EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

NEKOJ
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la NEKOJ » 25 jan 2012, 19:52

legenda reala je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la: Pa gdje su bili prije tog svjetskog prvenstva u Austriji??? Eto napravili tim za to prvenstvo i bili 9. pored domaceg terena, i nigdje ih poslije nema. Hoces reci da bi Makedonce mogli izbaciti u barazu pa ovi bi ih rastavili na dijelove. I Češka bi to riješila. Nisam mislio da su nula kao npr VB ili Kipar ali nista oni posebno nisu.
Pa nigdje ,ali od ovih iz kvalifikacija,možda imaju najbolje šanse za plasman ;)
Ma sve to tu negdje Crnogorci,Rumuni,Austrijanci,mi po 1-2 dobra igrača i ostalo prosjek .
Igrali su i na SP 2011.
Pobjedili Brazil,od ostalih protivnika gubili tjesno u svim mečevima,baš se sad sjetih da sam gledo većinu njihovih utakmica sa SP .
Mađare i Islanđane imali do pred sami kraj,vodili čitavo vrijeme ,i na kraju izgubili nisu imali snage do kraja da izdrže ;)
Imaju nastup na EP i SP ,imaju bolje lobije u EHF-u finasijski su najjači .
Sigurno ako se od oovih slabiji bude ko gurao,to će biti oni ;)

I sigurno ih ne bi tako lahko pobjedili Česi i Slovaci npr,ni Makedonci nisu neka sila ,ovo je samo jedan bljesak,ne bi me iznenadilo da se na prvenstvo u Španiju nikako i ne plasiraju . ;)

Ja bi volio da mi dobijemo Makedonce uz Terzića smo tu s njima ,ovdje pobjeda 2-3 gola razlike ,uvjek smo ih dobijali,tamo ginuti pa šta bude .

Iako sam uvjeren da nas čeka Njemačka,Švedska,Norveška,Mađarska i neko od tih renomiranih protivnika ;)

Danci ni u najačem sastavu ovoj Španiji ne mogu ništa ;)
Makedonija je velesila za ekipe kao Bosna, Litvanija, Portugalija... To su ekipe koji nemaju ni navijaca...
Makedonija je u igri za 5 mjesto na Europsko i plasman u Londonu..

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 25 jan 2012, 19:54

Makedonija je velesila za ekipe kao Bosna, Litvanija, Portugalija... To su ekipe koji nemaju ni navijaca...
Makedonija je u igri za 5 mjesto na Europsko i plasman u Londonu.
Jesi li ti ikad gledao utakmice Bosanske reprezentacije u bilo kom sportu.Ja puno cjenim Makedonce ali se ne provaljuj molim te...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:02

legenda reala je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la: Pa gdje su bili prije tog svjetskog prvenstva u Austriji??? Eto napravili tim za to prvenstvo i bili 9. pored domaceg terena, i nigdje ih poslije nema. Hoces reci da bi Makedonce mogli izbaciti u barazu pa ovi bi ih rastavili na dijelove. I Češka bi to riješila. Nisam mislio da su nula kao npr VB ili Kipar ali nista oni posebno nisu.
Pa nigdje ,ali od ovih iz kvalifikacija,možda imaju najbolje šanse za plasman ;)
Ma sve to tu negdje Crnogorci,Rumuni,Austrijanci,mi po 1-2 dobra igrača i ostalo prosjek .
Igrali su i na SP 2011.
Pobjedili Brazil,od ostalih protivnika gubili tjesno u svim mečevima,baš se sad sjetih da sam gledo većinu njihovih utakmica sa SP .
Mađare i Islanđane imali do pred sami kraj,vodili čitavo vrijeme ,i na kraju izgubili nisu imali snage do kraja da izdrže ;)
Imaju nastup na EP i SP ,imaju bolje lobije u EHF-u finasijski su najjači .
Sigurno ako se od oovih slabiji bude ko gurao,to će biti oni ;)

I sigurno ih ne bi tako lahko pobjedili Česi i Slovaci npr,ni Makedonci nisu neka sila ,ovo je samo jedan bljesak,ne bi me iznenadilo da se na prvenstvo u Španiju nikako i ne plasiraju . ;)

Ja bi volio da mi dobijemo Makedonce uz Terzića smo tu s njima ,ovdje pobjeda 2-3 gola razlike ,uvjek smo ih dobijali,tamo ginuti pa šta bude .

Iako sam uvjeren da nas čeka Njemačka,Švedska,Norveška,Mađarska i neko od tih renomiranih protivnika ;)

Danci ni u najačem sastavu ovoj Španiji ne mogu ništa ;)
Ako ne možemo već dobiti Slovačku ili Češku, onda jedino sa Slovencima i Makedoncima imamo šanse ovi bi nas ostali razbili. Ja bi prije uzeo Slovence u dosta pripremnih utakmica smo sa njima igrali egal, sjećam se jedne utakmice u Sloveniji gdje nas Slovenci jedva dobiše još slovenske sudije sudile :D :D :D Znaci prije bih uzeo Slovence nego Makedonce jer iako nama dođe Terzić koji je sjajan igrač pogotovo odbramben, u napadu on ne može tu prevagu uraditi kao Lazarov u Makedoniji. Ako Terzić loše uđe u utakmicu onda samo previše lopti potroši pa i ovi ostali krenu da se ispucavaju, Harmadić jedva dočeka da se nešto dokaže itd. Nisu oni nešto jači od nas na mnogim pozicijama su slični Mojsoski i Lazarov im se izdvajaju, ni pivot Stoilov nije loš, Ristovski ekstra golman. Tu je to negdje ali da bi ih izbacili trebao bi nam maksimum, a već su nas u prošlim kv. oni eliminirali.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jan 2012, 20:07

Meni je ovo prvenstvo bilo zanimljivo pa tome da su:
Bielecki u timu Poljske imao minimalnu minutazu
Hens u timu Njemacke
Romero u timu Spanije

A upravo su ti igraci predvodili te reprezentacije godinama.

Btw,kakav top u ruci ima onaj Spanac Canellas,na ovom prvenstvu je postigao par fenomenalnih golova.

I kako samo strasne rostere imaju pojedini timovi,npr. za Kiel igraju Omeyer,Jicha,Ilic,Kim Anderson,Lundstrom,Zeitz(zasto njega nije bilo u timu Njemacke :? )

Onda Atletico Madrid sa Sterbikom,Kallmanom(eh koliko bi znacilo Sveđanima da im je on bio),Abalo, ,Lazarov,Canellas,Dinart,Aginagalde..

Barcelona sa Saricem,Rutenkom,Tomasom,Ugaldeom,Nagyem,Raulom Enterriosom..

Lowen sa Fritzom,Cupicem,Bielickim,Genshemeriom,Lijewskim..

Hamburg sa Bitterom,Lindbergom,Bertrandom Gilleom,Duvnjakom,Voriem,Lackovicem,Hensom..

Nije ni Montpelliere za odbaciti,tu su Karabatic,Accambray,Gajic,Bojinovic,Hmam,Guigou..

Uglavnom,i zavrsnica lige prvaka u rukometu ce nam donijeti velika uzbuđena :mrgreen:
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 25 jan 2012, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 25 jan 2012, 20:07

Rukomet do smrti je napisao/la: Ako ne možemo već dobiti Slovačku ili Češku, onda jedino sa Slovencima i Makedoncima imamo šanse ovi bi nas ostali razbili. Ja bi prije uzeo Slovence u dosta pripremnih utakmica smo sa njima igrali egal, sjećam se jedne utakmice u Sloveniji gdje nas Slovenci jedva dobiše još slovenske sudije sudile :D :D :D Znaci prije bih uzeo Slovence nego Makedonce jer iako nama dođe Terzić koji je sjajan igrač pogotovo odbramben, u napadu on ne može tu prevagu uraditi kao Lazarov u Makedoniji. Ako Terzić loše uđe u utakmicu onda samo previše lopti potroši pa i ovi ostali krenu da se ispucavaju, Harmadić jedva dočeka da se nešto dokaže itd. Nisu oni nešto jači od nas na mnogim pozicijama su slični Mojsoski i Lazarov im se izdvajaju, ni pivot Stoilov nije loš, Ristovski ekstra golman. Tu je to negdje ali da bi ih izbacili trebao bi nam maksimum, a već su nas u prošlim kv. oni eliminirali.
U nasoj ekipi jedino sto valja su golmani, Saric i Tahirovic, ako bude to golmanski par.
Sto se tice poredjenja Lazarova i Terzica, nema smisla :D Ne mogu se porediti ama bas nikako. I porediti nas i ovakvu Sloveniju kako igraju na ovom prvenstvu. Kvalitetniji su puno od nas.
Zadnja izmjena: FKKrajina, dana/u 25 jan 2012, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 25 jan 2012, 20:09

zanimljivo,nema zviždanja na himnu hrvatske u sred srbije

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jan 2012, 20:09

NEKOJ je napisao/la:
Ma kako nije ,vidjeću tu Makedoniju kad se Kiro oprosti ,gdje će biti ;)
Ni kad smo najslabiji bili ,Makedonija nas nije gazila da se može reći da je za BIH ,Makedonija velesila .

BIH nema navijača,e vidio bi te ja da se i mi plasiramo na neko prvenstvo ,šta bi pričo.

Kad računamo i prijateljske i zvanične utakmice ubjedljivo smo bolji u međusobnom omjeru sa Makedoncima .
Samo službene 2:2 u pobjedama i 2 remia ;)

VolimLiverpool
Hombrados je golman Ciudada i godinama jedan od boljih svjetskih golmana ,dok za ovog Sieru slabije znam,brani za Valadolid.
Ono što je branio do sada pokazao se dobro.
Selektor Španije rotira golmane ,Hombrados brani jedan meč ,Siera brani drugi meč i sve tako ili im da po poluvrijeme .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:10

NEKOJ je napisao/la: Makedonija je velesila za ekipe kao Bosna, Litvanija, Portugalija... To su ekipe koji nemaju ni navijaca...
Kakva velesila sad sam ti objasnio niste igrački mnogo jači jedino vam Lazarov može donijeti prevagu protiv nas i imate više iskustva jer ste bili na 2 velika tekmičenja u zadnjih par godina, ali mogli bi s vama egal odigrati i sve je moguće

Nemamo navijača u rukometu jel, pogledaj Bosna-Mađarska u Skenderiji

[youtube][/youtube]
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:13

FKKrajina je napisao/la:I porediti nas i ovakvu Sloveniju kako igraju na ovom prvenstvu. Kvalitetniji su puno od nas.
Nisam ih poredio ali jedino bi protiv Slovenije i Makedonije imali šanse za prolaz ako Slovake i Čehe ne možemo dobiti kao protivnike u baražu. Svaka druga ekipa koja bi nam mogla doći sa ovog evropskog bi nas izbacila.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 25 jan 2012, 20:15

Rukomet do smrti je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:I porediti nas i ovakvu Sloveniju kako igraju na ovom prvenstvu. Kvalitetniji su puno od nas.
Nisam ih poredio ali jedino bi protiv Slovenije i Makedonije imali šanse za prolaz ako Slovake i Čehe ne možemo dobiti kao protivnike u baražu. Svaka druga ekipa koja bi nam mogla doći sa ovog evropskog bi nas izbacila.

Slazem se. I ja bih njih volio, pa onda se potuci s njima za prolaz. Ipak svi smo Balkanci, cudna rasa :D

Ne bih volio Makedoniju zbog atmosfere koje prave njihovi navijaci, pritisak preveliki. Nesto slicno i mi znamo napraviti u Skenderiji ili Zetri, svejedno gdje god igrali. Nekako slovenci protivnik po mjeri, kulturnije navijanje :D

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:17

FKKrajina je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la:

Slazem se. I ja bih njih volio, pa onda se potuci s njima za prolaz. Ipak svi smo Balkanci, cudna rasa :D

Ne bih volio Makedoniju zbog atmosfere koje prave njihovi navijaci, pritisak preveliki. Nesto slicno i mi znamo napraviti u Skenderiji ili Zetri, svejedno gdje god igrali. Nekako slovenci protivnik po mjeri, kulturnije navijanje :D
Upravo to :mrgreen:

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 25 jan 2012, 20:18

HaHaHa al se nasmija kad kaže to su ekipe koje nemaju navijača , pa mi smo bolji navijači od vas na prijateljski utakmica čovječe nego vi na kvalifikacionim pogotovo na večem takmičenju šta bi uradili . S ponosom a i bez straha od sramote ove izjave mogu reči da smo najbolji navijači na svijetu i to ubjedljivo , ubjedljivo ispred svih .

Što se tiče ekipa u rukometu ako uspijemo nabaviti kojeg dobro igrača možda i bude nešto .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 25 jan 2012, 20:23

Čitam vas malo i mogu reći da se varate ako mislite da bi Hrvatska tukla Srbiju bez problema da se igra negdje van Srbije.
Pratim Hrvatsku od Atlante redovito i kad god bi se srele te dvije ekipe, bez obzira koliko je ekipno i pojedinačno bila jaka Hrvatska (ili Srbija, a to je ruku na srce bilo rijetko), to su uvijek bile tvrde, skoro pa za infarkt utakmice i same završnice. Nije se tu umiralo u nekoj ljepoti i lepršavosti.
Bez obzira o kojem se sportu radilo, kriketu ili nogometu, bez obzira koliko koja ekipa bila superiornijaa u pojedinom periodu, kad se sastanu te dvije reprezentacije, kad stanu na sportsko polje, sve prednosti/mane jedne ili druge strane se brišu. Tu jednostavno nema favorita.
Tako je bilo u prošlosti, a tako će biti u budućnosti. A govore nam da iz povijesti nešto možemo i naučiti.
Može Hrvatska imati na jednoj strani sve same rukometne čarobnjake i redati pobjede jednu za drugom, ali kad dođe do okršaja sa Srbima, to je neka sasvim druga priča koja je više za sociološke i psihološke analize nego za sportske. I obrnuto ista stvar.
Dean je tu napravio dobru komparaciju sa košarkašima.
Ima nešto i u zraku.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:29

CoDe je napisao/la:HaHaHa al se nasmija kad kaže to su ekipe koje nemaju navijača , pa mi smo bolji navijači od vas na prijateljski utakmica čovječe nego vi na kvalifikacionim pogotovo na večem takmičenju šta bi uradili . S ponosom a i bez straha od sramote ove izjave mogu reči da smo najbolji navijači na svijetu i to ubjedljivo , ubjedljivo ispred svih .

Što se tiče ekipa u rukometu ako uspijemo nabaviti kojeg dobro igrača možda i bude nešto .

Realno svi mi balkanci smo slični u navijanju. Samo eto Slovenci se malo izdvajaju oni su hladniji. Srbi su malo slabiji u rukometu u košarci i fudbalu dobri, Makedonci u rukometu i košarci sjajni za fud nisam ih nešto pratio, mi Bosanci u svim sportovima :D :D :D Hrvati takođe kvalitetni. Evo mora se priznati da su Makedonci na ovom evropskom imali daleko najjače navijače ali reći da mi nemamo navijače stvarno bruka, npr da smo se mi kvalifikovali na ono u Hrvatskoj imali bi tonu navijača.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 25 jan 2012, 20:52

meho-medo je napisao/la:
Mislim da ce u grupi 1 Sribija ostati na tom mjestu i otici u polufinale i igrati protiv Hrvatske ,dok se ja bar nadam sutrasnjoj pobjedi Danske a porazu njemacke i onda da se sastanu u polufinalu sa Spanijom znaci

Srbija-Hrvatska
Danska(Njemacka)-Spanija
Ne recite da vam nisam rekao :D
Ne recite da vam nisam rekao 8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

dulet
Kontakt:

Post Postao/la dulet » 25 jan 2012, 21:27

Jel mi moze neko objasniti ... da li se neke reprezentacije preko ovog evropskog mogu direktno kvalifikovati na svjetsko prvenstvo i olimpijske igre .. ?

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 25 jan 2012, 21:34

dulet je napisao/la:Jel mi moze neko objasniti ... da li se neke reprezentacije preko ovog evropskog mogu direktno kvalifikovati na svjetsko prvenstvo i olimpijske igre .. ?
Ja mislim da prve 4 idu direktno na svjetsko.A na svjetskom prosle godine je bilo za olimpijadu prvih 5 id u neke kvalifikacije.Ja mislim.
svoj ti pos'o !

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 25 jan 2012, 21:37

Unistise Makedonci srbe i u rukometu i u navijanju. :mrgreen:
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 21:40

Henry je napisao/la:Unistise Makedonci srbe i u rukometu i u navijanju. :mrgreen:
U navijanju potpuna dominacija a i u igri su bili bolji danas Makedonci.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 25 jan 2012, 21:43

Šta Makedonija radi ,to je nevjerovatno. :roll:
You'll never walk alone.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.