Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la harishp » 26 avg 2009, 15:22

Ma Portsmoth je propao ko zeton.Kompletna ekipa treba da se rasproda.A nikakvih kes injekcija nema.
Kao sto James rece nemamo igraca ni da sastavimo dvije ekipe na treningu da odigramo izmedzu sebe.
Losa ekipa i odbrana znaci samo blamaza i golmana.
Zato je i James kobajagi povrijedzen. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

sencho
Kontakt:

Post Postao/la sencho » 26 avg 2009, 15:27

harishp je napisao/la:Ma Portsmoth je propao ko zeton.Kompletna ekipa treba da se rasproda.A nikakvih kes injekcija nema.
Kao sto James rece nemamo igraca ni da sastavimo dvije ekipe na treningu da odigramo izmedzu sebe.
Jeste propao dok ga ne preuzmu ovi iz Dubajia...a to je kroz narednih 30 dana....pita cu te onda jesi li promjenio misljenje :mrgreen:

emir_

Post Postao/la emir_ » 26 avg 2009, 15:32

harishp je napisao/la:Ma Portsmoth je propao ko zeton.Kompletna ekipa treba da se rasproda.A nikakvih kes injekcija nema.
hahah pa ti i neznas citati, james kuka sto ih ima viska a ne manjkaa hahjaha
4-IN-A-ROW

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 avg 2009, 15:44

Nije sve tako crno, i njih su kupili šeici iz Dubaija i klub bi trebali preuzeti za nekoliko sedmica. Vjerovatno ovog prelaznog roka neće stići da kupe neka pojačanja, ali već na polusezoni možemo očekivati prve prave transfere. Begović je u planovima Pompeya što je rekao i trener Porsmoutha.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

emir_

Post Postao/la emir_ » 26 avg 2009, 15:54

evo linka sa sinocnje tekme i intervencije Begovica... komentator ga hvali a video je na oficejlno stranici...

http://www.portsmouthfc.co.uk/index.php ... le_id=2771
4-IN-A-ROW

LIvada
Kontakt:

Post Postao/la LIvada » 26 avg 2009, 18:23

evo nes ...doso arap...

KLUB hrvatskog Nike Kranjčara napokon je dobio novog vlasnika. Riječ je o Sulaimanu Al-Fahimu, koji je tako nakon mjeseci zavrzlama napokon preuzeo kontrolu u svoje ruke od Alexandrea Gaydamaka.

"Devondale Investments, trenutni vlasnik Portsmoutha, i Al Fahim Asia Associates (AAA), tvrtka u vlasništvu Sulaimana Al-Fahima, predsjednika uprave Portsmoutha, postigli su dogovor prema kojem je AAA postao samostalni novi vlasnik kluba. Sulaiman Al-Fahim sretan je ovakvim raspletom i veseli se pomaganju kluba i njegovoj nadogradnji na impresivnoj povijesti, kao i novim uspjesima u Premier ligi”, stoji među ostalim u priopćenju Al Fahim Asia Associatesa, a koju prenosi The Guardian.

Zasad nije točno poznata vrijednost posla, ali nagađa se da je riječ o brojci od 60 milijuna funti.
Klošar sam pa šta...KLOŠARSKA ELITA!!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 26 avg 2009, 18:41

E sad je ovo sukob interesa. Za one koji ne znaju, Suleyman Al Fahim je predsjednik uprave Hydra Group, koja je večinski vlasnik Man. City-a. Ne znam baš na šta PL počinje ličiti sa ovim arapima, rusima, amerikancima, bilo je tu i tajlanđana i sl. Bezveze.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 avg 2009, 18:46

NoName je napisao/la:E sad je ovo sukob interesa. Za one koji ne znaju, Suleyman Al Fahim je predsjednik uprave Hydra Group, koja je večinski vlasnik Man. City-a. Ne znam baš na šta PL počinje ličiti sa ovim arapima, rusima, amerikancima, bilo je tu i tajlanđana i sl. Bezveze.
Klubovi se kupuju i prodaju.a kupuju ih oni sto imaju pare sta je tu sad ko biva nejasno.
Uostalom na osnovu novca ili ulaganja klub i postize uspijeh.
Iliti prazna puska ne puca.A on sad sto je Arap ili Rus niko im nije kriv sto drugi nemaju dovoljno novca ili interesa da uloze u to.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 avg 2009, 18:53

harishp je napisao/la:
NoName je napisao/la:E sad je ovo sukob interesa. Za one koji ne znaju, Suleyman Al Fahim je predsjednik uprave Hydra Group, koja je večinski vlasnik Man. City-a. Ne znam baš na šta PL počinje ličiti sa ovim arapima, rusima, amerikancima, bilo je tu i tajlanđana i sl. Bezveze.
Klubovi se kupuju i prodaju.a kupuju ih oni sto imaju pare sta je tu sad ko biva nejasno.
Uostalom na osnovu novca ili ulaganja klub i postize uspijeh.
Iliti prazna puska ne puca.A on sad sto je Arap ili Rus niko im nije kriv sto drugi nemaju dovoljno novca ili interesa da uloze u to.
Potpis.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 26 avg 2009, 20:48

U pravu ste vas dvojica, al samo donekle. Ne mislim da je generalno dobro za fudbal da se sve više pretvara isključivo u biznis i gubi na ljepoti a sve više liči na rovovsku borbu, gdje je sve isprogramirano. Ali, tražili smo kapitalizam i eto, sad ga imamo.

Zamislite, recimo, da se Man. City bori za prvaka. Šta mislite da li će recimo Portsmouth koji će realno biti u sredini tabele za sada pustiti građane a sa druge strane maksimalno zapeti protiv konkurenata City-a. Ili recimo, moguće je da neki igrač iz Portsmoutha namjerno povrijedi nekog od najboljih igrača iz konkurenata Citya ili slično. Čudan je biznis danas, ne preza se ni od čega a pogotovo kad se radi o vlasnicima koji dolaze iz zemalja nerazvijene demokratije.

Da malo dramatizujem: Po ovim pravilima Fahim ili Abramović mogu kupiti sebi još pokoji tim pa da njih dvojica budu vlasnici pola klubova iz PL. Onda bi PL ličila na pravu partiju šaha a glavni menadžeri Fahimovih i Abramovičevih ispostava u Engleskoj bi bili neki matematičari koji su na ti sa kombinatorikom.

Ono što mene čudi jesu ovi tradicionalisti, Englezi. Da oni ovo dopuštaju da ovo sve ide u ovom smjeru, to je meni glupo ali eto, može se naći opravdanje. A kamo to vodi to ostaje da vidimo.

Pozdrav.

Žil Kretenie
Kontakt:

Post Postao/la Žil Kretenie » 26 avg 2009, 20:53

NoName je napisao/la:tražili smo kapitalizam i eto, sad ga imamo.
Ti si komunista?? :shock:
Kahva, Kava, Kafa!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 26 avg 2009, 20:54

I ti si upravu, donekle :lol: . Ako krene tim putem onda ce se sigurno smisliti nesto, Platini je ionako "kivan" na to "preseravanje" ... Inace fudbal svake godine samo dobija na kvaliteti , mecevi su (barem meni) iz godine u godinu interesantniji, tako da se manje-vise sve svelo na odbrojavanje dana do sledeceg vikenda ili uskoro utorka-srijede, a i cetvrtkom se zna naci dobra tekma.
Sto se tice Engleza , njih jadne niko nista ne pita, pare cine svoje. Eto sad uzmi za primjer navijace Livpoola koji mole boga da ih kupi neki arap da i oni napokon dodju do neke finansijske injekcije.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 26 avg 2009, 21:04

Žil Kretenie je napisao/la:
NoName je napisao/la:tražili smo kapitalizam i eto, sad ga imamo.
Ti si komunista?? :shock:
Dobro veče Kretenie! :D Više neonacista :mrgreen:
Genghis je napisao/la:I ti si upravu, donekle :lol: . Ako krene tim putem onda ce se sigurno smisliti nesto, Platini je ionako "kivan" na to "preseravanje" ... Inace fudbal svake godine samo dobija na kvaliteti , mecevi su (barem meni) iz godine u godinu interesantniji, tako da se manje-vise sve svelo na odbrojavanje dana do sledeceg vikenda ili uskoro utorka-srijede, a i cetvrtkom se zna naci dobra tekma.
Sto se tice Engleza , njih jadne niko nista ne pita, pare cine svoje. Eto sad uzmi za primjer navijace Livpoola koji mole boga da ih kupi neki arap da i oni napokon dodju do neke finansijske injekcije.
Super su utakmice, sve je to OK. Razumijem taj aspekt. Isto kao što je u bivšoj jugi bilo super dok je bio Marković a on je zapravio rušio državu iznutra a svi znamo kako se sve to završilo, ekonomski mislim, ne na rat. E tako će i ovo biti, imat ćemo par klubova koji drmaju a ostalih neće biti ni na mapi. ;)

Da se razumijemo: Kvalitet i ljepota fudbala nisu isto, bar za mene

Hajd, sam se malo od sebe umorio :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 avg 2009, 21:10

NoName je napisao/la:U pravu ste vas dvojica, al samo donekle. Ne mislim da je generalno dobro za fudbal da se sve više pretvara isključivo u biznis i gubi na ljepoti a sve više liči na rovovsku borbu, gdje je sve isprogramirano. Ali, tražili smo kapitalizam i eto, sad ga imamo.

Zamislite, recimo, da se Man. City bori za prvaka. Šta mislite da li će recimo Portsmouth koji će realno biti u sredini tabele za sada pustiti građane a sa druge strane maksimalno zapeti protiv konkurenata City-a. Ili recimo, moguće je da neki igrač iz Portsmoutha namjerno povrijedi nekog od najboljih igrača iz konkurenata Citya ili slično. Čudan je biznis danas, ne preza se ni od čega a pogotovo kad se radi o vlasnicima koji dolaze iz zemalja nerazvijene demokratije.

Da malo dramatizujem: Po ovim pravilima Fahim ili Abramović mogu kupiti sebi još pokoji tim pa da njih dvojica budu vlasnici pola klubova iz PL. Onda bi PL ličila na pravu partiju šaha a glavni menadžeri Fahimovih i Abramovičevih ispostava u Engleskoj bi bili neki matematičari koji su na ti sa kombinatorikom.

Ono što mene čudi jesu ovi tradicionalisti, Englezi. Da oni ovo dopuštaju da ovo sve ide u ovom smjeru, to je meni glupo ali eto, može se naći opravdanje. A kamo to vodi to ostaje da vidimo.

Pozdrav.
Englez bi **** pojeo za deset funti to je vazda bilo.Eto u kojem smijeru ide :lol:
Mada ni drugi zapadnjaci nije im mane.Nije im bitna velicina vec ko vise da :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 26 avg 2009, 21:26

penal nije bio zglave, a bega ga umalo digo, kapa dole momcino
Cuva Bog Zelju svog!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 avg 2009, 10:12

Begović: Dolazim i želim braniti
Nadam se da će FIFA izdati dozvolu • Zamijenio povrijeđenog Džejmsa...

Portsmut je lako u drugom kolu Karling kupa izašao nakraj sa četvrtoligašem Herefordom i slavio sa 4:1. Bila je to važna injekcija samopouzdanja za "Mornare", koji su katastrofalno startali u engleskoj Premijer ligi.

Za nas je ipak mnogo važnija vijest da je Asmir Begović branio svih 90 minuta i to veoma solidno, bez obzira na jedan primljeni gol.

Dobili samopouzdanje

- Najvažnije je da smo pobijedili, jer nam je to bilo potrebno nakon katastrofalnog starta u prvenstvu, gdje nismo osvojiti nijedan bod u tri utakmice. Ovo nam je trebalo da podignemo samopouzdanje i sada lakše očekujemo nedjelju i utakmicu s Mančester sitijem - govori Begović.

Prvi golman Portsmuta Dejvid Džejms povrijedio se protiv Arsenala i još se ne zna kada će se vratiti na teren. Ukoliko Džejms ne bude spreman, Begović će opet na gol.

- Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Tako je to u nogometu. Ne znam da li će se Džejms oporaviti. U ponedjeljak nije trenirao, a ni u srijedu. Volio bih braniti protiv Sitija, koji se još pojačava i sigurno su jedna od najboljih ekipa u ligi. Za nas je to veoma važna utakmica jer želimo prekinuti niz poraza i pokazati da imamo kvalitetu za Premijer ligu.

U ponedjeljak počinju pripreme reprezentacije BiH za mečeve s Ermenijom i Turskom. Begović još čeka odluku FIFA-e o promjeni nogometnog državljanstva kako bi stekao pravo nastupa za našu reprezentaciju.

U formi sam

- Željno očekujem da dobijem pravo nastupa za BiH. Dolazim u ponedjeljak. Nadam se da će sve biti uredu i da će se papiri srediti. Moja je velika želja državni dres i ne bi bilo nikog sretnijeg od mene da se ovo što prije završi na opšte zadovoljstvo.

Na pripreme dolazim da branim. U formi sam i želim se pred selektorom pokazati u najboljem svjetlu - govori Begović.

Prodaja Kranjčara bi bila samoubistvo

U medijima se špekulira da bi do kraja prijelaznog roka Portsmut mogao ostati bez još nekih igrača. Prvi na toj listi je hrvatski internacionalac Niko Kranjčar, za koga je zainteresiran Totenhem.

- Piše se često o tome, ali mislim da ga neće prodati. Možda tek nazimu jer mu ugovor istječe idućeg ljeta. Prodaja Kranjčara bi bila samoubistvo, jer on je naš najbolji igrač. To bi bio znak da smo se pozdravili s Premijer ligom - kaže Begović.

Portsmut traži nove vlasnike

Kriza Portsmuta traje duže vrijeme, ali je kulminaciju doživjela ovog ljeta jer se klub nije pojačao, a igrači su odlazili jedan za drugim.

- Više od godinu ovo traje. Neki igrači su previše plaćeni i krediti su se morali vraćati. Sada je situacija stabilnija i polako se sređuje. Traže se novi vlasnici kluba, koji bi ulaganjima osigurali klub - rekao je Begović.

asmire dobro dosao u svoju i nasu jednu nam jedinu bosnu i hercegovinu..samo da znas da su uza tebe najludi,najvatreniji,najglasniji,najbolji...navijaci na svijetu...uvjerit ces se 9.9.2009.godine.protiv turske..i neces zazalit sto si izabro BIH.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 27 avg 2009, 11:36

miralem444 je napisao/la:
U formi sam

- Željno očekujem da dobijem pravo nastupa za BiH. Dolazim u ponedjeljak. Nadam se da će sve biti uredu i da će se papiri srediti. Moja je velika želja državni dres i ne bi bilo nikog sretnijeg od mene da se ovo što prije završi na opšte zadovoljstvo.

Na pripreme dolazim da branim. U formi sam i želim se pred selektorom pokazati u najboljem svjetlu - govori Begović.
:D :lol: :!: :!:

Svaka čast za ovo Asmire... Šta čekaju ovi u FIFI ebemu miša! Dajte više te papire!!
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Zvijer10
Kontakt:

Post Postao/la Zvijer10 » 27 avg 2009, 18:29

Evo izgleda da je Asmir poslan u Yeovil Town(League One) to jeste druga liga. Evo linka
http://www.football.virginmedia.com/pag ... 48,00.html

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 27 avg 2009, 18:50

Zvijer10 je napisao/la:Evo izgleda da je Asmir poslan u Yeovil Town(League One) to jeste druga liga. Evo linka
http://www.football.virginmedia.com/pag ... 48,00.html
EDIT: ja neznam saom sto sam citiro ovaj post...xD.. :lol:
Zadnja izmjena: ZELJO DO GROBA, dana/u 27 avg 2009, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 27 avg 2009, 21:31

joj sto njega visi hebe ovaj porcmolt..asmire bjrzi iz njih..hebes im sve...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Google Adsense [Bot], Mostarska i 26 gostiju.