EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

Valencia
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la Valencia » 25 jan 2012, 16:42

ANTIFA ! je napisao/la:Hrvatska ili Spanija uzimaju Europsko ;)
Slazem se. Malo vece sanse idu u korist Spanije. Srbiji ne dajem prevelike sanse mada u sportu nista nije nemoguce.

Srbija - Hrvatska

Kao sto neko rece, da se igra bilo gdje drugo na zemaljskoj kugli osim u Beogradu, Hrvati bi lagano dobili ovu utakmicu. Ipak, ne treba podcijeniti moc domaceg terena. Sigurno ce biti urnebesna atmosfera i velika tenzija koja ce se sigurno odraziti na igrace. Ko ce se tu bolje snaci tesko mi je pretpostaviti. Sve u svemu, Hrvati su veliki favoriti ako dodje do ovog duela.

Spanija nece imati problema sa Njemackom.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 25 jan 2012, 17:00

kako smo odigrali dobro protiv francuza svaka cast,kopljar me izznenadio prvi put dobru utakmicu odigro :D ,obrana na nivou,bolj puno igramo sa 5-1,nego sa pocetnih 6-0 sto je forsiro goluze,cupic glavni igrac hrvatske,covjek razara...

sada polufinale vjerojatno protiv srbije,bit ce svega,uglavnom spektakl ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:06

Valencia je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Hrvatska ili Spanija uzimaju Europsko ;)
Slazem se. Malo vece sanse idu u korist Spanije. Srbiji ne dajem prevelike sanse mada u sportu nista nije nemoguce.

Srbija - Hrvatska

Kao sto neko rece, da se igra bilo gdje drugo na zemaljskoj kugli osim u Beogradu, Hrvati bi lagano dobili ovu utakmicu. Ipak, ne treba podcijeniti moc domaceg terena. Sigurno ce biti urnebesna atmosfera i velika tenzija koja ce se sigurno odraziti na igrace. Ko ce se tu bolje snaci tesko mi je pretpostaviti. Sve u svemu, Hrvati su veliki favoriti ako dodje do ovog duela.

Spanija nece imati problema sa Njemackom.
Drugar sjećaš li se SP-a prošle godine?Hrvati bili veliki favoriti,ja sam molio boga da nas ne ponize...mi igrali slabo,ni blizu ovoj formi sada..i šta bi?Bili smo bolji na toj utakmici,vodili na poluvremenu 14-13..na kraju hrvati stigli -2 u zadnjih 4-5 min i izvukli remi. ;) Objektivno ,Hrvatska jeste kvalitetnija i iskusnija ekipa,ali daleko od toga su toliko superiorniji od Srbije.Kad bi davao šanse u procentima u eventualnom duelu u Areni dao bih možda 55% Hrvatima a 45 % Srbiji.

Izgleda će Franzuci ipak koliko toliko sačuvati obraz i pobjediti Islanđane,evo sad je 18-18...
A Poljaci vode sa golom razlike sa Švabama...biće tu svašta...Iskreno navijam za Poljake,mada mislim da će Njemačka ovo preokrenuti i plasirati se u 1/2f.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2012, 17:16

Poljaci bi mogli proci ako dobiju, al cisto sumnjam da ce im svedi pomoci da prodju otkidanjem bar boda dancima.
@deane dobili smo vas 97 i 99 tad ste bili jaki. 05 ste vi dobili kad sudije u zadnjem napadu nisu sudile cist penal za nas.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:21

DANTES je napisao/la:Poljaci bi mogli proci ako dobiju, al cisto sumnjam da ce im svedi pomoci da prodju otkidanjem bar boda dancima.
@deane dobili smo vas 97 i 99 tad ste bili jaki. 05 ste vi dobili kad sudije u zadnjem napadu nisu sudile cist penal za nas.
nikad nisam prežalio taj meč :x ...utakmica je bila super,smjenivali se u vođstvu,a tamo oko 40 minuta smo čak imali +3 :roll: ...I na kraju izgubišmo...Znam da je zadnja akcija bila sa krila lijevog,jedan naš(zaboravio sam ime,nešto na Š..) šutirao i Šola mu skinu... :x ali je bio sedmerac aj zdravo..ako se dobro sjećam Balić i onaj Šprem ili Kaleb napravili..A to je bio meč za 1/2 f....Al sjećam se da smo i prije toga meča da puta bezveze remizirali sa Španijom i švedskom,mada smo imali pobjede u rukama. :lol:

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 jan 2012, 17:30

Nijemci bi i mogli pobijediti ovdje kad bi njihov golman barem dvije lopte za redom odbranio, a ne ovako :? :? :?

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:36

The Game je napisao/la:Nijemci bi i mogli pobijediti ovdje kad bi njihov golman barem dvije lopte za redom odbranio, a ne ovako :? :? :?

Ma nisu vala zaslužili polufinale Švabe,a ni Poljaci...bar po meni.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2012, 17:37

u obje tekme u zadnja 2 minuta propustili 2 razlike. dragan sudzum je bio krilo.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:39

DANTES je napisao/la:u obje tekme u zadnja 2 minuta propustili 2 razlike. dragan sudzum je bio krilo.

Sudžum...da,on se skroz izgubio kasnije...a nije bio loš...u Partizanu igrao ono kad smo igrali 1/2f Kupa Kupova sa Zagrebom.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 25 jan 2012, 17:42

97 i 99 smo mi već bili u padu nakon osvojenih medalja 94,95 i 96....sve do 2003 smo bili prosjek ili ispod prosjeka jer se oprostila ona generacija iz yugoslavije i trebali smo čekat da balic i ekipa porastu
Sad sam na youtubu pogledao taj zadnji napad iz 2005 da se podsjetim....džomba ga nije ni taknuo.

A prošlo SP je bilo najlošije prvenstvo od 2003 i izvukli ste remi.
Znam da zvuči kao opravdanje ali šteta što se nismo sreli 2007,2008,2009,2010..sigurno bi skor bio bolji ;)
Ali opet meni je taj međusobni skor prilično nebitan

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 jan 2012, 17:47

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Drugar sjećaš li se SP-a prošle godine?Hrvati bili veliki favoriti,ja sam molio boga da nas ne ponize...mi igrali slabo,ni blizu ovoj formi sada..i šta bi?Bili smo bolji na toj utakmici,vodili na poluvremenu 14-13..na kraju hrvati stigli -2 u zadnjih 4-5 min i izvukli remi. ;) Objektivno ,Hrvatska jeste kvalitetnija i iskusnija ekipa,ali daleko od toga su toliko superiorniji od Srbije.Kad bi davao šanse u procentima u eventualnom duelu u Areni dao bih možda 55% Hrvatima a 45 % Srbiji.

Izgleda će Franzuci ipak koliko toliko sačuvati obraz i pobjediti Islanđane,evo sad je 18-18...
A Poljaci vode sa golom razlike sa Švabama...biće tu svašta...Iskreno navijam za Poljake,mada mislim da će Njemačka ovo preokrenuti i plasirati se u 1/2f.
Sjecam se te utakmice. Hrvati mi na ovom prvenstvu izgledaju mnogo bolje. Imaju sirinu u igri, jake bekove i odlicna krila. Imaju vece iskustvo. Kada razmislim, sve je na strani Hrvatske. Jedino sto Srbija ima domaci teren, urnebesnu podrsku i vjerovatno veci motiv za pobjedu. Sve to moze nadomjestiti igracku inferiornost. U takvoj atmosferi se cesto desava da slabija ekipa pobjedi dosta jaceg protivnika. Daleko od toga da Srbija nema sansu za pobjedu. Po meni, 70% - 30% u korist Hrvatske. Valjda ces se sloziti da ne podcjenjujem nekoga kome dajem 30% sanse za pobjedu.

Problem za Srbiju je sto na ovom prvenstvu previse zavisi od Ilica. To je jedini igrac koji je do sada vukao kada nije islo. Vujin i Sesem moraju preuzeti odgovornost, moraju igrati direktnije sa puno vise samopouzdanje. Srbija mora aktivirati krila, jer Hrvatska sigurno nece dozvoliti da ih Srbija konstantno probija kroz sredinu.

Srbija igra strasno dobro u odbrani. Izuzetno cvrsto i agrsivno. Al' sam primjetio da im problem predstavljaju bekovi kao sto su Glandorf i Du Ric. Dakle, pokretljivi i brzi bekovi koji se izvlace i iz trka sutiraju ili fintom prolaze kroz sredinu. Odbrana Srbije nema rjesenje (brzinu) za takve igrace. Buntic bi mogao biti velika prijetnja, kao i super brzi i prodorni Balic.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 jan 2012, 17:50

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
The Game je napisao/la:Nijemci bi i mogli pobijediti ovdje kad bi njihov golman barem dvije lopte za redom odbranio, a ne ovako :? :? :?

Iz ove grupe su pored Srbije jedino Makedonci zasluzili prolaz, ali eto njih je cisto nedostatak srece sprijecio da se veceras bore za prolazak (ili imaju neke teoretske sanse).
Sad u ovoj utakmici sudije vode glavnu rijec, citavo drugo poluvrijeme je jedan igrac iskljucen, nebitno koja ekipa je u pitanju, a ne bih rek'o da je bilo nekog grubljeg prekrsaja osim ovog posljednjeg Kleina.
EHF jos jednom pokazao koliko je smijesan, u utakmici koja direktno odredjuje spanskog protivnika oni stavili spanske sudije, mislim WTF!? :D :D

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:55

Valencia je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Drugar sjećaš li se SP-a prošle godine?Hrvati bili veliki favoriti,ja sam molio boga da nas ne ponize...mi igrali slabo,ni blizu ovoj formi sada..i šta bi?Bili smo bolji na toj utakmici,vodili na poluvremenu 14-13..na kraju hrvati stigli -2 u zadnjih 4-5 min i izvukli remi. ;) Objektivno ,Hrvatska jeste kvalitetnija i iskusnija ekipa,ali daleko od toga su toliko superiorniji od Srbije.Kad bi davao šanse u procentima u eventualnom duelu u Areni dao bih možda 55% Hrvatima a 45 % Srbiji.

Sjecam se te utakmice. Hrvati mi na ovom prvenstvu izgledaju mnogo bolje. Imaju sirinu u igri, jake bekove i odlicna krila. Imaju vece iskustvo. Kada razmislim, sve je na strani Hrvatske. Jedino sto Srbija ima domaci teren, urnebesnu podrsku i vjerovatno veci motiv za pobjedu. Sve to moze nadomjestiti igracku inferiornost. U takvoj atmosferi se cesto desava da slabija ekipa pobjedi dosta jaceg protivnika. Daleko od toga da Srbija nema sansu za pobjedu. Po meni, 70% - 30% u korist Hrvatske. Valjda ces se sloziti da ne podcjenjujem nekoga kome dajem 30% sanse za pobjedu.

Problem za Srbiju je sto na ovom prvenstvu previse zavisi od Ilica. To je jedini igrac koji je do sada vukao kada nije islo. Vujin i Sesem moraju preuzeti odgovornost, moraju igrati direktnije sa puno vise samopouzdanje. Srbija mora aktivirati krila, jer Hrvatska sigurno nece dozvoliti da ih Srbija konstantno probija kroz sredinu.

Srbija igra strasno dobro u odbrani. Izuzetno cvrsto i agrsivno. Al' sam primjetio da im problem predstavljaju bekovi kao sto su Glandorf i Du Ric. Dakle, pokretljivi i brzi bekovi koji se izvlace i iz trka sutiraju ili fintom prolaze kroz sredinu. Odbrana Srbije nema rjesenje (brzinu) za takve igrace. Buntic bi mogao biti velika prijetnja, kao i super brzi i prodorni Balic.

Pa ja mislim da I Srbija na ovom prvenstvu izgleda dosta bolje nego igra na SP prošle godine ;) ...Mislim da smo više unaprijedlil našu igru,nego Hrvati svoju...nadam se da me razumiješ...Sve u svemu ja očekujem dobar meč,i poslasticu za gledaoce.

Opa....Poljaci uzeše Švabe 33-32...Švabe aufiderzen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

NEKOJ
Kontakt:

Post Postao/la NEKOJ » 25 jan 2012, 17:56

The Game je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:

Iz ove grupe su pored Srbije jedino Makedonci zasluzili prolaz, ali eto njih je cisto nedostatak srece sprijecio da se veceras bore za prolazak (ili imaju neke teoretske sanse).
Sad u ovoj utakmici sudije vode glavnu rijec, citavo drugo poluvrijeme je jedan igrac iskljucen, nebitno koja ekipa je u pitanju, a ne bih rek'o da je bilo nekog grubljeg prekrsaja osim ovog posljednjeg Kleina.
EHF jos jednom pokazao koliko je smijesan, u utakmici koja direktno odredjuje spanskog protivnika oni stavili spanske sudije, mislim WTF!? :D :D
Poljska dobila Njemacku +1

Ako Svedjani dobiju Dance i Makedonija dobije Srbija ondak Makedonija prolazi dalje kao druga! Ako Dance dobije i Makedonija dobije Srbija, Makedonija treca u grupi i borice se za 5 mjesto!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 17:56

Koja borba Nijemaca i Poljaka na kraju nevjerovatno. Poljaci jedva dobiše 33 32. Još uvijek su četiri ekipe u igri za polufinale Njemačka, Danska, Poljska i Makedonija. Ako Danci pobijede Šveđane idu u polufinale, ali ako izgube Makedonce pobjeda nad Srbijom vodi u polufinale.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:57

A Francuza i sprdnje :lol: :lol: :lol: :lol: 29-29 sa Islandom....Starno su me razočarali.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 25 jan 2012, 17:58

Onaj zadnji gol Poljaka su bili koraci. Sudije tokom cijelog meca grozne :roll:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 17:59

Rukomet do smrti je napisao/la:Koja borba Nijemaca i Poljaka na kraju nevjerovatno. Poljaci jedva dobiše 33 32. Još uvijek su četiri ekipe u igri za polufinale Njemačka, Danska, Poljska i Makedonija. Ako Danci pobijede Šveđane idu u polufinale, ali ako izgube Makedonce pobjeda nad Srbijom vodi u polufinale.

Ne mogu švabe ni u kom slučaju.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2012, 18:00

covjece haosa na kraju. kakav krvnicki start njemaca nad lijevskim. sta je sa njim? i je li svabi pukla noga? ja sam se sav najezio. horor!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jan 2012, 18:00

Sta uradi Dominic Klein :oops:
Znaci ne vjerujem da jedan profesionalni sportista onako nesto moze uraditi svome kolegi,pa on Lijevskog,onako visokog covjeka u punom trku gurnu s leđa,svaka cast sudijama koji su mu dali odma direktan crveni karton,uz to pri padu Lijevski pada na Hassa,strasan sudar,moglo se lijepo cuti koliko je Hass urlao od boli,nadam se da ca Klein dobiti odgovorajucu suspenziju za ono sto je uradio :oops:

Sto se tice same utakmice,Poljaci pobjedili zasluzeno,svaka cast,odlicna utakmica,bilo je zanimljivih situacija tipa gdje se Nijemci sa 2 igraca manje odbrane i onda postignu gol :mrgreen: ,pobjeda Poljaka je i veca kada vidis da oni prakticki igraju bez golmana,mislim da je imao cijelih 2 odbrane za citavo drugo poluvrijeme,citavo ovo prvenstvo imaju ubjedljivo najgore golmane,eh da je tu bio Smal kako bi to sve drugacije izgledalo,uvjeren sam da bi on napravio razliku u plasmanu Poljeske dobrano,na primjeru Poljske na ovom prvenstvu se bas vidi koliko je vazno imati dobrog golmana,takođe ostat ce mi enigma zasto je Bielecki imao ovako malu minutazu na prvenstvu,covjek sa mozda i najubojitijem dalekometnim sutem na svijetu,jedino ako su neki zdrastveni razlozi da ne moze igrati previse mi se cini logicnim :?

Uglavnom,ovom pirovom pobjedom Poljaci su i Nijemce sprijecili da odu u polufinale,povukli su i njih u ponor prosjecnosti sa sobom :mrgreen:
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 25 jan 2012, 18:01, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.