Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Nemamo šansi za prolaz, ne zbog toga što se ne bi mogli nositi njima sa ekipom jer nema nepobjedivih već zato što je rukomet sport u kojem sudije imaju veliku moć kontroliranja utakmice i naravno da EHF neće da poduzme ništa da smanji tu moć jer mu tako odgovara. Nijemci su rukometna nacija, kao što paolomontero reče zemlja gdje je rukomet popularniiji od kosarke, gdje je najjača i najorganizovanija liga svijeta sa najvećim obrtom novca i bio bi to veliki udar za "rukomet". Jedina svjetska prvenstva na kojim nisu ucestvovali su 97' i 90' (tad još nisu nastupali kao ujedinjena država pa se jedan dio države plasirao drugi ne) na svim drugim svjetskim prvenstvima su učestvovali, imaju 20 nastupa, prvo prvenstvo je kod njih održano iz njihove zemlje potiče rukomet kao današnji sport, znači 99 % Njemačka je u Španiji. Objektivno su jači a i ako zaškripi sudije su tu znači piši propalo ponovo. Sretno našim momcima dok god postoji i ona minimalna šansa treba je ganjati ali sve je ovo i ovakav ždrijeb i plasman nažalost unaprijed određeno.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."
Rukomet do smrti je napisao/la:Nemamo šansi za prolaz, ne zbog toga što se ne bi mogli nositi njima sa ekipom jer nema nepobjedivih već zato što je rukomet sport u kojem sudije imaju veliku moć kontroliranja utakmice i naravno da EHF neće da poduzme ništa da smanji tu moć jer mu tako odgovara. Nijemci su rukometna nacija, kao što paolomontero reče zemlja gdje je rukomet popularniiji od kosarke, gdje je najjača i najorganizovanija liga svijeta sa najvećim obrtom novca i bio bi to veliki udar za "rukomet". Jedina svjetska prvenstva na kojim nisu ucestvovali su 97' i 90' (tad još nisu nastupali kao ujedinjena država pa se jedan dio države plasirao drugi ne) na svim drugim svjetskim prvenstvima su učestvovali, imaju 20 nastupa, prvo prvenstvo je kod njih održano iz njihove zemlje potiče rukomet kao današnji sport, znači 99 % Njemačka je u Španiji. Objektivno su jači a i ako zaškripi sudije su tu znači piši propalo ponovo. Sretno našim momcima dok god postoji i ona minimalna šansa treba je ganjati ali sve je ovo i ovakav ždrijeb i plasman nažalost unaprijed određeno.
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
A dajte,nema smisla razmisljati na takav nacin,mi ako zaista budemo dovoljno dobri da ih izbacimo a sudije ih na kraju spase nema zime za nas reprezentativni rukomet
Vidjecemo kako ce se igraci iz nase lige,npr.Malinovic snaci protiv igraca iz najace lige svijeta
Legendo,ti znas o Nijemcima puno vise od mene,ali ipak je njihova liga najaca zbog toga jer ima dosta kvalitetnih stranaca,malo je Njemackih reprezentativaca koji su nosioci igre Kiela ili Hambruga recimo.

Vidjecemo kako ce se igraci iz nase lige,npr.Malinovic snaci protiv igraca iz najace lige svijeta

Legendo,ti znas o Nijemcima puno vise od mene,ali ipak je njihova liga najaca zbog toga jer ima dosta kvalitetnih stranaca,malo je Njemackih reprezentativaca koji su nosioci igre Kiela ili Hambruga recimo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Slabo sam našu repku pratio u zadnje vrijeme tačnije od poraza protiv Mađarske.Nisam baš upoznat sa ovim imenima:Mirko Mikić,Faruk Vražalić,Ante Kukrika,Dejan Malinović,Dušan Čelica,Marko Panić,Ivan Karačić(dosta njih).Imaju li ti momci potencijal i šta je sa Šarićem i Terzićem hoće li oni biti pozvani u repku? Možemo li se pojačati do Njemačke? 

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Njemacka , pa eto daj boze da prodjemo , imamo sansi 

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Pokušat dat sve od sebe,ali teško jedino nisam želio njih al eto.Sretno nam!
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
- Evolution87
- Kontakt:
Koji smo mi pehovi ne mogu da vjerujem, po ko zna koji put dobivamo jednog od natjezih protivnika, al' imamo sanse za prolaz.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- legenda reala
- Kontakt:
Njemački igrači su nosioci igre Lemga ,godinama bili i to je klub koji je uvjek davo reprezentativceDylan Dog je napisao/la:
Vidjecemo kako ce se igraci iz nase lige,npr.Malinovic snaci protiv igraca iz najace lige svijeta![]()

Nosioci igre Kila od Njemaca su Klain i Sprenger koji su prva krila Kila ,i bitni kotačići u igri .
U Hamburgu je Biter ,Hens i Kraus ,Biter je bitan faktor ,Hens je prva zvijezda ali on nije igrač bez kojeg se HSV ne može zamisliti.Kraus je dobar igrač,ali nije prvi srednjak
Genshaimer je glavni igrač Lowena .Rogisch glavni igrač odbrane i jedan od najboljih specijalaca za odbranu na svijetu.Grotzki je prvo desno krilo Lowena .
Glandorf je bitan faktor u Flensburgu ,kao i Kaufman
Haineveter prvi golman Fuchs Berlina ,Christoperson je prvi lijevi bek Fuchsa
Ostali su u malo slabijim timovima
Pfhal i Wienczek Gumersbach
Lichtlain ,Strobl ,Thurkaufh(pivot) su u Lemgu
Haas je saigrač Tahirovića u Gepingenu
I to je to.
Naša prednost je što sve znamo o njima ,oni o našim mladim igračima slabo

Većinom su to igrači iz najjačih Njemačkih klubova.
Nisu oni Evropske veličine kao nekad ,ali su dobri

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
- Kontakt:
Šta je sa ovim Gumersbachom nekad najuspješniji njemački klub sad su pred ispadanjem.legenda reala je napisao/la:Njemački igrači su nosioci igre Lemga ,godinama bili i to je klub koji je uvjek davo reprezentativceDylan Dog je napisao/la:
Vidjecemo kako ce se igraci iz nase lige,npr.Malinovic snaci protiv igraca iz najace lige svijeta![]()
Legendo,ti znas o Nijemcima puno vise od mene,ali ipak je njihova liga najaca zbog toga jer ima dosta kvalitetnih stranaca,malo je Njemackih reprezentativaca koji su nosioci igre Kiela ili Hambruga recimo.![]()
Nosioci igre Kila od Njemaca su Klain i Sprenger koji su prva krila Kila ,i bitni kotačići u igri .
U Hamburgu je Biter ,Hens i Kraus ,Biter je bitan faktor ,Hens je prva zvijezda ali on nije igrač bez kojeg se HSV ne može zamisliti.Kraus je dobar igrač,ali nije prvi srednjak
Genshaimer je glavni igrač Lowena .Rogisch glavni igrač odbrane i jedan od najboljih specijalaca za odbranu na svijetu.Grotzki je prvo desno krilo Lowena .
Glandorf je bitan faktor u Flensburgu ,kao i Kaufman
Haineveter prvi golman Fuchs Berlina ,Christoperson je prvi lijevi bek Fuchsa
Ostali su u malo slabijim timovima
Pfhal i Wienczek Gumersbach
Lichtlain ,Strobl ,Thurkaufh(pivot) su u Lemgu
Haas je saigrač Tahirovića u Gepingenu
I to je to.
Naša prednost je što sve znamo o njima ,oni o našim mladim igračima slabo![]()
Većinom su to igrači iz najjačih Njemačkih klubova.
Nisu oni Evropske veličine kao nekad ,ali su dobri
Uwe Genshaimer ce nas unistiti iz kontri, da nam je reprezentacija u formi kao kad smo igrali protiv Hamburga (evo uskoro će 5 godina prebrzo vrijeme ide) imali bi šansi. Šteta da je taj uspon zaustavljen protiv Mađarske.
Sjeti se kako je Tahirović sve skidao Jansenu ili kako se Hens pored naše odbrane nije mogao pomjeriti. Da li znaš ti šta je sa Stefanom Schroderom on nas je uništio u onoj drugoj utakmici u prvoj nije ni igrao. I Flohr isto mislim da igraju u Hamburgu ali nema ih nesto u selekciji Njemačke.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."
Jos nam reci Legendo sta je sa Biterom i Zeitsom 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
Moze li meni iko odgovoriti

DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31
Da ti nije bilo mrsko procitati par stranica unazad mozda bi nasao ovaj post koji odgovara na vecinu tvojih pitanjaHamo je napisao/la:Moze li meni iko odgovoriti![]()
Ja bi jos dodao da mi se Kukrika cini kao kloc.legenda reala je napisao/la:Ne znam ,vidjećemo kad obojica budu na spisku,ali se može ravnomjerno rasporediti minutaža između njih dvojice.Dylan Dog je napisao/la:Znas da je prije bilo problema s Prceom,nije mu se sviđalo da bude rezerva Terzicu u napadu,kud bas da nam 2 ponajbolja igraca igraju na istoj poziciji,jel sad to sve ok![]()
Iskreno,nisam bas upucen u kvalitetu ovih novih u reprezentaciji,uzdam se najvise u staru gardu,dakle Terzic,Prce,Stojanovic,Toromanovic,nadam se da ce se Saric ipak odazvati,Tahirovic hoce da se oprosti,ima li kakve vajde od ovih novih u reprezentaciji,jesu li po tvome misljenu bolji od Jaskica,Mustafica,Veselinova,Obradovica..![]()
Sta je sa Darka Martinovica,sto njega nije bilo![]()
P.S. Ja se uzdam ta ti sve ovo znas da mi odgovoris
U odbrani moraju igrati ,obojica .
A u napadu mogu Terzić nekad na srednjeg,a Prce na lijevog beka ili da se mjenjaju na lijevom.
Jaškić sad prešo u Goražde,i sigurno će se vratiti u formu u ovoj polusezoni,pa me ne bi iznenadilo da bude ponovo u reprezentaciji.
Ostali igrači ,sve je to tu negdje kao i prije,samo što ovi momci imaju prednost što su najbolje godine tek pred njima.
Mjesto Martinovića i Obradovića tu su Panić i Malinović.
Protiv Grčke me mali Malinović oduševio ,a tvoj je vršnjak jbt.
Ne libi se pucati,izgleda nako sitan,ali skoro sve je pogađao kad se dizao na šut.
I jedan od najboljih .
Panić 91 godište ,momak ima dobar šut,pokretljiv je ,fizički je jak .
Ima prednost što može pucati objema rukama.
Protiv Grka i nije nešto odigrao,pokušavao,nije imao sreće .
Protiv Kipra je bio naš najbolji igrač.
Pred njima su godine .
Karačić me oduševio takođe u obje utakmice ,stilom igre podsjeća na Duvnjaka brz,explozivan i ne boji se preuzeti odgovornost .Protiv Grka je zajedno sa Prceom donjeo preokret .
Čelica u napadu dosta dobar,visok ima dobar šut,malo je fizički slabiji .
On može igrati u napadu ,da se odmore Terzić i Prce ,ima nesreću što igra na našoj najačoj poziciji.
Vražalić takođe mlad 1991 godište ,dosta dobar u kontrama ,siguran sa 7 metara (kao Čupić nako) ,pred njim je budućnost,Velić nije nešto odigrao u ovim utakmicama bio je slab skroz.
Stojanović već znaš ,kakav je![]()
Čakić je bio povrijeđen ,pa nije igrao u ovim utakmicama
Toromanović u napadu ,sjajan ,u odbrani malo škripi .
Vranješ je kao neki specijalista za odbranu,iako to nije pokazao protiv Grka![]()
Tahirović ,Grahovac je dosta dobro popunjena pozicija,još kad bi se Šarić odazvao,njegovih 10-15 odbrana bi puno značilo,iako ne vjerujem da će se odazvati.
Doborac dosta dobar,protiv Grka prerano ušao u probleme sa isključenjima pa se nije mogao u najboljem svjetlu pokazati,ušao Harmandić koji nije ništa pokazao.
Mali Karačić bi trebao biti prvi izbor na srednjem beku.
Martinović je u godinama ,igrao je negdje u Švedskoj ,gdje je sad ne znam.
Vražalić je bolji od Mustafića ,Vranješ i Veselinov su tu negdje ,a i ja bi ispred Obradovića dao prednost Paniću i Malinoviću ,mislim i da je u Borcu Panić prvi izbor prije Branislava![]()
---------------------------Tahirović -----------------
---Stojanović----------------------------------------Vražalić ---
---------------------------Toromanović-------
---------Terzić------------Karačić-----------Panić-----------
Ja bi u napadu igrao ovako u odbrani Karačić sa Prcetom,Panić sa Vranješom.
Izmjene su Grahovac ,Čakić,Prce,Čelica,Doborac,Harmandić,Malinović,Velić ,Mikić/možda Jaškić![]()
Ne izgleda to toliko loše ,kako se misli .
Rukomet je timski sport i mogu se zaustaviti i Kiro i Jicha ,ili se puste njih dvojica ,a zatvore se ostali igrači ,Kiro sa beka zabije 4-5 golova ,smanjiti broj sedmeraca na 2-3 i može .
Ali još nismo ni dobili protivnika,mi želimo Makedonce ,Čehe ili Slovake .
a kakve smo mi kurate sreće ,dobićemo Njemce ili Poljake ,možda i Švede
- legenda reala
- Kontakt:
Biter je tu,vjerovatno nije zbog povrede igrao.Ili nečeg sličnog ,u HSV brani sa Butlerom u paru.Dylan Dog je napisao/la:Jos nam reci Legendo sta je sa Biterom i Zeitsom
Zaitz je u godinama(iako 32 i nisu neke godine) i već duži period ne igra za Njemačku od SP 2007.
Posvetio se klubskim obavezama

Hens je najavio oproštaj od reprezentacije ,e sad hoće li igrati u baražu pitanje je

Pa valjda su u pitanju finasije ,naprave igrača ali ne mogu da ga zadrže ,Ilića su prodali Kilu ,evo sad i onaj žuti pivot Wienczek što je igro za Njemačku na ovom prvenstvu ,prelazi u Kill .Sigurno je nedostatak finasija i nemogućnost da zadrže svoje glavne igrače,a timovi tipa Lowena ,Kila ,Flensburga,Hamburga ,FuchsaRukomet do smrti je napisao/la:
Šta je sa ovim Gumersbachom nekad najuspješniji njemački klub sad su pred ispadanjem.
Uwe Genshaimer ce nas unistiti iz kontri, da nam je reprezentacija u formi kao kad smo igrali protiv Hamburga (evo uskoro će 5 godina prebrzo vrijeme ide) imali bi šansi. Šteta da je taj uspon zaustavljen protiv Mađarske.
Sjeti se kako je Tahirović sve skidao Jansenu ili kako se Hens pored naše odbrane nije mogao pomjeriti. Da li znaš ti šta je sa Stefanom Schroderom on nas je uništio u onoj drugoj utakmici u prvoj nije ni igrao. I Flohr isto mislim da igraju u Hamburgu ali nema ih nesto u selekciji Njemačke.
ne pitaju za cjenu .Šteta je da se jedan Gumersbach bori za opstanak ,ali štaš tako je .
I sada imaju nekoliko mladih igrača,koji obećavaju ,predvođeni iskusnim Zrnićem i Špremom na krilima
Igor Anić je tamo ,nekad veliki talenat Francuskog rukometa

Koje god Njemačko krilo bude igralo uništi će nas

Genshaimer,Klain,Sprenger,Grotzki .
Šteta za onu utakmicu,ali opet treba tražiti svoju šansu,ova Njemačka i nije neke jačine kao prije ,a nemaju ni mentalitet,nikako ne mogu da prelome rezultat kad treba.
Sa čvrstom odbranom,možemo tamo odigrati ,što bolje

Schroder je i dalje tu,bio je na širem spisku,ali trenutno su Grotzki i Sprenger bolji igrači ,ni u HSV nije standardan rezerva je Lindbergu.
Flohr nije u reprezentaciji u HSV igra
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- spielführer_21
- Kontakt:
Da i ja postavim koje glupo pitanje: Gdje igramo prvu, tamo ili 'vamo?
Ozbiljno 

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- legenda reala
- Kontakt:
Tamospielführer_21 je napisao/la:Da i ja postavim koje glupo pitanje: Gdje igramo prvu, tamo ili 'vamo?Ozbiljno

I prvu nedaj bože ,izgubimo desetak razlike i šta slijedi prazna Skenderija i savez neće ništa zaraditi

-
- Kontakt:
Selektor kaze odluka pada u Bosni. Na osnovu toga pretpostavljam da se igra prva tamo a druga kod nas...spielführer_21 je napisao/la:Da i ja postavim koje glupo pitanje: Gdje igramo prvu, tamo ili 'vamo?Ozbiljno

- spielführer_21
- Kontakt:
Dobro je. Da je kako srediti sa Švabama da tamo odigramo remi, ovdje puna dvorana, pa neka nas razbiju onda 

Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
- legenda reala
- Kontakt:
I šta narod se ponada ,evo ga idemo na SP .spielführer_21 je napisao/la:Dobro je. Da je kako srediti sa Švabama da tamo odigramo remi, ovdje puna dvorana, pa neka nas razbiju onda
Krene euforija ,i dođu Švabi i mlatnu nas u sred Sarajeva ,i razočarenje još jedno.
Neka hvala ,ako ćemo već ispasti nek se tamo razriješi,da se džaba ne nadamo

I kasnije tugujemo
-
- Kontakt:
Volim sve nase reprezentacije i vazda za njih navijam, al' da budem iskren u tom slucaju nebih se nadao i sa pobjedom u Svabijilegenda reala je napisao/la:I šta narod se ponada ,evo ga idemo na SP .spielführer_21 je napisao/la:Dobro je. Da je kako srediti sa Švabama da tamo odigramo remi, ovdje puna dvorana, pa neka nas razbiju onda
Krene euforija ,i dođu Švabi i mlatnu nas u sred Sarajeva ,i razočarenje još jedno.
Neka hvala ,ako ćemo već ispasti nek se tamo razriješi,da se džaba ne nadamo![]()
I kasnije tugujemo

Kada je žrijeb za EP 2014? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.