Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

k_c
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la k_c » 22 jan 2012, 02:39

Juventus je zaista veliko iznenadjenje,po imenima oni imaju ekipu u rangu Rome i Lacia,a daleko slabiju od Milana i Intera,kazem po imenima i ugovorima igraca..ali imaju nesto sto drugi nemaju,sjajnu atmosferu na svom preljepom stadionu,timski duh,zajednistvo i dobrog trenera naravno,ma sta neko mislio i Conteu... ako je Juve ne tako davno za jednog Diega i Mela izdvojio oko 45 miliona eura,onda mogu samo zamisliti kakvu bombu treba ocekivati ovo ljeto,pogotovo ako se osvoji titula.... Juventus ima po meni najbolji stoperski tandem i Serii A Barzagli-Chielini,ali nazalost ovaj drugi igra lijevog beka,jer je primoran u nedostatku pravog rjesenja,mislim da ce Kolarov definitivno doci na ljeto,i ako on bude igrao kao u Laciu to ce biti odlicno.. i jedan super kvalitetan napadac kojem ce Matri biti rezerva,u vidu Benzeme,Higuaina,Dzeke(sa formom iz Wolfsburga i pocetka ove sezone u dresu Citya kad je zario i palio)...i naravno igrac koji ce moci mjenjati Pirla! Caseras ce u ponedjeljak izgleda potpisati,i uz ove pomenute igrace koji bi mogli doci Juventus bi imao super perspektivan i iskusan tim koji bi na okupu mogao biti narednih nekoliko godina,i Juve vratio na staze stare slave!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 22 jan 2012, 02:52

Idemo pravim putem iz meca u mec, trenutno je to najbitnije. Cilj imamo, kvalificrati se u Lp, a sve ostalo bi bilo odlicno. Skepticni smo bili na pocetku dok sada vjerujemo u scudetto i mogucnosti ovog tima...

rezultati su kljuc za daljni napredak i razvoj Juventusa, sigurno bi titula otvorila nove mogucnosti, jer bi bili u poziciji da dovodimo zvucnija i kvalitetnija pojacanja. U medjuvremenu, Conte, pravi jak kostur ekipe koji treba da bude dugorocan i plodonosan u narednom periodu...

Forza Juve!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jan 2012, 08:23

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=iGADSvd15uVz9rsK" onclick="window.open(this.href);return false;

sinoc vidjoh samo golove, al sad pogledah cijeli highlights, pa nisam znao da smo ih ovako razvalili :o
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jan 2012, 08:35

imamo dogovor i sa Guarinom i sa Caceresom, tacnije sa njihovim klubovima, Conte ce odlucivat
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jan 2012, 09:00

slika

:mrgreen:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 22 jan 2012, 11:27

Eh da se i ja javima nakon opravdanog odsustva :mrgreen:
Za potpis braćo @BigBen i @Bianconerac mislio sam promijeniti međutim nakon mog prvog prijavljivanja ovdje uzeli su me na ''zub'' navijači provincijskog kluba i šprdali se sa onom ''a od maja 30'' pa sam odlučio da ostavim isti neka ih malo bocka u oči :mrgreen:

Sinoć lom...
Gledao sam u kafiću sa jaranima nas četvorica žestokih navijača i još par simpatizera.

Buffon - car, nije imao pretjerano posla
Licht - ubacivanje iz drugog plana kao Abidal neku noć, trkač kao Scwarzenegger u onom starom filmu ;)
Barzagli - kao što neko reče prof.dr.
Chiellini - ratnik dostojan kapitenske trake
De Ceglie - našao u sebi onaj Juventusov pobjednički duh, ne moraš bit extra kvalitet ali se moraš boriti da bi bio jedan od najboljih, izgleda da je Conte pronašao to ''nešto'' kod ovog igrača
Pepe - nije to bila najbolja partija Pepea, malo umor, zamor materijala, šteta za povredu, nadamo se da će biti ok
Marchisio - isto, i u prošle dvije tekem sam spominjao kako se osjeti pad u njegovoj igri, zamor
Vidal - ratnički i korektno odrađuje svoj dio posla
Pirlo - stoji rečenica da nekada on to malo uspori, ali pasovi su čudo, kad se okretao ondje oko osi ja vičem ''evooo gola'' a nije još centrirao... znao sam šta će biti
Vučinić - malo se umorio u drugom poluvremenu, inače njegova solidna ''đetićevska'' partija
Matri - mora popraviti ''nišanske sprave'' djeluje mi nekako brzoplet, takav ne možeš brate biti ni kod gara ni kod Contea u napadu, da je pogodio zicere iz zadnje dvije tekme bio bi prvi strijelac P.S. Gledam Radamela Falkaoa... lik je zvijer ''eh da nije san''

Marrone - korektna partija i ekstra asistencija
Giacherinni - čestitke za gol, kako se radovao pomislio bih da je navijač Dame :mrgreen:

Igra 9/10.... trener je to posložio kako treba, imamo i glavu i rep ... i onaj drugi rep da nas dušmani povuku :mrgreen:
Odbrana sigurna, stamena, mirna, nema više brzopletosti i besciljnih nabijanja, pasovi i dodavanja koja izbace koncepciju protivnika, sredina konkretna rastrčana i uigrana, Marchisio i Vidal se odlično nadopunjavaju sa Pirlom, fantazista kao on je trebao igrače profila kao V+M da mu prućaju potporu, još kad se tu ubace Pepe, Licht i Vučina dobijamo jednu smislenu igru ''konstriktora koji guši svoj plijen''
Konstantni pritisak, posjed lopte i jurišanje ka golu... još da su konkretniji napadači to bi bila perverzija... Moje tajne želje su Falkao ili Džeko...
Prvi zbog briljantne tehnike, osjećaja za gol, drugi zbog snage i dominacije u skoku
Caceresa još sad dodati iduće sedmice i to je tim za velike domete...
Za najveće ??? Ima još rada... tek je pola sezone pred nama...

VOLIM TE STARA DAMO

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jan 2012, 11:38

Prvo što me obradovalo jutros je vijest da povrede Marchisia i Pepea nisu ozbiljne, prvi će propustiti meč protiv Rome, dok će drugi propustiti mečeve protiv Rome i Udinesea.

Drguo, @JuveSissoko je već napisao, imamo dogovor i sa Sevillom i sa Portom, koji klub prvi odgovori na poslanu ponudu dovest ćemo tog igrača, nakon ove povrede Marchisia čini se i da nam je Guarin jako potreban, ali ipak mislim da je Caceres prioritet.

Treće, malo o sinoćnjoj utakmici kad su se legle strasti. Šta reći!? Fakat, šta reći!? :mrgreen: Naša najbolja partija ove sezone, imali smo mi velikih pobjeda protiv Milana i intera, veliki povratak protiv Napolija, ali onakvu dominaciju, mirnoću, sigurnost, timski duh još uvijek nismo vidjeli ove sezone. Prvih 10 minuta 4 šanse, košarkaški rečeno 4 zicera, zatim posljednjih 10 minuta prvo poluvremena stjerali smo ih u njihov kazneni da se brane sa 10 igrača i opet smo kreirali 3 dobre šanse. Furiozan početak drugog poluvremena, prvi napad i još jedan zicer za Matrija, zatim solo prodor Giaccherinija kad nije imao kome da odigra povratku i negdje oko 60. minute gol. Kakva je to akcija bila, sve je krenulo od Barzaglija, pa par razmjenjenih pasova na sredini terena i onda oko sokolova Pirlo pronalazi Lichta i gol, isto kao da ga je čekao sve vrijeme da se ubaci i zatim pogodi u glavu. Ostatak utakmice lagano odrađen, kontrola lopte na nivou, Atalanta je imala par pokušaja iz prekida, ali je to sve bilo neopasno, na kraju lijepa akcija rezervi Marronea i Giaccherinija za drugi gol i ovjeru jesenske titule šampiona za sezonu 2011/2012.

Ono što me posebno raduje je zajedničko radovanje svih igrača kod svakog gola, vidi se da i oni sami žele uspjeh možda i više nego mi navijači, Conte ih je natjerao da vole Juventus, da igraju srcem, zato ovako i dobri rezultati, ma šta dobri odlični. :mrgreen:

Igra se sve dok lopta ne pređe aut liniju, sinoć smo to mogli vidjeti na Vučiniću, uvijek je trčao, napadao, branio se, iako nije bio na svom nivou, barem je pokazivao borbenost, želju, koncentracija sve vrijeme, uostalom on je i ukrao loptu u akciji iz koje je uslijedio drugi gol.

Danas s merakom uživati u Serie A i nadati se kiksu konkurenata, ali kako god oni odigrali, naš Juve će sigurno ostati prvi na tabeli. 8-) :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 22 jan 2012, 11:44

Cestitam nasim igracima... Nisam bio u prilici juce da gledam utakmicu :oops: :cry: , ali mi je drago da smo ih rasuli. Sudeci po vasim komentarima bilo je fenomenalno pa cu danas u toku dana skinuti utakmicu i pogledati. FORZA JUVE !!
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jan 2012, 11:44

ako ima gdje da se skine utakmica, nek postavi link ko zna ak nije problem.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jan 2012, 11:48

@ramiral

Možeš ti imati tri reda u potpisu, tako da pored te tvoje rečenice, možeš dodati slobodno i ovu frazu što smo ti rekli ;)

Ne traži alibi :P :mrgreen:

Conte izaberi Caceresa u odbranu, šta će nam Guarin kad imamo Marronea, Marrone će sigurno napredovati, pogotovo uz Pirla, zato mu treba davati šansu da igra što više, kad smo istrpili Marchisia i sad je igračin, možemo vala i Marroneao. :mrgreen:

Evo vam linkovi:

I poluvrijeme: http://www.filesonic.com/file/gmPLJGO" onclick="window.open(this.href);return false;

II poluvrijeme: http://www.filesonic.com/file/H3K6b9n" onclick="window.open(this.href);return false;
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 jan 2012, 11:52

Brine me jedino ovo što mediji prenose da je Conteu ipak veznjak prioritet te da iako je postignut dogovor sa Caceresom čeka odgovor Porta za Guarina.
Sa Caceresom se patimo 22 dana već i kada je dogovoreno oni čekaju,Caceres mora biti prioritet,nemamo alternative aposlutno za bekove,osim ako ne misli ostavljati Grossa i Mottu jer neće imati koga ubaciti ako zatreba.

Dobar je Guarin,to se zna,ali naravno uvijek Caceres ispred njega u ovom momentu.

P.S. sinoć je Dennis bio u offside-u kod onog navodnog penala.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jan 2012, 11:54

Valjda će biti sastanak sa Conteom danas ili sutra, pa će se dovesti igrač u dogovoru s njim, valjda će Conte učiniti pravu stvar i odlučiti se za odbrambenog igrača.

Mislim ako smo sad bedeme i najbolja odbrana u Italiji, kakvi bi tek bili sa Caceresom. :mrgreen:

Ako vam ne rade ti linkovi, evo vam još dva:

I poluvrijeme: http://ul.to/crd4imm0" onclick="window.open(this.href);return false;

II poluvrijeme: http://ul.to/miz1iui0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ž '21!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 22 jan 2012, 11:56

Bianconeri1988 je napisao/la:@ramiral

Možeš ti imati tri reda u potpisu, tako da pored te tvoje rečenice, možeš dodati slobodno i ovu frazu što smo ti rekli ;)

Ne traži alibi :P :mrgreen:

Conte izaberi Caceresa u odbranu, šta će nam Guarin kad imamo Marronea, Marrone će sigurno napredovati, pogotovo uz Pirla, zato mu treba davati šansu da igra što više, kad smo istrpili Marchisia i sad je igračin, možemo vala i Marroneao. :mrgreen:

Evo vam linkovi:

I poluvrijeme: http://www.filesonic.com/file/gmPLJGO" onclick="window.open(this.href);return false;

II poluvrijeme: http://www.filesonic.com/file/H3K6b9n" onclick="window.open(this.href);return false;
grazie :)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jan 2012, 11:58

Ne rade ti možda ti linkovi, barem meni nisu radili, zato probaj sa ovim koje sam postavio u postu iznad. :D
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 22 jan 2012, 12:13

JuveSissoko je napisao/la:slika

:mrgreen:
Terminator-Barzagli Razbijac-Chielini... :D

ps. Bitna stvar da nisu igraci teze povređeni, zaista su neophodni ovom timu, tako da ova pobjeda ima jos ljepsu draz. Po vama, Conte, nije odlucio kojeg igraca dovest...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jan 2012, 12:43

Po meni najrealnije ocjene od sinoć dao je Calciomercato.com:
Buffon 6
Lichtsteiner 6,5
Barzagli 6
Chiellini 7,5
De Ceglie 6,5
Vidal 6,5
Pirlo 6,5
Marchisio 6
Giaccherini 6,5
Pepe 6,5
Marrone 6,5
Matri 5
Vucinic 5,5
Bonucci

Allenatore: Conte 8
Conte je napravio čudo sa ovom titulom na polusezoni, sad je red na Marotti da uradi isto za ovih 7 dana i dovede nam Caceresa i nekog veznog igrača s kojima ćemo sigurno uspjeti napraviti razliku i sasvim sigurno izboriti Ligu šampiona na kraju sezone, a uz malo sreće koje dosad nikako nismo imali osvojiti i 30. Scudetto.

slika

Imam osjećaj da hoće da ga obore, ali mu ništa ne mogu. :mrgreen:

Vučinić sinoć oduzeo 11 lopti i izašao zbog grčeva, pa dragi Conte šta učini jadnom đetiću :mrgreen: :lol: :lol:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 jan 2012, 12:58

Neki mediji prenose da bi Marchisio mogao čak i na operaciju meniskusa,mislim da je i zbog toga Caceres na ledu,kakav peh,u ovom slučaju sigurno će Guarin doći.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 22 jan 2012, 13:11

Oxygen je napisao/la:Neki mediji prenose da bi Marchisio mogao čak i na operaciju meniskusa,mislim da je i zbog toga Caceres na ledu,kakav peh,u ovom slučaju sigurno će Guarin doći.
ako se ispostavi sa se radi o povredi meniskus, postoji mogucnosta odsustva od vise mjeseci :roll: . Samo se mozemo nadati da ne budu najgora predviđanja pa bi u suprotnom izbivao do 1mj...

Caseras opet ostaje prioritet bez obzira na sve...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 22 jan 2012, 13:13

Nije to ništa sigurno, tek se danas trebaju obaviti pregledi i Marchisiu i Pepeu, uglavnom bit će on spreman za utakmicu za Scudetto protiv Milana. Mediji tu uglavnom nagađaju, više će se znati nakon što se urade snimci, ali uglavnom nije teža povreda.

Kad je povreda mensikusa pauzira se maksimalno mjesec dana, nekad je dovoljno i nekoliko dana odmora, a kad odu ligamenti onda se pauzira više mjeseci. To znam jer sam i sam jedne prilike povrijedio mensikus. :mrgreen:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 22 jan 2012, 13:16

Da,ali bili ligamenti,bio meniskus - to će značiti da će Guarin doći (druga solucija je Caceres + npr. Nainggolan ili Behrami),ali za to već nema vremena.

Jedini spas je da nije niti jedno od ta dva,ali vidjet ćemo danas/sutra.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.