FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 21 jan 2012, 23:03

farinelli123 je napisao/la:Ja nisam dosao ovde da kritikujem bilo kog igraca, niti bilo koga. A da su nam igraci staticni, to je jasno kao dan. I uvek isto. Kao sto si rekao, nama cim dodje neka takticki dobro postavljena, i trkacka ekipa, igraci deluju zbunjeno totalno.
Ti si pogodio u srž. Naravno da se mora kritikovat, ali mora se kritikovat ono što jest, a to si i uradio. Problem i jeste što naši igrači nekad misle da bez trke, igračkim elementima mogu sve riješit. Nama ekipa kad pravo igra i zalaže se mi pobjeđujemo i tada nas je jako teško savladat. Sinoć smo imali očajan procenat dobivenih duela od neki 30 %.To je najgori postotak jedne bundesligaške ekipe ove sezone. Međutim neki vide probleme tamo gdje ih nema, a glavni je problem to što naše zvijezdice misle da u ovakvim utakmicama mogu bez trke postići nešto. Ali ako budemo igrali kao većinu utakmica u prvom dijelu sezone, sigurno smo prvaci, to bez daljnjeg. Ova ekipa kad da maksimum, tad i pobjeđuje, a kad je statična tu ni 5 novih igrača ne pomaže.
Na pojedinim njemačkim tv kanalima sam vidio da je kao otvorena mogućnost po pitanju novog stopera. Tu nije pala mislim zadnja riječ...Ja sam sad za tu opciju da se dovede, jer na Brenicu se ne možemo oslonit. Ovo da Gustavo ide na stopera može nekad biti dobro, jer znao je to odradit. Al ne bi jedan novi stoper u ovoj situaciji bio na odmet, s obzirom na povredu Belgijanca. Al sad će se konačno bar pokazat da su Boateng-Badstuber idealan stoperski par. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 21 jan 2012, 23:03

Bio bih zahvalan forumskoj inteligenciji ukoliko se jave sa prijedlozima šta se prilikom prve posjete AA ne smije propustiti. Idemo lagano neku tekmu pogledati 8-)

slika
24.04.1991.
Stern des südens

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 21 jan 2012, 23:11

@Gorstak - čovječe :o prosto nemam riječi. xd
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 21 jan 2012, 23:21

JustBlue je napisao/la:@Gorstak - čovječe :o prosto nemam riječi. xd
Hvalim se, lagano 8-) 8-) 8-)
24.04.1991.
Stern des südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jan 2012, 23:22

gorstak je napisao/la:
Nemoj da se hvališ nego proslijedi jednu :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 21 jan 2012, 23:26

Saurman je napisao/la:
gorstak je napisao/la:
Nemoj da se hvališ nego proslijedi jednu :D
Rado, saurmane, ti, effe i još nekoliko ljudi ste svojim poučnim postovima zaslužili čašćenje, ali stvarno sam teško do njih došao.
Iako su za gornju tribinu iza gola, vjeruj mi to je bilo krv znoj i suze.

Da paradoks bude veći, došao sam do njih preko jednog zakletog ManĆesterovca. :mrgreen:
Da paradoks bude još veći, taj manĆesterovac ide sa nama na tekmu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
24.04.1991.
Stern des südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jan 2012, 23:31

Koje su cijene ?

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 21 jan 2012, 23:34

Redovna cijena, po kojoj ih je nemoguće dobiti je 30 EUR.
Mi smo ih dobili preko kontakta u Minhenu, plaćene online po 80. :cry:

Nadam se da će se sad preko zvaničnog fan kluba karte možda moći dobiti i po redovnim cijenama.
24.04.1991.
Stern des südens

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 jan 2012, 23:40

gorstak je napisao/la:Redovna cijena, po kojoj ih je nemoguće dobiti je 30 EUR.

Nadam se da će se sad preko zvaničnog fan kluba karte možda moći dobiti i po redovnim cijenama.

Baš je žara , ali kao što kažeš preko fan kluba bi trebalo biti mnogo isplativije. :)

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 21 jan 2012, 23:44

Saurman je napisao/la:Baš je žara , ali kao što kažeš preko fan kluba bi trebalo biti mnogo isplativije. :)
Jeste, ali ako čovjek čeka da se baš sve zvijezde podudare, nikad ne ode.
Zažmiri i plati. Mene je moj dajdža naučio da se trošak najlakše zaboravi :)
24.04.1991.
Stern des südens

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 21 jan 2012, 23:45

Bio prije 3-4 godine... Placanje na AA je na neki karticni fazon, dakle, prilikom ulaska, uplatis na tu karticu eure, i sa tom karticom placas pivu, kobasice, i ostala cuda. U fanshopu se placa keshom, dakle ne tom karticom. Ponesi love, i nakupuj sebi svega. :mrgreen:
Ako idete autom, isplatnije vam je auto ostaviti na nekom parkingu u centru Minhena i sjesti na U-bahn/S-bahn, nemam pojma sta vozi i kako se zove, zaboravio sam. Parking na AA cete platiti 15ak eura, ako me sjecanje dobro sluzi. Takodjer preko one kartice. Obzirom da je Fanshop ogroman, i ne mozes ga obici za poluvrijeme utakmice, pogotovo zbog guzvi, preporucujem vam da budete na stadionu barem sahatak ranije, i rahat sve pregledas. Ako imas nekih konkretnih pitanja, bujrum... :)
Uzivaj, i ocekujemo slike!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 21 jan 2012, 23:47

gorstak je napisao/la: Jeste, ali ako čovjek čeka da se baš sve zvijezde podudare, nikad ne ode.
Zažmiri i plati. Mene je moj dajdža naučio da se trošak najlakše zaboravi :)
Ma vrijedi to iskeširat za Bayern :) A ove se i mogu izganjat za bundesligu, dok za Ligu prvaka i kad si spreman da iskeširaš, moraš imati i spretnosti i sreće da dođeš do nje, jer tad je navala veća. Ma ništa et sljedeći put idemo zajedno , a ja se potrudim da dođem do njih :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 22 jan 2012, 00:12

ribery je napisao/la:Bio prije 3-4 godine... Placanje na AA je na neki karticni fazon, dakle, prilikom ulaska, uplatis na tu karticu eure, i sa tom karticom placas pivu, kobasice, i ostala cuda. U fanshopu se placa keshom, dakle ne tom karticom. Ponesi love, i nakupuj sebi svega. :mrgreen:
Ako idete autom, isplatnije vam je auto ostaviti na nekom parkingu u centru Minhena i sjesti na U-bahn/S-bahn, nemam pojma sta vozi i kako se zove, zaboravio sam. Parking na AA cete platiti 15ak eura, ako me sjecanje dobro sluzi. Takodjer preko one kartice. Obzirom da je Fanshop ogroman, i ne mozes ga obici za poluvrijeme utakmice, pogotovo zbog guzvi, preporucujem vam da budete na stadionu barem sahatak ranije, i rahat sve pregledas. Ako imas nekih konkretnih pitanja, bujrum... :)
Ma ko kaže da se u fan shopu ne plaća karticom? Imam neki gadan osjećaj da će u tom Fanshopu moja Visa biti temeljito opustošena :)
Ja sam sebi 24.04. prošle godine, povodom 20. godišnjice svog navijanja za Bayern, poklonio lijep ručni sahat iz tog shopa (kad se već niko nije sjetio da mi ga pokloni) :). Al' mogu mislit' kad sve te điđe čovjek vidi na jednom mjestu, ko će im odoljeti :)
Hvala za korisne informacije, svakako ćemo slikati.
Ako bude kakvog wifi tu negdje, očekujte javljanje uživo na forumu :)
effe_sa je napisao/la:Ma vrijedi to iskeširat za Bayern :) A ove se i mogu izganjat za bundesligu, dok za Ligu prvaka i kad si spreman da iskeširaš, moraš imati i spretnosti i sreće da dođeš do nje, jer tad je navala veća. Ma ništa et sljedeći put idemo zajedno , a ja se potrudim da dođem do njih :)
Vrijedi. Nije ni to svaki dan. Ja sam samo rek'o ko moj rahmetli dedo: Odoh, pa kad se nikad kozom ne zaoralo! :mrgreen:
Ja se nadam da ćemo barem jednom skupa otići odavde iz Bosne. Pogotovo raja sa foruma. Ima tu ozbiljnih znalaca, mogu misliti kakve bi se diskusije usput razvile :mrgreen:

EDIT: Bonus pitanje: Zašto je 24.04.1991. godine važan?
24.04.1991.
Stern des südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jan 2012, 00:15

ribery je napisao/la:

Bio prije 3-4 godine... Placanje na AA je na neki karticni fazon, dakle, prilikom ulaska, uplatis na tu karticu eure, i sa tom karticom placas pivu, kobasice, i ostala cuda. U fanshopu se placa keshom, dakle ne tom karticom. Ponesi love, i nakupuj sebi svega. :mrgreen:

Ja cu ti reci kako je na AA, ali kad igra Minhen 1860 :mrgreen: . Bio prosle godine u Minhenu i isplanirao da odem na AA i naravno gledao drugu ligu, 1860 - Ingolstad. Ipak princip je princip i meni kao BVB-ovcu nije palo na pamet da bajerna gledam uzivo 8-)

Kod 1860 ne znam ima li ovog placanja na karticu kao sto riberi spominje. Nisam ulazio u fan shop, malo smo bili kratki sa vremenom, a i neke britanke su nam bile zanimljivije 8-) . Za ulaznice kod Minhena 1860 je lako (vjerovatno jer je slabija posjeta i uvijek mozes kupiti kartu). Normala dodjes na salter i kazes teti dat cete mi x ulaznica. Vjeruj mi isto ti je to u Njemackoj ko i kod nas - ti njoj pare, ona tebi ulaznice :D
Nemoj nista pokusavati unijeti na stadion tvrdo, jer svaku glupost ti uzmu i poslije vrate, ali je masno platis. Meni uzeli dezodorans i kad sam izlazio platio sam ga toliko da sam mogao 2 nova kupiti za te pare...

Za prevoz cu ti savjetovati kao i riberi - sjedi negdje na u-bahn i direktnom linijom picis do stadiona.

Ps. Ako ti ne bude mrsko svrati do vc-a i vidi jesu li prefarbali ono napisano markerom "je... vam mamu" (ili ovako nesto) sto je napisao neki bosnjo iz Bugojna mescini :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 22 jan 2012, 01:04

gorstak je napisao/la:
ribery je napisao/la:Bio prije 3-4 godine... Placanje na AA je na neki karticni fazon, dakle, prilikom ulaska, uplatis na tu karticu eure, i sa tom karticom placas pivu, kobasice, i ostala cuda. U fanshopu se placa keshom, dakle ne tom karticom. Ponesi love, i nakupuj sebi svega. :mrgreen:
Ma ko kaže da se u fan shopu ne plaća karticom? Imam neki gadan osjećaj da će u tom Fanshopu moja Visa biti temeljito opustošena :)
Ja sam sebi 24.04. prošle godine, povodom 20. godišnjice svog navijanja za Bayern, poklonio lijep ručni sahat iz tog shopa (kad se već niko nije sjetio da mi ga pokloni) :). Al' mogu mislit' kad sve te điđe čovjek vidi na jednom mjestu, ko će im odoljeti :)
Hvala za korisne informacije, svakako ćemo slikati.
Ako bude kakvog wifi tu negdje, očekujte javljanje uživo na forumu :)
gorstace, mozda se nisam dobro izrazio. :) Mozes placati visom, american expresom, masterom, koju li vec imas, nije bitno. Nego, u fansopu, ne placas karticom koju dobijes na koristenje za placanje ostalih stvari u sklopu arene, kao sto sam rekao, jelo-pice-parking itd, itd... U svakom slucaju, cime god i kako god placao, ne gine ti finansijski deficit. :lol:
Nemoj previse u minus uletit. :mrgreen:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 jan 2012, 01:38

Malo se kasnije javljam jer nisam imo snage poslije utakmice da se javim. Katstrofa smo bili, i ako slucajno BvB ili Gladbach osvoje titulu (salke tu nikako ne racunam,oni nemogu) bit ce radi nasih gluposti,na kraju ispade da smo od svih konkurenata izgubili,ceka se match protiv Dortmundovaca.
Zao mi samo sto nisam uzeo kesh igrajuci na Gladbach (5.35)
Stern des Südens

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 22 jan 2012, 11:58

@gorstak: trebaće ti doktor na putovanju :) Šta ako te zub zaboli putem? :D
Sent from my Philips Smart TV.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 jan 2012, 17:07

StevieM je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Jedino se ne slazem sa tobom kod Lama. Momak ima izuzetne napadacke sposobnosti. To je jedan od rijetkih bekova koji na sebe cesto navlaci po dva odbrambena igraca. To sam bas sinoc komentarisao sa drustvom. U nekoliko navrata na njega su isla po dva odbrambena igraca Gladbaha. Momak moze probiti po krilu, a moze uci i u sredinu. Igraci kao Riberi od njega imaju veliku korist. Najbolji pokazatelj kvaliteta Lama je cinjenica da je Riberi igrao dosta slabije kada je Lam bio na desnom beku. Zbog toga sam trubio da Bajern podhitno mora naci desnog i Lama prebaciti na lijevi bok. Roben je dovoljan sam sebi, a Riberi itekako zavisi od Lama. Kros nije igrac koji umije iskoristiti slobodan prostor koji otvara Lam.
Pa jasno, Lahm je vrlo solidan, polivalentan i ofenzivno nastrojen bek. Sinoc je vecina akcija isla na lijevu stranu, Lahm je imao tacnih pasova koliko Boateng i Robben zajedno. Medjutim, ne moze odradjivat onu ulogu krilnog beka ala Alves, sto su od njega trazili u prvom poluvremenu u formacijskoj asimetriji, pogotovo ne sa onako smusenom zadnjom linijom. Kroos je bio problem definitivno na krilu, posredan je razlog zasto je Lahm nekoliko puta izvisio - posebno uocljive dvije sanse pretkraj poluvremena preko Aranga i gol Herrmanna. Rokada sa Alabom je osigurala Lahma koliko-toliko u drugom poluvremenu.
Sto se tice njegove pozicije, bez obzira sto je vrlo solidan slabijom nogom, ne mogu se oteti utisku da je Bayern napravio nakaradan potez kupovinom desnih bekova naustrb Lahma. Bolje da su nasli nekog vanserijskog lijevog beka (kao sto su trebali uraditi i za ostatak zadnje linije) nego Rafinhu i Boatenga jer bek je ipak bek, njegovo je da drzi sirinu i da otvara prostor a ne da ulazi u sredinu. U doba igara u Stuttgartu obilato su koristili njegov sut desnom, medjutim u sistemu sa invertovanim krilima u kojem Bayern igra vec nekoliko godina, to nije narocito iskoristiv kvalitet. Sve u svemu, nisam ni rekao da je Lahm los napadacki bek ali definitivno nije rang Danija Alvesa koji ce uradit posao na obje strane.

Od ostalih opaski - nesto me sjecanje slabo sluzi, ne mogu se sjetiti Linkea kao inteligentnog i smirenog igraca :D Vise ga se sjecam kao ostrog stopera sa cesto nerezonskim potezima, al haj. Tymoschuk mi isto ne djeluje kao narocito "smiren" igraca (mozda si mislio u nekom drugom smislu :D ), panicne reakcije poput jedne od sinoc koje su mu skoro svakodnevnica su sve samo ne odlike smirenog igraca.

Mislim da Bayern nije popravio mnogo stvari od odlaska Gaala, ogromno je pitanje kako ce izgurati ovu sezonu i u Bundesligi a i u LP, previse ovise o igrama jednog ili dva igraca dok je ostatak ekipe suhi mediokritet.
Slazem se manje vise osim ove usporedbe sa Alvesom. Alves u Brazilu ne igra ni priblizno kvalitetno kao u Barseloni. A ne mozemo reci da je Brazil tropa ekipa, je li tako!? Ako poredimo Lama iz Njemacke i Alvesa iz Brazilske repke, onda je po meni Lam za nijansu ispred. Sve u svemu, tu su negdje, razliciti i izuzetno kvalitetni bekovi.

Nezahvalno je porediti igrace Barselone i bilo kojeg drugog kluba. Barsa iz svakog igraca izvlaci gotovo maksimum, dok je u ostalim klubovima iskoristenost daleko manja. Zbog toga imamo privid da su igraci Barse mnogo bolji od igraca ostalih velikih klubova. Nije to bas tako. Moze se vidjeti kada Alves igra za Brazil.

Linke je bio prilicno trom igrac. Njega je vadila inteligencija, dobro postavljanje i smirenost.

Ima Bajern dobru ekipu. Fali im jos jedno ekstra kvalitetno krilo, igrac koji ce uskociti nakon mnogobrojnih povreda Riberija i Robena. Dortmund ih je dobro zajeb'o za Rojsa :mrgreen: . Po meni, Marin je dobar igrac za Bajern.

Bajern je oduvijek crpio snagu iz jake odbrane. Mogli su napadati sa puno igraca, jer su znali da iza sebe imaju dosta jaku odbranu. Sada se to promjenilo. Odbrana je losa i slabo povezana sa veznim redom. Daleko najslabiji dio ekipe. Tu im podhitno treba jedan vrhunski stoper tipa Mac Humels :mrgreen: . Bice tesko pronaci kvalitetnog stopera, ne vidim previse dobrih rjesenja osim pomenutog Humelsa kojeg Dortmund ni za zivu glavu nece pustiti u Minhen :mrgreen: . Dakle, primarno im treba makar jedan stoper i krilo koje ce mijenjati precesto odsutne Robena i Riberija. Mozda ne bi bilo lose potraziti veznjaka koji moze kvalitetno kombinovati sa Svajnstajgerom,.. Al' to bi vec bilo previse, nije Bajern divlji klub kao recimo Real Madrid :mrgreen: .

Nojer, Lam, Svajn, Roben, Riberi, Miler i Gomez. Oni cine dosta jak kostur. Ne treba Bajernu tako puno da bi bio druga ekipa po snazi u Evropi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 22 jan 2012, 20:03

@Gorstak - dvije neostvarene želje u životu: otići na utakmicu Bayerna i opalit' šakom svog brata :mrgreen: pošto sad na ljeto idem u Njemačku (ako svjedočanstvo to dozvoli :mrgreen: ) sigurno ću jednu ostvariti. cijela familija koja mi tamo živi navija za S04 tako da ako Bayern osvoji ispred njih i BvB-a, biće mi zafovolčjstvo s njima ić' u obilazak hrama :mrgreen:
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 23 jan 2012, 08:59

Teško mi je i žalosno konstatovati da su trenutno i Dortmund i Šalke puno bolji od
Bajerna da nekažem i Gladbah bilo bi previše,nadam se da će ona tri drvenjaka sa tribina
skontati ovo(Rumenige i Henes) u suprotnom ode titula,i liga prvaka ne kontam da u Bajernu
su standardni neki osrednji igrači tipa Bujten,stuber,volio bih znati dali idemo po neko
pojačanje u januaru...........Pozdrav svim navijačima Bajerna

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.