Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
@juventus http://www.softpedia.com/get/Tweak/Unin ... eWGA.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
+isključi automatic updates trajno.
@limuntos drago mi je da ti funkcioniše,nisam nikada probavao,vjerovatno možeš i tako ili u nekim postavkama da staviš da ne skenira taj drive.
Što se tiče updateovanja,kada ti se otvori crveni prozorčić obavještenja da ti je istekla šifra samo pokreni program,nećeš primjetiti da se išta desilo,onda probaj manuelno samo na update virus signature database i ako ti skine nove definicije sve je ok,ja nisam do sada imao problema.
Inače,Nod32 je pisan u assembly kodu te je zato brži od ostalih i troši manje resursa,nekada sam i ja avast koristio,ali mi je "jeo" računar sa konstantnim skeniranjem sistema.
@limuntos drago mi je da ti funkcioniše,nisam nikada probavao,vjerovatno možeš i tako ili u nekim postavkama da staviš da ne skenira taj drive.
Što se tiče updateovanja,kada ti se otvori crveni prozorčić obavještenja da ti je istekla šifra samo pokreni program,nećeš primjetiti da se išta desilo,onda probaj manuelno samo na update virus signature database i ako ti skine nove definicije sve je ok,ja nisam do sada imao problema.
Inače,Nod32 je pisan u assembly kodu te je zato brži od ostalih i troši manje resursa,nekada sam i ja avast koristio,ali mi je "jeo" računar sa konstantnim skeniranjem sistema.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
Hvala brateOxygen je napisao/la:@juventus http://www.softpedia.com/get/Tweak/Unin ... eWGA.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
Prvo i prvo koristio sam milion programa antivirusnih i dosad mi se najbolje pokazao AVG 2011! Malo je koristio resursa i dobro je obavljao posao ,a jos je imao i firewall. Dalje koristio sam NOD32 5.0 koji blago receno qrcu ne valja propusti dosta virusa i keyevi ga stalno jebu... tako da sam instalirao Avast Free i imam licencu do 2037 i boli me briga. Najbolji AV dosad koje sam koristio a koristio sam ih puno su AVG 2011 i AVAST FREE sa licencom. Koristio sam Kaspersky i Bitdefender koji usporavaju PC i jedu RAM, a i imaju bilion nekih gluposti koje niko ne moze skontati kako rade i sta rade. Znaci il AVG 2012 ili Avast Free, prednost dajem avastu free jer je besplatan, ali i za AVg se lahko moze naci licenca.
@juventus
Skini i Removewat to se meni na Windows 7 pojavilo skino ovo i apdejti mi normalno rade.
@juventus
Skini i Removewat to se meni na Windows 7 pojavilo skino ovo i apdejti mi normalno rade.
Hvala.baresi#6 je napisao/la:
@hordas nema veze to koji ti je ram i koji ram graficka ima bilo ddr, ddr3 ili ddr5, nebitno. ono sto je bitno jeste slot na tvojoj matičnoj, pretpostavljam da ti je AGP slot posto imas ddr ram tako da tebi treba agp graficka.
@RKO ne zahebajem se, ozbiljan sam skroz jer se ne razumijem toliko oko kompjutera

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nemoras iskljuciti updates, ako zelis i nastavi i dalje, sto ti i preporucujem, da uvjek odradjujes updatejuventus 0244 je napisao/la:Hvala brateOxygen je napisao/la:@juventus http://www.softpedia.com/get/Tweak/Unin ... eWGA.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
+isključi automatic updates trajno.!
Hvala na odgovorima,vjerovatno cu instalirati windows 7,samo cekam cd,koji cu dobiti ubrzo.
- BluesForever
- Kontakt:
Skinuo sam ga,instalirao i kako sad kad hocu da skidam sa YOUTUBEA neki video,sta trebam uradit..tyler durden je napisao/la:jdownloader po milioniti putBluesForever je napisao/la:Zna li neko kako mogu da skidam sa YouTubea clipove,pjesme,...
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
- tyler durden
- Kontakt:
BluesForever je napisao/la:Skinuo sam ga,instalirao i kako sad kad hocu da skidam sa YOUTUBEA neki video,sta trebam uradit..tyler durden je napisao/la:jdownloader po milioniti putBluesForever je napisao/la:Zna li neko kako mogu da skidam sa YouTubea clipove,pjesme,...
pokrenes Jdownloader, kopiras link s youtubea i otvoris prozorcic Jdownloadera i tu ce ti biti taj link (u svim formatima u kojima ga mozes skinut (mp3,flv,avi...) ti vidis koji hoces, ostale koje neces izbrises i kliknes download.i on ce ti skinut onaj koji si ostavio.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
cemu bespotrebni programi kad ima keepvid
http://keepvid.com/
nek tu zalijepi link s videa, i nek onda odabere koji ce format skidati, sto jednostavno kad moze komplikovano
takodjer, mozete i skidati muziku sa ove stranice
http://www.youtube-mp3.org/
nek tu zalijepi link s videa, i nek onda odabere koji ce format skidati, sto jednostavno kad moze komplikovano
- tyler durden
- Kontakt:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:cemu bespotrebni programi kad ima keepvid
sta je komplikovano kod Jdownloadera? ne mora ljepit uopste link,samo ga treba kopirat dok on radi u pozadini i kliknut download

bespotrebni program hahaha

I jedno i drugo=komplikacija

Mislim da svaki browser ima ekstenziju i za download videa i za mp3.

Mislim da svaki browser ima ekstenziju i za download videa i za mp3.
Imam jedan očit problem (
) ,pa bih vas molio da mi pomognete ako ikako znate (trebam komp narednih dana, pa bi ga bilo ybno odnijeti na servis, a moraću izgleda).
Evo kakav problem me muči:
Imam uključen punjač na laptopu, puni se, ali mi baterija pokazuje da je na 22%. Prije par dana je bila na 40 i kusur %, a danas već/tek na 22% . Troši se jako sporo, po dva-tri posto dnevno, a nikako da se napuni, čak ni kad miruje/kad ga ugasim.
Je l' im'o ko slično iskustvo i postoji li riješenje sem servisa (jer je to što u ovom trenutku najmanje želim, iskreno) ?
Hvala vam unaprijed.

Evo kakav problem me muči:
Imam uključen punjač na laptopu, puni se, ali mi baterija pokazuje da je na 22%. Prije par dana je bila na 40 i kusur %, a danas već/tek na 22% . Troši se jako sporo, po dva-tri posto dnevno, a nikako da se napuni, čak ni kad miruje/kad ga ugasim.
Je l' im'o ko slično iskustvo i postoji li riješenje sem servisa (jer je to što u ovom trenutku najmanje želim, iskreno) ?

Hvala vam unaprijed.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
vjerovatno se radi o nekakvom bugu, jesi li odradio update, moda ima zakrpa za to, ne znam, nikad se nisam susreo s takvim problemom
Imam i ja jedno pitanje, nadam se da ce mi netko odgovoriti.
Interesuje me kakav je ovo procesor i graficka.
koja brzina procesora ne pise nigdje Gh i kolika je graficka
▪ Processor and graphics
AMD Quad-Core Accelerated Processor A8-3820 with AMD Radeon™ HD 6550D Discrete-Class Graphics
Interesuje me kakav je ovo procesor i graficka.
koja brzina procesora ne pise nigdje Gh i kolika je graficka
▪ Processor and graphics
AMD Quad-Core Accelerated Processor A8-3820 with AMD Radeon™ HD 6550D Discrete-Class Graphics
Jesam, update-ovo sam i ne pomaže.QUARESMA 18<<< je napisao/la:vjerovatno se radi o nekakvom bugu, jesi li odradio update, moda ima zakrpa za to, ne znam, nikad se nisam susreo s takvim problemom

Ako izvadim bateriju, a kompjuter i dalje imam na punjaču, potoji li mogućnost da ga pokvarim ,tj. da nešto spalim u njemu ,budući da je pod naponom?

Da mi bi makar tako izdržati do sledećeg ponedjeljka, pa onda im ga džaba dam (servisu)

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa sto skidati beze kad moze otici na tu stranicu, zalijepiti i skinutityler durden je napisao/la:
bespotrebni program hahaha
moze biti da radi, nevjerujem da bi sta pregorilo, al zar ti to smeta pa moras u servis nositi? probaj da odes u taj servis i da im kazes za problem i bi li ga kako mogao popraviti, da ne nosas njima ako je nesto jednostavno i bezveze placatiArnelinho je napisao/la:
Ako izvadim bateriju, a kompjuter i dalje imam na punjaču, potoji li mogućnost da ga pokvarim ,tj. da nešto spalim u njemu ,budući da je pod naponom?![]()
Da mi bi makar tako izdržati do sledećeg ponedjeljka, pa onda im ga džaba dam (servisu)
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
kad krenem igrat neko online flash igre i odma na pocetku mi izbaci http://www.........com" onclick="window.open(this.href);return false; is requestin permission to store information on your computer i sad ima opcija odbiji ili prihvati a meni se jednostvno zaledi igra sta da radim
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pojma nemam, probaj instalirati najnoviji flash
ja bih prvo obrisao historiju i cookies, zatim izbrisao adobeflash, i instlirao najnoviji
ja bih prvo obrisao historiju i cookies, zatim izbrisao adobeflash, i instlirao najnoviji
- Senaid L.F.C
- Kontakt:
uradim to obrisem hoistoriju cookiese al ne mogu da nadjem gdje mi je adobeflash instaliran da ga obrisemQUARESMA 18<<< je napisao/la:pojma nemam, probaj instalirati najnoviji flash
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you
- tyler durden
- Kontakt:
Senaid L.F.C je napisao/la:uradim to obrisem hoistoriju cookiese al ne mogu da nadjem gdje mi je adobeflash instaliran da ga obrisemQUARESMA 18<<< je napisao/la:pojma nemam, probaj instalirati najnoviji flash
otidi na stranicu adobeflasha i vidi prvo jel ti funkcionise kako treba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.