FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FC BAYERN
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FC BAYERN » 20 jan 2012, 22:51

Nemam komentara na igru Bayerna...Uglavnom, ako nista drugo utakmnica mi je bila zanimljiva i nije mi bilo dosadno gledati i ako sam od pocetka znao da se nece dobro zavrsiti za Bayern...Necu nikog da kritikujem svi su bili sjajni i krasni...Effe volio bi ako si gledao utakmnicu, da pohvalis trubu i buytu vidi se veliki napredak i ako mozes nesto ukratko o odbrani Bayerna ako si pomno pratio...

Koliko van-Buytena dugo necemo vidjeti na terenu :?:

Moram pohvaliti igru Mochengladbaha i korisnika cini mi se pale da mu ide nick koji je jedan od rijetkih na forumu koji simpatise klub iz Gladbacha, sjajna igra Reus ima odlican osjecaj za loptu i BVB je dobilo odlicnog igraca za male pare, steta sto su na ljeto izgubili dobrog igraca al ipak veci klubovi grabe velike igrace a Gladbach je trenutno na sredini ako icemo iskreno po finanicskoj situaiciji i nisu u stanju da zadrze kljucne igrace, Bayern je dobio velikog konkurenta BVB i nece biti nimalo lahko uzeti im titulu pogotovo ne sa ovakom igrom a protiv Dortmunda gubimo vec nekoliko utakmnica zaredom...
Zadnja izmjena: FC BAYERN, dana/u 20 jan 2012, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 jan 2012, 22:52

Klare je napisao/la:Odlučujući faktor je bio Favre! :!:
Odlično taktički, svi odreda su dosta disciplinovano igrali, kad Bayern napada svi u odbranu, a onda munjevita kontra, i to je sva priča.
A ja eto baš prije utakmice govorim kako se taktički organizovati da njima damo loptu :D , očito da ne znamo tako igrati, pa nas to i košta sa odlično taktički postavljenim i disciplinovanim ekipama.

Sva 3 gola su dali iz naših grešaka :arrow: Neuer, Robben, Rafinha, potpuno bespotrebno izgubljene lopte, ali eto iako smo imali inicijativu tokom cijelog meča nismo uspjevali da probijemo taj posljednji zid odbrane, a Schweinijev gol je bio zaista dosta utješan, mogu reći da mi je poprilično pomogao da prebolim ovaj poraz. :D
Bezidejnost , kruženje sa loptom oko šesnesterca do beskonačnosti i kad se treba podvaliti onaj zadnji pas dolazi do grešaka.Ukratko sami sebe ukopali.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 20 jan 2012, 23:00

sami smo sebe pobijedili, naše greške se moraju popraviti do Wolfsburga inače belaj. nadam se da će Jupp posložiti kockice do sljedeće utakmice i da poobjeda neće doći u pitanje. ;)
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

Klare

Post Postao/la Klare » 20 jan 2012, 23:06

@Valencia, Neuer je kiks golman za sve one koji gaje antipatije prema Bayernu.
Ja ću reći da to nije tako, ovo je Nojina tek druga greška, a opet protiv istog protivnika, a greška kakva se njemu rijetko viđa, ma slobodno ću reći nikako, ja mu ne zamjeram, jer kad vidim s kojom lakoćom,za jednog golmana, te lopte prima te ih proslijeđuje dalje, jednostavno fascinantno. 8-)

I da, Neuer nije ni blizu Lehmana, Neuer je cijelu klasu iznad, a ljudi mu brzo zaborave mnoge dobre intervencije ove sezone, čak i one gdje je čovjek odlučio, dobio utakmicu, no eto, neki jedva čekaju da zameze sa Bayernovim porazom, pa bilo kako, eh Vale, Vale, koji li si ti. :lol:

Opet kriva odbrana, kriv Buyten? :roll:
Ljudi dokle više, koliko još treba proći da naučite neke stvari? :?
Večeras su problemi bili daleko od odbrane, a Badstuber je još jednom potvrdio, pokazao, dokazao o kakvoj se baji tu radi 8-) , ma svaka čast majstore, tik uz igrača, neumoran, agresivan, pravovremen...

Problem je taktičko postavljanje Favrea, slučajnost Neuera, te bespotrebno izgubljene lopte Robbena, a pogotovo je teško kad jedan igrač iz odbrane, ovaj put Rafinha, na protivničkoj polovici izgubi loptu, tu vrebaju velike šanse da uslijedi kazna. ;)

A jednostavno kontra na velikom prostoru, stoperi primorani da se razvuku, a još Borussia ima znalca kakav je Reus, tako da je to daleko od problema gdje ga vi tražite.

@Henderson, dobar post. 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jan 2012, 23:12

Nepotvrdjeno: Van Buyten prema prvim prognozama zadobio napuknuce noge.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jan 2012, 23:24

@ Klare
Neur je jedan odlican cuvar mreze , i to zna svako ko imalo prati fudbal. Ali ne mozes reci da on ponekad nije kiks golman. U mnogim situacijama je on direktno bio kriv za golove koje su primale ekipe u kojima je igrao ( najvise je naskodio Bayernu). Te pogreske koje on pravi s vremena na vrijeme mu onemogucavaju da postane najbolji golman na svijetu , barem ne jos. I jedino zbog toga vidim Casillasa kao boljeg golmana od njega, i nikog drugog. Nadam se da ce u buducnosti u potpunosti iskorijeniti te glupe kikseve.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 20 jan 2012, 23:26

Šta reći? Kakvu posluku porati? Kome?

Izgleda ipak da se zasad tradicija neće prekinuti. Gladbach vam nikako ne leži (posebno na Borussia Park stadionu) što se i večeras pokazalo.

Mora se priznati da ovaj Bayern ima dosta nedostataka da bi harali ligom kao što je to bio slučaj u prošlosti. Odbrana je najveći problem bez obzira što su primili malo golova. Sad su dvije Borussije najbolje po tom pitanju :mrgreen:

Uvijek me fasciniralo koliko su navijači Bayerna uvjereni u pobjede pred neke utakmice koje su tabelarno ili po tradiciji gledano veliki derbiji i nisu uopšte laka gostovanja. Ima puno omalovažavanja (protiv jakih protivnika) na forumu za moj ukus. Ali često se poslije takvih utakmica ipak sve vrati na svoje mjesto 8-) .

Što se Neuera tiče, uvijek sam govorio da ima par boljih golmana od njega u ligi a on je samo ponovo potvrdio moje mišljenje. Ili da se drugačije izrazim ima kompletnijih ili konstantnijih golmana od Neuera. On jest dobar golman ali kad izađe iz peterca onda nastaju problemi :mrgreen: . Ovu mu je druga velika greška u ovoj sezoni. Najveća greška koju neki golman može napraviti. Greške koje mogu odlučiti tok ili čak i rezultat utakmice.
Ali i dalje je ispod svog prosjeka što je dobro :mrgreen: . Znam iz vremena dok je branio u S04 da je taj broj grešaka bio puno veći po sezoni koje su ga pravile smiješnim i vrijednim žaljenja baš kao što mi ga je žao bilo večeras :mrgreen:

Ne mogu da kažem da mi nije drago zbog ovog poraza Bayerna, jer sad imamo šansu da se izjednačimo s vama, ali nisam neki zaluđenko koji će reći da ćemo pobijediti 2-3 razlike na teškom gostovanju ;) . Biće yebeno 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jan 2012, 23:39

Klare je napisao/la: jer kad vidim s kojom lakoćom,za jednog golmana, te lopte prima te ih proslijeđuje dalje, jednostavno fascinantno. 8-)
Cuj prijatelju, ta fascinacija ne mora i ne moze znaciti da je neko besprijekoran golman.
Klare je napisao/la: I da, Neuer nije ni blizu Lehmana
Hvala Bogu da nije. Lehmann nikad nije bio neki nivo, ali ako Manu nastavi sa ovim eskaspadama, brzo ce on dobiti privjesak, onakav, kakav je imao "veliki" Jens.

Sto se tice vecerasnje tekme, ekipa (zajedno sa Josefom) je potpuno zakazala. Nije bilo nikakvog plana, srljalo se u nadi da ce neka uletiti. Kao da nisu poznavali Gladbach (i njihovog trenera, naravno :D ) i kako oni vole igrati fuzbal.
Golovi su primljeni iz gresaka pojedinaca (a kako ce drugacije :mrgreen: ) dok na drugoj strani nije bilo nikakve ideje kako da se probije ovaj bunker. Velika greska Haynckensa. Trener mora znati (i pretpostaviti) sta raditi kada kola krenu nizbrdo. Sta nam je Jupp pokazao?? Neka takticka izmjena, veliki presing, pritisak....ne, nista od toga.
Osram, uci iz gresaka!
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 jan 2012, 23:40

svaka čast bavarci ali zna se ko je Borussia !!!!!
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jan 2012, 23:42

Pale_Companion je napisao/la:svaka čast bavarci ali zna se ko je Borussia !!!!!
Ko su oni????
Vom Jäger zum Gejagten

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 jan 2012, 23:45

geronimo je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:svaka čast bavarci ali zna se ko je Borussia !!!!!
Ko su oni????

:D ;)

pokazali su večeras.... dovoljno ....

možete nam ga obalit... ali kvalitetno !!!!!!!! bez ljutnje !!!! ;)

malo je ko vjerovao u našu pobjedu.... onome ko je svaka čast..... večeras slavimo našu pobjedu !!!!
Agieren statt reagieren

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 20 jan 2012, 23:48

geronimo je napisao/la:Previsoke kvote za domacina (dobro, sanse im nisu velike :mrgreen: ali haj´ znaj).
Misura mu, kud ne bi veca :twisted: , ali i ovako moRe pokrit dvi gajbe i p'o kila prsuta. :lol:

Jednostavno das SexLiga. :mrgreen: Najavih paklenu sezonu, ali ovoliko vatre ipak nijesam smeknuo. :shock:

Bayo po obicaju ocajan kontra ekipa koje stoje "visoko". Takticki veoma nezrelo odigrano. Fronkov izostanak se itekako osjetio.

PS: Sreca pa ste "gepili" Noju, bar sam siguran di ce Stegonja zavrsiti. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

JustBlue
Kontakt:

Post Postao/la JustBlue » 20 jan 2012, 23:51

@Semir bvb - mi HARAMO ligom, svidjelo se to vama il ine, jedan poraz nije izgubljena titula. istina je da je Neuer pravio greške, pravila je i odbrana ali eto, jednostavno nije bila naša večer. vidi se nedostatak Riberya, misli mda će se sada i osjetiti ako van Buyten bude van terena sedmicu ili dvije ali opet nadam se da će se sve vratiti na staro mjesto, prva pozicija nije tek tako slučajno pripala i pripada Bayernu ;)
FC Bayern München <3
Željo 1921 <3

Mia San Mia ! (:

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 jan 2012, 23:52

joj !!!! digo paru večeras samo takvu !!!! igro na gladbach i Reus daje gol !!!!! 90 maraka u džepu !!!! ;)
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 jan 2012, 23:56

Pale_Companion je napisao/la:joj !!!! digo paru večeras samo takvu !!!! igro na gladbach i Reus daje gol !!!!! 90 maraka u džepu !!!! ;)
Super Dragisa, bas mi je milo. Eh, sad ovaj post kopiraj (dok ga nisam izbrisao) i plasiraj ga na temi kladionica.
Alles klar??
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 jan 2012, 23:58

Glupost Neuera, Gomez i sudija su krivi za poraz Bayerna.
Bas me interesuje sta li je Uli dogovarao sa Finkom na poluvremenu utakmice. :) :) Obojca su se smijala.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jan 2012, 23:58

Pale_Companion je napisao/la:možete nam ga obalit... ali kvalitetno !!!!!!!! bez ljutnje !!!!
Ovo je kao dozvoljeno na forumu ? :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 21 jan 2012, 00:00

geronimo je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:joj !!!! digo paru večeras samo takvu !!!! igro na gladbach i Reus daje gol !!!!! 90 maraka u džepu !!!! ;)
Super Dragisa, bas mi je milo. Eh, sad ovaj post kopiraj (dok ga nisam izbrisao) i plasiraj ga na temi kladionica.
Alles klar??

slobodno druže briši postove !!!!! ali ovu vašu igru od večeras nemožeš izbrisati, i našu pobjedu !!!! i to drugu ove sezone nad vama!!!!!
Agieren statt reagieren

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 21 jan 2012, 00:02

Super. Mislio sam da si zreliji, ali sam se ocito prevario. Necu nista brisati. Koliko je sramotan poraz Bayerna, toliko su i tvoji postovi.
Uzivajte. Laku noc.
Vom Jäger zum Gejagten

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 21 jan 2012, 00:05

JustBlue je napisao/la:@Semir bvb - mi HARAMO ligom
Možda drugačije doživljavamo pojam HARANJE. Za mene je HARANJE ono što je bilo prošle sezone. Kad drugoplasiranog držiš na 7-12 bodova razlike a trećeplasiranog 16-20 bodova. Ja mislim da se to zove HARANJE ligom.

Ali da neko ne shvati pogrešno, u svom postu nisam ništa loše napisao niti mislio da uvrijedim nekoga, nego samo sam iznio svoje mišljenje tj. da Bayern nije u mogućnosti da dominira i hara ligom kao u prošlosti (što možda leži u činjenici da su i druge ekipe dosta jače nego prije) što ne znači nužno da neće biti prvak. Jbt. pa sve ti se mora crtat. :mrgreen: ;)

Ustvari ne može neka ekipa biti prvoplasirana nezasluženo. Svako zasluži svoju poziciji na tabeli ;) . Tako da je Bayern zasluženo prvi a BvB drugi. To je trenutno tako, što ne znači da se neće mijenjat. Tj. može a i ne mora ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.