RK Čelik

chily-rz
Kontakt:

Re: RK Čelik

Post Postao/la chily-rz » 28 jan 2012, 21:41

Koje će ludilo biti u Areni ako se plasiramo u ligu za prvaka :D

Kup je naš :lol:

othello
Kontakt:

Post Postao/la othello » 28 jan 2012, 21:52

pep3 je napisao/la:
othello je napisao/la:Jel moramo završiti među prva 3 da bi izborili taj "play-off" ili šta već?
Moramo zavrsit medju prva tri tima, da bi igrali ligu za prvaka. Tu se prikljucuju Bosna, Borac i Izvidjac, i igra se liga a ne play-off.
Ma dobro i konto sam na to, razigravanje za prvaka.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 29 jan 2012, 01:44

chily-rz je napisao/la:Koje će ludilo biti u Areni ako se plasiramo u ligu za prvaka :D

Kup je naš :lol:
mi u zenici smo uvijek bili skromni sti se tice sporta :D :D :D idemo harati evropom :lol: :lol: :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 02 feb 2012, 21:40

Tekma nam se blizi za nastavak i po mom nekom sudu trebali bi biti medju prve 3 ekipe na kraju sezone.Malo sam prelistavao karijere nasih pojacanja i koliko vidim povratak Sabanovica ce ipak biti najvece.Ivancev se nije bas naigrao u Zvezdi i koliko sam vidio tek na par utakmica se uspio upisati u listu strijelaca.Prije toga njegov angazman u Hrvatskoj gdje je igrao je bio nesto bolji ali ni to nije nista spektakularno.Sad postoji mogucnost da momak nije bio u milosti trenera ili da je imao dosta bolje igrace na svojoj poziciji pa se nije uspio bas nametnut.S druge strane Dominikovic se cini dosta boljim po ucinku u ekipama za koje je nastupao kao i sam kvalitet ekipa za koje je igrao obecavaju da ce on poslije Sabanovica biti nas i najbolji igrac.

Konkurenti Sloga i Gorazde uz vec solidan igracki kadar uspjeli su da dovedu dosta kvalitetnije igrace(prije svega mislim na Slogu) i sigurno ce biti u maloj prednosti u odnosu na nas.
Nema vise :P

mxx1000
Kontakt:

Post Postao/la mxx1000 » 02 feb 2012, 23:17

flash je napisao/la:Tekma nam se blizi za nastavak i po mom nekom sudu trebali bi biti medju prve 3 ekipe na kraju sezone.Malo sam prelistavao karijere nasih pojacanja i koliko vidim povratak Sabanovica ce ipak biti najvece.Ivancev se nije bas naigrao u Zvezdi i koliko sam vidio tek na par utakmica se uspio upisati u listu strijelaca.Prije toga njegov angazman u Hrvatskoj gdje je igrao je bio nesto bolji ali ni to nije nista spektakularno.Sad postoji mogucnost da momak nije bio u milosti trenera ili da je imao dosta bolje igrace na svojoj poziciji pa se nije uspio bas nametnut.S druge strane Dominikovic se cini dosta boljim po ucinku u ekipama za koje je nastupao kao i sam kvalitet ekipa za koje je igrao obecavaju da ce on poslije Sabanovica biti nas i najbolji igrac.

Konkurenti Sloga i Gorazde uz vec solidan igracki kadar uspjeli su da dovedu dosta kvalitetnije igrace(prije svega mislim na Slogu) i sigurno ce biti u maloj prednosti u odnosu na nas.
Ja mislim da će poredak biti na kraju:
1.SLOGA
2.GORAŽDE
3.ZRINJSKI (Ne po kvaliteti,već po.... ,zna se....)
Za 4. mjesto će se boriti Čelik i Gradačac ,dalje konjuh,krivaja ...itd...

othello
Kontakt:

Post Postao/la othello » 03 feb 2012, 12:04

Čelik - Leotar srijeda, 8. februara a ne večeras.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 03 feb 2012, 12:22

U celik dosli Dominikovic i Ivancevic,a otisli Sahinovic,Bajramovic,Kasumovic mislim da je celik slabi za 30% od polusezone.Dominikovic je suter nije los al nista posebno,onaj drugi neznam al sigurno nije ni blizu bubiju,velka vam je greska za kasumovica da ste ga gurali nebi vam trebo dominokic jer su slicni igraci samo sto je ovaj jaci i visi i persektivni al sretno vam.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 03 feb 2012, 13:20

al' se vrača u ekipu Šabanović...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 03 feb 2012, 14:17

othello je napisao/la:Čelik - Leotar srijeda, 8. februara a ne večeras.
zašto?

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 03 feb 2012, 14:19

Pa odgođeno kolo, pogledaj kroz prozor... :D

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 feb 2012, 15:04

Odgodjen rukomet: "Rukometni savez BiH obavijestio je Rukometni klub ,,Čelik'' da je zbog loših vremenskih uslova u našoj državi odgođeno kompletno 15. kolo Premijer rukometne lige, pa prema tome i meč Čelik – RK Leotar, koji se trebao igrati danas u Gradskoj areni.

Obavještavamo sve naše ljubitelje koji su planirali da prisustvuju večeras utakmici

Čelik – Leotar, da će ova utakmica biti održana u srijedu 8. februara.

Press služba RK Čelika"
Postovanje treba zaraditi.

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 03 feb 2012, 15:08

mxx1000 je napisao/la:
flash je napisao/la:Tekma nam se blizi za nastavak i po mom nekom sudu trebali bi biti medju prve 3 ekipe na kraju sezone.Malo sam prelistavao karijere nasih pojacanja i koliko vidim povratak Sabanovica ce ipak biti najvece.Ivancev se nije bas naigrao u Zvezdi i koliko sam vidio tek na par utakmica se uspio upisati u listu strijelaca.Prije toga njegov angazman u Hrvatskoj gdje je igrao je bio nesto bolji ali ni to nije nista spektakularno.Sad postoji mogucnost da momak nije bio u milosti trenera ili da je imao dosta bolje igrace na svojoj poziciji pa se nije uspio bas nametnut.S druge strane Dominikovic se cini dosta boljim po ucinku u ekipama za koje je nastupao kao i sam kvalitet ekipa za koje je igrao obecavaju da ce on poslije Sabanovica biti nas i najbolji igrac.

Ja mislim da će poredak biti na kraju:
1.SLOGA
2.GORAŽDE
3.ZRINJSKI (Ne po kvaliteti,već po.... ,zna se....)
Za 4. mjesto će se boriti Čelik i Gradačac ,dalje konjuh,krivaja ...itd...
Sad si ga pretjerao da cemo se boriti za 4. mjesto.Trece mjesto nam je sasvim realno i to u najmanju ruku.Treba pogledati raspored i nas i njihov i realno mi nebi trebali imati s njima problema(bez obzira i na politiku).Ako plate budu redovne i atmosfera kao do sada mi smo sigurni.

othello
Kontakt:

Post Postao/la othello » 03 feb 2012, 15:19

Mene najviše brine naša klupa, više od pola klupe čine juniori 93. godišta :roll:
Povrijedi li se koji, teško nama...

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 03 feb 2012, 15:32

othello je napisao/la:Mene najviše brine naša klupa, više od pola klupe čine juniori 93. godišta :roll:
Povrijedi li se koji, teško nama...
Ma ta djeca vec igraju dvije godine i mislim sto je jako bitno za njih jeste sto imaju pobjednicki mentalitet.Polako se uvode u igru i vec bi od njih neko trebao eksplodirati ove polusezone.I kod drugih timova je slicno sto se tice klupe jedino bi tu izuzeo Slogu koja s ova 3 igraca sad ima i dobru klupu.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 10 feb 2012, 21:00

Opet odgođen rukomet u Areni, Čelik - Leotar tek 17. februara u 19:00.
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 feb 2012, 16:51

"Znamo koliko Zenica voli nogomet bez obzira na loše rezultate koje ostvaruju već godinama, ipak mislim da se svijest ljudi u ovom gradu polako mijenja i da se počinje cijeniti ono što je kvalitetno i gdje postoje rezultati. Mi smo proglašeni najorganizovanijim klubom u gradu od strane načelnika Zenice i svakako da želimo zadržati tu titulu i u narednom periodu. Posjeta u Areni je iz utakmice u utakmicu sve veća i sada već imamo prosjek od oko 1.500 gledatelja na svakoj utakmici. Lično neću biti zadovoljan sve dok ne budemo imali nekoliko hiljada navijača na svakoj utakmici, a mislim da će to biti vrlo brzo i to u završnici prvenstva i Kupa. Ako nastavimo u ovom ritmu nije daleko dan kada će Zenica dobiti prvaka države u rukometu." rekao je Pane Škrbić, direktor RK Čelik.

Mislim da bi i mi sad trebali organizovano ići u Arenu i podržat rukometaše.
Čelik Zenica 1945

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 12 feb 2012, 00:07

Umjesto prvenstvene – prijateljska utkamica sa ,,Krivajom'' u Areni - BRILJIRAO GOLMAN ŠABANOVIĆ - RK ,,ČELIK'' – RK ,,KRIVAJA'' 37:33 (19:11) - Pošto je ponovo otkazana prvenstvena utakmica sa ,,Leotarom'' iz Trebinja, RK ,,Čelik'' je u Gradskoj areni u terminu kada je trebala biti igrana ta utakmica (subota u 18 sati) odigrao prijateljsku utakmicu sa iskusnim Premijerligašem ,,Krivajom'' iz Zavidovića. Tako je ,,Čelik'' ostavrio četvrtu uzastopnu pobjedu u prijateljskim utakmicama u ovoj godini (dva puta je pobijedio RK,,Maglaja'' – u Maglaju i Zenici, a jedanput RK ,,Dervetu'' u Derventi).

Rezultat utakmice, u kojoj je briljirao reprezentativni ,,Čelikov'' golman Adnan Šabanović (19 odbrana za 30 minuta) je: 37:33 (poluvrijeme 19:11) za ,,Čelik''.

Tako se veliki ,,Šaban'' nakon operacije tetive i rehabilitacije na gol vratio u velikom stilu. Odbranio je sve što se moglo braniti, čak i dva penala. U drugom poluvremenu odlično ga je zamijenio Dragan Starčević (15 odbrana, od čega čak tri penala). RK ,,Krivaja'' je imala osam penala, a odlični golmani ,,Čelika'' su im ,,skinuli'' pet. S druge strane Davor Kadić je svih četiri penala pretvorio u golove. Najviše golova za ,,Čelik'' postigao je Davor Kadić (8), zatim Aldin Begagić (6), Ivančev (5), Dominiković (4), te Ekinović, Šarenac i Duvnjak (po 3 gola).

- Najvažnije je da ponovo imamo 11 igrača koji su davali golove. Šabanović i Starčević su i na ovoj utakmici potvrdili da su najbolji golmanski par u državi. Zadovoljan sam s onim što sam vidio kod mojih igrača u ovoj utakmici. Prolongiranje nastvaka prvestva stvorilo nam je manjak utakmica ,,u rukama'', tako da nam je ova sa ,,Krivajom'' dobro došla, jer ,,Krivaja'' je iskusan i dobar tim koji svakom može pomrsti račune – izjavio je Miki Filipović, trener ,,Čelika''.

RK ,,ČELIK'': Šabanović (19 odbrana), Starčević (15 odbrana), Dervenčić (2 gola), Kadić (8), Ivančev (5), Duvnjak (3), Šarenac (3), Lučić (1), Aldin Begagić (6), Dominiković (4), Ćosić (1), Bečić, Ekinović (2), Begović (2), Skopljak, Kobilica, Adnan Begagić, Hodžić, Beganović. Trener: Miki Filipović.

RK ,,KRIVAJA'': Selimbegović (15 obrana), Đerzić, N. Bašić, Šantić (6), Avdić (6), Omerović (2), Čamdžić, H. Bašić, Neđad Alić (1), Amir Alić (12), Purić (5), Huskić (1), Zvekić: Trener Adi Bašić.

Isaključenja: ,,Čelik'' 4 minuta, ,,Krivaja'' 8 minuta. Penali: za ,,Čelik'' 4, za ,,Krivaju'' 8. Utakmicu je odlično vodio mladi zenički sudijski par - Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić.

- Odgođena prvenstvena utkamica ,,Čelik'' - ,,Leotar'' igra se u Gradskoj areni Zenica u petak, 17. februara u 19.00 sati. Ulaz je slobodan.

Pozivamo sve Zeničane – dođite na ovu važnu utakmicu, jer želimo da oborimo rekord Arene u broju posjetilaca –

poručuju iz Uprave ,,Čelika''.

robi
Kontakt:

Post Postao/la robi » 12 feb 2012, 09:48

sto ovaj neko sere, sto pise ove izvjestaje sa utakmica, dize sabanovica u neba koji nema veze sa ovim rezuultatom celika u ovoj polusezoni, momku svaka cast i bice nam pravo pojacanje, al cuj veliki saban, a ove momke koji su stvarno zasluzni za rezultate se ne spominje stvarno glupost, pane kad vec pises pisi malo realnije, rastjeraces ove momke sto su tu, VOLIM TE CELIK............. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

adn_sah
Kontakt:

Post Postao/la adn_sah » 12 feb 2012, 10:09

haha primili 33 gola a golmani imali 34 odbrane. trebali bi se zabrinut za odbranu. Jer nece golmani uvijek briljirat

sigurica
Kontakt:

Post Postao/la sigurica » 12 feb 2012, 15:07

Stvarno ljudi gdje vam je odbrana kad kad golmani skinu 34 lopte??? Pa sa tim brojem morate bilo koju ekipu dobiti 10 razlike!!!Zalosno za pogledati.
Nas Sloga juce lagano pregazila. Bice ovo ipak borba za opstanak.Nadam se ipak da cemo opstati. Celiku sretno ;)

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.