Rafa Nadal za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Re: Rafa Nadal za sve njegove fanove

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 13 sep 2011, 10:52

Ma Rafa je pravi sportsmen u odnosu na Federera,sinoć sam uživao u meču.Naravno navijao sam za Noleta,ali i Rafi svaka čast.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 13 sep 2011, 14:04

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Ma Rafa je pravi sportsmen u odnosu na Federera,sinoć sam uživao u meču.Naravno navijao sam za Noleta,ali i Rafi svaka čast.
Na osnovu cega to zakljucujes? :roll:
Izdržati, to je temelj vrline!

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 13 sep 2011, 16:01

rogeRF je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Ma Rafa je pravi sportsmen u odnosu na Federera,sinoć sam uživao u meču.Naravno navijao sam za Noleta,ali i Rafi svaka čast.
Zato što lik nikad neće da prizan poraz i da čestita protivniku,uvjek se izvlači na to da je do njega...tipa"trebalo je da pobjedim,sam sam kriv"...nikad neće da časno prizna da neko može biti bolji od njega.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 13 sep 2011, 16:08

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:
Zato što lik nikad neće da prizan poraz i da čestita protivniku,uvjek se izvlači na to da je do njega...tipa"trebalo je da pobjedim,sam sam kriv"...nikad neće da časno prizna da neko može biti bolji od njega.
to smo naucili od Rogera ali i Novak je isti.
Kad se sjetim one izjave Novaka na RG polufinale 2008 Nadal ga isprasio 3:0 , on govori da je bio bolji i da je trebao pobjediti i da nije imao srece hahahahahaha
Roger je znao blatiti Murraya radi nacina igre i govoriti da igra fuj , posebno je to istakao u Dubaiju mislim 2008 godine.Samo je bio korektan prema Rafaelu jer taj covjek uvjek cestita , kaze da je bolji protivnik bio i nahvali ga.Njega se ne moze kritikovati i reci da je supak :D
Stranger in the night. SIDA in the morning!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 sep 2011, 18:03

ŠPANAC VELIKI U PORAZU
Rafa Nadal - čovek koji gubi kao šampion
Izjave Rodžera Federera posle polufinala sa Novakom Đokovićem izazvale su mnogo polemike u teniskoj javnosti, jer Švajcarac nije znao da podnese poraz. Rekao je da je trebalo da pobedi, da je samo on kriv za sve što se dogodilo na terenu i čak je doveo u pitanje način na koji se Novak vratio u meč fantastičnim forhend riternom. Za razliku od njega, Rafael Nadal se u porazu od najboljeg tenisera sveta poneo kao pravi šampion.

Iako je tokom godine u kojoj je Đoković šest puta savladao Nadala u finalima bilo trzavica u njihovom odnosu, pre svega u sezoni šljake, kada je Novakova proslava titule u Madridu malo zabolela Rafu, očigledno između njih dvojice nema nikakvih problema.

Nadal je to pokazao izjavom na terenu, kada je uz srdačnu čestitku Đokoviću rekao da je "igrao svoj najbolji tenis, ali da nije mogao do pobede jer je Novak bio neverovatan". Rafa stav nije promenio ni kasnije tokom večeri.

Novinari su zvaničnu konferenciju za novinare posle finala US Opena započeli pitanjem da li je umor imao ključnu ulogu, a zatim i da li je Nadala iz ritma izbacio medicinski tajm aut koji je u četvrtom setu tražio Novak.

"Mislim da ovu konferenciju započinjemo na loš način. Hajde da pričamo o meču. Ovo nije trenutak da se traže izgovori, kako je on tražio pauzu ili kako sam ja bio umoran. Borio sam se do poslednjeg poena i dao sam sve od sebe u svakom trenutku. Zadovoljan sam zbog mnogih stvari, mnogo zadovoljniji nego što sam bio na prethodnim našim mečevima. Naravno, zbog nečega i nisam srećan. Ipak, u celini, mislim da je on bio sjajan, zar ne?", rekao je Nadal.

On je dodao i da nije mnogo obraćao pažnju na Novakovu povredu.

"Ne, nisam se ponadao da ću pobediti zbog toga. Moja nadanja su uvek vezana samo za mene, a ne za mog protivnika", rekao je Nadal.

Španac je rekao da svi moraju da prihvate da Novak igra ima sezonu, koju teško da će neko ponoviti.

"Rekao sam to sto puta. Ne znam da li on diže tenis na poseban nivo, ali je sve što radi fantastično. Nivo njegove igre je veoma, veoma visok. Ali tako je to kada jako dobar igrač ima toliko samopouzdanja i pobeđuje. Tako je to kada pobeđuješ obične mečeve, kada pobeđuješ i one mečeve koje bi mogao da izgubiš i one mečeve u kojima imaš veliku šansu da izgubiš, onda imaš sezonu koju je verovatno nemoguće ponoviti. Njegov nivo je fantastičan, mentalno je snažan i sve radi kako treba. To mora da se prihvati. Potrebno je prihvatiti to kao izazov i nastaviti sa radom", rekao je Nadal i dodao da je Novak napredovao ove godine, ali da je oduvek bio fantastičan igrač.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 13 sep 2011, 18:23

"Bio je, a za nas će uvek ostati broj jedan: Rafael Nadal. Laku noć svima".

"I dalje sam uz Rafaela Nadala. Toliko je dobar. On je uzor svakom sportisti. Ponosan sam što sam uz Rafu",
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 13 sep 2011, 19:32

Rafa je veliki sportista i nadam se da ce napokon prebaciti tu mentalnu barijeru i razbiti Noleta aBd na sljedecem turniru...
Mi nikada odustati necemo...

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 13 sep 2011, 20:02

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:
Daj ba! Kako nece da prizna poraz?! Je l' cijele ove godine hvalio Novaka, govorio kako je on najbolji teniser danasnjice, priznavao da je gubio od boljeg u tom momentu. A je l' to on nije trebao pobijediti u ovom posljednjem mecu s Novakom, je l' to on nije sam kriv sto je izgubio?? Normalno je da ce tako reci, kad' je tako i bilo!
Izdržati, to je temelj vrline!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 sep 2011, 23:53

Procitao sam 10 ak od ovih 17 stranica i primjetih da nema nista vise od Nadalu, o njegovoj karijeri, znaci nesto vise u jednom postu?
Imal dobrovoljaca ili cu ja morat sutra nesto napisat ? :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 19 sep 2011, 15:54

Rafa je najavio kraj suradnje sa svojim stricem Tonyem
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 21 sep 2011, 14:11

Ted Mosby je napisao/la:Rafa je najavio kraj suradnje sa svojim stricem Tonyem
wtf ? izvor ??????????

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 21 sep 2011, 14:19

Zabac je napisao/la:
wtf ? izvor ??????????
Bilo je prije 2-3 dana skoro na svim portalima
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Zabac
Kontakt:

Post Postao/la Zabac » 23 sep 2011, 17:31

Ted Mosby je napisao/la:
Zabac je napisao/la:
wtf ? izvor ??????????
Bilo je prije 2-3 dana skoro na svim portalima
mozda ga preporodi ko ce ti znati :D ali kraj kao kraj u svm segmentima nece se desiti sigurno i dalje ce se mnog toga pitati Toni u njegovoj karijeri.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 sep 2011, 20:24

REAL ODLIKUJE DEL BOSQUE, NADALA I DOMINGA
Madridski Real odlučio je da posebnim odlikovanjem nagradi osobe iz javnog života koje doprinose ugledu kluba.
Prvi dobitnici nagrade bit će bivši trener Vicente del Bosque, teniser Rafael Nadal i operski pjevač Placido Domingo.

"Del Bosque, Nadal i Domingo su priznanje zaslužili zbog svojih uspješnih karijera, ali i zbog toga što na svakom koraku promovišu klub za koji navijaju. Još nije određen tačan datum svečanosti na kojoj će oni dobiti svoja odlikovanja, ali se nadamo da će to biti vrlo brzo", rekao je predsjednik Reala Florentino Perez.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 jan 2012, 22:50

Bice **** sezona pred ovim momkom.Veliki pritisak je na njemu.
Ja sam siguran da je on kad je 90% spreman i motivisan(a to jos nije da se razumjemo) bolji i od Federera i od Tsonge i Brdyicha i Mareya i Fisha i Monfilsa i da iste moze pobjedit u skoro svakom finalu i to ce tako biti jos zadugo.
Federer kao najozbiljniji od gore navedenih nece jos dugo igrat, ja mu predvidjam jos ovu sezonu.Ostali nisu nesto specijalno.Mozda Marey malo da se trzne i to je to...

VIdjeli smo proslu sezonu.Nadal je igrao 3 finala GS, igrao je jos 6 (nisam siguran 100% jel 6 ili 5) finala iz serije masters 1000.
Da je umjesto Djokovica u tim finalima bio ijedan drugi teniser sad bi Rafa imao 11 ili 12 GS i 23 ili 24 mastersa 1000 i to bi bila strasna sezona, pogotovo kad uzmete u obzir da je u 2010. osvojio 3 grand selma i 4 masters 1000.Znaci to bi bile 2 skoro pa iste, savrsene sezone.To je bilo zaista tesko za ocekivat na pocetku prosle godine ali ovako na kraju kad covjek skonta da mu nijedan drugi nista nebi mogo dodjes do zakljucka da bi se to moglo ostvarit, naravno, Novak je pokvario sve.
Ako uspije naci igru protiv Djokovica pred njim je jos 3-4 godine odlicnog tenisa.Ne mora dobiti 5 od narednih 5 meceva ali ako ga bude uzimao u 50-60% duela to bi bilo odlicno.

VAMOS RAFA !

harson
Kontakt:

Post Postao/la harson » 08 jan 2012, 18:09

Nadal uzima AO

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 08 jan 2012, 18:50

harson je napisao/la:Nadal uzima AO
Iz tvojih usta u Bozije usi!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 08 jan 2012, 19:12

Ako ga ne uzme Novak i ja bih najviše volio da to bude Rafa,ali... Bojim se da su i Rodžer i Marej u prednosti u odnosu na Rafu
"Indija,Pakistan..."

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 30 jan 2012, 00:53

Mah dešava se,sve ti je to normalno u sportu,nekad si najjaci nekad te ispraše :lol: :lol: ! Uglavnom Jedan je RAFA,Novak mu nije ni do koljena,treba Nole jos pure jesti da stigne Nadala :mrgreen:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 30 jan 2012, 22:38

Sve čestitke velikom Rafi na sjajnom meču.Respekt
"Indija,Pakistan..."

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 0 gostiju.