EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 jan 2012, 13:04

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:da li sa ovog prvenstva neko moze obezbjediti direktan plasman na OI i ukoliko moze, koliko reprezentacija moze ?
Francuska je već na OI zato što su aktuelni svjetski prvaci,a novi šampion Evrope ide takođe direktno na OI.

E sad na dodatni kvalifikacioni turnir za OI su se već kvalifikovali (sa zadnjeg SP 2011) :Danska,Španija,Švedska,Hrvatska,Island i Mađarska +SREBRNI i BRONZANI sa ovog prvenstva.(U slučaju da se među prva tri nađe neko od već navedenih ekipa,onda će njihovo mjesto zauzeti nardeni tim)....Tako da se može reći da je Srbija već obezbjedila makar kvalifikacioni turnir za OI(ušla u polufinale sa Španijom i Hrvatskom ).A ko će još obezbjediti vidjećemo..vjerovatno Njemačka.
hvala :)
Za zivot cijeli!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 jan 2012, 13:23

anonymousHD je napisao/la:Ovako navijam za Srbe, samo radi Momira, ali po meni najveće šanse dajem Hrvatima. Ono protiv Španije im se omaklo, zadnjih 10 minuta katastrofalno. Danas su Francuze nadigrali, ma ubili ih. Nisu imali uopšte slabe tačke. Ako ovako budu igrali, dobit će i Špance u finalu. Uglavnom biće prejaka završnica EP! ;)
Ovo je nesto najoriginalnije sto sam procitao na ovom forumu. :lol:
Prestaces da navijas za Srbe, kad Momir ode iz reprezentacije :?:

Inace, slazem se sa @Djemilom. Srbija-Hrvatska 49-51%.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 25 jan 2012, 13:53

Ovo je inače 10 polufinale za Hrvatsku od 2003....tko bi rekao da će biti tako nakon onog debakla 2002

Što se tiče EP na ovo je peto polufinale zaredom....ajmo sada do kraja i konačno uzet to EP...bilo bi šteta da Balić ostane bez Ep-a

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 25 jan 2012, 14:19

Sigurdsson je napisao/la: Vujin koji je bio i najbolji strelac Lige Šampiona je daleko kvalitetniji iznad ove dvojice bekova.Ko je to čuvao Ćupića i Štrleka.Da li si siguran da će oni igrati toliko u kontarama !? Veoma brzi su i Prodanović i Nikčević,a i na klupi je mladi Dobrivoje koji je bio u mlađim kategorijama sa Srbijom svjetski prvak.Vori je prekvalitetan za Stojkovića.Balić je doveo rukomet na novi nivo.Što se tiće golmana nije bitno da li je on najbolji ili ne,dosta važi od odbrane i faktora kako igra napad a i kako je golman raspoložen.Prošli put je Srbija dobila na kupu 4 nacije (ako se ne varam) Hrvatsku i pokazali da su kvalitetniji,iako tada nisu igrali Manojlović i Čutura.Klupa Srbije i Hrvatske je podjednaka.Pa šta vam je nije ni Srbija za odbaciti.Pogledaj tu je sin od velikog Rnića,Dobrivoj Marković,Petar Nenadić,Alem Toskić,Beljanski.Sve su to igrači koji mogu kvalitetno i u napadu i odbrani da odigraju,pogotovo Toskić i Beljanski.
Slazem se, Vujin jest jedan od najboljih svjetskih bekova ali nekako mi na ovom prvenstvu ne pokazuje bas najbolje igre, misljenja sam da treba uzimati vise suteva i da je on taj koji uz Ilica treba da nosi napad Srbije, jer ima taj kvalitet, samo malo riskira. Puno cesce treba da sutira jer svi znamo kakav sut ima.

Po meni su Čupić i Štrlek bolja krila nego Prodanovic i Nikcevic, sto pokazuje i klubovi u kojima igraju.
Odbrana je kljucni faktor. Izuetno je vazno raspolozenje oba golmana, a najvazniji ce biti kriterij sudjenja, mora biti jednak jer je to zavrsnica evropskog prvenstva. Ne smije biti vise vjetra u ledja domacinu, kojeg je bilo do sad u ovim utakmicama i to ne moze niko negirati. Klupu ne treba komentarisati, mislim da je hrvatska u prednosti tu, jer ipak Bicanic, Buntic, Horvat, Nincevic, ako nisu kvalitetniji, onda vise pokazuju na ovom prvenstvu. MIslim da Nenadic uopste ne igra na ovom prvenstvu, Rnic dobija skroz malu minutazu,ipak konkurencija mu je Ilic koji je igracina.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jan 2012, 14:48

Evo citam na indexu "strucnu" analizu razloga pada Francuske,i onda u jednom dijelu pise ovo
a kad k tome pridodamo i izostanak ponajboljeg krila svijeta Michaela Guigoua
prvo se priblizim monitoru,da provjerim jel ovo zaista pise i kad sam se uvjerio doslo mi je da nikad vise ne kliknem na tu stranicu,pa jeli moguce da za "ugledne" portale pisu totalne neznanice,ovo je vrhunac gluposti.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 jan 2012, 14:55

Dylan Dog je napisao/la:Evo citam na indexu "strucnu" analizu razloga pada Francuske,i onda u jednom dijelu pise ovo
prvo se priblizim monitoru,da provjerim jel ovo zaista pise i kad sam se uvjerio doslo mi je da nikad vise ne kliknem na tu stranicu,pa jeli moguce da za "ugledne" portale pisu totalne neznanice,ovo je vrhunac gluposti.
mozda nije najbolji, ali je sigurno u top pet krila svijeta
Za zivot cijeli!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 25 jan 2012, 14:57

Ako ništa odlično izvodi sedmerce a Francuzi su sinoć promašili u najpresudnijem trenutku na 22 - 19 :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2012, 14:59

rnic mora dobiti vecu sansu, jer ce biti igracina. ima sut, snagu i drskost. a vi sto govorite u svemoci repke hrvatske znate li da oni uvjek tesko igraju protiv nas na velikim takmicenjima. cak i onda kad su bili 2-3 puta bolji jedva su na dobijali
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jan 2012, 15:06

Gigu ne izvodi sedmerce ,to već nekoliko prvenstava radi Giom Joli ;)
Gigu može u top 5
Zbog slabe konkurencije na desnom krilu ,iako je to nekad bila strašna pozicija sa Krečmerom,Koksarovim,Kristiansenom,

Sad su tu:Tvedten , Egert,Kalman,Lundstrom,Genshaimer,Juanin Garcia ,Gudjon Valur Sigurdson,Klain,Štrlek
Pitanje bogami i jeli TOP 5 :roll:
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 25 jan 2012, 15:06, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jan 2012, 15:06

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Evo citam na indexu "strucnu" analizu razloga pada Francuske,i onda u jednom dijelu pise ovo
mozda nije najbolji, ali je sigurno u top pet krila svijeta
Ja mislim da nije ni to,evo npr 5 krila koja su sigurno bolja od njega,a ima ih i jos, Abalo,Kallman,Lindberg,Tomas,Cupic.
Ali nebitno,"ponajbolje krilo svijeta" u svakom slucaju nije ni blizu tacna klasifikacija.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 25 jan 2012, 15:13

DANTES je napisao/la:rnic mora dobiti vecu sansu, jer ce biti igracina. ima sut, snagu i drskost. a vi sto govorite u svemoci repke hrvatske znate li da oni uvjek tesko igraju protiv nas na velikim takmicenjima. cak i onda kad su bili 2-3 puta bolji jedva su na dobijali
Ma normalno da bi to bila teška utakmica...srbi se isto tako muče kad igraju košarku protiv hrvata....susjedi rivali,sramota zbog poraza.
I još bi ovaj put igrali u beogradu.

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 25 jan 2012, 15:16

Dylan Dog je napisao/la: Ja mislim da nije ni to,evo npr 5 krila koja su sigurno bolja od njega,a ima ih i jos, Abalo,Kallman,Lindberg,Tomas,Cupic.
Ali nebitno,"ponajbolje krilo svijeta" u svakom slucaju nije ni blizu tacna klasifikacija.
naravno,mislili su na lijeva krila...na svojoj poziciji je sigurno među 3 najbolja

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jan 2012, 15:19

ajvardedo je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la: Ja mislim da nije ni to,evo npr 5 krila koja su sigurno bolja od njega,a ima ih i jos, Abalo,Kallman,Lindberg,Tomas,Cupic.
naravno,mislili su na lijeva krila...na svojoj poziciji je sigurno među 3 najbolja
Jel ja treba da dok citam da razmisljam sta su oni htjeli da kazu?
Kad neko napise "ponajbolje krilo svijeta" ja pomislim na opcenito najbolje krilo.
Kad neko napise "ponajbolje lijevo krilo svijeta" ja pomislim na igrace koji igraju lijevo krilo.
No nebitno,ova rasprava je suvisna.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jan 2012, 15:21

ajvardedo je napisao/la: naravno,mislili su na lijeva krila...na svojoj poziciji je sigurno među 3 najbolja
Nije top 3

Tvedten,Egert,Sigurdson,i + ovi gore što sam ih pobrojo ,u TOP 3 teško da može .

Od krila sveukupno,mene trenutno najviše inpresionira mladi Nicklas Ekberg sa 22 godine ,dečko je maestralan na desnom krilu ,prvi u kontri ,sjajan sa 7 metara ,na ulazima .
A prednost su mu godine .

Sigurno u budućnosti najbolje svjetsko krilo ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 15:26

Pustite šuplje priče :mrgreen: :mrgreen: de malo prognoza za danas,tekme samo što nisu počele :D
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 jan 2012, 15:28

mnogo_smo_jaki je napisao/la:Pustite šuplje priče :mrgreen: :mrgreen: de malo prognoza za danas,tekme samo što nisu počele :D

Švabi tuču Poljake
Francuzi će tražiti iskupljenje protiv Islanda ,više na golove ,pobjednika ne bi mogo prognozirati.Možda kec ali :roll:
Danci tuču Švede i više na golove
Španci razbijaju Slovence u hendikepu.
Hrvati 1X protiv Mađara za svaki slučaj.
Srbi tuču Makedonce ,na kvoti 2.20

Eto jesi zadovoljan :mrgreen: :P
Sad fino u kladionicu :P

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 25 jan 2012, 15:32

legenda reala je napisao/la:
mnogo_smo_jaki je napisao/la:Pustite šuplje priče :mrgreen: :mrgreen: de malo prognoza za danas,tekme samo što nisu počele :D

Švabi tuču Poljake
Francuzi će tražiti iskupljenje protiv Islanda ,više na golove ,pobjednika ne bi mogo prognozirati.Možda kec ali :roll:
Danci tuču Švede i više na golove
Španci razbijaju Slovence u hendikepu.
Hrvati 1X protiv Mađara za svaki slučaj.
Srbi tuču Makedonce ,na kvoti 2.20

Eto jesi zadovoljan :mrgreen: :P
Sad fino u kladionicu :P

E fala :mrgreen: ,ima da oderem Wiliamsa :lol: :lol: :lol:
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 25 jan 2012, 15:43

Dylan Dog je napisao/la: Jel ja treba da dok citam da razmisljam sta su oni htjeli da kazu?
Kad neko napise "ponajbolje krilo svijeta" ja pomislim na opcenito najbolje krilo.
Kad neko napise "ponajbolje lijevo krilo svijeta" ja pomislim na igrace koji igraju lijevo krilo.
No nebitno,ova rasprava je suvisna.
logika,jarane,logika....na kraju krajeva,šta je tu čudno? čovjek je prvo krilo najjače reprezentacije svih vremena,uvijek jedan od najboljih strijelaca svoje ekipe,osvojio SP,EP,OI,Ligu prvaka,a 2009.bio najbolji igrač Francuske u finalu SP-a...sasvim dovoljno razloga da neko za njega misli da je najbolje krilo na svijetu!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2012, 16:04

@deane to je istina ali znas hrvati u kosarci nikad nisu dobili srbe na zvanicnoj tekmi, a srbi protiv hrvata u rukometu cak imaju pozitivan omjer. ipak nasu odbranu moze najbolje razbiti ivano. on je cista rukometna entropija.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 25 jan 2012, 16:22

DANTES je napisao/la:@deane to je istina ali znas hrvati u kosarci nikad nisu dobili srbe na zvanicnoj tekmi, a srbi protiv hrvata u rukometu cak imaju pozitivan omjer. ipak nasu odbranu moze najbolje razbiti ivano. on je cista rukometna entropija.
Ma imate par pobjeda iz onog vremena dok se Hrvatska tražila i imala smjenu generacija...ako se dobro sjećam pobjedili ste 2002 kad je Hrvatska bila zadnja na EP. Tada ste i bili kvalitetniji.

Od 2003 i červara to već nešto posve drugo..preporod hrvatskog rukometa..iako je na prošlom SP malo zaškripilo zbog promjene trenera.
Ali u svakom slučaju bit će jako teška utakmica.Normalno da se ne slažem s onim koji je napisao da ne vidi kako Srbija može pobjedit Hrvatsku.Hrvatska je kvalitetnija i iskusnija ekipa,ali u ovakvim susretima razlika u klasi pada u vodu...Srbe će također vući domaći navijači.

Košarku sam spomenuo jer su to bile izjednačene utakmice do zadnje sekunde, iako je srbija puno jača ekipa.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.