28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

Old Milwaukee
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Old Milwaukee » 27 jan 2012, 18:57

avlami97 je napisao/la:
Old Milwaukee je napisao/la:Pa onda bi tako gledajuci ekipa Rijeke kompletna morala dobiti angazman u Belgijskoj ligi.
Rijecani napravise budale iste igrace koji su recimo za par dana napravili budale jednog Compania i ekipu mu .
Visca ce dobiti opet poziv uskoro jer je potreban i mladoj repki.
O Zebi,Skori i tako tim je smjesno i pricati u vezi reprezentacije.
Mislio sam da ne napišem ništa, imajući u vidu činjenicu da si u istu ravan stavio Zebu i Škoru. Ta usporedba je ista kao i Pele kontra Misimovića. Užas je moja furka :o :o :o
Bas tako,bivsi igrac Olimpika Marsej ili bivsi igrac Kamaza,usporedba :lol:

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 27 jan 2012, 19:06

Zajko Zeba je član ruskog KAMAZA od 2006. godine. U prvoj je sezoni bio najbolji asistent Druge lige Rusije i prvi strijelac KAMAZA s 12 golova, a protekle je sezone imao najviše asistencija i golova u svojoj momčadi - po šest.
Toliko o tome da Zajko Zeba nije uspio u Rusiji. Realno gledajući na njegovoj poziciji imamo dobre, kvalitetne, evropske igrače..ali mislim da ovaj čovjek ima reprezentativni kvalitet, il je bar kvalitetom ispred pojedinih igrača koji igraju u reprezentaciji. Ibričić, Maletić, Mravac, Zec... jesu li oni nečim zaslužili da budu svaki put na spisku ?
Mi uvijek volimo pljuvat po svemu našem, Zeba da igra u Kazahstanu, Azerbejdžanu... bio bi kalibar za reprezentaciju, al jer igra u Želji i jer je "samo" najbolji igrač Premijer lige, eh zato on nije dovoljno dobar, jer zaboga imamo velike zvjezde u reprezentaciji, i sramota je pozvati jednog igrača koji je samo najbolji u našoj ligi. Te velike zvjezde nas vode na velika takmičenja, redovni smo na prvenstvima Evrope i Svijeta, pa je loše za imidž reprezentacije da u njoj igra neko ko je samo najbolji igrač domaćeg prvenstva. I još nešto, ako želimo dati pozitivan primjer igračima u domaćem prvenstvu, red je pozvati bar najboljeg igrača prvenstva, pa nek grije klupu, ali da i ostali vide da je moguće ući u reprezetaciju bez da odeš u Kazahstan, Azerbejdžan...

Još bih se osvrnuo na jednog momka koji igra na poziciji mnogo deficitarnijoj od pozicije na kojoj igra Zeba. Riječ je o poziciji štopera. Edin Cocalić je definitivno do sad zaslužio da dobije poziv. Analitičari, statističari...taj momak na vaše zadovoljstvo ne igra u Želji, on je ne tako davno iz Grčke otišao u najveći izraelski klub. Nema specijalnih statistika koje upućuju na njega(golovi,asistencije...), ali partije koji je pružao u Grčkoj dovoljne su za poziv u reprezentaciju. Nekoliko puta je u jesenjoj polusezoni bio u idealnom timu kola, što je sasvim dovoljno da se na momka obrati pažnja. Njemu je 24 godine, i ne treba čekati da uđe u pozne fudbalske godine da bi mu dali šansu, on je već zaslužuje. Na poziciji štopera smo itekako deficitarni, čim jedan igrač nije u konkurenciji, odmah se krpimo igračima iz sredine terena...Po meni, Cocalić je daleko ispred Mravca, u rangu ili čak i bolji od Pandže, te bi morao biti tu jer je on budućnost reprezentacije.

Toliko od mene. Da se ne bi našli uvrijeđeni pojedini navijači drugih timova jer su ova dva igrača usko povezani sa Željom, njih sam dvojicu komentarisao jer sam ih imao priliku gledati, pratiti njihove igre... Ima tu još potencijalnih reprezetativaca, ali ne komentarišem nešto što nikad nisam gledao, za razliku od pojedinaca koji o igračima sude na osnovu onoga što su im pričali. ;)
TM87

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 27 jan 2012, 19:17

Zeba je vec igrao u reprezentaciji i svaki put je debelo zakazao. Sad, mozda je od tada napredovao i mozda bi mu trebalo dati jos jednu sansu. Tj. ja sam za onu Cirinu politiku gdje je bacao igrace iz PL u vatru da bi oni sami na kraju zakljucili da nisu za reprezentativnog kadra.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 jan 2012, 19:56

Navijaci Zelje na ovom forumu su umisljeni za nepovjerovati, eno sad niko ne zove Zebu zasto je igrao u Zelji, ili Cocalica??? Sta bi mi onda trebali reci??? Pa niko ne zove Burica,Ljevakovica i Mahmutovica iako su kvalitetniji od mnogo igraca koji su igrali za reprezentaciju.. Onaj zvao Avdukica i Sehica kad su obojica branili u nasoj ligi, Buric protiv Citya i Juventusa branio pa opet nije dobio poziv, mora da je zato sto je igrao u Celiku :lol: :lol: Mislim stvarno vise smijesno postaje, ja mislio da je @Zeljovac bio jedini, ali ispostavi se da vas ima vise takvih.. KAo sto vec rekoh da je Zeba stoper ili nesto slicno onda ga i zvati, a sta ce sad u reprezentaciji raditi??? Sjediti na klupi ili stvarno mislite da je kvalitetniji od Pjanica???? I ne vidim nesto da forumasi hoce Maletica, vecina ih spominje Vranjesa kao desnog beka.. I svakako da treba zvati Cocalica, moze pomoci odbrani..
Celik!3,2,2.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 jan 2012, 20:33

avlami97 je napisao/la:Kakav je Zeba igrač, najbolje su na svojoj koži osjetili ti vaši vajni reprezentativci, kada su igrali na Grbavici protiv Želje. Zeba je bio toliko bezobrazan i drzak da ih je bukvalno pravio budalama.

Neko spominje Zahirovića, kao igra u prvoj Ruskoj ligi. Pa šta? Njega sam i naveo kao primjer. Da ga je neko predložio dok je igrao u Čeliku, svi bi pacovi izvirili iz kanalizacije i drvlje i kamenje na momka.

Jahić je bio daleko najbolji i najkorisniji dok je igrao u našoj ligi i bar dva puta kvalitetniji nego što je sada, ali tada nije dobijao poziv za repku. Što?

Molio bih objašnjenje ovih vrlih stručnjaka.

Evo već dvije godine nam repka stagnira. Nem pomaka ka naprijed. Baraž. Baraž. Baraž i ništa više. Prije tog nesretnog baraža smo bar napredovali iz niže u veću jakosnu skupinu. Sada stagniramo i to je istina.
A to tvoji nisu?!
Jel vi stvarno mislite da su se NASI reprezentativci trudili da igraju protiv Zelje?

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 27 jan 2012, 20:42

B repku stastavit idemo u Švicarsku na pobijedu malo isprobat sve!!! :roll: (naravno šala) koga ovi stavljaju u repke pa ja cura-žena ne bi ih pozvala o Bože!!! Stručnjaka sve amateri neki ekstra.

othello
Kontakt:

Post Postao/la othello » 28 jan 2012, 15:22

Hoćel Mujdža biti spreman za ovu utakmicu?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 jan 2012, 15:26

othello je napisao/la:Hoćel Mujdža biti spreman za ovu utakmicu?
Vjerovatno da nece. Trenutno je poceo sa laganim treninzima, vidjecemo hoce li mu ovaj jedan mjesec do utakmice biti dovoljan da se potpuno oporavi.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 28 jan 2012, 19:20

Brazil - BiH?

"Mjesec dana do utakmice. Ne znam iskreno, ja se nadam da ću biti spreman. Želio bih biti spreman, vidjeti se sa ekipom i prisustvovati jednoj velikoj utakmici"

ja se jos nadam da bi mogao biti spreman.
...

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 29 jan 2012, 09:34

Da bar jednu od ovih narednih prijateljskih utakmica pobjedimo, Vrlo je moguce da se izgube sve tri, protiv Brazila pobjeda se niti nemoze ocekivat ali mogli bi Irce ili Meksikance pobjediti, mada teško. :|
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 04 feb 2012, 10:16

Jahic, Spahic, Pandza, Papac
Salihovic, Medjunjanin (Rahimic/Zahiovic)
Visca/Ibisevic, Pjanic, Lulic
Dzeko

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 feb 2012, 10:28

čuj Višća :lol: ... protiv Brazila :lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 04 feb 2012, 10:36

kakvi ste to vi navijaci :) kada glasate da ce brazil pobjediti :)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2012, 10:51

IlPrincipe je napisao/la:čuj Višća :lol: ... protiv Brazila :lol:
U pravu si. Bolje je da igra Maletic, ipak je on u finim godinama, a i igra za Boratovce, inace bolja liga od Turske.
Najbolji igrac U21 reprezentacije BiH, i 2. najbolji asistent Turske lige, nije zasluzio poziv pored Maletica.

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 04 feb 2012, 11:59

smij se ti kolko hoces druze ;)

mislim da trebamo praviti tim za buducnost. Formacija 4-2-3-1 se pokazala vrlo dobrom s igracima kojim imamo. Znaci Dzeko u vrhu, iza njega ofanzivan, brz i mlad vezni red, te dva defanzivna-centralna vezna igraca. Odbrana je manje vise poznata, s tim sto moramo lagano uvoditi nove igrace (Spahic, Papac, Jahic sve preko 30god)

npr sjecam se davno kad je Kranjcar ubacio protiv Argentine u prijateljskog Modrica. Vecina se smijala tako ko i ti, a znamo svi sta se desavalo poslije. Hocu rec da su ovavke utakmice prilika za mladje kao sto je Visca da vidimo koliko i sta znaju. Ne bih komentarisao kvalitete Maletica, ali zdravorazumski koliko ozbiljno treba racunati na njega...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 04 feb 2012, 12:12

Ma bolje Muslimovića pozvati, Rahimić obavezno, može i mali Bešić, on igra u najjačoj amaterskoj ligi na svijetu.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Mirsad_LFC
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad_LFC » 06 feb 2012, 09:06

[youtube][/youtube]
walk on with HOPE in your heart

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 feb 2012, 11:49

I ja se nadam Višći, još u prvoj prijateljskoj, iako se ne bih bunio ni da ga Pape pozove tek pred kvalifikacije. Bitno mi je samo da ga pozove, a na njemu je da odluči kad. ;)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 13:44

Begović

Mujdža Pandža Spahić Papac

Zahirović Salihović

Višća Pjanić Lulić

Džeko
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.