FK Rudar Kakanj
- L' Imperator
- Kontakt:
- Free_shooteR
- Kontakt:
Re: FK Rudar Kakanj
Masala =)L' Imperator je napisao/la:Samir Duro potpisao do kraja sezone!
Kraljice Bosno nemoj se vise bojat'
mi smo tvoj stit i necemo te prodat'
ako neko vrijedja necemo okrenut' ledja
ti dani su prosli, sad se sve mijenja!!!
- L' Imperator
- Kontakt:
Nemeljakovic, Bajro Spahic i DuroFree_shooteR je napisao/la:Masala =)L' Imperator je napisao/la:Samir Duro potpisao do kraja sezone!

#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
Priključio se i Samir Duro
Danas je Rudarev prvi pogon otputovao na sedmodnevne bazične pripreme na Ponijere. Ekspediciji se priključio i Samir Duro koji je potpisao šestomjesečni ugovor i i sigurno će biti veliko pojačanje
Jutros su na sedmodnevne bazične pripreme na Ponijere otputovali prvotimci Rudara. Trener Mirnes Buza i njegovi saradnici Ramiz Husić, Nedim Demir i Nezir Mujagić, na raspolaganju imaju 23 igrača. Ekipi se priključio još jedan novi igrač. Riječ je o Samiru Duri (34), bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine (period 1999.-2002, sedam nastupa,op.a), i nekadašnjem prvotimcu Sarajeva, Željezničara, Čelika, Maribora, Šibenika i Zrinjskog, koji je potpisao šestomjesečni ugovor i sigurno je najveće pojačanje koje je Rudar angažirao u posljednjih nekoliko godina.
- Nakon petnaestodnevnog rada u teretani i pomoćnim terenima, preselili smo se u našu stalnu bazu na Ponijere, gdje ćemo isključivo raditi na sticanju fizičke spreme.Uslovi su zaista idealni jer ima dovoljno snijega i staza za trčanje, a smještajni kapaciteti i ishrana u pansionu ¨Miki" za svaku pohvalu, istakao je prvi trener Rudara Mirnes Buza.
Ovaj mladi i ambiciozni stručnjak, kojem je Uprava kluba povjerila vođenje tima u finišu jesenjeg dijela prvenstva, ima samo riječi pohvale, kako na zalaganje i odnos igrača, tako i na rad predsjednika Skupštine Mirsada Jašarspahića koji rukovodi Operativnim timom za upravljanje klubom u kojem su još Branimir Muidža, Suad Spahić i Igor Andrijević. Klub je konačno sa formiranjem Operativnog tima za upravljanje Klubom dobio podršku političkih subjekata, a došlo je i do unaprjeđenja podrške iz privrede. U realizaciju klupskih ciljeva u skladu sa mogućnostima koje ima uključio se i općinski načelnik Mensur Jašarspahić.
Utisak je da odavno u Rudaru nije vladalo ovakvo vedro ozračje. Promjene u igračkom kadru, kao i vođenju kluba imenovanjem Operativnog tima, donijele su potrebno osvježenje. Osigurani su svi uvjeti da se radi u miru i pozitivnoj atmosferi. Kada ovo kažemo, prije svega, mislimo na isplatu plata, nabavku opreme i osiguranja uvjeta za treniranje, kao i angažiranje ciljanih pojačanja.
FK Rudar, koji je godinama bio i ostao ponos grada, možemo slobodno konstatirati, definitivno je dobio podršku sa svih strana i ne treba se čuditi ako se u nastavku prvenstva umiješa u borbi za prvaka, što je do juče izgledalo kao nemoguća misija.
Ekspedicija na Ponijerima
U Rudarevoj ekspediciju na Ponijerima nalaze se: Amel Pjanić, Kemal Hadžić, Harun Strika (golmani), Kenan Nemeljaković, Petar Matović, Armin Alagić, Admir Kubat, Semir Kubat, Adis Goralija, Jasmin Čeliković, Amel Hrustanović, Mirza Spahić, Armin Topalović, Mirza Kovač, Saša Prkić, Armin Duvnjak, Zlatan Gafurović, Kenan Helja, Bajro Spahić, Amel Neimarlija, Eldin Murić, Amer Hrustanović i Samir Duro, te fizioterapeut Kirnas Husagić.
Danas je Rudarev prvi pogon otputovao na sedmodnevne bazične pripreme na Ponijere. Ekspediciji se priključio i Samir Duro koji je potpisao šestomjesečni ugovor i i sigurno će biti veliko pojačanje
Jutros su na sedmodnevne bazične pripreme na Ponijere otputovali prvotimci Rudara. Trener Mirnes Buza i njegovi saradnici Ramiz Husić, Nedim Demir i Nezir Mujagić, na raspolaganju imaju 23 igrača. Ekipi se priključio još jedan novi igrač. Riječ je o Samiru Duri (34), bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine (period 1999.-2002, sedam nastupa,op.a), i nekadašnjem prvotimcu Sarajeva, Željezničara, Čelika, Maribora, Šibenika i Zrinjskog, koji je potpisao šestomjesečni ugovor i sigurno je najveće pojačanje koje je Rudar angažirao u posljednjih nekoliko godina.
- Nakon petnaestodnevnog rada u teretani i pomoćnim terenima, preselili smo se u našu stalnu bazu na Ponijere, gdje ćemo isključivo raditi na sticanju fizičke spreme.Uslovi su zaista idealni jer ima dovoljno snijega i staza za trčanje, a smještajni kapaciteti i ishrana u pansionu ¨Miki" za svaku pohvalu, istakao je prvi trener Rudara Mirnes Buza.
Ovaj mladi i ambiciozni stručnjak, kojem je Uprava kluba povjerila vođenje tima u finišu jesenjeg dijela prvenstva, ima samo riječi pohvale, kako na zalaganje i odnos igrača, tako i na rad predsjednika Skupštine Mirsada Jašarspahića koji rukovodi Operativnim timom za upravljanje klubom u kojem su još Branimir Muidža, Suad Spahić i Igor Andrijević. Klub je konačno sa formiranjem Operativnog tima za upravljanje Klubom dobio podršku političkih subjekata, a došlo je i do unaprjeđenja podrške iz privrede. U realizaciju klupskih ciljeva u skladu sa mogućnostima koje ima uključio se i općinski načelnik Mensur Jašarspahić.
Utisak je da odavno u Rudaru nije vladalo ovakvo vedro ozračje. Promjene u igračkom kadru, kao i vođenju kluba imenovanjem Operativnog tima, donijele su potrebno osvježenje. Osigurani su svi uvjeti da se radi u miru i pozitivnoj atmosferi. Kada ovo kažemo, prije svega, mislimo na isplatu plata, nabavku opreme i osiguranja uvjeta za treniranje, kao i angažiranje ciljanih pojačanja.
FK Rudar, koji je godinama bio i ostao ponos grada, možemo slobodno konstatirati, definitivno je dobio podršku sa svih strana i ne treba se čuditi ako se u nastavku prvenstva umiješa u borbi za prvaka, što je do juče izgledalo kao nemoguća misija.
Ekspedicija na Ponijerima
U Rudarevoj ekspediciju na Ponijerima nalaze se: Amel Pjanić, Kemal Hadžić, Harun Strika (golmani), Kenan Nemeljaković, Petar Matović, Armin Alagić, Admir Kubat, Semir Kubat, Adis Goralija, Jasmin Čeliković, Amel Hrustanović, Mirza Spahić, Armin Topalović, Mirza Kovač, Saša Prkić, Armin Duvnjak, Zlatan Gafurović, Kenan Helja, Bajro Spahić, Amel Neimarlija, Eldin Murić, Amer Hrustanović i Samir Duro, te fizioterapeut Kirnas Husagić.
#samoRudar #zauvijek
- Free_shooteR
- Kontakt:
da da...ovo mi ulijeva opet neku nadu za PL....L' Imperator je napisao/la:Nemeljakovic, Bajro Spahic i DuroFree_shooteR je napisao/la:Masala =)L' Imperator je napisao/la:Samir Duro potpisao do kraja sezone!Sve provjereni igraci !

mislim da je kucnuo cas za premijer ligu hajde gusari na noge neka vas bude bar kao onda kad ste se borili sa nama za premijer ligu....sretno moji ste favoriti 

per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- L' Imperator
- Kontakt:

Samir Duro

Bajro Spahic

Kenan Nemeljakovic

Golman, Amel Pjanic
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
Hvala prijatelju na podrsci.astra1922 je napisao/la:mislim da je kucnuo cas za premijer ligu hajde gusari na noge neka vas bude bar kao onda kad ste se borili sa nama za premijer ligu....sretno moji ste favoriti
Al' da su doveli Zajka Zebu, Alena Skoru, Damira Kojasevica, Emira Hadzica...., ja im vise ne vjerujem sto se tice Premijer lige. Nazalost, al' tako je :/
#samoRudar #zauvijek
- Free_shooteR
- Kontakt:
hvala i od mene..niko nebi bio sretniji on nas da udjemo vise u PL...msm da smo to zasluzili nakon svih ovih godina.....aaa slazem se u potpunosti sa imperatoroom....kod nas se nikad nezna..ali eo ovo mi izgleda da ide na dobro...nova uprava...ova pojacanja..mozda i bude nesto aBdL' Imperator je napisao/la:Hvala prijatelju na podrsci.astra1922 je napisao/la:mislim da je kucnuo cas za premijer ligu hajde gusari na noge neka vas bude bar kao onda kad ste se borili sa nama za premijer ligu....sretno moji ste favoriti
Al' da su doveli Zajka Zebu, Alena Skoru, Damira Kojasevica, Emira Hadzica...., ja im vise ne vjerujem sto se tice Premijer lige. Nazalost, al' tako je :/

-
- Kontakt:
Heh i ja se nadam cemo uci u premijer ligu, ali mislim da su ovi ljudi angazovani da bi se malo smirile strasti, da bi se raja nafurala kako oni zele u premijer ligu, a... Iskreno ne bi me iznenadilo da dodje jos koje provjereno pojacanje npr. Emir Hadzic i sl. Opet se nadam da se varam i da cemo napokon uci u premijer ligu, pa Kakanj to zasluzuje... A i izborna je godina ko znaFree_shooteR je napisao/la:hvala i od mene..niko nebi bio sretniji on nas da udjemo vise u PL...msm da smo to zasluzili nakon svih ovih godina.....aaa slazem se u potpunosti sa imperatoroom....kod nas se nikad nezna..ali eo ovo mi izgleda da ide na dobro...nova uprava...ova pojacanja..mozda i bude nesto aBdL' Imperator je napisao/la:Hvala prijatelju na podrsci.astra1922 je napisao/la:mislim da je kucnuo cas za premijer ligu hajde gusari na noge neka vas bude bar kao onda kad ste se borili sa nama za premijer ligu....sretno moji ste favoriti
Al' da su doveli Zajka Zebu, Alena Skoru, Damira Kojasevica, Emira Hadzica...., ja im vise ne vjerujem sto se tice Premijer lige. Nazalost, al' tako je :/![]()
![]()

malo je raspored potezak dvije gostujete zaredom idete jedinstvu vitezu buducnosti i krajini a docekujete gradinu i iskru m islim da ce presuditi vasa dva gostovanja otpisanim omladincem i unisom
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- L' Imperator
- Kontakt:
Raspored nam je laksi, vec prvi dio sezone. Prve dvije idemo Jedinstvu i Omladincu. Ako se sta drasticno ne promjeni u tim ekipama (mislim na igracki kadar), mogli bi tamo do bodova. Dolazi nam Bratstvo, Gradina, Capljina, Iskra od ekipa koje bi mogle u Pl, idemo Vitezu i Krajini. Bice zanimljivo to je sigurno, al' ne vjerujem da cemo mi uci.astra1922 je napisao/la:malo je raspored potezak dvije gostujete zaredom idete jedinstvu vitezu buducnosti i krajini a docekujete gradinu i iskru m islim da ce presuditi vasa dva gostovanja otpisanim omladincem i unisom
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
Ni menebudimo_realni je napisao/la: Heh i ja se nadam cemo uci u premijer ligu, ali mislim da su ovi ljudi angazovani da bi se malo smirile strasti, da bi se raja nafurala kako oni zele u premijer ligu, a... Iskreno ne bi me iznenadilo da dodje jos koje provjereno pojacanje npr. Emir Hadzic i sl. Opet se nadam da se varam i da cemo napokon uci u premijer ligu, pa Kakanj to zasluzuje... A i izborna je godina ko zna![]()
![]()

Iako prelazni rok zvanično počinje 6. februara, kakanjski prvoligaš zaključio je listu pojačanja. Nakon dolaska desnog beka Kenana Nemeljakovića i golmana Amela Pjanića, redove Rudara pojačao je još jedan premijerligaški nogometaš. Angažovan je robusni napadač Bajro Spahić, koji je nakon 1,5 godine provedene u redovima Željezničara jesenas nastupa u Veležu iz Mostara.
#samoRudar #zauvijek
- Free_shooteR
- Kontakt:
gledam opcenito odbojkasi kaknja daleko najbolji ... kosarkasi eo opet ulaze u elitno takmicenje i nemaju konkurenciju......aa i rukometasi isto nemaju konkurenciju...i vec mogu reci da su osiguraLi prelazak u visi rang ...aaa jos samo fali rudar...aBd...mozda je ovo godina kaknjskog sporta
fudbaleri,kosarkasi i rukometasi se pridruzuju odbojkasima
aBD-a 

- L' Imperator
- Kontakt:
Free_shooteR je napisao/la:gledam opcenito odbojkasi kaknja daleko najbolji ... kosarkasi eo opet ulaze u elitno takmicenje i nemaju konkurenciju......aa i rukometasi isto nemaju konkurenciju...i vec mogu reci da su osiguraLi prelazak u visi rang ...aaa jos samo fali rudar...aBd...mozda je ovo godina kaknjskog sportafudbaleri,kosarkasi i rukometasi se pridruzuju odbojkasima
aBD-a

#samoRudar #zauvijek
Pa momci ne može to tako, vi bi sve, k'o što bi se reklo i jare i pare.
Al' ozbiljno imate razvijen sport, svi klubovi su tu uglavnom na relaciji Prva/Druga liga, a eto odbojkaši igraju u Evropi, što je veliki uspjeh. Ali opet nije to to za one koji vole Rudar.
Duro je odličan igrač čak i za našu Premijer ligu. Dovoljan dokaz za to jeste da je i u Zrinjskom bio jedan od glavnih igrača. Njegov zadatak je uglavnom da spriječava napade protivnika, ali isto tako da sa nekom dugom loptom pokušati izbaciti napadače, što je vrlo dobro radio u Zrinjskom. Jedino što mu je mana jeste brzina koja nije na nekom zavidnom nivou. Sama činjenica da je nekada nastupao i za reprezentaciju govori dovoljno o njemu, a i njegovi prethodni klubovi. Dakle, biće vam veliko pojačanje, slobodno se može reći najveće u nekoliko zadnjih godina, a i najzvučnije pojačanje u Prvoj ligi ovog prijelaznog roka.
Sve provjerena pojačanja, baš pojačanja u pravom smislu te riječi, može Rudar napraviti puno toga ove sezone u to nema sumnje.

Duro je odličan igrač čak i za našu Premijer ligu. Dovoljan dokaz za to jeste da je i u Zrinjskom bio jedan od glavnih igrača. Njegov zadatak je uglavnom da spriječava napade protivnika, ali isto tako da sa nekom dugom loptom pokušati izbaciti napadače, što je vrlo dobro radio u Zrinjskom. Jedino što mu je mana jeste brzina koja nije na nekom zavidnom nivou. Sama činjenica da je nekada nastupao i za reprezentaciju govori dovoljno o njemu, a i njegovi prethodni klubovi. Dakle, biće vam veliko pojačanje, slobodno se može reći najveće u nekoliko zadnjih godina, a i najzvučnije pojačanje u Prvoj ligi ovog prijelaznog roka.
Sve provjerena pojačanja, baš pojačanja u pravom smislu te riječi, može Rudar napraviti puno toga ove sezone u to nema sumnje.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Ukoliko Rudar slučajno uđe u ligu,pohvale će ić Buzi sto mi se ne svidja jer realno s ovim ekipom bi se trebalo uci.Uz ovakav vezni red i Bajre u napadu.Da je Božićiću bilo ovakvu ekipu,pomeli bi sve.
- L' Imperator
- Kontakt:
To si upravu. I meni je zao sto otjerase covjeka, al' et, nije to nista novo kad je Rudar u pitanju. Bozicic je im'o bolju platu od vecine premijerligaskih trenera.., mozda je i to razlog.Zeka je napisao/la:Ukoliko Rudar slučajno uđe u ligu,pohvale će ić Buzi sto mi se ne svidja jer realno s ovim ekipom bi se trebalo uci.Uz ovakav vezni red i Bajre u napadu.Da je Božićiću bilo ovakvu ekipu,pomeli bi sve.
#samoRudar #zauvijek
- L' Imperator
- Kontakt:
On i Gafa ima da dominirajuLjumanM95 je napisao/la:Pa momci ne može to tako, vi bi sve, k'o što bi se reklo i jare i pare.Al' ozbiljno imate razvijen sport, svi klubovi su tu uglavnom na relaciji Prva/Druga liga, a eto odbojkaši igraju u Evropi, što je veliki uspjeh. Ali opet nije to to za one koji vole Rudar.
![]()

#samoRudar #zauvijek
- slogauskoplje
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.