EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

FKKrajina
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la FKKrajina » 24 jan 2012, 21:36

Dylan Dog je napisao/la:
Dakle,bekovska linija
Karabatic-Barachet-Accambray
Karabatic ce biti bolji nego sto je odigrao ovo prvenstvo,po svim zakonima fizike on mora biti bolji,jednostavno i da se potrudi ne moze ovako lose igrati
Barachet i Accambray su vec sada dobri igraci,u narednim godinama ce jos napredovati,Accambraya vidim kao jednu od najvecih rukometnih zvijezda buducnosti,Narcise i Fernandez ce od glavnih igraca preuzeti ulogu rezervi
krila Abalo i Bingo,Abalo je svjetska klasa i godine nisu njegov problem,igrat ce na jos dosta velikih takmicenja,Binga sam stavio ispred Gigua cisto sto je mlađi,a po meni je i bolji,Francuzi se ionako vazda krpe s tom pozicijom lijevog krila
pivot Sorhiando,nije dobar kao B.Gille,ali to i nije realan pokazatelj jer je doticni jedan od najboljih pivota svijeta godinama,inace je i Sorhiando kvalitetan rukometas,pa u Hrvatskoj su Francuzi bili bez Gille-a ,citavo prvenstvo je Sorhiando sasvim solidno iznio,na kraju i osvojise

Dakle,vidim da sam rekao manje vise iste stvari gore iznad u postu,zakljucak:Francuska nece biti jaka kao prethodnih godina,ali ce i dalje biti među 3-4 najbolje reprezentacije svijeta.
Alilovic;Strlek-Cupic;Vori;Duvnjak-Lackovic-Kopljar(Buntic). I opet ce ih dobiti Hrvati.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 jan 2012, 21:40

FKKrajina je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
Dakle,bekovska linija
Karabatic ce biti bolji nego sto je odigrao ovo prvenstvo,po svim zakonima fizike on mora biti bolji,jednostavno i da se potrudi ne moze ovako lose igrati
Barachet i Accambray su vec sada dobri igraci,u narednim godinama ce jos napredovati,Accambraya vidim kao jednu od najvecih rukometnih zvijezda buducnosti,Narcise i Fernandez ce od glavnih igraca preuzeti ulogu rezervi
krila Abalo i Bingo,Abalo je svjetska klasa i godine nisu njegov problem,igrat ce na jos dosta velikih takmicenja,Binga sam stavio ispred Gigua cisto sto je mlađi,a po meni je i bolji,Francuzi se ionako vazda krpe s tom pozicijom lijevog krila
pivot Sorhiando,nije dobar kao B.Gille,ali to i nije realan pokazatelj jer je doticni jedan od najboljih pivota svijeta godinama,inace je i Sorhiando kvalitetan rukometas,pa u Hrvatskoj su Francuzi bili bez Gille-a ,citavo prvenstvo je Sorhiando sasvim solidno iznio,na kraju i osvojise

Dakle,vidim da sam rekao manje vise iste stvari gore iznad u postu,zakljucak:Francuska nece biti jaka kao prethodnih godina,ali ce i dalje biti među 3-4 najbolje reprezentacije svijeta.
Alilovic;Strlek-Cupic;Vori;Duvnjak-Lackovic-Kopljar(Buntic). I opet ce ih dobiti Hrvati.
Procitaj boldano,prepostavljam da si mi replicirao braneci svoj stav da ce Hrvati biti najaci,a ja nigdje nisam ni napisao da Francuzi hoce.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 24 jan 2012, 21:44

Dylan Dog je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
Dakle,bekovska linija

Procitaj boldano,prepostavljam da si mi replicirao braneci svoj stav da ce Hrvati biti najaci,a ja nigdje nisam ni napisao da Francuzi hoce.

Pardon, izvinjavam se :) Nisam dobro procitao. Hrvatska ili Srbija, tvoje misljenje ? :D

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2012, 21:50

MaGiCa je napisao/la: Stvarno su vise dosadili sa svojim "mesarskim rukometom".
Ne znam šta ti znači ovo mesarski vjerovatno nešto kao neatraktivni, ali ljudi su stvarno kidali u odbrani, nevjerovatnu gladijatorsku odbranu su igrali prethodnih godina što je meni zanimljivo gledati. Što se tiče napada meni igraju lijep rukomet pogotovo Abalo sa svojim nevjerovatnim potezima, pa sjani bekovski šutevi Narcissa i Fernandeza, dobre akcije za pivota itd. Inače za oko najljepši rukomet mi igraju Skandinavci, a pogotovo Danci zadnjih godina.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 24 jan 2012, 21:55

Evo uzeli Slovenci izgleda znaci Hrvati 100 % u polufinalu :)
svoj ti pos'o !

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2012, 21:56

Mađari su ispali, koje su sad šanse da se poklope pozicije pa da Srbija i Hrvatska igraju polufinale???
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 24 jan 2012, 22:00

Rukomet do smrti je napisao/la:Mađari su ispali, koje su sad šanse da se poklope pozicije pa da Srbija i Hrvatska igraju polufinale???
Srbija je sigurno prva. Spanija ako kiksa, a Hrvatska pobijedi Hrvati su prvi. Ali ja mislim da ce polufinale biti Srbija-Hrvatska. :D

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2012, 22:03

FKKrajina je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la:Mađari su ispali, koje su sad šanse da se poklope pozicije pa da Srbija i Hrvatska igraju polufinale???
Srbija je sigurno prva. Spanija ako kiksa, a Hrvatska pobijedi Hrvati su prvi. Ali ja mislim da ce polufinale biti Srbija-Hrvatska. :D
Znači i u slučaju da Nijemci uzmu, a Srbi izgube od Makedonaca, Srbija ostaje prva bez obzira na isti broj bodova???

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 24 jan 2012, 22:04

Rukomet do smrti je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:
Znači i u slučaju da Nijemci uzmu, a Srbi izgube od Makedonaca, Srbija ostaje prva bez obzira na isti broj bodova???
Omjer uzeli su srbi njemce.Sanse su vrlo velike !
svoj ti pos'o !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jan 2012, 22:04

Rukomet do smrti je napisao/la: Ne znam šta ti znači ovo mesarski vjerovatno nešto kao neatraktivni, ali ljudi su stvarno kidali u odbrani, nevjerovatnu gladijatorsku odbranu su igrali prethodnih godina što je meni zanimljivo gledati.

Upravo to: prljava i gruba odbrana na ivici iskljucenja i poganih startova = mesarstvo.
Što se tiče napada meni igraju lijep rukomet pogotovo Abalo sa svojim nevjerovatnim potezima, pa sjani bekovski šutevi Narcissa i Fernandeza, dobre akcije za pivota itd.
Abalo je fenomen, a ovo ostalo je OK. No, njima odbrana i Omeyer zavrsavaju posao.
Inače za oko najljepši rukomet mi igraju Skandinavci, a pogotovo Danci zadnjih godina.
Dabome. Svedi iz 90ih i Danci u poslednjih 5-6 godina igraju najlepsi rukomet.
Ja licno gotivim Spance. Uvek imaju top krlia (Juanin mi je najbolje levo krilo koje sam gledao), top golmane i igraju brz i tehnicki doteran rukomet.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 24 jan 2012, 22:05

Srbija je 90% prva u svojoj grupi.
Sa Nijemcima su igrali X ,onda mislim da se gleda gol razlika koju Srbi imaju +9 ,a Nijemci +4.Nijemci moraju dobit Poljake bar 4 razlike ,a da Srbi izgube od Makedonije dva razlike.Sve je moguće.
Ali mislim da su tu Srbi ipak prvi.Oni su i moji favoriti za osvajanje ovog prvenstva.Igraju ponajbolje.

Španjolci samo trebaju da dobiju Sloveniju i eto ,imam okršaj Srbija-Hrvatska u polufinalu.Vjerovatno će tako biti.
Nego fakat nevjerovatni su ovi Mađari ,zapravo je fakat nevjerovatno ovo prvenstvo ,sve naopako.Mađari dobiju Francuze ,a izgube od Slovenaca.Da su dobili Sloveniju ,igrali bi sa Hrvatskom za polufinale.I dobiju ih ,i Hrvati ispadaju.Ali eto ,Mađari gube od Slovenije i tu se priča završava.Španci 95% kao prvi prolaze ,Hrvati kao drugi.
Srbi bi trebali biti prvi 90% .Dok će Nijemcima biti gutavo.Tu su i Danci ipak.
Po svemu sudeći Srbija-Hrvatska te Španija-Njemačka(Danska).

Po mom mišljenju ovo uzimaju Španjolci ,ali bi itekako volio da zlato uzmu Srbi ,sjajno igraju ovo prvenstvo i bilo bi šteta da ne uzmu zlato.
You'll never walk alone.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2012, 22:06

E sad ja gledo ova SP za juniore i dva zaredom osvajaju Njemci u finalu dobili Dance 2009 i 2011 .

Njemci sa tih prvenstava izbacili Grotzkog i Wienzeka 2009, trenutno u ovoj repci
Danci sa tog prvenstva,Landina,Laughea,Markusena ,neki Born bio najbolji pivot prvenstva
Švedi izbacili Ekberga i Ekdahla već sad Ekberg može u top 3 krila svijeta ;)
Francuzi Acambrya i Baracheta imali su i nekog golmana 42% odbrana na prvenstvu.

Ovo je dokaz da će ove velike ekipe i u nastavku biti ipak favoriti za titule .

Švedi i Danci imaju mlade ekipe pravo .

Na ovom 2011
Nekoliko Njemaca ,Francuza ,Šveda i Danaca se isticalo pa vidjećemo hoće li šta biti od njih u budućnosti.

Dokaz da je ovo prvenstvo realanapokazatelj govori podatak da su ovi pobrojani briljirali i da su sada veliki igrači.
Kao i stariji kao što su Kim Anderson,Ivan Ćupić,Uwe Genshaimer,Marko Vujin,Gustafson,Csazar i dr.

Od susjeda su se Slovenci najbolje pokazali na oba prvenstva
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 24 jan 2012, 22:13, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 jan 2012, 22:10

FKKrajina,ja mislim Hrvatska :mrgreen:

Kad vec pricamo sta ce biti u buducnosti,bas me zanima sta ce Hrvati kad se Vori oprosti,Musa i Marino Maric preostaju,prvi nije i nikad nece biti neka prevelika klasa,a drugi,hmm recimo samo da se jos jedan perspektivan rukometas iz BiH odlucio za drugu reprezentaciju,i onda se pitamo sto nas nigdje nema :(
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 24 jan 2012, 22:11

Ma ja se sa novu generaciju Hrvata ne brinem.Pokupit ce oni malo kod nas malo kod sebe imat ce opet dobru repku.
svoj ti pos'o !

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2012, 22:14

legenda reala je napisao/la: Od susjeda su se Slovenci najbolje pokazali na oba prvenstva
Slovenci su sjajni imao sam priliku da igram protiv njihovih kadetskih i juniorskih klubova i imaš utisak da igraš protiv Danaca kako su brzo igrali rukomet a u isto vrijeme i tehnički sa malo grešaka. Ne znam njihovi klubovi mnogo bolje rade sa omladinom puno je tu više discipline.

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 24 jan 2012, 22:15

Grbavica moj zivot je napisao/la:Ma ja se sa novu generaciju Hrvata ne brinem.Pokupit ce oni malo kod nas malo kod sebe imat ce opet dobru repku.
Hrvatska ima možda i najjaču rukometnu školu u europi zbog koje su danci dolazili u Hrvatsku učiti...posebno je jaka kadetska liga.Već sada u reprezentaciji ima dosta mladih igrača a ima ih još par od kojih puno očekujemo.

Plus koji nabrijani Hrvatina iz hercegovine i nema zime za Hrvatsku....još kad bi postavili kvalitetnijeg izbornika.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2012, 22:25

legenda reala je napisao/la: Od susjeda su se Slovenci najbolje pokazali na oba prvenstva
Slovenci su sjajni imao sam priliku da igram protiv njihovih kadetskih i juniorskih klubova i imaš utisak da igraš protiv Danaca kako su brzo igrali rukomet a u isto vrijeme i tehnički sa malo grešaka. Ne znam njihovi klubovi mnogo bolje rade sa omladinom puno je tu više discipline.
2009 bili 3 na SP ;)

Dolenec i Razgor ih predvodili .
Dolenac je trenutno na prvenstvu dok Razgora nema iako je bio u prvih 7 tog prvenstva
Inače i ova ekipa je mlada ;)

Srbi i Hrvati 2009 nisu učestvovali ,
Dok 2011 Srbi bili 18-ti ,Hrvati nisu učestvovali .

Sljedeće je kod nas nadam se finom plasmanu i da će jednu grupu dati nama po mogućnosti onu sa BIH :mrgreen:
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 24 jan 2012, 22:27, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 24 jan 2012, 22:43

legenda reala je napisao/la:
2009 bili 3 na SP ;)

Dolenac je trenutno na prvenstvu dok Razgora nema iako je bio u prvih 7 tog prvenstva

Sljedeće je kod nas nadam se finom plasmanu i da će jednu grupu dati nama po mogućnosti onu sa BIH :mrgreen:
Hrvati su igrali 2007 u Makedoniji polufinale nisu osvojili medalju od tada se nisu kvalifikovali svjetsko juniorsko.

Reci mi šta misliš o ovim mladim afričkim ekipama, Egipćani dva zadnja svjetska igrali polufinala 2009 upravo izgubili za 3 mjesto od Slovenije, a Tunis 2011 uzeo bronzu preko svojih komšija i ko su ti favoriti za ovo naredno kod nas i naravno dokle mi Bosanci možemo??

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 24 jan 2012, 22:46

Slovenci su sjajni imao sam priliku da igram protiv njihovih kadetskih i juniorskih klubova i imaš utisak da igraš protiv Danaca kako su brzo igrali rukomet a u isto vrijeme i tehnički sa malo grešaka. Ne znam njihovi klubovi mnogo bolje rade sa omladinom puno je tu više discipline.[/quote]

2009 bili 3 na SP ;)

Sljedeće je kod nas nadam se finom plasmanu i da će jednu grupu dati nama po mogućnosti onu sa BIH :mrgreen:[/quote]

Hrvati su igrali 2007 u Makedoniji polufinale nisu osvojili medalju od tada se nisu kvalifikovali svjetsko juniorsko.

Reci mi šta misliš o ovim mladim afričkim ekipama, Egipćani dva zadnja svjetska igrali polufinala 2009 upravo izgubili za 3 mjesto od Slovenije, a Tunis 2011 uzeo bronzu preko svojih komšija i ko su ti favoriti za ovo naredno kod nas i naravno dokle mi Bosanci možemo??[/quote]

2009. godine u Tunisu, Hrvatska juniorska repreznetacija osvojila prvo mjesto, pobjedom nad Islandom 40-35, predvodjeni Marinom Maricem i nekim Vedranom Huđem,izabrani u najbolju sedmorku.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2012, 22:54

Reci mi šta misliš o ovim mladim afričkim ekipama, Egipćani dva zadnja svjetska igrali polufinala 2009 upravo izgubili za 3 mjesto od Slovenije, a Tunis 2011 uzeo bronzu preko svojih komšija i ko su ti favoriti za ovo naredno kod nas i naravno dokle mi Bosanci možemo??
Znam!!!
Čupić i Genshaimer su prve zvijezde tog prvenstva .

Pa sad to je generacija 92-93 vjerovatno.
Njemci su osvojili ovo zadnje ,Danci finalisti .Vidi se da rade s mladima.
SLovenci imaju evo u ovoj seniorskoj ekipi momaka 92 godište
Švedi ,neko od ovih Afrikanaca će doći do četvrtfinala Egypat,Alžir ,Tunis .
Izbace oni redovno nekog dobrog igrača ,samo u zadnje vrijeme slabije .
Ovi iz Katra i ovih bogatih zermalja dolaze kod nas i vode tamo djecu da igraju za njih.
Znam dvojicu koji su od nas odavde otišli tamo,kažu igraju i reprezentaciju njihovu i sve .
Imaju pare pa i puno ulažu.

Naše mogućnosti ,zavisi kakvu ćemo grupu dobiti i gdje ćemo igrati.
Ali kao domaćin,pomoć sudija+domaći teren,trebali bi proći bar grupu ,sve ostalo bi po meni bio uspjeh i veliko iskustvo za ove momke u narednom periodu ;)

Ova dvojic naših ,što su na širem spisku su dobri igrači i sigurno mogu biti među 16 .
Ako Malinović bude tu,momak je sjajan,još pokoji talenat ,valjda će se sklopiti neka fina ekipa na koju ćemo moći računati u budućnosti .
Nek 4-5 momaka dođe do seniorske reprezentacije ,to će biti veliki uspjeh ,sigurno

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.