StevieM je napisao/la:Valencia je napisao/la:Jedino se ne slazem sa tobom kod Lama. Momak ima izuzetne napadacke sposobnosti. To je jedan od rijetkih bekova koji na sebe cesto navlaci po dva odbrambena igraca. To sam bas sinoc komentarisao sa drustvom. U nekoliko navrata na njega su isla po dva odbrambena igraca Gladbaha. Momak moze probiti po krilu, a moze uci i u sredinu. Igraci kao Riberi od njega imaju veliku korist. Najbolji pokazatelj kvaliteta Lama je cinjenica da je Riberi igrao dosta slabije kada je Lam bio na desnom beku. Zbog toga sam trubio da Bajern podhitno mora naci desnog i Lama prebaciti na lijevi bok. Roben je dovoljan sam sebi, a Riberi itekako zavisi od Lama. Kros nije igrac koji umije iskoristiti slobodan prostor koji otvara Lam.
Pa jasno, Lahm je vrlo solidan, polivalentan i ofenzivno nastrojen bek. Sinoc je vecina akcija isla na lijevu stranu, Lahm je imao tacnih pasova koliko Boateng i Robben zajedno. Medjutim, ne moze odradjivat onu ulogu krilnog beka ala Alves, sto su od njega trazili u prvom poluvremenu u formacijskoj asimetriji, pogotovo ne sa onako smusenom zadnjom linijom. Kroos je bio problem definitivno na krilu, posredan je razlog zasto je Lahm nekoliko puta izvisio - posebno uocljive dvije sanse pretkraj poluvremena preko Aranga i gol Herrmanna. Rokada sa Alabom je osigurala Lahma koliko-toliko u drugom poluvremenu.
Sto se tice njegove pozicije, bez obzira sto je vrlo solidan slabijom nogom, ne mogu se oteti utisku da je Bayern napravio nakaradan potez kupovinom desnih bekova naustrb Lahma. Bolje da su nasli nekog vanserijskog lijevog beka (kao sto su trebali uraditi i za ostatak zadnje linije) nego Rafinhu i Boatenga jer bek je ipak bek, njegovo je da drzi sirinu i da otvara prostor a ne da ulazi u sredinu. U doba igara u Stuttgartu obilato su koristili njegov sut desnom, medjutim u sistemu sa invertovanim krilima u kojem Bayern igra vec nekoliko godina, to nije narocito iskoristiv kvalitet. Sve u svemu, nisam ni rekao da je Lahm los napadacki bek ali definitivno nije rang Danija Alvesa koji ce uradit posao na obje strane.
Od ostalih opaski - nesto me sjecanje slabo sluzi, ne mogu se sjetiti Linkea kao inteligentnog i smirenog igraca

Vise ga se sjecam kao ostrog stopera sa cesto nerezonskim potezima, al haj. Tymoschuk mi isto ne djeluje kao narocito "smiren" igraca (mozda si mislio u nekom drugom smislu

), panicne reakcije poput jedne od sinoc koje su mu skoro svakodnevnica su sve samo ne odlike smirenog igraca.
Mislim da Bayern nije popravio mnogo stvari od odlaska Gaala, ogromno je pitanje kako ce izgurati ovu sezonu i u Bundesligi a i u LP, previse ovise o igrama jednog ili dva igraca dok je ostatak ekipe suhi mediokritet.
Slazem se manje vise osim ove usporedbe sa Alvesom. Alves u Brazilu ne igra ni priblizno kvalitetno kao u Barseloni. A ne mozemo reci da je Brazil tropa ekipa, je li tako!? Ako poredimo Lama iz Njemacke i Alvesa iz Brazilske repke, onda je po meni Lam za nijansu ispred. Sve u svemu, tu su negdje, razliciti i izuzetno kvalitetni bekovi.
Nezahvalno je porediti igrace Barselone i bilo kojeg drugog kluba. Barsa iz svakog igraca izvlaci gotovo maksimum, dok je u ostalim klubovima iskoristenost daleko manja. Zbog toga imamo privid da su igraci Barse mnogo bolji od igraca ostalih velikih klubova. Nije to bas tako. Moze se vidjeti kada Alves igra za Brazil.
Linke je bio prilicno trom igrac. Njega je vadila inteligencija, dobro postavljanje i smirenost.
Ima Bajern dobru ekipu. Fali im jos jedno ekstra kvalitetno krilo, igrac koji ce uskociti nakon mnogobrojnih povreda Riberija i Robena. Dortmund ih je dobro zajeb'o za Rojsa

. Po meni, Marin je dobar igrac za Bajern.
Bajern je oduvijek crpio snagu iz jake odbrane. Mogli su napadati sa puno igraca, jer su znali da iza sebe imaju dosta jaku odbranu. Sada se to promjenilo. Odbrana je losa i slabo povezana sa veznim redom. Daleko najslabiji dio ekipe. Tu im podhitno treba jedan vrhunski stoper tipa Mac Humels

. Bice tesko pronaci kvalitetnog stopera, ne vidim previse dobrih rjesenja osim pomenutog Humelsa kojeg Dortmund ni za zivu glavu nece pustiti u Minhen

. Dakle, primarno im treba makar jedan stoper i krilo koje ce mijenjati precesto odsutne Robena i Riberija. Mozda ne bi bilo lose potraziti veznjaka koji moze kvalitetno kombinovati sa Svajnstajgerom,.. Al' to bi vec bilo previse, nije Bajern divlji klub kao recimo Real Madrid

.
Nojer, Lam, Svajn, Roben, Riberi, Miler i Gomez. Oni cine dosta jak kostur. Ne treba Bajernu tako puno da bi bio druga ekipa po snazi u Evropi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.