zajedno, samo je pitanje hoće li argentinac pristati da igra za građane nakon svega...
Po trenutnoj formi nije bolji ni od jednog, a dok u istu dodje potrebno je najmanje mjesec dana, a do tad ko ziv ko mrtav.
Pojacanje jeste, ali samo onaj Tevez na pocetku igranja za City kada mu je na umu bilo samo rad i disciplina.