Moram priznati da nisam očekivao poraz Bayerna, barem ne ovakav. Igra Bavaraca je bila totalno podređena Borussiji Monchengladbach, a to pokazuje i činjenica da je domaća momčad imala mnogo više prilika, Bayern tek onu preko Gomeza. Ok, pridodat ćemo i gol
Schweinija. Jednostavno, domaćini su iskoristili najbolji momen(a)t, slabu igru Bayerna i iskoristili svoje prilike za golove. Prvi je djelo Reusa, i to nakon greške Neuera. Druga dva su akt sjajnog Hermanna i plodovi odličnih akcija i završnih pasova. Dvostruki strijelac je sa neviđenom lakoćom savladao golmana Bayerna. I ja ću potpisati da je mladi Hermann u sjeni Marca Reusa, te da, upravo zbog golova pomenutog, nije izbijao u prvi plan. Međutim, to bi se u nastavku moglo promijeniti.
Lucidan Favre (

) je među najboljim trenerima u ligi (mislim kod ovih što su u drugom planu), a njemu možemo pridodati i Slomkea, te Tuchela (i oni su
povalili Bayern

). Ako se Gladbach plasira u CL (ili u kvalifikacije), definitivno je da će uvećati profit, zaradu, sponzore i biti mamac za bolje igrače. Međutim, ako ova ekipa ostane bez Hermanna, Dantea, Nordveita, Ter Stegena, te ostalih važnih karika (pridodajmo i Reusa, koji ima predugovor sa Dortmundom, ekipi čiji će od sljedeće sezone biti član). Naravno, u klubu ima još interesantnih igrača na skoro svim pozicijama, vjerovatno će se i to regulisati. Ipak, ako zapadnu u krizu, neće im biti lako.

Vjerovatno će im tempo biti prenaporan, a znamo da i nemaju tako široku klupu popunjenu solidnim imenima. Ovo sada vrijedi u slučaju plasmana u Ligu prvaka. Mislim da sa EL i ne bi bio takav slučaj, to bi im moglo goditi...
Uglavnom, sada su na potezu Schalke i Dortmund. Mislim da neće propustiti šansu da učine vrh lige paklenim i krajnje neizvjesnim.