FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- diplomatija
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
0:1 kraj prvog poluvremna, ima na oficielonoj
Mi dugujemo ali i jedini otplaćujemo i mislim da ce nam to biti jedan veliki plus u otpisu dugova u toku ove godine, premijer vlade FBIH je inace veliki ŽeljovacElegant je napisao/la:Dugujemo ogromne pare, ali smatram da smo mi mala maca u odnosu na ostale klubove.
Od gradnje/popravka Grbavice nema nista a nece ni biti za jos par godina, samo je problem ako UEFA podigne kriterije za uslove stadiona onda se moze desiti da izgubimo i Kosevo koje takodje "jedva" ispunjava uslove.
Gdje ce se onda igrati ?

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
Svraka 1-1
2/1nime_tm87 je napisao/la:Svraka 1-1

Zna li se kada počinje prodaja polugodišnjih ulaznica

Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Predložen je zakon prema kome bi se oprostile kamate, ako platimo glavnicu do kraja godine. To bi nas spasilo i ne samo nas nego mnoge klubove. - parafrazirao sam riječi Dželaludina Muharemovića iz naprijed postavljenog novinskog teksta.
Molio bih da mi neko odgovori - kada je ovaj tekst objavljen? - Ukoliko je to tekst iz 2011. godine, onda se do 31. decembra iste trebalo uplatiti 700 000 KM da bi se oprostio milion.
Na kraju - o kakvom to Zakonu govori Dželo (kantonalnom, federalnom, državnom).Taj dio ne razumijem, a ni vajni novinar to nije pokušao objasniti. Tako da mi je cijeli tekst, priča da se popuni novinski stupac.
@Stole iz Bora, možda zna više informacija o neduomicama koje sam postavio.
Molio bih da mi neko odgovori - kada je ovaj tekst objavljen? - Ukoliko je to tekst iz 2011. godine, onda se do 31. decembra iste trebalo uplatiti 700 000 KM da bi se oprostio milion.
Na kraju - o kakvom to Zakonu govori Dželo (kantonalnom, federalnom, državnom).Taj dio ne razumijem, a ni vajni novinar to nije pokušao objasniti. Tako da mi je cijeli tekst, priča da se popuni novinski stupac.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Prije 2-3 dana je Parlament FBiH usvojio odluku da se sve kamate koje su prispjele do 31.12.2011. oprastaju AKO se glavnica vrati do kraja 2012. godine. Sad treba vjerovatno proci jos neku proceduru, glasanje i sta ja znam sta sve jos ali ako se definitivno usvoji dobra je to prilika za klub. Vidjet cemo uskoro sta ce biti od svega toga ...avlami97 je napisao/la:Predložen je zakon prema kome bi se oprostile kamate, ako platimo glavnicu do kraja godine. To bi nas spasilo i ne samo nas nego mnoge klubove. - parafrazirao sam riječi Dželaludina Muharemovića iz naprijed postavljenog novinskog teksta.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
Kamo srece da se to sve usvoji da se glavnica plati a ostalo oprosti.
Jos da nam je para da se barem sredi zapadna tribina za koju sigurno treba jako puno para.
Jos da nam je para da se barem sredi zapadna tribina za koju sigurno treba jako puno para.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 30 jan 2012, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- partibrejker1921
- Kontakt:
Ne zna se još ali otprilike oko 10. februara.deno_TM87 je napisao/la:2/1nime_tm87 je napisao/la:Svraka 1-1![]()
Zna li se kada počinje prodaja polugodišnjih ulaznica.
1-2 za osijek iz nedozvoljene pozicije
- bistrikboy
- Kontakt:
Ovaj zakon bi mogao strasno pomoci razvoju privrede FBiH,ali i nama kao klubu,posebno kad se uzme u obzir da nam je kamata veca od glavnine duga.Ako se ne varam cak nije ni potrebno platiti 100% duga da se oproste kamate.Stole iz Bora je napisao/la:Prije 2-3 dana je Parlament FBiH usvojio odluku da se sve kamate koje su prispjele do 31.12.2011. oprastaju AKO se glavnica vrati do kraja 2012. godine. Sad treba vjerovatno proci jos neku proceduru, glasanje i sta ja znam sta sve jos ali ako se definitivno usvoji dobra je to prilika za klub. Vidjet cemo uskoro sta ce biti od svega toga ...avlami97 je napisao/la:Predložen je zakon prema kome bi se oprostile kamate, ako platimo glavnicu do kraja godine. To bi nas spasilo i ne samo nas nego mnoge klubove. - parafrazirao sam riječi Dželaludina Muharemovića iz naprijed postavljenog novinskog teksta.
SARAJEVO – Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je preksinoć izmjene Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode čija će primjena umnogome olakšati rad i poslovanje tvrtki.
Naime, time se stimulira gospodarstvo i poduzeća se rasterećuju od obveze plaćanja zatezne kamate.
Potrebni uvjeti
U Ministarstvu financija FBiH ističu da se time utječe na poboljšavanje likvidnosti i brži gospodarski razvoj.
Kako je jučer kazao federalni ministar financija Ante Krajina za Dnevni list, propisano je da se zatezna kamata koja je nastala po osnovi dospjelih, a nenaplaćenih javnih prihoda sa stanjem na dan 31. prosinca 2011. otpisuje, pod uvjetom da porezni obveznik izmiri glavnicu duga do 31. prosinca ove godine. Otpis zatezne kamate odnosi se isključivo na iznos neplaćene kamate.
Pravo na otpis kamata ostvaruje se na osnovi potpisivanja sporazuma s Poreznom upravom FBiH, a najkasnije do 31. ožujka 2012. Podnositelju zahtjeva koji je ispunio uvjete za otpis kamata te u cijelosti izmirio obveze po osnovi glavnice duga najkasnije do 30. lipnja 2012. otpisat će se obračunata zatezna kamata u cjelokupnom iznosu.
Milijunska potraživanja
Ako podnositelj zahtjeva izmiri glavnicu duga od 1. srpnja do 31. prosinca 2012., otpisat će mu se obračunata zatezna kamata u iznosu od 50 posto.
- Imamo podatke o potraživanju gospodarskih subjekata koji nisu u stečaju ili stanju nelikvidnosti da je u pitanju ukupna brojka od oko 558 milijuna maraka. Od tog iznosa na zatezne kamate otpada 30 posto ili oko 168 milijuna, a oko 390 milijuna maraka na glavnicu. Niti jedan fening ne ide u proračun, jer cilj ovih izmjena nije krpanje proračunskih rupa, već da se tvrtkama pomogne da zadrže radno mjesto, a ne da otpuštaju radnike. I to je suština ovih izmjena. Smatram da od njih možemo imati više koristi nego štete, rekao je Krajina, prenosi Dnevni list.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
3-1 vodi Osjek
opusteno
opusteno

- partibrejker1921
- Kontakt:
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/dr ... pripremama
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/dr ... pripremama" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/dr ... pripremama" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo bi bilo odlično, s tim da do kraja juna platimo tih 700 000 KM glavnice i u tom slučaju nam se oprašta cijela kamata.bistrikboy je napisao/la:Ovaj zakon bi mogao strasno pomoci razvoju privrede FBiH,ali i nama kao klubu,posebno kad se uzme u obzir da nam je kamata veca od glavnine duga.Ako se ne varam cak nije ni potrebno platiti 100% duga da se oproste kamate.Stole iz Bora je napisao/la:Prije 2-3 dana je Parlament FBiH usvojio odluku da se sve kamate koje su prispjele do 31.12.2011. oprastaju AKO se glavnica vrati do kraja 2012. godine. Sad treba vjerovatno proci jos neku proceduru, glasanje i sta ja znam sta sve jos ali ako se definitivno usvoji dobra je to prilika za klub. Vidjet cemo uskoro sta ce biti od svega toga ...avlami97 je napisao/la:Predložen je zakon prema kome bi se oprostile kamate, ako platimo glavnicu do kraja godine. To bi nas spasilo i ne samo nas nego mnoge klubove. - parafrazirao sam riječi Dželaludina Muharemovića iz naprijed postavljenog novinskog teksta.
SARAJEVO – Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je preksinoć izmjene Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode čija će primjena umnogome olakšati rad i poslovanje tvrtki.
Naime, time se stimulira gospodarstvo i poduzeća se rasterećuju od obveze plaćanja zatezne kamate.
Potrebni uvjeti
U Ministarstvu financija FBiH ističu da se time utječe na poboljšavanje likvidnosti i brži gospodarski razvoj.
Kako je jučer kazao federalni ministar financija Ante Krajina za Dnevni list, propisano je da se zatezna kamata koja je nastala po osnovi dospjelih, a nenaplaćenih javnih prihoda sa stanjem na dan 31. prosinca 2011. otpisuje, pod uvjetom da porezni obveznik izmiri glavnicu duga do 31. prosinca ove godine. Otpis zatezne kamate odnosi se isključivo na iznos neplaćene kamate.
Pravo na otpis kamata ostvaruje se na osnovi potpisivanja sporazuma s Poreznom upravom FBiH, a najkasnije do 31. ožujka 2012. Podnositelju zahtjeva koji je ispunio uvjete za otpis kamata te u cijelosti izmirio obveze po osnovi glavnice duga najkasnije do 30. lipnja 2012. otpisat će se obračunata zatezna kamata u cjelokupnom iznosu.
Milijunska potraživanja
Ako podnositelj zahtjeva izmiri glavnicu duga od 1. srpnja do 31. prosinca 2012., otpisat će mu se obračunata zatezna kamata u iznosu od 50 posto.
- Imamo podatke o potraživanju gospodarskih subjekata koji nisu u stečaju ili stanju nelikvidnosti da je u pitanju ukupna brojka od oko 558 milijuna maraka. Od tog iznosa na zatezne kamate otpada 30 posto ili oko 168 milijuna, a oko 390 milijuna maraka na glavnicu. Niti jedan fening ne ide u proračun, jer cilj ovih izmjena nije krpanje proračunskih rupa, već da se tvrtkama pomogne da zadrže radno mjesto, a ne da otpuštaju radnike. I to je suština ovih izmjena. Smatram da od njih možemo imati više koristi nego štete, rekao je Krajina, prenosi Dnevni list.
Ukoliko fulimo taj rok, onda bi nam se otpisalo samo 50% kamate. Trebamo biti pametni i tu glavnicu što prije isplatiti. Što je sigurno -sigurno. Tek tada bi mogli reći da postajemo ozbiljan klub.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- bistrikboy
- Kontakt:
Ako sam ja dobro cuo nasi ce pokusati da isplate sve do kraja godine,ali nije se jos krenulo u realizaciju ovoga,tako da ostaje da vidimo sta i kako ce biti...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
To bi trebalo pokušati (glavnica) otplatiti do kraja juna, jer u tom slučaju si očistio milion KM kamate, a ukoliko glavnicu otplatiš do kraja tekuće godine, onda si još dužan 500 000 KM kamate.bistrikboy je napisao/la:Ako sam ja dobro cuo nasi ce pokusati da isplate sve do kraja godine,ali nije se jos krenulo u realizaciju ovoga,tako da ostaje da vidimo sta i kako ce biti...
Glavnicu bi, ako se ikako može, trebalo riješiti do kraja juna i mislim da će se ići na tu soluciju.
Pomalo mi je drago zbog ovog poraza iz cistog razloga da nasi ne umisle da ih niko ne moze pobijediti , kada se saberu utakmice PL. I KUP-a 18.utakmica bez poraza, a da ne govorim da sa danasnjom utakmicom Osijek zavrsava ciklus priprema u Hercegovini, sve u svemu poraz je ok. 

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
čudi me da ste poraženi od Osijeka kojeg je Široki dobio 1:0, fulao penal i još 2-3 100% šanse..čak i u izmješanom sastavu sa 7 juniora
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Od Zole će definitivno biti nešto, samo bih volio kad bi se Ramić ugledao na njega.boccaccio je napisao/la:Zoloticevo vrijeme dolazi.Mene najvise raduje taj njegov odnos prema treningu i prema odgovornosti.Usao je u ekipu u sretno vrijeme,kod trenera koji prati razvoj mladih igraca i koji ih moze puno nauciti ako su ovi posveceni radu,a Zolotic to jeste.Naravno da treba on jos mnogo nauciti a i razviti se i u fizickom i u psihickom smislu.Ako bude dovoljno pametan iskoristice svoju priliku i kroz neko vrijeme dobice sansu da bude onaj pravi defanzivac u veznom redu.Puno trke i mnogo duel igre zahtjeva to mjesto,ali on ima solidno dodavanje prema sirini i sto je najvaznije bez filozofije se rjesava lopte u korist ekipe.To je vazna stavka,isto kao sto je i motorika koju on takodjer posjeduje.Za duel igru mu treba mnogo vise iskustva,a i malo da se nadogradi fizicki,mlad je i na tome treba da radi,a svakako da puno moze da napreduje u tom segmentu.Sreca njegova pa je Amar tu!ellaxaz je napisao/la:Zolotić: Radi se pakleno
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/zo ... se-pakleno" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo imamo i tu dvojicu novih mladih nada koji su prikljuceni pripremama sa prvim timom.Veliko je to za njih,i sigurno ce nositi sjajna iskustva sa ovih priprema.Pripreme koje nosi omladinski pogon i pripreme sa prvim timom su dvije razlicite price.Mogao bih o tome razviti i vaziti tri dana.No dobro,u glavam tih mladica je veliko ohrabrenje i sigurno najveci motiv koji postoji da se uspije u zadanom cilju,a to je da u dogledno vrijeme budu konkurentni za odredjene minute u svetom dresu.Tu ce biti i mali Kjosevski,koji bi mogao postati golman sa svim epitetima vrhunskog.
Raduje da u tom omladinskom pogonu stasavaju neprimjetno mladici koji mogu nositi buducnost ovoga kluba.
Zato je bar meni od neprocjenjive vaznosti sportski centar o kojem se nedavno pricalo.Tu bi tek mogla da se pocne lijepa prica za nas klub.Tu bi buducnost kluba definitivno postala neupitna i vjerujem da bi po nastanku tog centra,godisnje imali po nekog igraca iz omladinskog pogona koji bi bio jaci od prosjeka i tu bi se stvarala jedna nova osnova,baza nase buducnosti i dobrog zivota.Uslovi su cudo,a takve uslove bi sportski centar mogao da nam donese.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Na jednim pripremama kako mi se cini, porazeni smo od zrinjskog 5-0 ili 5-1Kevin je napisao/la:čudi me da ste poraženi od Osijeka kojeg je Široki dobio 1:0, fulao penal i još 2-3 100% šanse..čak i u izmješanom sastavu sa 7 juniora
Poslije toga je osvojena titula prvaka premijer lige, prijateljske utakmice nisu nikakvo mjerilo odnosa snaga protivnika..

Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Lokomotifa i 328 gostiju.