Drugi dio sezone za Ajax je poceo gostovanjem kod vodeceg AZ.
U odnosu na ranije odigranu kup ut. u cetvrtak, De Boer je napravio dvije izmjene, umjesto Aissatija je danas igrao Ebecilio a umjesto Ligeona na desnom boku Anita a na lijevom Blind.
Po meni cudno sto nije igrao Aissati koji je dosta dobro odigrao ut. u kupu. (danas je falio usredini)
Njegova zamjena, Ebecilio je danas bio dosta dobar u ofanzivnom dijelu, probijao je po lijevoj strani, nekoliko puta lijepo uposlio saigrace pred golom, bio je dobar i jedan od boljih danas.
Kljucni su Janssen i Sulejmani, prvi je trom i dosta spor, a drugi van forme.Sa njima dvojicom u takvom stanju Ajax ima mnogo problema, danas se vidjelo mnogo slabosti i nedostataka...
AZ je bio bolji protivnik, imali su vise bolji sansi, vise su napadali i pokusavali, ali sreca pa su samo postigli jedan pogodak, i to iz prekida, gdje je Elmu mozda cak i vjetar malo pomogao da postigne efektan gol za vodstvo domacih. 37 minut.
Tada je Ajax bio u krizi sve do kraja prvog pol. i nesto jos ranije. Poceo je Ajax dosta dobro, stajao dobro 20-tak minuta, igrao, stvarao i neke sanse koje nisu nazalost iskoristene.
Prilicno lose se krenulo u drugu polusezonu, ne znam stvarno sta misli (De Boer) i na koji nacin poboljsati igru u napadu bez pravog napadaca. Morao bi dovesti jedno napadacko pojacanje, pa po Bogu samo jedan napadac, i nista vise, kad se vec zna od ranije da Kolbeinn nece biti na raspolaganju skoro sve do pred kraj prvenstva, jos kakav ce se vratiti poslije dugog odsustva.
Rus je u timu kao backup, De Jong sam ne moze mnogo, Sulejmani igra toplo-hladno, pa situacija sa skupim, kvalitetnim ali i neiskoristenim Mounirom El H. dokle vise
Sa ovim timom se ne moze do odbrane titule, to je jasno svima, ali izgleda da tako ne razmisljaju na klupi Ajaxa i u rukovodstvu...
Vaznija su pitanja ko ce sjediti u upravi i koja struja ce pobijediti i sta misli Cruijff i sl.
Slijedi gostovanje, i to tesko i dosta vruce u Rotterdamu.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black