Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Dylan Dog » 20 jan 2012, 22:30

Enid Tahirovic rekao da ga nista ne moze navesti da promjeni odluku da u junu definitivno prestane sa aktivnom karijerorm,ali da je spreman braniti za reprezentaciju u barazu,pa cak i na eventualnom evropskome prvenstvu :roll:
Mislim da ce se morati ozbiljno porazgovarati sa Saricem,nije da mi je drago,ali nam treba,itekako treba..
Inace,koliko se moze zakljuciti iz selektorovih izjava,ne ginu nam golmani Borca kao golmani reprezentacije,a iskreno raznih Ljubisica,Vujovica,Sabanovica na golu reprezentacije mi je puna kapa.

A gledam kakvu su nam ovi potencijalni protivnici u barazu,bar ovi do sada:

Rusiju ne bi zelio ni pod razno,znamo da nam jednostavno ne odgovaraju,lako su izlazili na kraj s nasom reprezentacijom,kao i ti isti igraci u dresu Cehovskih Dresova protiv nasih klubova,bilo u evropskim takmicenjima,bilo na Dobojskom turniru.

Norvezani nisu pokazali previse na ovom prvenstvu,ali bojim se da su opet tamam dovoljno dobri da nas izbace.

Slovaci su nezgodni,prevrtljivi,namuce Dance,izgube 20 razlike od Poljaka pa remiziraju sa Srbijom,nije da bi ocajavao da ih izvucemo,ali mi ipak nisu najpozeljniji protivnik.

Ceska-najstarija reprezentacija na prvenstvu,bez previse mastovitosti u igri,zaustavis im Jihu i uradio si pola posla(jest da to i nije bas lako s obzirom da je jedan od najboljih bekova svijeta),Jan Filip nije vise ubojito krilo kao sto je prije bio,ima tu dosta nimalo impresivnih igraca u reprezentaciji.Dakle,zelim ih u barazu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2012, 11:01

Ne bi bilo loše dobiti Čehe u baražu ,ako se ovi ostali igrači oproste .
Skoro čitava prva sedmorka su 35-godišnjaci(osim Jiche) neki čak i stariji ,kad bi se povukli nakon ovog prvenstva ,i mi dobijemo Čehe ,bili bi u finom položaju.Stochl 36,Juricek 38,Filip 39,Nocar 35,Kubeš 34 sve najbitniji igrači :D
Slovaci nisu toliko jači od nas ,golman Stochl(37) je u godinama ,kad bi on završio ,odma su slabiji za nekih 20%.
Ostali igrači su u najboljim godinama :x
Ruse ni pod razno,ne atraktivni ,a razbiće nas .
Norvežane ista priča ,po mogućnosti zaobići ;)

Ali mi ne bi bili mi ,kad ne bi dobili najtežeg protivnika ,tako da očekujem Dance ,Švede ,Islanđane jbg to smo mi ,a bilo bi fino ugostiti jednu velesilu kao što je Danska .Mlatili smo mi njih nekad u Sarajevu :P

Slovence izbjeći ,igraju brzo imaju 2-3 sjajna igrača ,ne bi mogli preko njih mislim nikako.
Makedonci ja ne bi imao ništa protiv da dobijemo njih ,znamo mi igrati sa njima ,a oni poslije prvenstava uvijek podbace u sljedećim kvalifikacijama .Znači Makedonci ili Česi ako bi želili neku šansu za prolaz .

Ako ćemo već ispasti onda Danska ,Island ,Švedska

Mađare izbjeći takođe

Francuze ,Špance ne možemo dobiti ,računamo da će Hrvati i Srbi u polufinale još jedan se traži među ostalima vjerovatno Njemačka :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 25 jan 2012, 00:44

Svaka cast Selektoru i momcima na odlasku u Baraz !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 22:15

ANTIFA ! je napisao/la:Svaka cast Selektoru i momcima na odlasku u Baraz !
Ma ovo je već peti put da smo u baražu čini mi se :D :mrgreen:
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 jan 2012, 00:56

Rukomet do smrti je napisao/la:

ja se sjecam Svedske i Madarske 8-) a inace smo Barazlije 8-) 8-) :lol: :lol:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2012, 01:06

ANTIFA ! je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la:

ja se sjecam Svedske i Madarske 8-) a inace smo Barazlije 8-) 8-) :lol: :lol:
Danska,Norveška,Češka,Mađarska i sad možda Švedska ko zna.

Sa Švedima smo igrali u grupi ,prije nekolike godine ,ne u baražu ;)

Dance dobili u Sarajevu izgubili u Danskoj, Norveška debakl u Oslu ,remi u Sarajevu,Česi nas dobili u obje .
Mađari znamo šta je bilo .

I sad se nadam prolazu,samo da dobijemo Čehe(koji će nadam se napravit ,smjenu generacija) ili Makedonce koji nama leže .
Za ostale smo slabi .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 26 jan 2012, 01:13

Tek bi nas Makedonci pojeli za doručak...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 jan 2012, 01:19

*p!p!t@* je napisao/la:Tek bi nas Makedonci pojeli za doručak...
Uzmi u obzir cinjenicu da Lazarov ima 32 godine,da im startno lijevo krilo ima 40 godina,da su sasvim druga reprezentacija kada ne igraju u punoj dvorani Makedonaca koji navijaju za njih..
Da li bi bili favoriti protiv nas?Da.Da li bi nas pojeli za dorucak,ne bas.
I ne precjenjujem nas,bit cemo autsajderi protiv bilo koga da dobijemo,u najboljem slucaju protiv Ceske bi sanse bile 60:40 u njihovu korist.Najgore bi bilo s Rusima,mislim da bi izgubili 10 razlike kod njih i 2-3 razlike izgubili na domacem.

Uostalom,Makedonci imaju priliku zavrsiti 5-ti na evropskome prvenstvu i u tom slucaju nece ni biti u barazu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 26 jan 2012, 01:23

Dylan Dog je napisao/la:
Uzmi u obzir cinjenicu da Lazarov ima 32 godine,da im startno lijevo krilo ima 40 godina,da su sasvim druga reprezentacija kada ne igraju u punoj dvorani Makedonaca koji navijaju za njih..
I ne precjenjujem nas,bit cemo autsajderi protiv bilo koga da dobijemo,u najboljem slucaju protiv Ceske bi sanse bile 60:40 u njihovu korist.Najgore bi bilo s Rusima,mislim da bi izgubili 10 razlike kod njih i 2-3 razlike izgubili na domacem.

Uostalom,Makedonci imaju priliku zavrsiti 5-ti na evropskome prvenstvu i u tom slucaju nece ni biti u barazu.
Ovo boldirano mi se veoma sviđa, ako ovako bude ;)

Ne treba nama da se peglamo s Makedoncima, shvati da su oni svaku utakmicu na evropskom prvenstvu koju su izgubili, izgubili su je zbog kratke klupe, a i mi imamo igrača na pretek ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

BranaVidara
Kontakt:

Post Postao/la BranaVidara » 26 jan 2012, 01:34

legenda reala je napisao/la:Ne bi bilo loše dobiti Čehe u baražu ,ako se ovi ostali igrači oproste .
Skoro čitava prva sedmorka su 35-godišnjaci(osim Jiche) neki čak i stariji ,kad bi se povukli nakon ovog prvenstva ,i mi dobijemo Čehe ,bili bi u finom položaju.Stochl 36,Juricek 38,Filip 39,Nocar 35,Kubeš 34 sve najbitniji igrači :D
Slovaci nisu toliko jači od nas ,golman Stochl(37) je u godinama ,kad bi on završio ,odma su slabiji za nekih 20%.
Ostali igrači su u najboljim godinama :x
Ruse ni pod razno,ne atraktivni ,a razbiće nas .
Norvežane ista priča ,po mogućnosti zaobići ;)

Ali mi ne bi bili mi ,kad ne bi dobili najtežeg protivnika ,tako da očekujem Dance ,Švede ,Islanđane jbg to smo mi ,a bilo bi fino ugostiti jednu velesilu kao što je Danska .Mlatili smo mi njih nekad u Sarajevu :P

Slovence izbjeći ,igraju brzo imaju 2-3 sjajna igrača ,ne bi mogli preko njih mislim nikako.
Makedonci ja ne bi imao ništa protiv da dobijemo njih ,znamo mi igrati sa njima ,a oni poslije prvenstava uvijek podbace u sljedećim kvalifikacijama .Znači Makedonci ili Česi ako bi želili neku šansu za prolaz .

Ako ćemo već ispasti onda Danska ,Island ,Švedska

Mađare izbjeći takođe

Francuze ,Špance ne možemo dobiti ,računamo da će Hrvati i Srbi u polufinale još jedan se traži među ostalima vjerovatno Njemačka :roll:
koga god da dobijemo tesko ce biti,jer moje misljenje je da su sve ekipe na prvenstvu jace od nas,i bas bas bi morali imat srece da odemo na prvenstvo,da nas sudija pogura,da se protivniku povrijede kljucni igraci itd,mozda slovacka s njma bi ko i imali neke sanse,ovo ostalo tesko gotovo pa nemoguce,heh ceska,pa taj jicha svakoj ekipi na prvenstvu je dao 6-7 nekima i vise golova,ko ce ga kod nas cuvat?tako da to pisi propalo..mozda slovenci,nas je mentalitet,mozda bi se s njima moglo igrat,mada su i oni jaci..al jbg,valja s nekim igrat..ebes pucelja igrao u bosni :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 jan 2012, 01:39

Pa dobro,protiv bas Makedonaca npr. Jicha je bio skroz zaustavljen,mislim da je postigao 3-4 gola,sto je mizerno od njega,a i uopceno ovo prvenstvo je odigrao ispod svog uobicajnog nivoa,znao je on ici i preko 15 golova za reprezentaciju :mrgreen:

No,prednost nase reprezentacije je sto ce imati snimke protivnika s EP,znat ce odakle prijeti najveca opasnost,a sto se tice nas,mi ni samo ne znamo od koga prijeti najveca opasnost po protivnika,a oni da saznaju :lol:

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2012, 02:58

legenda reala je napisao/la:
I sad se nadam prolazu,samo da dobijemo Čehe(koji će nadam se napravit ,smjenu generacija) ili Makedonce koji nama leže .
Za ostale smo slabi .
Prije bih uzeo sadašnju Slovačku nego Češku jer iako Česi imaju dosta igrača oko 35 godina (u rukometu je drugačiji omjer godina nego u fudbalu jer se koristi drugačija vrsta snage dosta hrvanje itd.) malo je falilo Česima da prođu u drugi krug da tukli su Njemačku u prvom kolu i da Švabe jedva ne preokrenuše protiv Makedonije papa Njemačka nakon prvog kruga a Česi dalje, dok su Česi protiv Makedonije bili dobro zaustavljeni. Ako je moguće da dobijemo Čehe (zbog ispadanje u prvoj fazi) bilo bi dobro da im ode tih par igrača tj da naprave smjenu a ako ostanu opet su Česi jaki. Najvjerovatnije nećemo moći ni Čehe ni Slovake dobiti jer su ispali u prvoj fazi pa nam ostaju Slovenci i Makedonci kao najbolje šanse. Vjeruj da bi Makedonci bili mnogo teži zalogaj nama nikako ne leže u zadnje vrijeme, duplo bi nam više ležali Slovenci, plus Makedonija i mnogo jaču publiku ima. Bez obzira na njihov meč za 5 mjesto Makedonija je u ovom trenutku dosta teži zalogaj. Iako nam nijedan skandinavski tim nam ne leži ali nekako onaj Island ima dosta oscilacija u igri, Makedonija ga je izbacila 2008 iz baraža, izgubili su na ovom prvenstvu protiv Slovenije i Hrvatske pa možda ni njima ne leže balkanske selekcije. Ne znam vrlo teški protivnici ja bih volio Slovence iskreno.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 26 jan 2012, 03:28

Dylan Dog je napisao/la: Uzmi u obzir cinjenicu da Lazarov ima 32 godine,da im startno lijevo krilo ima 40 godina,da su sasvim druga .
Kakve veze te godine imaju imat ce 32 ove godine a vjerovatno opet najbolji strijelac jednog velikog takmičenja, pa eto uzmi primjer Češke koji im je prosjek, Jicha jedan od mlađih a ima 30 god a kakav je igrač pa Francuska kad je osvojila sve što se može osvojiti većina ključnih igrača im je bila od 30 do 35. Nema mnogo tih rukometnih zvijezda ispod 25 godina Hansen je izuzetak igra već neko vrijeme sjajno, Karabatić je tu, Balić je čini mi se napravio bum sa 24 kad je osvojio svjetsko, ali ga zato sad nema. Rukometaš je tek na pola puta sa 30 godina, krila isto dosta dugo igraju Christiansen skoro sa 40 god, pa golmani isto toliko brane neki do 41 42.
Zadnja izmjena: Rukomet do smrti, dana/u 27 jan 2012, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 26 jan 2012, 09:59

Kad je izvlacenje paroca baraza?
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 26 jan 2012, 11:11

29. januara, prije finala ep-a

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2012, 11:30

*p!p!t@* je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:

Ovo boldirano mi se veoma sviđa, ako ovako bude ;)

Ne treba nama da se peglamo s Makedoncima, shvati da su oni svaku utakmicu na evropskom prvenstvu koju su izgubili, izgubili su je zbog kratke klupe, a i mi imamo igrača na pretek ;)

U Baražu neće biti Španci,Francuzi,Srbi,Hrvati i Danci.

Makedonci bili/nebili 5-ti,igraju baraž ;)

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 jan 2012, 14:12

Legendo,kako ti mislis da ce izgledati nasa ekipa u barazu,koji igraci i na kojima ce se bazirati igra :mrgreen:

NEKOJ
Kontakt:

Post Postao/la NEKOJ » 26 jan 2012, 14:12

Zna se li uopce sta znaci igrati na Europsko prvenstvo? Svi oni reprezentacije koji nisu igrali u zadnji nekoliko godina trebaju im godinu prilike da udje na EP i da steknu iskustvo pa nakon toga da krevaju razinu za veci plasman. Makedonija je 2009 gazila i Poljska i Rusija u Hrvatskoj i taj isti sastav stekao iskustvo s kim se danas bori za 5tu poziciju nakon tih 3 godina...
Metalurg je osminafinalista u Ligu Prvaka i drugi kandidat za osvajanje SEHA lige, uspjeh repke nije slucajan... Za navijaca se nema sta reci oni su ogromna potpora, ali ako su nasi na svejtsko 2009 godine gubile i po 7-8 razlike ondak sada je drugacije izgubili smo u zadnji dvije sekunde 1 razlike... Sljedeca cilj 5 mjesto i turnir za Olimpijade sa pobjeda sutra na duel za Slovencima!
Sta se tice vama vi ste jednom imali priliku mi smo vas dobili +7 i smo izvukli nerjeseno na vasi teren na koji je imao edvaj 500 ljudi... Na onaj zadnji duel koji nije resavao nista bilo je 7000 nasi navijaca... Sada smo u barazu u prvi sesir vi ste u treci ne vjerujem da cemo imati priliku da igramo opet... Sta i da bude srecno vama

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2012, 14:55

Dylan Dog je napisao/la:Legendo,kako ti mislis da ce izgledati nasa ekipa u barazu,koji igraci i na kojima ce se bazirati igra :mrgreen:
Sa Mirsadom i Prceom na halfovima u odbrani ,Enid na golu .
Pa ni veliki Kiro im ne može ništa ;)

Ja znam da Makedonci u BIH ne mogu pobjediti ,ja pišem ovom Nekoji susrete iz prošlosti on se samo sjeća ovog zadnjeg sureta sa Rađom na klupi ,kad su nas dobili 6 razlike ;)

Došli u Goražde ,Makedonci prije nekolike godine ,tada Kiro u Fotexu(tadašnjem) najbolji strijelac LP ,najbolji bek na svijetu itd.

Pa šta uradiše ništa ,mi ih dobijemo s lakoćom.
A za navijače ,tad je isto bila ludnica.
Pa odemo u Bitolu i tamo odigramo neriješeno ;)

I tad su bili favoriti.
Onu raspalu ekipu sa Rađom ja ne računam,ali eto opet nas ni tada ta velesila Makedonija nije pobjedila :P

10 puta smo igrali sa Makedoncima .
5 pobjeda,2 remia,3 poraza

Vrijeme je da idemo na SP ,daj Makedonce da se igramo :P

Od ovih velikana sa Njemcima i Poljacima nismo igrali :roll:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 jan 2012, 15:22

Znas da je prije bilo problema s Prceom,nije mu se sviđalo da bude rezerva Terzicu u napadu,kud bas da nam 2 ponajbolja igraca igraju na istoj poziciji,jel sad to sve ok :?

Iskreno,nisam bas upucen u kvalitetu ovih novih u reprezentaciji,uzdam se najvise u staru gardu,dakle Terzic,Prce,Stojanovic,Toromanovic,nadam se da ce se Saric ipak odazvati,Tahirovic hoce da se oprosti,ima li kakve vajde od ovih novih u reprezentaciji,jesu li po tvome misljenu bolji od Jaskica,Mustafica,Veselinova,Obradovica.. :?
Sta je sa Darka Martinovica,sto njega nije bilo :roll:

P.S. Ja se uzdam ta ti sve ovo znas da mi odgovoris :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.